» »

Nvidia-Kepler (6xx series)

Nvidia-Kepler (6xx series)

Temo vidijo: vsi
««
49 / 63
»»

FlyingBee ::

ja, malo me je nostalgija, ko so (in so še) bile radeon 6870 za 170 EUR, ki je zdaj sicer na povprečno cca 70% zmogljivosti 660, ampak pred enim letom je pa razturala ... se zna zgodit, da cena pade pod 200 in potem raje 660 kot 7850

pri grafičnih se niti ne splača kupovati high end, ampak raje na krajši rok kupovat nove generacije, seveda ne kupiti 650 ali 7770, ampak višji srednji razred, odvisno tudi na kakšni resoluciji igraš

Jst ::

CPUje, Ivy, ki sem ga kupil sedaj, bo navit na 4.6 delal ene štiri leta, mogoče celo kakšno leto več. (Do sedaj sem imel q6600@3.2 in po grafih sodeč, ni kaj pretirano bremzal grafičnih.)

GPUje, pa kupujem na približno dve leti, in kupim spodnji del high enda. To je bil letos ZAME 670. Čez dve leti bo Ivy 110% še vedno čisto dovolj za high end in bo spet kupil spodnji del high enda.

Tako sem v približno 12 letih ugotovil, da se najbolj splača.

Odličen CPU (ter seveda je še bolj pomembna odlična osnovna plošča) in veliko rama (16GB - OK, to sem pretiraval, ampak ni bilo neke velike razlike med 8 in 16GB). Ter spodnji del high enda GPUjev, ki se ponavadi super navijajo. Tako da je čisto možno, da bo Ivy videl tri generacije GPUjev. 670, čez dve leti sigurno naslednjo, mogoče pa bo videl čez 6 let še zadnjo generacijo GPUjev. Mogoče. Odvisno od performans - če bo Ivy očitno bremzal GPU, pa se bo spet zgodba ponovila.

Kolega ima pa ravno obratno strategijo. Kupuje srednji razred GPUjev in kupi vsako leto novo. Ko sem računal obdobje za zadnjih 6 let, sem bil jaz v plusu, s tem, da sem "gejmal" na Entertainment PCju z visokimi detajli vsaj leto in pol od nakupa, medtem ko kolega, z srednjim razredom, že špile, ki so bili takrat zunaj, ni mogel oz. je imel konkretno manjše FPSje.

Kako že pravi tisti rek: "Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni stvari."

Ampak vsakemu svoje. Nobenemu ne bom solil pamet, vsak naj se zase odloči kaj je najbolje zanj.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

GrimReaper ::

Mogoče bo naslednja iz x70 serije, ampak do sedaj so mi x60 zadostovale, čez dve leti bosta tako 660Ti kot 670 še ok, čez tri leta bo pa že pri obeh treba ornk nižat detajle. Bomo pa videli, ampak zajebal se nisem, kvečjemu bom moral malo prej menjat.
Za CPU se pa strinjam da je za 4 leta, E8400 sem imel sicer 3 leta, ampak bi komot zdržal še eno leto, pa bi namesto Sandy-ja vzel Ivy-ja.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

fr4nc ::

GrimReaper je izjavil:

Mogoče bo naslednja iz x70 serije, ampak do sedaj so mi x60 zadostovale, čez dve leti bosta tako 660Ti kot 670 še ok, čez tri leta bo pa že pri obeh treba ornk nižat detajle.

Eni pa ste optimisti... če bo šel razvoj sploh kam, bo GTX 660 že drugo leto za "odpis" oz. ne bo playable z njo na 1080p, all maxed out.
No mogoče malo pretiravam, ampak čez 2 leti pa bo že težka... če gledaš recimo GTX 460 - kje je zdaj, v bistvu je poden od podna TBO...

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

Kdaj je izšel q6600? Januarja 2007. Dobil sem ga kmalu, ko je prišel na police (od firme zastonj*, za katero sem delal projekt, kjer smo paralelizirali kodo.). Torej mi je služil celih 5 let z tremi različnimi grafičnimi karticami.

*takrat je bil še malo pod 1000EUR, potem pa vem, da je okrog poletja padel na manj kot 300EUR.

