Forum » Šola » izračun stranic trikotnika
izračun stranic trikotnika
Kunte ::
Mi lahko nekdo pove kako se izračuna stranice trikotnikov. Sam sem že pozabil,ker niti nisem potreboval tega, rabil bi pa da preverim ali je sinova rešitev pravilna.
Naj bo trikotnik MAK podoben trikotniku TRS. Izračunaj straniceTR in RS, če so stranice MA=8m,AK=6m, in ST=8m
rešitev (rs=16 tr=10,6)
Naj bo trikotnik ABC podoben trikotniku DEF Izračunaj stranico DF, če je BA=1,4cm,AC=0,8cm,ED=1,7cm.
rešitev (df=0,0102)
Naj bo trikotnik MAK podoben trikotniku TRS. Izračunaj straniceTR in RS, če so stranice MA=8m,AK=6m, in ST=8m
rešitev (rs=16 tr=10,6)
Naj bo trikotnik ABC podoben trikotniku DEF Izračunaj stranico DF, če je BA=1,4cm,AC=0,8cm,ED=1,7cm.
rešitev (df=0,0102)
LP Kunte
korenje3 ::
če bi v šoli poslušal bi znal. če bolj počasi dojemaš pa odpreš knjigo, najdeš postopek in izračunaš.
HighBane ::
Kako lahko veš kak je prvotni trikotnik z le dvema podatkoma?
Če bi imel še podan tretjo stranico oz. kot, da stranico izračunaš. Potem pa samo s križnim računom izračunaš stranice podobnega trikotnika.
c1......c2
a1......a2 (neznan)
a2= (c2*a1)/c1
Če bi imel še podan tretjo stranico oz. kot, da stranico izračunaš. Potem pa samo s križnim računom izračunaš stranice podobnega trikotnika.
c1......c2
a1......a2 (neznan)
a2= (c2*a1)/c1
Zgodovina sprememb…
- spremenil: HighBane ()
Kunte ::
Mi lahko nekdo pove kako se izračuna stranice trikotnikov. Sam sem že pozabil,ker niti nisem potreboval tega, rabil bi pa da preverim ali je sinova rešitev pravilna.
Naj bo trikotnik MAK podoben trikotniku TRS. Izračunaj straniceTR in RS, če so stranice MA=8m,AK=6m,KM=12m in ST=8m
rešitev (rs=16 tr=10,6)
rešitev (df=0,0102)
Se opravičujem , ker sem po pomoti izpustil en podatek stranica KM=12m.
LP Kunte
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GeometrijaOddelek: Šola | 4059 (3132) | invisable |
» | Preprosta matematična nalogaOddelek: Šola | 859 (733) | Cizimizi |
» | Fizika, kotne funkcijeOddelek: Šola | 10992 (9990) | amigo_no1 |
» | Geometrijska konstrukcijaOddelek: Šola | 4116 (4116) | euler |
» | Mat. naloga(krogci v 3kotniku)Oddelek: Šola | 1070 (903) | sverde21 |