Forum » Šola » Polnost nabora
Polnost nabora
hexor ::
Pozdrav vsem! Pri preverjanju polnosti posameznih naborov sem naletel na dilemo in sicer imam npr. podan izraz A(P,Q,R)~ (P v Q <-> R) in po definiciji vem če nabor ohranja log. vrednost 0 ali 1 ni poln- vstavim v A(0,0,0) ~0 ni poln.No sedaj pa naprimer imam podan izraz {A,0} izberem npr nabor {P,0} vstavim v izraz in pridelam končni izraz (P v Q), kar predpostavljam, da je poln, ker če dvakrat negiram izraz ter ga poenostavim dobim neg.(P in R) pač izraz vsebuje veznike znanega nabora, sedaj me pa zanima ali sem pravilno predpostavil in če nisem bi prosil nekoga če mi to stvar razloži, hvala!
RootMachine ;)
- spremenil: hexor ()
gendale ::
zdj če jst tebe prav razumem, mas ti nabor A, 0 in hoces preverit a je poln al ni
to nardis tko da pogledas, a lahko s tvojim naborom izraziš enega od že znanih polnih naborov (recimo - in implikacija)
negacijo dobiš tko da vzameš p v 0 < - > 0, ta izraz bo imel vrednost 0, če je p 1 in vrednost 1 če je p 0
implikacijo dobiš pa z p v q < - > q
to nardis tko da pogledas, a lahko s tvojim naborom izraziš enega od že znanih polnih naborov (recimo - in implikacija)
negacijo dobiš tko da vzameš p v 0 < - > 0, ta izraz bo imel vrednost 0, če je p 1 in vrednost 1 če je p 0
implikacijo dobiš pa z p v q < - > q
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Apple se poslavlja od 32 bitov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 27213 (22197) | AndrejO |
» | Zaporedje, izjave, problem.Oddelek: Šola | 4193 (1391) | krka321 |
» | Vitezi in oprode, nalogaOddelek: Šola | 3079 (2815) | noraguta |
» | Diskretna matematikaOddelek: Šola | 1580 (1076) | technolog |
» | problem s prekrivanjem likovOddelek: Programiranje | 1500 (1423) | McAjvar |