Forum » Strojna oprema » Nvidia-Kepler (6xx series)
Nvidia-Kepler (6xx series)
Temo vidijo: vsi
D3m ::
testi 7950 s 3gb rama ne kažejo boljših rezultatov napram 670 (v bistvu si izmenjujeta vodstvo /1. link, samo 3gb nima veze), cena pa je trenutno močno v prid radeonke, to pa to
radeonka na 950 mhz, 660ti na stock
http://www.anandtech.com/bench/Product/...
obe na stock
http://www.anandtech.com/bench/Product/...
crysis 3
http://www.tomshardware.com/reviews/cry...
radeonka na 950 mhz, 660ti na stock
http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/...
660ti TOP, radeonka na stock
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS...
se opravičujem, 670 ne 660ti mora biti gor
To je relativni podatek. Hvala za info.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Prednost se pozna pri višjih resolucijah z vklopljenim glajenjem robov. To je pa tudi vse.
Dober podatek je tudi, da je frekvenca drugačna za primerjavo.
Dober podatek je tudi, da je frekvenca drugačna za primerjavo.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
FlyingBee ::
odvisno od igre, ampak prednost 3gb napram 2gb v 670 ne vidim na grafih pri visokih res, vse kar je nad FHD
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
Govorim za resolucije nad FHD. Tam se pokaže razlika. Zdaj je treba pa primerjati podatke z najnovejšimi gonilniki, ampak tega Anandtech ne bo delal zaradi časa zato so take relativne razlike v prid ene ali druge.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Dr_M ::
Sej to je uredu, ce anandtech ne bo delal testov, raje vidim kaksnega bolj relevantnega.
Npr TPU ali guru3d.
Npr TPU ali guru3d.
ali pa 660 LE, glede na to, da je 192bit pa 24 ROP kot 660
no zdaj pa imamo med 150 in 200 EUR kaj za izbirat med 2GB karticami
no zdaj pa imamo med 150 in 200 EUR kaj za izbirat med 2GB karticami
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
Pravkar gledam test na Anandtech. Pozna se, da ji manjka še en SMX poleg 24 ROP in je v nekaterih testih slabša od 7850 ali celo 7790.
|HP EliteBook|R5 6650U|
resurrecting the champion:
http://www.fudzilla.com/home/item/31167...
spoiler: vse odvisno od cene :-)
http://www.fudzilla.com/home/item/31167...
spoiler: vse odvisno od cene :-)
Jst ::
Our sources claim that the card should end up about 30 present faster than the GTX 680 and the launch date is expected by the end of May.
Mislite, da bo na voljo tudi naslednik 670? Za en računalnik rabim novo grafično. V Entertainment-PCju imam 670 in nisem ravno zadovoljen z njo. Za drug računalnik sem nameraval še ta mesec kupiti ali Radeona 7950 ali spet 670. Sedaj sem pa v precepu. Ne mudi se mi preveč in če bo konec maja na policah v trgovinah, sem pripravljen počakati. Če bo kasneje, raje kupim za dobrih 300EUR 670/7950. Kaj narediti? Hmm...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
7950 + never settle reloaded? Pa prodaš ključe in si prihranil na EUR.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Dami ::
Mislite, da bo na voljo tudi naslednik 670? Za en računalnik rabim novo grafično. V Entertainment-PCju imam 670 in nisem ravno zadovoljen z njo. Za drug računalnik sem nameraval še ta mesec kupiti ali Radeona 7950 ali spet 670. Sedaj sem pa v precepu. Ne mudi se mi preveč in če bo konec maja na policah v trgovinah, sem pripravljen počakati. Če bo kasneje, raje kupim za dobrih 300EUR 670/7950. Kaj narediti? Hmm...
770 bo, za razliko od 780, na samo malo updejtanem čipu gk104, zato ne pričakovati takega boosta kot ga bo dobila slednja. Pomoje bo 770 nekje ranga 680. Kaj pa je drugače narobe z 670? Meni dobro služi.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
barocco ::
Ko berem poste dobi človek občutek ,da so grafične serije6 gk104..670,680 "zanič"..
Si lastim GTX 660 Ti WindForce OC, in mi prav zadošča za obdelavo videa sony vegas pro 11 in gaming- 1920X1080..
Igre ,kot so B3, Crysis-i..dela pohvalno in sem z njo več kot zadovoljen.
