Forum » Programiranje » c sharp LinkedList - Naloga
c sharp LinkedList - Naloga
Msatir ::
lep pozdrav, imam majhen problem... ko zaženem program in hočem izpisati seznam zaposlenih... mi ne izpiše... prosim če mi lahko kdo pomaga pri kodi.
Že v naprej se zahvaljujem za pomoč
// RAZRED STRANKA using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace NP_fotoatalje { class Stranka { // ATRIBUTI private string Ime; private string Priimek; private string Naslov; // METODE /// <summary> /// Vnos imena, priimka in naslova /// </summary> public void Vnos() { Console.WriteLine("STRANKA"); Console.WriteLine("Vnesi podatke o stranki"); Console.Write("Vnesi IME: "); Ime = Console.ReadLine(); Console.Write("Vnesi PRIIMEK: "); Priimek = Console.ReadLine(); Console.Write("Podaj NASLOV: "); Naslov = Console.ReadLine(); } /// <summary> /// Izpis imena, priimka in naslova /// </summary> public void Izpis() { Console.WriteLine("Ime: {0}", Ime); Console.WriteLine("Priimek: {0}", Priimek); Console.WriteLine("Naslov: {0}", Naslov); } } }
// RAZRED SEZNAM STRANK using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace NP_fotoatalje { class SeznamStrank { // ATRIBUTI private int SteviloOseb; public LinkedList<Stranka> obiskovalci = new LinkedList<Stranka>(); // METODE /// <summary> /// Meta doda novo stranko na seznam /// </summary> /// <param name="novaStranka">Vhodni parameter: Razred stranka</param> public void DodajStranko(Stranka novaStranka) { if (novaStranka != null) obiskovalci.AddLast(novaStranka); } /// <summary> /// Izpis celotnega seznama strank /// </summary> public void Izpis() { if (obiskovalci.Count > 0) { Console.WriteLine("SEZNAM STRANK"); foreach (Stranka s in obiskovalci) Console.WriteLine(" {0}", s); } else { Console.WriteLine("eznam je prazen"); } } } }
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace NP_fotoatalje { class Program { static void Main(string[] args) { Console.WriteLine("Podaj stevilo v meniju"); Console.WriteLine("1 = Stranka, 2= Usluga"); int IzbiraMeni = int.Parse(Console.ReadLine()); switch (IzbiraMeni) { case 1: { Stranka novaStranka = new Stranka(); novaStranka.Vnos(); SeznamStrank strankeSeznam = new SeznamStrank(); strankeSeznam.DodajStranko(novaStranka); strankeSeznam.Izpis(); break; } case 2: { break; } default: Console.WriteLine("\n *** Napačna tipka izbire!*"); break; } Console.ReadKey(); } } }
Že v naprej se zahvaljujem za pomoč
darkolord ::
foreach (Stranka s in obiskovalci) Console.WriteLine(" {0}", s);Kakšen tip je "s" in kako naj bi po tvoje izgledal, ko ga izpišeš v konzolo?
Izpis naj bi izgledal, enak vrednostim ki so bile vnešene..
Izpisal naj bi seznam useh strank.
Izpisal naj bi seznam useh strank.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Msatir ()
darkolord ::
Ne mislim, kako si želiš, da bi izgledal. Kaj se po tvoje zgodi, ko probaš izpisat spremenljivo tipa "Stranka"?
KernelPanic ::
saj v tem je glih problemJa samega objekta (instantiranega iz razreda Stranka) ne mores kar tako izpisati, moras izpisati po komponentah (clanih razreda), torej Stranka.Ime, Stranka.Priimek in Stranka.Naslov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KernelPanic ()
KernelPanic ::
Sedaj sem naredo tako, da sem v foreach klical feunkcijo, ki sem jo že imel narejeno prej v STRANKA,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C#] DeserializacijaOddelek: Programiranje | 1850 (1453) | Cvenemir |
» | [c#] Ustvarjanje objekta v drugem razreduOddelek: Programiranje | 1648 (1593) | Cvenemir |
» | [C#] Klicanje metodOddelek: Programiranje | 1685 (1453) | Cvenemir |
» | [c#] Napačen izpis -- prazni stringiOddelek: Programiranje | 1514 (1456) | Spura |
» | [C#] Input string was not in a correct format.Oddelek: Programiranje | 1074 (1011) | Cvenemir |