Forum » Programiranje » [C#] nejasnost
[C#] nejasnost
krastača ::
Pozdravljeni
Delam na nalogi
Napiši program, ki prebere ulomek (števec in imenovalec) in izpiše »stevec / imenovalec = izračunan rezultat na 4 decimalke natančno«, če je imenovalec različen od nič. Če je enak nič pa izpiše »stevec / imenovalec = neskončno«.
Program sem sestavila, a me zanima zakaj če za prvo število izberem 1 in drugo 2 - in je rezultat 0,5000 zakaj naredi 0,000 ko pa naredim 10/2 in je rezultat 5,000 pa normalno pokaže?. Kje sem ga polomila v programu?
Delam na nalogi
Napiši program, ki prebere ulomek (števec in imenovalec) in izpiše »stevec / imenovalec = izračunan rezultat na 4 decimalke natančno«, če je imenovalec različen od nič. Če je enak nič pa izpiše »stevec / imenovalec = neskončno«.
Program sem sestavila, a me zanima zakaj če za prvo število izberem 1 in drugo 2 - in je rezultat 0,5000 zakaj naredi 0,000 ko pa naredim 10/2 in je rezultat 5,000 pa normalno pokaže?. Kje sem ga polomila v programu?
{
int stevecUlomka, imenovalecUlomka, moj;
Console.Write("Vpiši stevecUlomka ");
stevecUlomka = int.Parse(Console.ReadLine());
Console.Write("Vpiši imenovalecUlomka ");
imenovalecUlomka = int.Parse(Console.ReadLine());
moj = (stevecUlomka / imenovalecUlomka);
if (imenovalecUlomka != 0)
{
Console.WriteLine("Stevec {1} / Imenovalec {2} = {0:f4}", moj, stevecUlomka, imenovalecUlomka);
}
else if (imenovalecUlomka == 0) // pri izbiri 0 za imenovalec me program opozori naj zagotovim, da imenovalec ni 0
{
Console.WriteLine("Stevec {1} / Imenovalec {2} = neskončno!", stevecUlomka, imenovalecUlomka);
}
Console.ReadKey(true);
}

gendale ::
v prvi vrstici uporabi float (al pa double)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
Spura ::
zakaj imas else if namesto else? In zakaj delis preden preveri ce je imenovalec 0? To unici celoten point vsega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spura ()
bigbada ::
static void Main(string[] args)
{
float stevec, imenovalec, ulomek;
Console.WriteLine("Vnesi stevec: ");
stevec=int.Parse(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("Vnesi imenovalec: ");
imenovalec = int.Parse(Console.ReadLine());
if (imenovalec != 0) //če je imenovalec različen od 0
{
ulomek = stevec / imenovalec;
Console.WriteLine("{0}/{1}={2:f4}", stevec, imenovalec, ulomek);
}
else //če je enak 0
{
Console.WriteLine("{0}/{1}=neskoncno", stevec, imenovalec);
}
Console.ReadKey();
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | c sharp LinkedList - NalogaOddelek: Programiranje | 2117 (2068) | Msatir |
| » | [C#] Input string was not in a correct format.Oddelek: Programiranje | 1211 (1148) | Cvenemir |
| » | [C#] Reševanje domačih nalogOddelek: Programiranje | 3588 (3092) | krastača |
| ⊘ | [C#]naloga iz metod!Oddelek: Programiranje | 1949 (1782) | Ziga Dolhar |
| » | [C#] razlagaOddelek: Programiranje | 1740 (1457) | krastača |