Razumem ,pa folk(entuziaste),ki gleda na vsako malenkost.
Moje skromno mnenje in nisem neki znalec je ,da je 6 serija to ,kar je bila ob izidu 8800GT (g92)..
Sam, sem čaku na primeren trenutek menjave in iz 8800gt prešaltu na gtx 660Ti in sem več, kot zadovoljen.
ČE pa bi v aprox.3-5 letih(grafični srčki tako napredovali) in bi bili prisiljeni igrati špile na medium ,si dokupim še eno SLI,cene bodo pa takrat smešno nizke(tako gledam sedaj). ;)
Si lastim GTX 660 Ti WindForce OC, in mi prav zadošča za obdelavo videa sony vegas pro 11 in gaming- 1920X1080..
Moje skromno mnenje in nisem neki znalec je ,da je 6 serija to ,kar je bila ob izidu 8800GT (g92)..
Sam, sem čaku na primeren trenutek menjave in iz 8800gt prešaltu na gtx 660Ti in sem več, kot zadovoljen.
ČE pa bi v aprox.3-5 letih(grafični srčki tako napredovali) in bi bili prisiljeni igrati špile na medium ,si dokupim še eno SLI,cene bodo pa takrat smešno nizke(tako gledam sedaj). ;)
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|
RejZoR ::
Odvisno tud kakšne nastavitve uporabljaš. Samo rečt, da igraš na 1080p ne pomeni dost če pa imaš nastavitve na low in medium. Jezst vse poganjam na max, Anisotropic imam skoz forcan na 16x, glajenje robov pa je vedno 4xEQ ali pa Morphological AA (Radeon HD7950). Fora pa je da imam še vedno stari dobri LCD z ločljivostjo 1280x1024 in 19 inči, kar me že dolgo rešuje, da lahko karkoli poganjam na noro visokem frameratu. Velikost me pa niti ne moti, ker mi čist odgovarja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
mihco ::
Ko berem poste dobi človek občutek ,da so grafične serije6 gk104..670,680 "zanič"..
Tvoje razmisljaneje je popolnoma zgreseno oz lahko sluzi samo kot tolazba za zapravljen denar. Zakaj pa potem nisi dal se ene 8800gt v SLI? 3-5 let je predolga amortizacijska doba za graficno kartico. Cez 3-5 leta bo zadeva EOl, brez podpore za SLI v novejsih igrah in dejansko neuporabna. To je tako kot, da bi sedaj imel 8600gt in bi vezal se eno v sli. :S
Aja pa nihce ne trdi, da sta 670 in 680 zanic, le da sta precenjeni. 660ti je pa milo receno zanic. Zelo precenjena in ena izmed tistih, ki bo dalec najbolj izgubila na ceni s prihodom naslednje generacije. Se letos bo mogoce kupiti novo kartico z enako zmoglivostjo za pol cene.
660ti bi bla kul kartica, če le nebi mela tak pohablenga memory bandwith-a
660ti bi bila AMD kiler(drugi 8800gt), ce bi ze v startu bila 200EUR. Ampak Nvidia se je tokrat odlocila drugace. Videli so , da so z 8800gt bili najvecja konkurenca sami sebi. Prodaja 9xxx in gtx 2xx serij je bila slaba samo zato, ker je bil trg nasicen z 8800gt, ki so bile se do pred kratkim "good enough". Fanbase zelenih je pa tako slep, da bo pokupil vsako packarijo, ki pride izpod rok nvidie samo zato, ker so bile njihove kartice best buy pred 5imi leti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihco ()
barocco ::
Tvoje razmisljaneje je popolnoma zgreseno oz lahko sluzi samo kot tolazba za zapravljen denar. Zakaj pa potem nisi dal se ene 8800gt v SLI? 3-5 let je predolga amortizacijska doba za graficno kartico. Cez 3-5 leta bo zadeva EOl, brez podpore za SLI v novejsih igrah in dejansko neuporabna. To je tako kot, da bi sedaj imel 8600gt in bi vezal se eno v sli. :S
Se NE tolažim.NE menjam CPU in GPU oz. komponent na vsake "pou" leta,ampak na vsakih 5-6 let,tko da z mojega vidika je bil upgrade celotne konfiguracije,že skrajen čas!
