» »

kateri električni brivnik??

kateri električni brivnik??

manniac ::

Pozdravljeni, zanima me kateri brivnik kupiti?
prej sem se bril z žiletko pa peno.
Meni se zdi ta Braun ferma kr zanimiva.
LP, se zahvaljujem za odgovore.

RejZoR ::

Moraš vedit, da gre za dva tipa brivnikov. Na mrežico (Braun) in rotacijski (Philips in Remington). Kateri je boljši, odvisno. Enim so boljši na mrežico, drugim rotacijski. Najlažje je če probaš oba tipa pa vidiš kaj ti odgovarja.

Prednost mrežice:
- brije zelo blizu kože
- ne cuka če imaš daljše dlačice
- modeli z dodatnim vmesnim rezilom za daljše dlačice brijejo tudi zelo dolge v eni potezo
- Braunovi so vsi vodotesni, tud najcenejši modeli

Slabosti mrežice:
- začetniki znajo mrežico prehitro preluknjati zaradi prekomernega pritiskanja
- mrežica se med britjem precej segreje zaradi trenja kar zna precej razdražit občutljivo kožo
- se ne prilagaja najlepše predelu okoli spodnje čeljusti in vratu
- potrebno jo je občasno mazati z oljem iz notranje strani, da zmanjša trenje
- nekaterim gre na živce vibriranje aparata med britjem
- relativno glasni

Prednosti rotacijskih:
- s trojno glavo se zelo dobro prilagajajo vsem krivinam obraza
- mrežica vsakega rezila je bistveno bolj vzdržljiva tudi če bolj pritiskaš
- modeli z Lift&Cut brijejo enako blizu kot mrežica ampak nekatere cukajo in včasih povzročijo vraščanje dlak
- bistveno lažje vzdrževanje
- med delovanjem se ne tresejo
- običajno zelo tihi

Slabosti rotacijskih:
- nekateri najcenejši modeli niso vodotesni
- pri dolgih dlakah vlasih radi cukajo dokler ne pogruntaš kako brit tud te

Sam sem prej uporabljal eno generacijo nazaj Braun Series 3 370 (Contour), sedaj pa imam Philips HQ6920. Vse zgoraj napisano je iz mojih lastnih opažanj in navad. In rotacijski mi je zakon. Poznam pa folk, ki mrežice ne bi menjali za nič drugega. Tko da mogoče za začetek probaš enega najcenejšega od Brauna in kasneje še enega najcenejšega od Philipsa. Sicer niso čist isti kot high end modeli ampak boš dobil feel za en in drug način britja. Če sem kaj pozabil omenit me opomnite...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Pozabil si omeniti, da je že cel kup tem o brivnikih na slo-techu, v katerih smo že vse to obdelali. V iskalnik vpišeš brivnik .

O.

RejZoR ::

Vseeno je lepše če imaš pluse in minuse tkole lepo na kupu. Ker iskat raztresene podatke po 20 straneh ene teme ni prav nič zabavno...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

manniac ::

hvala za odgovore

GrimReaper ::

Problem pri brivnikih je da jih ne moreš prej probat (ok, sej to je enako tut pri rač. komponentah).
In ko daš enkrat 100+€ za brivnik, in ti ne odgovarja že po prvem britju, nimaš druge izbire kot da greš nazaj na britvice. Na Mimovrste sem sicer lahko zamenjal Philipsa za Brauna, ne verjamem pa da kar povsod menjajo že rabljene brivnike. Sta pa tako Philips in Braun v razredu 100€ navaden shit.
Sam sem drugače kr zadovoljen z Gillette Mach 3, zdrži tam 6 britij, ena britvica je 2,5€. Probal sem tud Gillette Fusion Power, ampak ni velike razlike, pa ena britvica je 4€.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

RejZoR ::

Braun je imel nekaj časa akcijo, da si lahko po 1 mescu vrnil brivnik če nisi bil zadovoljen. Ampak to je bila time limited akcija. Jezst sem svojega Brauna prodal preko Bolhe in sem mal cvikal, če bo sploh kdo spraševal glede na to da je stvar iz higienskih razlogov manj zanimiva. Ampak jih je kar nekaj spraševalo in en ga je tud kupil potem (glede na to da ni več klical sklepam, da je zadovoljen). Res pa je, da sam za te naprave zelo skrbim in je bil že med rabo kot nov iz trgovine, ko pa sem ga prodajal pa sem ga še ekstra očistil in razkužil.

Ne vem, sam imam bolj osnovnega Philipsa za 35 EUR pa mi je zakon. Sicer ni vodotesen ampak sama glava se lahko sname in spere pod vodo, prirezovalnika nima ampak ga sploh ne pogrešam, je pa polnilni in lahko ga uporabljaš med polnjenjem kar je fajn če se sprazne med britjem.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR ::

Evo, Braun je ravno spet začel to akcijo. 30 dni preizkušaš in če nisi zadovoljen ti vrnejo denar. Kar je fajn priložnost če si želiš brivnik z mrežico ampak si v dvomih če ti bo odgovarjal.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

seemon ::

Imel sem philipsov rotacijski brivnik, ki pa me je razočaral (ni tako dobro pobiral dlake, če sem imel malo daljše dlake je cukalo). Zdaj imam brunovga serijo 5 in sem zelo zadovoljen. Mrežica kot je napisal eden od prej se ne segreva, pobira vse dlake tudi na vratu, ki rastejo na vse strani, mrežico ni potrebno mazat z oljem. V glavnem philipsa prvič,zadnjič in nikoli več

mr1two ::

Če imaš rotacijskega je res dobro, da si ne pustiš predolgih kocin, ker je pain in the ass, ko se je treba po petih dneh spet s tem briti. Poleg tega mene slabo obrije okrog adamovega jabolka, moram vsaj 10-15x pasat tam, pa še ostane kakšna dlaka. Obrije pa kr do gladkega, kjer ni omenjenih problemov.
Ga bom še en čas nucal, dokler bo zdržal, ker mi je vseeno ljubše od klasične britvice- pa tudi mimogrede se obrijem, niti ogledala ne potrebujem za to(razen za kak final touch, da nebi slučajno odšel ven z 20 kocinami na bradi):)

sasli ::

RejZoR je izjavil:

Evo, Braun je ravno spet začel to akcijo. 30 dni preizkušaš in če nisi zadovoljen ti vrnejo denar. Kar je fajn priložnost če si želiš brivnik z mrežico ampak si v dvomih če ti bo odgovarjal.

Kje pa majo to?

RejZoR ::

Danes sem videl promo letak, nimam pa še detajlov. Merkur, verjetno tud Big Bang, se pa pol pošilja na Orbico, tko da pomoje niti ni vezano na trgovine.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Griffith ::

seemon je izjavil:

Imel sem philipsov rotacijski brivnik, ki pa me je razočaral (ni tako dobro pobiral dlake, če sem imel malo daljše dlake je cukalo). Zdaj imam brunovga serijo 5 in sem zelo zadovoljen. Mrežica kot je napisal eden od prej se ne segreva, pobira vse dlake tudi na vratu, ki rastejo na vse strani, mrežico ni potrebno mazat z oljem. V glavnem philipsa prvič,zadnjič in nikoli več

Zanimivo, pri meni je pa ravno obratno. Imel sem Brauna, res da navadnega a ne grem nikoli več nazaj. Meni Philipsov pobere tudi daljše dalke in me veliko manj cuka kot Braun. Res pa je, da Philips ni navaden oz. najcenejši, imam XXL glavo in jo v nekaj letih še nisem menjal, niti nožev, med tem ko sem pri Braunu mrežico menjal večkrat. Poleg tega se mi je Braun zelo segreval če sem bil bolj kosmat, britje pa je trajalo 40 minut.
Je pa res, da je bolje obril po adamovemu jabolku, Philips pa bolje obrije pod nosom.
Skratka, kakor komu paše na kožo in dlake, saj ima vsak drugačno, za to pa nekateri ne prebavljajo nobenih brivnikov in se brijejo samo z žiletko. Morda je britje odvisno tudi od tehnike ki jo pogrunta vsak sam. Jaz če imam že dolge dlake se najprej brijem v smeri dlak in na to ko so krajše v vse smeri, uporabim pa tudi strižnik da daljše dlake.

forplan ::

Odločam se med tema dvema brivnika pa nevem katerega vzeti. Je med njima kakšna večja razlika?
Brivnik 1
Brivnik 2
Ta prvi ima tudi čistilni del zraven vendar mi to ni večjega pomena rajši se brijem bolje.
da se strinjam

Uros!no ::

Skoraj eno leto uporabljam Braun 7-760 in služi svojemu namenu. Brijem se vsak peti dan, brez zatikanja :)

seemon ::

Jest ima serijo 5 590cc in sem zelo zadovoljen. Tak da bi ti priporočil serijo 5. Glede čistila uporabim 1krat na dva meseca, da malo mrežico razkužiš, drugače se pa čisti pod vročo vodo.
primerjavo med serijo 3 in 5 si oglej na braunovi strani http://www.braun.com/us/shavers/series-...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: seemon ()

forplan ::

Se nagibam sedaj bolj na 5-530 ali je mogoče še kakšna druga razlika med tem in 5 590cc kot pa čistilna enota?
da se strinjam

RejZoR ::

Mal sem gledal brivnik Remington Titanium-X (R6150). Ima kdo ta brivnik? Uporablja dual track rezila prevlečena s titanom za dolgotrajnejšo ostrino rezil.

Me pa na tem mestu zanima kako se obnašajo ta rezila? Sedaj imam Philipsovega z Lift & Cut sistemom, ki zapne dlako, jo mal potegne in odreže, da je odrezana bližje koži. Sicer res obrije zelo gladko ampak včasih mal cuka, če si pustim daljšo brado. Tud eni pravijo, da s časom začne grozno cukat.
Zdej Remington tega sistema nima ampak ima samo klasično rotacijsko rezilo. Teoretično potem ne bi smel nič cukat in bi posledično še manj dražil kožo. Je kdo probal že oba sistema, da bi znal mal pokomentirat?

Tud mehanizem posamezne glave je dost različen čeprav izgleda pdoobno. Remington ima 3 povsem neodvisne glave, katerih kovinski del (mrežica) pa je povsem fiksna znotraj premikajočega plastičnega ohišja.
Pri Philipsu pa če premakneš eno glavo se premaknejo vse 3. Ima pa posamezne mrežice znotraj plastičnega ohišja povsem gibljive na vse strani. Kakšne izkušnje kaj je boljše? Philipsov sistem mi je načeloma zelo všeč, ker se zelo lepo prilagaja konturi obraza.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

OmegaM ::

Sam uporabljam Braun iz serije 7, obrije super, glede na moje trde kocine, na koncu se vedno se pogladim z britvico in moram povedati, da od takrat ko ga uporabljam nimam vec vnete koze.
Prej sem z philips philishave mislim da hq6xxx serije pa mi ni bil vsec.

Verjetno je ogromno odvisno od obraza in samih kocin.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

RejZoR ::

Evo, par dni nazaj sem naredil en manjši eksperiment. Odprl sem trojno glavo svojega Philips HQ6920 in iz vseh 3 glav odstranil Lift & Cut rezila (tanka jeklena rezila pred glavnim rezilom). 10 minut dela s tankimi kleščami.
Sicer zdej res ne brije tolk gladko ampak sploh ne cuka več (rezila so stara leto in pol, tko da je normalno da že mal cukajo) in s temi predelanimi rezili sem namesto v 15 minutah obril brado v 5 minutah. Prej si moral v določeno smer in z mal občutka brit, ker pa so sedaj samo navadna rezila pa lahko hitro vlečeš po koži pa nič ne cuka. Pa glede na postavitev rezil glede na mrežico imam feeling kot da se rezila samodejno brusijo in ohranjajo ostrino. Bom videl koliko časa bojo še držala zdej.

Tko da bom sam naslednjič verjetno vzel kar Remingtona Titanium-X, ker nima Lift & Cut sistema, dual track in rezila prevlečena s titanom za dolgotrajnejšo ostrino. Če pa bo Philips jih bom pa že v štartu potrgal dol lol.

Torej če imate Philipsova rezila in vam cukajo, ampak ste mal spretni z orodjem, vzameš majhne klešče za ščipanje žic, od strani primeš tanjše rezilo, odmakneš navzven in potegneš v stran. Works like a charm :D
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

forplan ::

Imamo eno vprašanje glede vzdrževanja brivnika (Braun 5- serija)? Tisto olje ko je priloženo na kolko časa se mora uporabiti in ali se uporablja samo za zadnji rezalnik ali tudi za glavnega?

lp
da se strinjam

RejZoR ::

Glavno mrežico namažeš iz notranje strani, tam kjer rezilo drgne po mrežici, da zmanjšaš trenje. Ne vem pa kako to narediš pri modelih kjer je cutter blok (rezilo) že vgrajeno v ohišje z mrežico. Verjetno kaj piše v navodilih...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

OmegaM ::

Vsaj 1x na mesec. Že zato ker mrežico spereš. Olje naneseš po sredini, vklopiš in razmažeš z prstom.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

flameir ::

Izbiram med:

http://www.merkur.si/aparati/brivniki-i...

http://www.amazon.de/Philips-RQ1195-21-...

čeprav vidim, ima tale model iz amazona še prirazovalnik ter neko posodo za čiščenje, al kaj je to, ker prvič vidim to :D sem pa izbiral glede na VIP teste, sicer tegale iz amazona ni v testu, izgleda pa podoben ostalim, ki so dobro ocenjeni...

hvala za pomoč :)

mancini ::

to je kartuša za razkuževanje

Mravlek ::

Da je jaz dodam moje izkušnje saj se z el. brivniki brijem že vsaj 20 let in sem v teh letih kupil 4 brivnike. Prvi je bil Braun vsi ostali pa Philips.
Ta zadnji je RQ1260 in je res super zadeva.

Glej pač navadit se je treba ;) na el. brivnik seveda.
Ceprav tisti ki uporabljajo "klingice" te bodo itaq prepričevali da je britje na elektriko ni britje.

Fazit: Ne šparaj na brivniku - več boš dal lepše se boš bril pa tudi dlje ti bo držal.


LP
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?

LJ4L ::

ni se mi dalo brat vsega pa bom samo napisal kaj je moje mnenje kaj je ok kupt. Philips RQ1295CC tole dela več kot super. odlična zadeva. na vsake toliko časa spereš pa kdaj še v mašino daš na strojno čiščenje, udobno britje - skratka comfort na maxu :D
LP from LJ

mancini ::

Seveda je treba vedet, da te noben brivnik ne pobrije tako na gladko, kot klingice
zato tisto: Ceprav tisti ki uporabljajo "klingice" te bodo itaq prepričevali da je britje na elektriko ni britje

jaz sam sem kupil 2 brivnika, pred leti najdražjega Philipsa, ki sem ga po 14 dneh podaril bratu, ki ga še zdaj uporablja
in nato srednje cenovnega Brauna, pa me noben ni obril zadovoljivo (po licih bom rekel pogojno, po vratu pa katastrofa)

tako da je pred nakupom pametno sprobat pri kakšnem prijatlu ali ti tako britje sploh odgovarja, kaj ti je boljše P - B in šele potem greš v nakup


in pa el britje je za tiste, ki se brijejo vsak dan, tisti 1-2 na teden naj niti ne pomišljajo o spremembi

clancy ::

Kakšno leto imam ravno takega Philipsa RQ 1250/16 in sem zelo zadovoljen z njim.

Baterija zdrži približno en mesec, brijem se pa z njim vsak drugi dan.
Najprej sem sem se z njim bril na suho, (ker sem bil tako vajen še od prejšnjega Philipsa, ki sem ga imel 15 let), potem sem se začel briti na mokro samo z vodo, potem pa še z peno in pri tem tudi ostal, ker daje odlične rezultate in se lahko hitro obrijem.

Vmes sem imel tudi enega srednjecenovnega Brauna in nisem bil ravno zadovoljen z njim. Ko se je (dokaj hitro) mrežica strgala sem vzel iz predala nazaj starega Philipsa in se raje z njim bril dalje.

M-XXXX ::

Tema je sicer že kar stara, ampak vseeno aktualna. Kater brivnik se kaj splača?

-valvoline- ::

Ker model bi biv pravi za starejso osebo z trdimi dlakami. Ocetu bi kupo nek dober in preprost elektricni brivnik na kabl (ne rabi met baterije), v letih je ze roke se mu mal tresejo pa se ne more fajn obrit z klingicami. Hvala vnaprej za vsak info.

Zgodovina sprememb…

janezvalva ::

jes sm kupil AEG HR5625 za 15evrou.

https://www.amazon.co.uk/Hometek-AEG-HR...

ga imam že dve leti,
edino kar je, počasi melje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri brivnik? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
549155898 (1252) Klamzi
»

S čim se brijete? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42697886 (45339) šernk
»

Kakšen brivnik kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
4513553 (8083) smile-
»

Brivnik

Oddelek: Loža
4610493 (7092) matmel
»

Brivni aparat - brivnik

Oddelek: Loža
346645 (6004) Saladin

Več podobnih tem