PrimozR ::

Q6600 je bil AFAIk sprva 530 €, potem je pa padel na 300 pa drobiž. 1000 € je bil QX6700. Takrat je Intel imel med 500 in 1000 € veliko luknjo ;)

EDIT: lažem, očitno je bil res ob izidu 860 USD... Zgleda so 530 USD tier uvedli kasneje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

BALAST ::

Vsi vemo da je bil Q6600 legenda od procesorja. Če si ga dobil pa še gratis od firme, ti je takrat padla sekira v med...

No pa pustimo te procesorje, raje razmislimo ali se sploh še splača vlagat v PC kot gaming platformo, ko pa pridejo novosti vsake 4mesece, medtem ko so konzole že 5let ene in iste.

Tisti s starejšimi grafičnimo se pač zadovoljimo z medium ali low kvaliteto efektov in po možnosti minimalnim AA in AF.

Preprost izračun:

Kupiš gaming PC za 700€ in moraš "šparat" vsako leto 100€ da ga lahko nadgradiš vsake dve leti. Bog ne daj da crkne še disk ali LCD monitor, ker potem s tem prihrankom komaj pokrijemo škodo rabimo za nadgradnjo še eno leto več.

Konzolo pa kupiš enkrat na pet let, upoštevaje da se tudi kvarijo...
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

100 EUR na leto? WTF!!

Ko grem s kolegi na kavo je račun 10EUR. Vsak mesec daš v šparovček 20EUR, če šparaš za grafično, če ne pa malo več. 100EUR na leto, prosim no. 100EUR na MESEC me/te pridejo položnice za internet in telefon (plus rtv prispevek :)) Da ne omenjam 75EUR za elektriko.

---

Drugače se pa strinjam: konzole so way to go, če ti je takšen način gejminga OK. Meni ni. S tistim ploščom ne morem nič. Sem si ga kupil za PC, pa sem oddigral samo eno igro: Devil May Cry 5. Ostale igre mi ne grejo. Sem probal GTA na PS3, pa sem igral približno dve uri - babysitter pri kolegu - pa mi pač ne potegne.

ČE, in to govorim čisto resno: če bi mi ustrezal plošček za nadzor iger, ne bi kupoval kompoment za PC, ampak bi bil lastnik PS3 in XBoxa360 in igral lepo na kavču.

Isotropic ::

Jst je izjavil:

Kdaj je izšel q6600? Januarja 2007. Dobil sem ga kmalu, ko je prišel na police (od firme zastonj*, za katero sem delal projekt, kjer smo paralelizirali kodo.). Torej mi je služil celih 5 let z tremi različnimi grafičnimi karticami.

*takrat je bil še malo pod 1000EUR, potem pa vem, da je okrog poletja padel na manj kot 300EUR.

ej jst
takrat si rekel, da si pogruntal, da koda lavfa hitreje, ce je na core 0 in core 1 hkrati, torej na enem fizicnem cpuju (k sta dva zlimana skup).

mogoce ves zakaj? je bilo veliko komunikacije med njima (threadoma) pa se je poznal shared l2 cache? da ni bilo treba podatkov posiljat nazaj prek fsb v mem kao
ker si predstavljam, da 2x vecji cache (c0 in c2) tut nebi skodil.
pa kaksen tip racunanja je bil, slucajno kaksne parcialne diferencialne alpa sparse matrices?

ce se komu zdi, da je napacna tema, naj premakne v bulldozer temo, od tam mi tut ta info.

Zgodovina sprememb…

Ja, q6600 sta bila v bistvu Core 2 Duo, zlepljena skupaj. Ko si paraleliziral kodo, torej ko spawnaš threade, paziš, da tečejo ali na core 0,1 ali 2,3. Drugače gre čez FSB. Problem se pojavi pa takrat, ko ni na voljo več cache-a in lahko uporabiš drug "duo" ali počakaš. Tle je catch.

Še prej smo v P4 HyperThreading v nekaterih programih zlorabili, da je delalo tudi do 30% hitreje.

Bulldozer arhitektura je pa druga žvau. Tam se pa splača narediti prvo analizo tipa podatkov, da jih veš kam jih filaš (v katera jedra).

