Forum » Pomoč in nasveti » Problem pri zagonu računalnika
Problem pri zagonu računalnika
Frenckie ::
Pozdravljeni!
Kolega mi je prinesel starejši PC. Problem je, da se je po vklopu samodejno izklapljal in zaganjal - vmes se je pojavljal črn ekran, ki ponudi varni način in ostalo.Ni bilo mogoče izbrati nobene opcije.
Šel sem v bios in pogledal nastavitve. V BOOT sem ponastavil vrstni red zagona, ker ni bilo sploh nobenega diska nastavljenega za boot.
Po ponovnem zagonu pa se pojavi napis: BOOTMGR is missing - Pres ctrl + Alt + Del to restart. To se pojavi vsakokrat.
MB je ASrock-K8NF3-VSTA, procesor AMD Sempron 2800+.Operacijski program je win. Vista (nimam nobenega DVD-ja z Visto, da bi popravljal OS - imam samo XP in win 7).
Disk preizkušeno v drugem PC deluje.
Po pogovoru z računalničarjem naj bi manjkala neka datoteka, ki se jo lahko kopira iz drugega delujočega Windowsa. Zanima me, katera datoteka je to.
Hvala za pomoč.
Kolega mi je prinesel starejši PC. Problem je, da se je po vklopu samodejno izklapljal in zaganjal - vmes se je pojavljal črn ekran, ki ponudi varni način in ostalo.Ni bilo mogoče izbrati nobene opcije.
Šel sem v bios in pogledal nastavitve. V BOOT sem ponastavil vrstni red zagona, ker ni bilo sploh nobenega diska nastavljenega za boot.
Po ponovnem zagonu pa se pojavi napis: BOOTMGR is missing - Pres ctrl + Alt + Del to restart. To se pojavi vsakokrat.
MB je ASrock-K8NF3-VSTA, procesor AMD Sempron 2800+.Operacijski program je win. Vista (nimam nobenega DVD-ja z Visto, da bi popravljal OS - imam samo XP in win 7).
Disk preizkušeno v drugem PC deluje.
Po pogovoru z računalničarjem naj bi manjkala neka datoteka, ki se jo lahko kopira iz drugega delujočega Windowsa. Zanima me, katera datoteka je to.
Hvala za pomoč.
MIHAc27 ::
V vsakem primeru boš rabil inštalacijski CD od Viste. Lahko je piratska verzija, saj kode ne boš rabil za popravilo.
http://cyberst0rm.blogspot.com/2007/04/...
Manjka datoteka bootmgr oz. so podatki notri napačni.
Drugače pa na novo naloži XP/7
http://cyberst0rm.blogspot.com/2007/04/...
Manjka datoteka bootmgr oz. so podatki notri napačni.
Drugače pa na novo naloži XP/7
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | formatirati disk COddelek: Pomoč in nasveti | 1238 (959) | solatko |
» | Windows 7 bootOddelek: Pomoč in nasveti | 6642 (5963) | s6c-gEL |
» | bootmgr is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 1773 (1564) | m0f0x |
» | Formatiranje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1820 (1110) | amigo_no1 |
» | BOOTMGR is missing- windows xpOddelek: Pomoč in nasveti | 4887 (4333) | Duhec |