Forum » Programiranje » [C#] nejasnost
[C#] nejasnost
krastača ::
Pozdravljeni
Delam na nalogi
Napiši program, ki prebere ulomek (števec in imenovalec) in izpiše »stevec / imenovalec = izračunan rezultat na 4 decimalke natančno«, če je imenovalec različen od nič. Če je enak nič pa izpiše »stevec / imenovalec = neskončno«.
Program sem sestavila, a me zanima zakaj če za prvo število izberem 1 in drugo 2 - in je rezultat 0,5000 zakaj naredi 0,000 ko pa naredim 10/2 in je rezultat 5,000 pa normalno pokaže?. Kje sem ga polomila v programu?
Delam na nalogi
Napiši program, ki prebere ulomek (števec in imenovalec) in izpiše »stevec / imenovalec = izračunan rezultat na 4 decimalke natančno«, če je imenovalec različen od nič. Če je enak nič pa izpiše »stevec / imenovalec = neskončno«.
Program sem sestavila, a me zanima zakaj če za prvo število izberem 1 in drugo 2 - in je rezultat 0,5000 zakaj naredi 0,000 ko pa naredim 10/2 in je rezultat 5,000 pa normalno pokaže?. Kje sem ga polomila v programu?
{ int stevecUlomka, imenovalecUlomka, moj; Console.Write("Vpiši stevecUlomka "); stevecUlomka = int.Parse(Console.ReadLine()); Console.Write("Vpiši imenovalecUlomka "); imenovalecUlomka = int.Parse(Console.ReadLine()); moj = (stevecUlomka / imenovalecUlomka); if (imenovalecUlomka != 0) { Console.WriteLine("Stevec {1} / Imenovalec {2} = {0:f4}", moj, stevecUlomka, imenovalecUlomka); } else if (imenovalecUlomka == 0) // pri izbiri 0 za imenovalec me program opozori naj zagotovim, da imenovalec ni 0 { Console.WriteLine("Stevec {1} / Imenovalec {2} = neskončno!", stevecUlomka, imenovalecUlomka); } Console.ReadKey(true); }
gendale ::
v prvi vrstici uporabi float (al pa double)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Spura ::
zakaj imas else if namesto else? In zakaj delis preden preveri ce je imenovalec 0? To unici celoten point vsega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spura ()
bigbada ::
static void Main(string[] args) { float stevec, imenovalec, ulomek; Console.WriteLine("Vnesi stevec: "); stevec=int.Parse(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Vnesi imenovalec: "); imenovalec = int.Parse(Console.ReadLine()); if (imenovalec != 0) //če je imenovalec različen od 0 { ulomek = stevec / imenovalec; Console.WriteLine("{0}/{1}={2:f4}", stevec, imenovalec, ulomek); } else //če je enak 0 { Console.WriteLine("{0}/{1}=neskoncno", stevec, imenovalec); } Console.ReadKey();
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | c sharp LinkedList - NalogaOddelek: Programiranje | 1850 (1801) | Msatir |
» | [C#] Input string was not in a correct format.Oddelek: Programiranje | 1083 (1020) | Cvenemir |
» | [C#] Reševanje domačih nalogOddelek: Programiranje | 3270 (2774) | krastača |
⊘ | [C#]naloga iz metod!Oddelek: Programiranje | 1660 (1493) | Ziga Dolhar |
» | [C#] razlagaOddelek: Programiranje | 1595 (1312) | krastača |