Kaj te pa zanima? Sedaj študiram Haswell, tako da ti verjetno ne bom imel časa napisati primer kode, lahko ti pa odgovorim na vprašnja. PM me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

GrimReaper ::

fr4nc je izjavil:

GrimReaper je izjavil:

Mogoče bo naslednja iz x70 serije, ampak do sedaj so mi x60 zadostovale, čez dve leti bosta tako 660Ti kot 670 še ok, čez tri leta bo pa že pri obeh treba ornk nižat detajle.

Eni pa ste optimisti... če bo šel razvoj sploh kam, bo GTX 660 že drugo leto za "odpis" oz. ne bo playable z njo na 1080p, all maxed out.
No mogoče malo pretiravam, ampak čez 2 leti pa bo že težka... če gledaš recimo GTX 460 - kje je zdaj, v bistvu je poden od podna TBO...

Lp

Z GTX460 se še vedno da igrat, oz. se da tudi s 5 let staro 8800GT (konc koncev je bla to prva kartica ki je lahko poganjala še zdaj zahtevni Crysis), drugače obstaja tut kaj drugega kot Ultra High. Čez dve leti pa sigurno delajo še vse igre na Medium, oz. nekatere igre delajo tut s 5 let staro grafično, pol igre Sleeping Dogs sem igral z 8800GT (1920x1200 Normal), in moram rečt da ko sem dal not GTX660Ti ni bilo neke hude razlike, teksture so itak iste, ostali efekti pa zame niso tolk pomembni.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Zgodovina sprememb…

mihco ::

v kolikor imas tako nizke standarde si popolnoma brez razloga vrgel stran teh 300+eur...

Siddh ::

dejansko je vsaka kartica nad 200e stran vržen denar
na full HD od medium naprej se skoraj več ne opazijo neke razlike v zgledu igre

barocco ::

Meni je do nedavnega 8800gt zadostovala ,sedaj bom vzel 660ti.
primerjeva med 8800gt 650 in 660ti.

stock ::

Še en reminder, da ni treba met use na max :) in da se komponente menja, ko ne laufa več. Sej se že na forumu vidi, realno tisti z 680kami sploh ne igrajo igric, zgolj entizijasti :)

Pro_moted ::

stock je izjavil:

Še en reminder, da ni treba met use na max :) in da se komponente menja, ko ne laufa več. Sej se že na forumu vidi, realno tisti z 680kami sploh ne igrajo igric, zgolj entizijasti :)

Kaj pa si potem s takimi grafami začnejo ?
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Ti nevem. Zgolj pravim, velikokrat ko si kak računalničar lahko privošči take komponente je že mimo tistega obdobja ko so ti igre pomenile vse. To so moja opažanja. Sam že nekaj let ne igram več iger a prav zdaj imam dokaj soliden komp pa bi lahko igral.

stock: delno imaš prav. Jaz ne gledam filmov (kakšen na mesec; ampak zjutraj, ko/da se zbudim, pa pogledam kakšen del kakšne nadaljevanke.), ampak raje oddigram kakšno igro. Ampak sigurno skoraj leto dni nisem igral nič. Ko sem si pred kratkim kupil nov računalnik za dnevno sobo, sem oddigral Sleeping Dogs in Spec Ops The Line. Obe igri z zelo dobro zgodbo. Nista klasična brezmožganska shooterja. Pri Spec Opsu je zelo dobro prikazano, kako vojak, ki hoče narediti nekaj dobrega, v bistvu vse zaserje, med napredovanjem zgodbe se tudi tvojim soborcem začne mešati. Odlično. Sleeping Dogs je pa GTA style zvrst, ki ima tudi dobro zgodbo.

Imam pa tudi psa - hiperaktivnega dobermana - ki mi tudi "pobere" čas. Če ga ne bi imel, bi verjetno igral več. Ampak psa imam rad in mi ni problema z njim narediti na dan 10 do 15km. (Dva enourna sprehoda, zjutraj in zvečer + hodim zelo hitro.)

