Forum » Šola » Matematika [Krog in Trikotniki]
Matematika [Krog in Trikotniki]
Twixz ::
V šoli sem bil odsoten in zaradi tega nisem več sledil kaj se dogaja pri matematiki. No, uglavnem ju3 pišemo, jaz pa sem se malo izgubil, ker nimam vseh formul. Ker so vsi sošolci moškega težki športniki in tudi državni prvaki, nimajo trenutno časa da mi pomagajo. Sem se pa odločil da vprašam tukaj. Torej, matrajo me 4 naloge:
1. Dan je enakostraničen trikotnik s polmerom trikotniku očrtanega kroga r=12 cm. Izračunaj a, višino ter ploščino trikotnika.
2. V trikotniku so stranice a=16 cm, b= 17 cm in c=11 cm. Izračunaj razmerje med polmerom trikotniku očrtanega in včrtanega kroga.
3. Dan je romb s ploščino 25 cm2 in stranico a=9 cm. Izračunaj kot, ki ga oklepata stranici romba in krajšo diagonalo.
4. V trikotniku meri a=8 cm, b=6 cm in ta= 7cm. Izračunaj kot gama in ploščino.
LP, hvala! :D
1. Dan je enakostraničen trikotnik s polmerom trikotniku očrtanega kroga r=12 cm. Izračunaj a, višino ter ploščino trikotnika.
2. V trikotniku so stranice a=16 cm, b= 17 cm in c=11 cm. Izračunaj razmerje med polmerom trikotniku očrtanega in včrtanega kroga.
3. Dan je romb s ploščino 25 cm2 in stranico a=9 cm. Izračunaj kot, ki ga oklepata stranici romba in krajšo diagonalo.
4. V trikotniku meri a=8 cm, b=6 cm in ta= 7cm. Izračunaj kot gama in ploščino.
LP, hvala! :D
- spremenil: Twixz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matematika - trapezOddelek: Šola | 9005 (6008) | Yacked2 |
» | matematika, geometrije v ravnini, telesaOddelek: Šola | 3266 (2635) | manniac |
» | Matematika-pomoč ( hitro)Oddelek: Šola | 1611 (1273) | lebdim |
» | matematika-pomočOddelek: Šola | 2341 (2092) | Math Freak |
» | [Python] syntax error-invalid syntaxOddelek: Programiranje | 1752 (1722) | Vesoljc |