» »

Malezija razmišlja o uradnem cehu za IT-jevce

1
2
»

BlueRunner ::

Pokvarjen prenosnik lahko vrneš takoj, pri programski opremi se pa velikokrat zakomplicira.

Saj... z izrecnim zakonom naj se to odkomplicira tako, kot se je odkompliciralo tudi ostale potrošniške produkte, in onyxov problem bo izginil sam od sebe. Dodatno pa ti jamčim, da bodo virusi, zlonamerna koda in podobni idiotizmi postali obskurno poglavje o zgodovini računalništva v roku nekaj let, če se bo to varovanje zagotovilo v državah 1. sveta.

Do takrat pa lahko onyx s svojim istim argumentom trdi, da gradbeni inženiring sploh ni stroka. Samo poglej kakšen zmazek so storili v šentviškem predoru, ali pa kako dobro poteka gradnja 6. bloka TEŠ. No. Verjetno se vsi tri strinjamo, da je zgodba za temi propadi le malo drugačna in ne gre vsega posploševati. Torej manjka samo še strinjanje, da GPS še vedno deluje, da lahko v večini primerov še vedno pokličeš kolega na njegov mobi, da tvojem dedku srčni spodbujevalnik še ni odpovedal, da EKG še vedno pravilno izrisuje tvoje impulze in, da bo ironija še večja, računalnik in na njemu delujoča programska oprema, še vedno uspešno upravlja avtomatiko v jedrskih elektrarnah.

Torej to, kar srečaš na cesti, na svojem vrtu in tudi pri kakšnem državnem naročilu verjetno res ni stroka. Ni pa to argument za to, da bi lahko nekdo trdil, da to stroka sploh ne more biti.

Če posplošiš idejo "ker stvar X delajo tudi amaterji" na neko meni popolnoma nelogično izpeljavo "početi stvar X ni stroka", potem pač dobiš takšne cvetke. Oh... dodajmo še farmacijo, glede na to, da se izven mest praktično vsakdo ukvarja s pripravo takšnih ali drugačnih zdravilnih zvarkov. Nekateri pa jih še celo prodajajo. Ergo... farmacija ni stroka, ker to počno tudi amaterji.

Sheesh, pa takšen argument.

Odpravi tisto, kar daje tej panogi moč ne odgovarjati za svoje lastne napake, pa boš hitro videl kako bo klistir učinkoval.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sindikati in denar

Oddelek: Loža
121184 (859) Okapi
»

Ustanovitev s.p-ja+vodenje posl.knjig

Oddelek: Programiranje
338421 (7668) chrush
»

Malezija razmišlja o uradnem cehu za IT-jevce (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
509935 (7704) BlueRunner
»

Postal bom podjetnik, kako naprej (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5522915 (17547) K0K0

Več podobnih tem