Prej imel (amd4800+@2.5Ghz-Brisbane in Gigabyte 8800GT 512MB).
Torej praviš ,da bodo naredili v 5 letih-2018 tak preskok(grafika),da bo B3,Crysis-i ipd špili, neprabavljivi,za 660Ti ,670,680,TITAN oz. SLI ne bo nič prispeval,ga bodo kr ukinil in ne podpirali več??
Grafika se je spremenila v parih igrah, ostale igre v 90%, še vedno meljejo igre kot se spodobi, kot so kartice,ranga 8800GT, gtx260,gtx275,gtx295 ali amd4890 ,5750,5970..
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Fanbase zelenih je pa tako slep, da bo pokupil vsako packarijo, ki pride izpod rok nvidie samo zato, ker so bile njihove kartice best buy pred 5imi leti.
It takes one to know one. :>
Komot bi besedi zelenih in nvidie zamenjal z rdecih in ati/amd. Ni nobene razlike.
gendale ::
niso zanič, samo v večini primerov ima ati boljši p/p
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
LordPero ::
660ti bi bla kul kartica, če le nebi mela tak pohablenga memory bandwith-a
660ti bi bila AMD kiler(drugi 8800gt), ce bi ze v startu bila 200EUR. Ampak Nvidia se je tokrat odlocila drugace. Videli so , da so z 8800gt bili najvecja konkurenca sami sebi. Prodaja 9xxx in gtx 2xx serij je bila slaba samo zato, ker je bil trg nasicen z 8800gt, ki so bile se do pred kratkim "good enough". Fanbase zelenih je pa tako slep, da bo pokupil vsako packarijo, ki pride izpod rok nvidie samo zato, ker so bile njihove kartice best buy pred 5imi leti.
"Kiler"? :)
Drugače ne, verjemi da ima kanibalizacijo podjetje dobro naštudirano in podobno kot z G92, ki se je prodajal in preimenoval kar nekajkrat, precej dolgoročno strategijo (ne vedno najboljše, ker pač razmer ne moreš predvideti, a vseeno). Torej, nVidia nima nobene zaresne ovire spreminjati cen oz. nVidia je tista, ki najbolj diktira cene grafam in tempo razvoja zadnjih nekaj generacij (če se bi jim zares šlo, bi neka verzija Titana bila 680, samo pač ni nobene potrebe po tem).
Hočem rečt, da nVidia nikakor noče bit "AMD kiler", ker če bi AMD ugasnil ali odprodal svoj grafični del (ATI), bi bila nVidia verjetno precej na slabšem na večini PC trgov. Zato pač zelenkarji namenoma ne nekaj prehitevajo z izdajanjem hi-end kartic & raje unovčujejo dobičke trenutnih čipov in vlagajo v razvoj naslednjih revizij oz. generacij, ker to (zaloga R&Dja oz. cca dokončane tehnologije) pač pomeni največjo možno kontrolo nad trgom in s tem najbolj stabilen poslovni model (recimo če bi ATI preseneti z nečim, imajo lahko svoj odgovor zunaj veliko hitreje), posledično bolj predvidljivo poslovanje, kar pa investitorje naredi najbolj mokre (kar je cilj). Pač klasična duopolistična strategija tech trga (sploh ker igre danes res bolj sledijo razvoju generacijam konzol). Saj rdečkarji so isto furali.
Also, ja, lahko je igrat igre na 1,3 megapikslih, ampak nekaterim to pač ni dovolj (kakor da bi gledal v narobe obrnjen daljnogled), kar avtomatsko zahteva nadgrajevanje graf. Mojo G92 (8800GTX) trenutno uporablja nono za občasno kakšen fleš oz. Aero poganjat gor (je nisem imel kam drugam dat :)).
LordPero
ja, vsako leto nova serija (vsaj kar se številk tiče), na vsaki 2 leti pa nova arhitektura ... move like Intel
ni ga čez nakupovanja graf na vsake 2 leti, edino konzole nam kvarijo vse skupaj, ampak kaj čmo
Jaz sem, kar precej navdušen nad PS4 in Xbox 720. Sploh, ker se gre za Jaguarja.
