Forum » Zvok in slika » tv-out 16:9 signal
tv-out 16:9 signal
krneki ::
Torej, imam grafično All-In-Wonder Radeon 32 DDR in 16:9 (widescreen) TV. Zanima pa me, če je kakšen način, da se pošlje po s-video ali composite izhodu na grafični 16:9 signal, ker vse kar se tiče opcij na driverju od grafične, se ne da drugače kot 4:3.
Ko gledam DivX-e, ki so v 1.85:1 ali 2.35:1 pač nardim na TV-ju zoom... samo to ni to! Če pa DVD-player priljučim na RGB vhod na TV-ju in gledam kakšen DVD, ki je v 16:9 formatu mi pa TV takoj spozna to in preklop na 16:9.
Ni mi sicer problem kupiti nove grafične, če le ta omogoča to. Zanima me če ima še kdo tak problem in kako ga je rešil, če ga je?
Ko gledam DivX-e, ki so v 1.85:1 ali 2.35:1 pač nardim na TV-ju zoom... samo to ni to! Če pa DVD-player priljučim na RGB vhod na TV-ju in gledam kakšen DVD, ki je v 16:9 formatu mi pa TV takoj spozna to in preklop na 16:9.
Ni mi sicer problem kupiti nove grafične, če le ta omogoča to. Zanima me če ima še kdo tak problem in kako ga je rešil, če ga je?
gumby ::
jaz to delam takole - imam sicer GF2MX, a vseeno:
v bsplayerju narihtam aspect tako, da sliko raztegne vertikalno - s tem je izkoriščena celotna vertikalna resolucija, ni več črnih pasov zgoraj in spodaj (oz. vsaj ne tako velikih pri 1:2.35 filmih). na TV-ju pa narihtam 16:9 način, ki mi sliko raztegne horizontalno. na ta način je slika spet normalna, in malenkost boljša, kot pa pri navadnem zoom-u
v bsplayerju narihtam aspect tako, da sliko raztegne vertikalno - s tem je izkoriščena celotna vertikalna resolucija, ni več črnih pasov zgoraj in spodaj (oz. vsaj ne tako velikih pri 1:2.35 filmih). na TV-ju pa narihtam 16:9 način, ki mi sliko raztegne horizontalno. na ta način je slika spet normalna, in malenkost boljša, kot pa pri navadnem zoom-u
krneki ::
Aha, ti ubistvu tko nardiš kot anamorphic widescreen. Dost pametna rešitev Bom probal to jutr mal tko predvajat zadeve.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV Star T1000 - DVB-T in media predvajalnikOddelek: Zvok in slika | 9540 (7904) | asterix2000 |
» | 16:9 zaslon ni dovolj??Oddelek: Zvok in slika | 1769 (1432) | Izi |
» | AUO predstavil prvi pravi široki zaslon diagona 24-palcevOddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 4341 (3222) | mile |
» | kako se znebim črnih robov pri filmuOddelek: Zvok in slika | 1400 (1088) | Dejancek |
» | DVD - WS in FSOddelek: Zvok in slika | 1405 (1294) | Stepni Volk |