» »

Nvidia-Kepler (6xx series)

Nvidia-Kepler (6xx series)

Temo vidijo: vsi
««
47 / 63
»»

FlyingBee ::

nvidia je že pregovorno boljša na driverjih in s slabšim p/p, ima pa nekaj prednosti, ki očitno prepričajo kupce v navidez nelogične nakupe, saj je p/p dejavnik, ki ga ni za spregledat pri odločanju za nakup grafične kartice, še posebej če druge posebnosti niso zelo očitne

PrimozR ::

Ma, dokler se ne bodo driverji updejtali sami, je čisto vseeno, kako pogosto se izdajajo. Še vedno je treba inštalirati, to je pa why bother stvar, vsaj zame zadnje čase :D

Sicer pa Jst a ni to tipičen primer microstutteringa?

Jst ::

Ni microsluttering per se. FRAPS poroča enake FPSje. kot da bi pri 70 slik na sekundo, vsako drugo sekundo 139 slika "trznila." Ne zaštekala, ne upočasnila. Moral bi vedeti v živo, kajti sam ne znam opisati, kaj se pravzaprav dogaja. Igra se drugače normalno igra in sem se navadil, ker ni moteče, sploh ko že nekaj časa igraš.

Nova BETA je to odpravila.

---

Sicer pa ne vem, zakaj je posodobitev driverjev takšna, da moraš inštalirati cel paket. Lahko bi samo zamenjali spremenjene .dll-je no restart needed. To leti tako na AMD kot na Nvidijo.

>nvidia je že pregovorno boljša na driverjih

Ja, samo pregovorno v smislu, da ni takšen resource hog. Imajo pa enake probleme, kot AMD. V Release Notes je tako v Catalystih, kot Nvidia Driverjih, opisanih polno stvari, katere so rešili, kaj dela hitreje in known issues.

Sicer pa so se tudi NV driverji zredili odkar sem jih zadnjič uporabljal - 88gts512.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

RejZoR ::

Sej ne vem al bi se smejal al jokal, ko nabijate take bedarije brez vsake osnove. Catalysti pa resource hog ja.

Res, večjega resource hoga še nisem videl v lajfu... če fino zaokrožim vrednosti navzgor dobim 6,5 MB RAMa.
Zaradi 6,5 MB zganjate tak halo? Da vas ni sram, za tako porabo se nisem obremenjeval 10 let nazaj, se bom pa zdej pri vseh gigabajtih RAMa? Folk, ne se norca delat no...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

TechBeats ::

^
NV ima nvvsvc.exe z 4.5mb in Nvxdsync.exe 6.5mb..

heh GK110 bo na voljo šele tam enkrat februarja-marca 2013., Maxwell enkrat 2014.

According to VR-Zone, the upcoming GeForce 700 Series may be pushed to March 2013, while the Maxwell architecture would debut in 2014.

Originally Kepler GPUs were planned for 2011, but as we know, NVIDIA released them just five months ago. Since the beginning of GeForce 600 series NVIDIA had problems with supplying enough GPUs to the market, and that is currently their main goal. As the source suggest problems with increasing the yields pushed the upcoming GeForce 700 series to next year and Maxwell GPUs to 2014. This would mean that next generation of GeForce graphics cards would be based on the similar, but still Kepler, architecture. Actually most of the enthusiasts expect NVIDIA to release GK110 based GeForce GTX 780 - something they were supposed to do this year, but instead they launched GK110 for professional Tesla and Quadro series.

Current Kepler architecture might feature only three different GPUs. The GK110 would power the professional GPUS, while the GK104 all high-end to mid-range cards and finally the GK107 for entry level models. However we are still expecting another GPU for GeForce GTX 660 (non-Ti) and GeForce GTX 650 Ti - purportedly GK106. This is a new policy to cut the spendings on every single graphics card model - that's why GTX 660 Ti, GTX 670 and GTX 680 all have the same, yet slightly changed, GK104 GPU.

The Maxwell architecture would feature a lower fabrication process of 20nm. Also earlier reports said that Maxwell would be the first GPU to have additional CPU on board - it's more like an APU but designated to graphics and physics computing. Anyway, we should not see any Maxwell GPU until 2014.

So it seems that AMD will be the first company to show their new Radeon HD 8000 graphics cards next year, same story again? VR-Zone claims that NVIDIA's GeForce 700 Series would be 25-30% faster than 600 Series (nothing shocking here).

http://videocardz.com/34599/geforce-gtx...

http://vr-zone.com/articles/no-nvidia-g...

Upam da bo AMD kaj prej reagiral z HD8900, ker tole je malo tema.. HD8900 Q42012 in nvidia bo prisiljena pohiteti. :D
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TechBeats ()

Senitel ::

Jst je izjavil:

Sicer pa ne vem, zakaj je posodobitev driverjev takšna, da moraš inštalirati cel paket. Lahko bi samo zamenjali spremenjene .dll-je no restart needed. To leti tako na AMD kot na Nvidijo.

Zakaj bi pa moral restartat sistem? Jaz že nisem tega naredil ulala časa zaradi inštalacije NV driverja.

Sej pri AMD-ju je isto, kar sprašuje je zakaj se stvar ne posodablja inkrimentno, torej samo tisto kar se dejansko spremeni, ne da vsakič vlečeš 180MB debel paket. Sej imamo hitre pipice in vse sam vseeno zakaj!?

Pa saj se spremeni vse. Driver se builda kot celoto. Ali hočeš kombinatorično eksplozijo testiranja kateri CUDA driver deluje s katerim kernel driverjem zvalit na končne uporabnike? Edino kar bi bilo relativno enostavno izločit je PhysX.

Ne vem kako dela NVIDIA ampak pri AMD-ju je kar nekaj stvari enakih med vsemi releasi, spreminja se samo par desrt fajlov.

Tako AMD kot Nvidia priporočata reset, AMD ga tudi ponudi.

Jakob_X ::

Ah kje. Od viste naprej se driver samo restarta in to je to. Nobenega restarta sistema, samo par sekund je monitor temn. Morda kje pise da je vseeno priporočljivo restartat ampak sam sem prelen za kaj takega in vseeno nisem imel nobenih tezav nikoli.

No, jaz pa ko menjam driverje za grafično, prvo odinštaliram v "Programs And Features," nato v "Safe Mode," kjer poženem "Driver Sweeper" (sedaj se imenuje "Driver Fusion"), nato pa nazaj v "Normal Mode," kjer inštaliram novo verzijo. Tako je garantirano vedno najmanj problemov.

Glede tega sem OCD.

Jah kdo ti je potem kriv, da je kompliciran? >:D

D3m ::

Jaz, kar čez update-am. No problem so far.
|HP EliteBook|R5 6650U|

GrimReaper ::

fr4nc je izjavil:

Odpovej naročilo pa naroči 7950 IMHO.

"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc

Lp

Sem jim pisal če lahko pošljejo Gigabyte 7950. Ampak sumim da ne bo nič iz tega, ker imajo komunikacijo na nuli, ne vem kako lahko sploh tukej kupujete.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Jst je izjavil:

Tako AMD kot Nvidia priporočata reset, AMD ga tudi ponudi.

Samo prva inštalacija ko na sistemu še ni driverja. Vsi nadaljni updejti ne zahtevajo restarta.

@GrimReaper
Sam najraje kupujem na Dinokompu, ker je glede tega za moje pojme daleč najboljši in se res da vse super zmenit. Pa tud cene imajo daleč od slabih.

Vsaj za naslednjič vem, v Dinokomp je samo 10€ dražja kot na hoh.de, tolk je pa tud razlike v poštnini.

jp hoh.de ma drage, recimo pri mylemon.at se najde včasih kakšna zelo poceni. Jaz sem kupil mojo za 290€, sedaj je pa še zmeraj okol 310-320€, v demise-Pc.si celo 338€ wdf..

Se pa recimo najde MSI 660TI TF4 za 306€, ista cena v Dinokomp..
http://www.demise-pc.si/product_info.ph...
AciD TriP

AlienRR ::

Jst je izjavil:

Ni microsluttering per se. FRAPS poroča enake FPSje. kot da bi pri 70 slik na sekundo, vsako drugo sekundo 139 slika "trznila." Ne zaštekala, ne upočasnila. Moral bi vedeti v živo, kajti sam ne znam opisati, kaj se pravzaprav dogaja. Igra se drugače normalno igra in sem se navadil, ker ni moteče, sploh ko že nekaj časa igraš.

Nova BETA je to odpravila.

---

>nvidia je že pregovorno boljša na driverjih

Ja, samo pregovorno v smislu, da ni takšen resource hog. Imajo pa enake probleme, kot AMD. V Release Notes je tako v Catalystih, kot Nvidia Driverjih, opisanih polno stvari, katere so rešili, kaj dela hitreje in known issues.

Sicer pa so se tudi NV driverji zredili odkar sem jih zadnjič uporabljal - 88gts512.

Vertikalna sinhronizacija on? Malo "na glas" razmišljam, da, če ima tvoj ekran osveževanje nastavljeno na 60Hz, FPS pa ti skačejo okoli 70 potem ti bota slej ko prej prišla iz sinhronizacije "na vsaki tolko".
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

Sedaj, z novimi BETA driverji, tega več ni. (Pa samo v Sleeping Dogs se mi je pojavljalo in ne vseskozi igranja.)

Predstavljaj si, kot da bi se malo premaknila slika za nekaj pixlov vsakih 140 frejmov. Edino tako lahko opišem. Samo da se čuti kot drop.

batista ::

Pri nekaterih igrah (recimo ship simulator extremes) mi clocki pri gtx670 zelo skačejo. Npr. če pogledam v nebo mi grafa dela z 1000mhz, ko pa gledam ladjo pa grafa deluje z 300-400mhz (in pri tem špil teče z mizernih 13fps). Je to problem v driverjih?

Lahko. Lahko pa napajalnik ne dovaja dovolj energije grafični.

Probaj pri "Power management mode" iz "Adaptive" preklopiti na "Maximum performance."

cole-22 ::

1. Driverji niso dobro optimizirani za špil oz. ni tako dobre podpore za 6xx serijo v tem špilu.
2. Če daš iz. adaptive na max performance grafa ne gre v 2D.
3. Sprobaj različne gonilnike

Gigabyte custom OC in MSI TF4 sta najbolj stabile 660Ti grafe, vsaj glede dinamične frekvence..

http://www.hardwarecanucks.com/forum/ha...
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

Ne vem kaj točno to pomeni v praksi, ampak Gigabyte kot tukaj piše zgleda zlo švoh zgrajena. Tut pri prejšnji GTX460 mi je začel ropotat ventilator prej kot v dveh letih.

Nihanje frekvenc povzroča micro stuttering...

FlyingBee ::

evo, 660 brez TI, TweakTown je spet prehitel vse strani s svojim opisom/testom

http://www.tweaktown.com/reviews/4922/n...

FlyingBee je izjavil:

evo, 660 brez TI, TweakTown je spet prehitel vse strani s svojim opisom/testom

http://www.tweaktown.com/reviews/4922/n...

Ampak izbira testov je pa tudi katastrofalna. A ne morejo kupit kaksne novejse igre. Drugace pa izgleda da
se bo performance vrtel okrog 7870. Je pa zanimivo da ima nvidia toliko pokvarjenih cipov da lahko izdaja še 660ti in 660.

Ja nic..pocakajmo se na uradne teste.

PNG ::

Lol, a jaz prav vidim ali je 660ka res hitrejša ali pa vsaj enako hitra kot 580ka? Resnično ne razumem sovraštva do te serije na tem forumu. Takšnega napredka pa res že dolgo ni bilo. 680ka kar 25-50% hitrejša od 580ke, ponavadi se pa sprijaznimo z 10-15% max.

Aja cena vam gre v nos? Srednji razred je že včasih bil 60-70k SIT, top pa 120k, sedaj je pa 250-300€, top pa 500€. Ne razumem. Naj me kdo razsvetli, po možnosti kot človek in ne z nekimi očitki in neargumentiranim pametovanjem, hvala.

Siddh ::

v nos gre da je x60 ponavadi bla kartica za okrog 200€, zdaj pa je za 300

Takšnega napredka pa res že dolgo ni bilo.

Sam sem šel iz 8800GT na GTX460 in zdej GTX660Ti, obakrat okol 2x hitrejša, razlika je edino da je blo zdej treba čakat samo 2 leti namesto skoraj treh.
Zanje sem dal pa 275€, 235€ ter 320€ (kupujem takoj po izidu). So ble pa vse dober nakup (za zadnjo bom še videl). Sploh 8800GT, še zdej jo imam za rezervo in je ne mislim nikol prodat, trenutno igram normalno Sleeping Dogs pri okol 30-40FPS.

sennheiser ::

Sj je velikokrat bilo tako da je nova generacija srednjega razreta = stara top.

fr4nc ::

PNG je izjavil:

Aja cena vam gre v nos?

Da... pri konkurenci se nekako dobi več za manjši denar.

GrimReaper je izjavil:

Sploh 8800GT, še zdej jo imam za rezervo in je ne mislim nikol prodat, trenutno igram normalno Sleeping Dogs pri okol 30-40FPS.

Res ti to? Na kakšni resoluciji pa ter pri kakšnih nastavitvah?
http://www.hardwareheaven.com/reviews/1...
PS: Še GTX 690 ne žene na avg. 40FPS...

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fr4nc ()

PrimozR ::

Hja, očitno ne na 1920 x 1080 in max nastavitvah, kajne? A ni to logično?

PrimozR je izjavil:

Ja je logično ja... samo to je bustasto napisati da ti dela na 30-40FPS - če je to na low na 640x480 ni omembe vredno IMO.

Lp

sennheiser ::

Sam to je bol problem pri gtx690... kakor sem gledal po yt imajo na gtx580 z frapsom več fps kot gtx690. Kolega ima 7970 in mu dela bp na full hd maxed out. Edino če kak detajl nima vklopljen pa ne vem.

Ja pa Dirt še je tudi problem: http://www.hardwareheaven.com/reviews/1...

Na žalost...

Jakob_X je izjavil:

Direct compute. AMD je hitrejsi v tek taskih in v novejsih igrah, ki bodo to izkoriscale se bo ta razlika pac poznala.

Lp

fr4nc je izjavil:

PNG je izjavil:

Aja cena vam gre v nos?

Da... pri konkurenci se nekako dobi več za manjši denar.

GrimReaper je izjavil:

Sploh 8800GT, še zdej jo imam za rezervo in je ne mislim nikol prodat, trenutno igram normalno Sleeping Dogs pri okol 30-40FPS.

Res ti to? Na kakšni resoluciji pa ter pri kakšnih nastavitvah?
http://www.hardwareheaven.com/reviews/1...
PS: Še GTX 690 ne žene na avg. 40FPS...

Lp

Kolikor vem AMD ne podpira Ambient Occlusion (edino, če so pred kratkim kaj spremenili.)
Špil ima notri opcijo AO. Več kot očitno so v testu testirali AO pri 690 in pri 7990 ne, ker ne podpira.

Sem sam stestiral in so rezultati sledeči...
VSE na max 1920×1080 vključno z AO so FPSji med 35-40.
VSE na MAX 1920×1080 brez AO so FPSji 110-140

In če to drži da so v testu testirali na ta ničan, je to spet en FAIL!
Druga stvar je pa, da so za tak padec pri AO krivi driverji. Ko je AO izklopljen in so FPSji 100+ sta obe grafi na 95%. Ko vklopim AO in FPSji nenormalno padejo, sta obe grafi med 50-60% delovanja.

@cole-22: Glede tega ne vem... še dobro, da si povedal kako je s tem.
Še lahk Showdown poženeš če ga imaš - gre za isti "trik"?

Lp

fr4nc je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Ja je logično ja... samo to je bustasto napisati da ti dela na 30-40FPS - če je to na low na 640x480 ni omembe vredno IMO.

Lp

To vem da je butasto ja. Ampak moje nastavitve so pa čist spodobne.

No po malo googlanja sem imel prav AMD nima AO. To je pa hud fail s strani testerjev.
Bom dal video gor samo da se uploada.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cole-22 ()

Showdowna nimam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: cole-22 ()

In kaj pridobiš z AO?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Gigahertz ::

"670#2500#8"

Se pravi stvar izboljša svetlobo in sence. Kok procentualni je pa FPS drop?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

cole-22 je izjavil:

No po malo googlanja sem imel prav AMD nima AO. To je pa hud fail s strani testerjev.
Bom dal video gor samo da se uploada.

SSAO seveda dela tudi na AMD. Pa SSAO ne mores izkljucit v tej igri ce prav vem, lahko samo menjas med normal in high.

AMD resda nima opcije forcanja AOja prek control panela. Torej podpore v igrah ki tega nativno ne podpirajo.

Razlika v FPSjih med AMD in NVidia v Sleeping dogs (in kaksnem dirt showdown) je pa baje v uporabi compute-a , ki je pocasnejsi na nvidii. Glavno pa da vseen dela dost hitr.

cole-22 je izjavil:

Kolikor vem AMD ne podpira Ambient Occlusion (edino, če so pred kratkim kaj spremenili.)
Špil ima notri opcijo AO. Več kot očitno so v testu testirali AO pri 690 in pri 7990 ne, ker ne podpira.

Sem sam stestiral in so rezultati sledeči...
VSE na max 1920×1080 vključno z AO so FPSji med 35-40.
VSE na MAX 1920×1080 brez AO so FPSji 110-140

In če to drži da so v testu testirali na ta ničan, je to spet en FAIL!
Druga stvar je pa, da so za tak padec pri AO krivi driverji. Ko je AO izklopljen in so FPSji 100+ sta obe grafi na 95%. Ko vklopim AO in FPSji nenormalno padejo, sta obe grafi med 50-60% delovanja.

AMD nima opcije vsiljevat ambient occlusion s strani driverja tako kot NV. Na GeForce-ih lahko v nekaterih igrah to vklopiš v driverjih tako kot AA.
Če je opcija za ambient occlusion v špilu, tako kot v tem primeru, potem nima veze ali imaš v kišti Radeona ali GeForce. Zadeva je speljana čez DX shaderje in mora delovat v obeh primerih. AO "normal" ne pomeni, da je AO izklopljen in AO "high" ne pomeni, da je AO vklopljen. :) Torej AO je vklopljen v obeh primerih, je pa dogajanje zadaj lahko precej različno. Kar se v tem primeru očitno zgodi je nek interframe dependency, ki ga NV driver ne zna razvozlat in potem AFR crkne ter efektivno dela samo ena grafa (ali pa je celo dogajanje različno med tem kodo, ki jo dobijo GeForce-i in Radeon-i).

Nisem mislil da je AO pri normal izklopljen in pri High vklopljen. Pač mišljeno je bilo ko preklopiš an High. Sem se malo narobe izrazil.
Kakorkoli že, ko daš AO na high zadeva ne funkcionira, ker obe grafe data od sebe pol moči pred tem pa delata na polno.

@D3m
Npr. pri Skyrimu, ko sem probal kar en save game, je bilo iz 101 na 95 ob vklopu AO preko CP.

In je razlika opazna v igri, če je ON ali OFF?
|HP EliteBook|R5 6650U|

folk ne bluzit, AO v SleepingDogs nima nekega velikega padca, AA je tisti killer, na normal je FXAA, high 2x Supersampling (2x večja resolucija downsampling), na Extreme AA je pa 4x SS se pravi 4x reso.. Itak da bo vsaka grafična kolcala.:))

extreme crowd, normal AA (OC 875mhz, 2180mhz)

High AA

Crowd& Detail je cpu požrešno, extreme vs high je nekako 5-6fps pri min fps.. V centru 52 vs 58fps.

To da vsiliš v špilke je pa druga pesem, Skyrim itak na Quality oz High Quality + TrAA 2-4x ss, gpu usage do konca večino časa.. Celo TeamFortress2 zna kolcat, ko enkrat vklopiš vse do max AO in 32xAA in neka velika resolucija. Drugače pa, če hočes uporabljati nvidia AO ne smeš preveč AA in TrAA pa je vse kul. :)
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

««
47 / 63
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Radeon HD 7900 (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Strojna oprema
2487340182 (220135) rdecaluc
»

Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Strojna oprema
675128159 (103171) Pro_moted
»

AMD-jeve kartice spet cenejše (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10426926 (23020) Shkorc
»

Nvidia predstavila prvega keplerja: GTX 680

Oddelek: Novice / Grafične kartice
4515447 (12554) Isotropic

Več podobnih tem