Recimo tale igra za PS4
Recimo tale igra za PS4
|HP EliteBook|R5 6650U|
no, jaz sem bolj na grafiko in razvoj le-te mislil, kar se tiče igralnosti pa so brez primere, le še FPS-ji in strategije bodo na miška + tipkovnica ostale TOP choice
Odkar ni več Westwood studia, mi je vseeno. C&C 4 pa ne bom sploh komentiral.
|HP EliteBook|R5 6650U|
kaj pa to, ko se spet vračamo v "kameno dobo" z igrami na mobilnih napravah ... kakorkoli, grafika kot taka je še vedno na poti razvoja in k dosežku realno-časovnega prikazovanja fotorealizma, to upam, da ne zamre, že zaradi filmov je večje upanje
AMD in nVidia sta oba pomembna za doseg tega
AMD in nVidia sta oba pomembna za doseg tega
Glede realizma in grafike sem zadovoljen. Padec se pozna pri ostalih zadevah, kot so igralnost, zgodba sploh single-player kampanje.
Boš videl ljudem bo postalo dolgčas in bojo želeli "klasike".
Recimo za primer skiro. Moj oče ga je vozil če se ne motim v 60. - 70. letih prejšnega stoletja nato je stvar zamrla in pred parimi leti ponovno postala prilubljena.
Boš videl ljudem bo postalo dolgčas in bojo želeli "klasike".
Recimo za primer skiro. Moj oče ga je vozil če se ne motim v 60. - 70. letih prejšnega stoletja nato je stvar zamrla in pred parimi leti ponovno postala prilubljena.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Jst ::
V maju so napovedovali serijo 700. 770 in 780. Je kaj več informacij?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
TechBeats ::
use bojo krš kot sedaj ta GK104
re-brand trenutnega GK104, tako da brez veze.. Razen 780GTX baje kripelj GK110 pa tudi ta ni nevem kaj, napram GF110 ja ok, samo napram 7970Ghz pa bolj slabo kaže..
re-brand trenutnega GK104, tako da brez veze.. Razen 780GTX baje kripelj GK110 pa tudi ta ni nevem kaj, napram GF110 ja ok, samo napram 7970Ghz pa bolj slabo kaže..
AciD TriP
No fantje in potencialni kupci dobili boste "nove" grafične od zelenega tabora.
GTX 760 Ti, 770, 780 detailed
GTX 760 Ti, 770, 780 detailed
Rebranded 600 series, faster than predecessors
|HP EliteBook|R5 6650U|
Isotropic ::
760Ti je gtx670, kar ni nic narobe imo. nekaj podobnega 770, ce se ne motim, nisem zih.
780 je pa titan LE
780 je pa titan LE
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
vse lepo in prav dokler bi cene bile "normalne" tako pa...
NVIDIA GeForce GTX 780 Won't be $500 Cheap
NVIDIA GeForce GTX 780 Won't be $500 Cheap
Za 780 mi je jasno. Za ostalo malo manj razen spremembe poimenovanja. Samo še cene naj zaupajo.
Ker, ko sem kupil 9800 GTX je bilo tisto leto "rebrand siesta" za nVidio.
Ker, ko sem kupil 9800 GTX je bilo tisto leto "rebrand siesta" za nVidio.
|HP EliteBook|R5 6650U|
rebrand sam po sebi ni nic napacnega...pac marketing. Je za razumet. Kar je nerazumljivo so slepi uporabniki(call them NV fan base), ki bodo kupili gtx670(prodajna cena dobrih 300EUR) preobleceno v gtx760ti za 350EUR. :S
ki bodo kupili gtx670(prodajna cena dobrih 300EUR) preobleceno v gtx760ti za 350EUR. :S
Cene bodo cca 100€ nizje.
ki bodo kupili gtx670(prodajna cena dobrih 300EUR) preobleceno v gtx760ti za 350EUR. :S
Cene bodo cca 100€ nizje.
Počakajmo na uradno napoved.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Nevem od kod si potegnil te cene glede na to, da se niso znane? Sicer pa kot ze nickolikokrat $=€ za europo pa smo na "kamen v hrbet in palca v ..."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD Radeon HD 7900 (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Strojna oprema | 336373 (216326) | rdecaluc |
» | Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Strojna oprema | 126457 (101469) | Pro_moted |
» | AMD-jeve kartice spet cenejše (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 26489 (22583) | Shkorc |
» | Nvidia predstavila prvega keplerja: GTX 680Oddelek: Novice / Grafične kartice | 15253 (12360) | Isotropic |