FlyingBee ::

stock je izjavil:

Ti nevem. Zgolj pravim, velikokrat ko si kak računalničar lahko privošči take komponente je že mimo tistega obdobja ko so ti igre pomenile vse. To so moja opažanja. Sam že nekaj let ne igram več iger a prav zdaj imam dokaj soliden komp pa bi lahko igral.

pri meni je bila točno ta situacija, ko sem bil najbolj zagret za igre sem se s celeronom in low-end grafami matral, potem pa sem imel vse boljše sisteme in vse manj časa in zanimanja za igre

so bli pa zlati časi z athlonom xp in geforce 4200ti, to pa moram priznati

Zgodovina sprememb…

Jaz sem zelo zgodaj začel služiti lasten denar. Že v SŠ. Tako, da sem jaz vedno kupoval večinoma proti High Endu. Pa še ko pogledam nazaj, so mi računalniki zdržali vsaj leto več, kot pa če bi kupil recimo za 50.000EUR manj (bilokatere komponente: GPU, CPU+plata+RAM).

Zakaj bi sedaj kupil karkoli drugega, kot Ivy 3770(K)? Plata je ~200EUR in ta plata je sigurno dosti bolj kvalitetna, kot pa kakšna za 30EUR manj. Se splača kupiti malo dražje...

Res je pa tudi, da nisem takšen potrošnik, ki mora imeti vsako leto najnovejše stvari. Kot sem zgoraj napisal, mi je q66@3.2* zdržal 5 let z tremi grafičnimi. Če bi takrat kupil "samo" Intel Core 2 Duo, bi moral menjati ene dve leti nazaj.

*pustimo, da sem q6600 v bistvu dobil zastonj...

Dr_M ::

stock je izjavil:

Ocitno nas je kar nekaj takih.
Sicer se igram, ampak mogoce 2-3 igre na leto, pa se to ne najnovejse, ampak stare ze kaksno leto ali vec.

D3m ::

Jst je izjavil:

Jaz sem zelo zgodaj začel služiti lasten denar. Že v SŠ. Tako, da sem jaz vedno kupoval večinoma proti High Endu. Pa še ko pogledam nazaj, so mi računalniki zdržali vsaj leto več, kot pa če bi kupil recimo za 50.000EUR manj (bilokatere komponente: GPU, CPU+plata+RAM).

Zakaj bi sedaj kupil karkoli drugega, kot Ivy 3770(K)? Plata je ~200EUR in ta plata je sigurno dosti bolj kvalitetna, kot pa kakšna za 30EUR manj. Se splača kupiti malo dražje...

Res je pa tudi, da nisem takšen potrošnik, ki mora imeti vsako leto najnovejše stvari. Kot sem zgoraj napisal, mi je q66@3.2* zdržal 5 let z tremi grafičnimi. Če bi takrat kupil "samo" Intel Core 2 Duo, bi moral menjati ene dve leti nazaj.

*pustimo, da sem q6600 v bistvu dobil zastonj...

Moja izkušnja iz prej ali zdaj je čisto drugačna.

Zdaj kupujem plato za cca. 50€ prej so bile vse čez 100€.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Pri meni je bilo tako, da raje nisem kupil in počakal, da sem zbral denar.

---

ENOUGH o naših nakupovalnih navadah.

Tema je o Keplerju!

D3m ::

Vemo, da je tema o Keplerju tukaj imaš pa konkurenco.

AMD Oland GPUs detailed

>:D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ko bi vsaj še CPU oddelek bil tako aktiven pri inovacijah oz. arhitekturi. Seveda, če drži trditev, da bodo 8900 porabili 25% manj energije.

pegasus ::

Berem tole in gruntam, da bodo gpuji počasi postali uporabni tudi za kaj zračunat gor ...

Senitel ::

mihco ::

1000 od 15000 je res "nekaj".

ej senitel kaksna je dandanes razlika med quadro in navadnimi karticami? s stalisca CAD softvera bolj, ne compute.
a imajo taprve se vedno dedicated wireframe enote al kaj ze (za pospesevanje) al lavfa vse ze softversko (na kartici, brez dedicated enot torej) in so gonilniki tisti, ki nadzirajo?

Senitel ::

Te kartice niso nikoli imele nekakšnih "dedicated wireframe" enot. Pipeline se da nastavit na različne načine, Quadro kartice imajo nastavljenega tako, da so hitrejše za izris črt in posledično počasnejše za izris zapolnjenih trikotnikov. Driver je pa tukaj alfa in omega vsega.

aha hvala
OR je ze zacel dobivat k20 ja. jih bo pa dobil toliko (+ kaksni ostali), da jih v trgovinah se dolgo casa ne bo.

NVidia je izdala nove driverje: 306.63

This driver comes directly from NVIDIA's developer website. Windows driver version 306.63 and Linux drivers version 304.15.00.03 provide beta support for OpenGL 4.3 and GLSL 4.30 on capable hardware. You will need any one of the following Fermi or Kepler based GPUs to get access to the OpenGL 4.3 and GLSL 4.30 functionality.

OpenGL 4.3 Driver Release Notes
You will need any one of the following Fermi or Kepler based GPUs to get access to the OpenGL 4.3 and GLSL 4.30 functionality:

Quadro series: 6000, 600, 5000, 410, 4000, 400, 2000D, 2000
GeForce 600 series: GTX 690, GTX 680, GTX 670, GT 645, GT 640, GT 630, GT 620, GT 610, 605
GeForce 500 series: GTX 590, GTX 580, GTX 570, GTX 560 Ti, GTX 560 SE, GTX 560, GTX 555, GTX 550 Ti, GT 545, GT 530, GT 520, 510
GeForce 400 series: GTX 480, GTX 470, GTX 465, GTX 460 v2, GTX 460 SE v2, GTX 460 SE, GTX 460, GTS 450, GT 440, GT 430, GT 420, 405
All the extensions listed below are part of the OpenGL 4.3 core specification, but they can also be used in contexts below OpenGL 4.3 on supported hardware.

For OpenGL 3 capable hardware, these new extensions are provided:

ARB_arrays_of_arrays
ARB_clear_buffer_object
ARB_copy_image
ARB_ES3_compatibility
ARB_explicit_uniform_location
ARB_fragment_layer_viewport
ARB_framebuffer_no_attachments
ARB_internalformat_query2
ARB_invalidate_subdata
ARB_program_interface_query
ARB_robust_buffer_access_behavior
ARB_stencil_texturing
ARB_texture_buffer_range
ARB_texture_query_levels
ARB_texture_storage_multisample
ARB_texture_view
ARB_vertex_attrib_binding
KHR_debug
For OpenGL 4 capable hardware, these new extensions are provided:

ARB_compute_shader
ARB_multi_draw_indirect
ARB_shader_image_size
ARB_shader_storage_buffer_object

vir&download: guru3d.com

Jaz sicer nisem inštaliral, ker mi je malo čudno, ker na nvidia.com, teh driverjev ni oziroma jih ne najdem.

Če se komu da (tisti, ki jih je inštaliral), naj pove izkušnje. SO kaj hitrejši, stabilnejši, imajo v CP kakšno novo opcijo...

TechBeats ::

So ok, ista tekoča slika kot pri 306.23. Ne ni novih opcij razen openGL4.3.

Aja najde se jih pod developer openGL..
AciD TriP

oo7 ::

Bom kar tukaj vprašal:)

Imam grafično gtx 470 in me zanima s čim bi se jo splačalo zamenjati?(gtx 480,570,580...)

Imam tak računalnik:
Procesor:Intel core 2duo e8400 3000mhz
Matična:ASUStek Computer INC P5P41T-Le
Memory: 8192MB
Grafična:Gtx 470
Napajalnik:Cosair cx600

Procesor je že star ampak ta moja matična plošča ne sprejme močnejšega.Zdaj katera grafična kartica bi na tem računalniku delala najboljše pa,da je procesor nebi moril??

Računalnik imam več ali manj samo za igranje iger.Zdaj bi nadgradil eno močnejšo grafično kartico,da bi zdržal še za kako leto ali 2 potem bi pa itak kupil novega.Do zdaj nisem imel problemov je vse delalo na večjih nastavitvah edino ta grafična je zelo glasna in ZELO vroča.

Serija 6 gtx najbrž odpade za moj računalnik,ker je že procesor in tudi napajalnik preslab.Npr:gtx 580 bi delala na te mojem računalniku s polno paro ali katera druga?:)

Hvala.

600 serija pokuri manj štroma kot 500, tako da napajanik ni preslab.

