» »

XP setup ne zazna Sata diska

XP setup ne zazna Sata diska

Racunalnik ::

Imam par let star pc, z sata diskom katerega XP setup ne prepozna na noben nacin. V biosu ni ni cnastavitem za Sata razen da vklopis ali ne sata boorom, to je enablano. Pri instalaciji sem probal tudi F6 in potem sam napeljal na disketo kjer so driverji od Asus sata raid driverji a spet nic od tega.
Kaksne koncnise so teh driverjev da preverim ce so pravi?

Drugace je slo win 7 normalno naloziti samo so prehudi za tak star PC.
Zamenjal sem tudi drug stat disk pa je enako. Edino kar me se zmoti je to da v biosu ne kaze nikjer tega sata diska, razen ko delas boot priority tam ti ga pa pokaze. Ali bi lahko naredil da bi v biosu kazalo ta disk, ker potem bi ga pomojem tudi win xp prepoznal?

ru7 ::

Dopiši točen model plate, čene ti bo bolj težko pomagat. Iz tistega se bo videlo kater SATA kontroler je na plati.

Invictus ::

naloži driverje za sata ob inštalaciji

sam imaš možnost ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zalaufu sem makedisk.exe ki ga priporoca asus da naredi fajle za an disketo, ampak xp setup ni zadovoljen z disketo ke rhoce drugo.

Lahko uporabiš nLite, pa pripraviš inštalacijo z potrebnimi gonilniki.

Tribal ::

Drugače pa je rešitev tudi, da inštaliraš z winxp SP2 integriranim cdjem, ti najde sata diske BP. Edino probleme ima z raidom.

LP

Duhec ::

Racunalnik je izjavil:

Imam par let star pc, z sata diskom katerega XP setup ne prepozna na noben nacin. V biosu ni ni cnastavitem za Sata razen da vklopis ali ne sata boorom, to je enablano. Pri instalaciji sem probal tudi F6 in potem sam napeljal na disketo kjer so driverji od Asus sata raid driverji a spet nic od tega.
Kaksne koncnise so teh driverjev da preverim ce so pravi?
Drugace je slo win 7 normalno naloziti samo so prehudi za tak star PC.
Zamenjal sem tudi drug stat disk pa je enako. Edino kar me se zmoti je to da v biosu ne kaze nikjer tega sata diska, razen ko delas boot priority tam ti ga pa pokaze. Ali bi lahko naredil da bi v biosu kazalo ta disk, ker potem bi ga pomojem tudi win xp prepoznal?

Po mojem nisi pravilno skopiral na disketo. Vse mora biti na root imeniku, nič v dodatnih mapah.
Torej vse .cat, .inf, .cpl, .sys, ter obvezno txtsetup.oem datoteka morajo biti na root imeniku diskete.
Tako ti bo z F6 zagotovo delovalo.

p.s.
Sem zdaj razpakiral ta .zip fajl (7,27MB) za tvojo plato, ki skreira med drugim tudi mapo "Disk". Vsebino te mape skopiraj na disketo, torej bo txtsetup.oem edina na rootu diskete ter dve mapi "PIDE" in "RAID".
Txtsetup.oem ima v sebi poti (path), ki kažejo na ti dve mapi in gonilnike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Duhec ()

Sej to naredi avtomaticno extract n adisketo program makedisk od asusa in naredi 2 direktorija in txtsetup, samo meni se vedno setup ne potegne diskete. Je pa res da tudi te diskete k mam nove ampak so stare nekaj cajta, skopira, drugic pravi da je potreben format, tretjic spet dela tko da nevem v cem je problem.
Windows xp pa uporabljam z integriranim SP3

Na isti disk grejo windows 7 brezproblema.

Zgodovina sprememb…

Duhec ::

Aha, potem imaš zgolj problem s samimi disketami, mogoče zapacano glavo na disketni enoti.
Predno jih formatiraš iz raziskovalca, odstrani kljukico pred "Quick format", da vidiš, če te ne heca medij.

kdo še uporablja diskete ?!?!?!

miranpozar ::

Ona:

In ona:
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo