Forum » Zvok in slika » tv-out 16:9 signal
tv-out 16:9 signal

krneki ::
Torej, imam grafično All-In-Wonder Radeon 32 DDR in 16:9 (widescreen) TV. Zanima pa me, če je kakšen način, da se pošlje po s-video ali composite izhodu na grafični 16:9 signal, ker vse kar se tiče opcij na driverju od grafične, se ne da drugače kot 4:3.

Ko gledam DivX-e, ki so v 1.85:1 ali 2.35:1 pač nardim na TV-ju zoom... samo to ni to! Če pa DVD-player priljučim na RGB vhod na TV-ju in gledam kakšen DVD, ki je v 16:9 formatu mi pa TV takoj spozna to in preklop na 16:9.

Ni mi sicer problem kupiti nove grafične, če le ta omogoča to. Zanima me če ima še kdo tak problem in kako ga je rešil, če ga je?
Ko gledam DivX-e, ki so v 1.85:1 ali 2.35:1 pač nardim na TV-ju zoom... samo to ni to! Če pa DVD-player priljučim na RGB vhod na TV-ju in gledam kakšen DVD, ki je v 16:9 formatu mi pa TV takoj spozna to in preklop na 16:9.
Ni mi sicer problem kupiti nove grafične, če le ta omogoča to. Zanima me če ima še kdo tak problem in kako ga je rešil, če ga je?

gumby ::
jaz to delam takole - imam sicer GF2MX, a vseeno:
v bsplayerju narihtam aspect tako, da sliko raztegne vertikalno - s tem je izkoriščena celotna vertikalna resolucija, ni več črnih pasov zgoraj in spodaj (oz. vsaj ne tako velikih pri 1:2.35 filmih). na TV-ju pa narihtam 16:9 način, ki mi sliko raztegne horizontalno. na ta način je slika spet normalna, in malenkost boljša, kot pa pri navadnem zoom-u
v bsplayerju narihtam aspect tako, da sliko raztegne vertikalno - s tem je izkoriščena celotna vertikalna resolucija, ni več črnih pasov zgoraj in spodaj (oz. vsaj ne tako velikih pri 1:2.35 filmih). na TV-ju pa narihtam 16:9 način, ki mi sliko raztegne horizontalno. na ta način je slika spet normalna, in malenkost boljša, kot pa pri navadnem zoom-u

krneki ::
Aha, ti ubistvu tko nardiš kot anamorphic widescreen. Dost pametna rešitev  Bom probal to jutr mal tko predvajat zadeve.
 Bom probal to jutr mal tko predvajat zadeve. 
 Bom probal to jutr mal tko predvajat zadeve.
 Bom probal to jutr mal tko predvajat zadeve. Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | TV Star T1000 - DVB-T in media predvajalnikOddelek: Zvok in slika | 9968 (8332) | asterix2000 | 
| » | 16:9 zaslon ni dovolj??Oddelek: Zvok in slika | 1925 (1588) | Izi | 
| » | AUO predstavil prvi pravi široki zaslon diagona 24-palcevOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 4598 (3479) | mile | 
| » | kako se znebim črnih robov pri filmuOddelek: Zvok in slika | 1506 (1194) | Dejancek | 
| » | DVD - WS in FSOddelek: Zvok in slika | 1615 (1504) | Stepni Volk |