Procesor je švoh v katerem koli primeru, quad core bi bil boljši ampak ok.. Eno custom 670gtx daj notri pa bo mir.
AciD TriP

freesty ::

Ze gtx 470 mislim, da ne dela s polno paro. Ce hoces opazno razliko v performancu moras vzet vsaj gtx670. Tako bos imel se dobro grafo tudi, ko nadgradis podnozje. Lahko pa uzames gtx 660, ki bo tisja, manjsa poraba, ter hitrejsa od trenutne pa potem cez 2 leti menjas spet komplet racunalnik(z graficno vred).
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Potem mi svetujete gtx 670 pravite boljše kot serija 5.

Koliko bo potem gtx670 iskoriščena zaradi slabega procesorja?Bo vsaj 80%??

Že 470ko ti CPU bottlenecka, več boš pridobil z novim procesorjem. Še 470 nimaš na 80%

Potem je pa brezveze menjat če še ta ni izkoriščena;((.Potem bo pa potrebno počasi PC zamenjat.Še,da to kako preverit koliko je izkoriščena grafična kartica?

Kakšni benchi ti hitro dajo jasno sliko, ali pa prižgeš GPU-Z poženeš špil in gledaš obremenitev.

Ok hvala.
Bom sprobal s GPU-Z:)

Samo še tole bi vprašal.
Pri GPU-Z potem gledaš najvišjo ali najnižjo ali povprečno meritev??
Potem pa pogledaš kakšne zmogljivosti ima grafična kartica in primerjaš a to tako deluje?

Pod sensors maš GPU load.. Pa probaj veš špilov, tisti ki so bol CPU intensive ti bojo full bottleneckal, kak bol GPU intensive ti pa tudi ne bo.

Ghost recon Fufture Solider Gpu load max 92% (tukaj je grafična glasna in ventilator pod velikim obratim)
Borderlands 2 Gpu load max 63%

A to pove kaj?:)

Bom pa sprobal še kakšno drugo.

Ja sej kot so rekli v cpu zahtevnih špilkah ne bo kaj dosti razlike (20-40%), boš imel pa "future proof" grafično.

Probaj naviti na vsaj 4ghz.

Cpu zahtevne; Borderlands2, Serius Sam3, RedFaction Guerilla/Armageddon, GTA4, Crysis1, Crysis2 (MP), BF3, GTA4, Starcraft2, Metro2033 (benchmark), Resident Evil5 (fixed benchmark), LostPlanet2 (dx11, fixed benchmark) Final Fantasy XIV (benchmark), Just Cause2, HardReset, vse novejše Unreal3 Engine špilke,..
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TechBeats ()

Ja pri Bordelands2 bos dobil 40% oz. se vec zmogljivosti, ce pa zamenjas gpu pa kaksne 5%. Pomoje je bolje, da menjas podnozje kot pa grafo, ker 470ka je se kar dobra.

Podnožje to je procesor ali matična mišljeno???

Ja pac, da menjas procesor in maticno in rame. Tako sem mislil.:)

Jaz bi ti tudi predlagal, da raje kupi novo matično in Ivy procesor. Seveda boš moral zamenjati tudi RAM.

Trenutne cene so relativno ugodne. Matična za 200EUR je že precej kvalitetna zadeva z veliko feature-ji. CPU odvisno - če ne misliš navijati, prideš lahko zelo poceni skozi; v tem primeru lahko kupiš tudi cenejšo matično. RAM pa zaenkrat lahko kupiš samo 4GB ter čez kakšno leto še 4GB.

Tako bi storil jaz, če bi imel tvojo konfiguracijo, ker E8400 mislim, da je glih-za-glih za 470. Verjetno bi v primeru zgoraj napisane nadgradnje, v igrah imel minimalno FPS dropov, a AVG se ti pa ne bi veliko povečal. Smoother gameplay.
««
49 / 63
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Radeon HD 7900 (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Strojna oprema
2487340178 (220131) rdecaluc
»

Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Strojna oprema
675128158 (103170) Pro_moted
»

AMD-jeve kartice spet cenejše (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10426926 (23020) Shkorc
»

Nvidia predstavila prvega keplerja: GTX 680

Oddelek: Novice / Grafične kartice
4515447 (12554) Isotropic

Več podobnih tem