» »

IPv6 na DD-WRT (radvd)

IPv6 na DD-WRT (radvd)

masterpsi ::

Doma imam Linksys router, na njem naložen DD-WRT v24-sp2 (02/24/10) std

Od T-2 sem dobil IPv6 naslov in po nekaj težavah uredil konfiguracijo. Eden izmed problemov ostaja DHCPv6 oz. alternativa: Neighbor Advertisement and Neighbor Solicitation. Zato naj bi poskrbel deamon, ki teče na DD-WRT routerju z imenom radvd. To sem tudi precej uspešno vključil, ampak stvar mi ne dela. Wireshark mi kaže precej Neighbor Solicitation paketov od mojega Win7 PCja in tudi nekaj Neighbor Advertisment paketov kot odgovor od routerja. Kaj še manjka? Iz PCjevega link-local IPja lahko pingam routerjev link-local IP (FE80::...)
Če IP nastavim ročno mi "internet dela". Sledil sem več postopkom na internetu - eden izmed njih je na DD-WRT strani

Postopek konfiguracije dd-wrt routerja je bil verjetno že večkrat napisan, ampak žal ne najdem rešitve na moj problem.

Gapi ::

interface br0 {
 AdvSendAdvert on;
 prefix 2001:470:26:XXX::/64 {
  AdvOnLink on;
  AdvAutonomous on;
  };
};

Nekaj podobnega maš radvd.conf
No person is rich enough,to buy back his past.

NoName ::

iirc, moraš v dd-wrt, vsaj pri verziji 2.4 sp1, radvd na roke zalaufat...
preveri najprej preko telneta/sshja/administration>commands s komando "ps", če pa ne laufa, jo zalaufaj na roke

radvd start

pa jo dodaj tudi v startup skripto
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Gapi, to imam vpisano.
NoName: z linux komandami nisem najbolj vešč, ampak izgleda da ne morem/znam zagnati radvd. Ko vpišem PS komando, na spisku ni radvd procesa.
Če ga zaženem, pa mi vrne "not found"

root@DD-WRT:~# /etc/init.d/radvd start
-sh: /etc/init.d/radvd: not found

Kako zaženem radvd proces?

LP

#UPDATE: radvd -C /tmp/radvd.conf start

ta komanda je bila prava in sedaj sem dobil IPv6 address.

Zgodovina sprememb…

problemi se nadaljujejo.

Kako dobim na windows mašini DNS naslove od DHCP serverja? Skozi proces NA & NS dobim samo IP & gateway - ne dobim pa IPja DNS serverja. Na DD-WRT forumu sem prebral, da to naj nebi delalo, ampak še vedno upam, da to nekako dela :)
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic....

any clues?

LP

NoName ::

mislim da nau šlo... ker nimaš dhcpv6 serverjaampak le stateless konfiguracijo, torej slaac, ki pri starejšjih verzijah ne podpira pushanja dns strežnikov odjemalcem, novejše različice radvd-ja pa to omogočajo...
RDNSS 2a01:260:1:2::3 2a01:260:1:3::3 { };
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

god damn, ne morem verjet da je IPv6 še vedno tako nerazvit. Linksys po defaultu ne podpira IPv6, DD-WRT ga podpira, ampak je cela znanost vklopit. Sedaj pa vidim, da nekaj tako osnovnega kot je DHCPv6 ne podpira.
Na DD-WRT baje lahko uporabljaš DNSMasq (dns server na DD-WRT, ki vrača AAAA zapise), ampak Windows OS naj nebi razumel teh odgovorov
windows does not support receiving dns servers via radvd but linux does

Kot vidim bo treba počakat še nekaj let s tem, da vsi naredijo svoj del (proizvajalci routerjev, windowsov, programov, service-ev, etc...

Še 1 ideja: A je možno po IPv4 vprašat DNS server o AAAA recordu?

nslookup -type=AAAA go6.si
Non-authoritative answer:
go6.si AAAA IPv6 address = 2a02:e8:0:1::babe:face

jkreuztzfeld ::

masterpsi je izjavil:

Še 1 ideja: A je možno po IPv4 vprašat DNS server o AAAA recordu?

nslookup -type=AAAA go6.si
Non-authoritative answer:
go6.si AAAA IPv6 address = 2a02:e8:0:1::babe:face

Well, saj si ga vprašal in dobil odgovor. Torej?
--
Great minds run in great circles.

RuskiSnajper ::

updejtaj DD-WRT ... tvoja verzija zgleda kar stara

jkreuztzfeld je izjavil:

Well, saj si ga vprašal in dobil odgovor. Torej?

Ja, mislu sem da je to odvisno tudi od aplikacije, ne od OSa. Pri nslookup moraš dodatno vpisati "-type=AAAA" da ti vrne IPv6 naslov.
V bistvu dela "IPv6 surfanje" tudi brez IPv6 DNSov.

Snajper: firmware je tazadnji.

LP

Ok tunel mi dela samo imam problem ker mi googla ne resolva v ipv6 dokler slo-tech mi resolva kot treba. Na strani http://ismyipv6working.com/ vidm unicorna tako kot na kame.net vidm animirano želvico. Operater je siol tunel je pa od HE. Kako treba nastavt DNS v tem primeru. Aha router je pa tp-link z DD-WRT zadnja verzija.

Ok pogruntu sem v čem problem. Google ne pusti če ni DNS whitelisted.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IPv6 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
36392726 (10741) Klemen86
»

Innbox F50 -> Mikrotik in IPv6

Oddelek: Omrežja in internet
417277 (5025) XS!D3
»