» »

tv-out 16:9 signal

tv-out 16:9 signal

krneki ::

Torej, imam grafično All-In-Wonder Radeon 32 DDR in 16:9 (widescreen) TV. Zanima pa me, če je kakšen način, da se pošlje po s-video ali composite izhodu na grafični 16:9 signal, ker vse kar se tiče opcij na driverju od grafične, se ne da drugače kot 4:3.

Ko gledam DivX-e, ki so v 1.85:1 ali 2.35:1 pač nardim na TV-ju zoom... samo to ni to! Če pa DVD-player priljučim na RGB vhod na TV-ju in gledam kakšen DVD, ki je v 16:9 formatu mi pa TV takoj spozna to in preklop na 16:9.

Ni mi sicer problem kupiti nove grafične, če le ta omogoča to. Zanima me če ima še kdo tak problem in kako ga je rešil, če ga je?

gumby ::

jaz to delam takole - imam sicer GF2MX, a vseeno:
v bsplayerju narihtam aspect tako, da sliko raztegne vertikalno - s tem je izkoriščena celotna vertikalna resolucija, ni več črnih pasov zgoraj in spodaj (oz. vsaj ne tako velikih pri 1:2.35 filmih). na TV-ju pa narihtam 16:9 način, ki mi sliko raztegne horizontalno. na ta način je slika spet normalna, in malenkost boljša, kot pa pri navadnem zoom-u

Aha, ti ubistvu tko nardiš kot anamorphic widescreen. Dost pametna rešitev :) Bom probal to jutr mal tko predvajat zadeve.

A je še kdo tukaj, ki gleda divxe na 16:9 tvju?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV Star T1000 - DVB-T in media predvajalnik

Oddelek: Zvok in slika
309540 (7904) asterix2000
»

16:9 zaslon ni dovolj??

131769 (1432) Izi
»

AUO predstavil prvi pravi široki zaslon diagona 24-palcev

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
184341 (3222) mile
»

kako se znebim črnih robov pri filmu

221400 (1088) Dejancek
»

DVD - WS in FS

71405 (1294) Stepni Volk

Več podobnih tem