» »

Programerska naloga! Pomoč!!!

Programerska naloga! Pomoč!!!

nuclear ::

Js res ne vem ka naj nardim, če niam pojma... Jutr nam bo ocenjeval našo nalogo... Prosim če mi lahko kdo tole razloži kok naj rešim:

Nariši diagram poteka, ki čita 100 rezultatov iz smučarskega teka. Na koncu naj izpiše najboljši rezultat.

Zej prosim če se kirmu lubi v slikarju narisat to, pa mi pošle po mejlu, al pa mi prosim vsaj razložte kok se to začne risat...
Vem sam da se začne z "start"8-O ... Druga pa res niam pojma ka morm napisat(čitaj x pa take...),kr nism razumel profesorja...
Prosim za pomoč!!!
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Gandalfar ::

Mah prebereš rezultat, pa si ga nekam zapomniš potem pa vedno sproti preverjaš, če je večji kakor nek max in ce je zamenjas v nasprotnem primeru pa gres na naslednji rezultat. 100x loopnes nato izpises.

CaqKa ::

ups se opravičujem.. ni šlo za jezik ampak za program.
gandalfa poslušaj ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

flipflop ::

Čista bedarija. Sej nismo vec 30 let nazaj. V glavnem, narises oval,not napises start,puscica dol,pa en romb al neki ttakega,pol pa kao preberes zadnji rezultat.Prvega das da je najboljsi.Preberes naslednjega,dve puscice- DA in NE,pa tak naprej. Mal se potrudi.:)

Paramedic ::

Ej, a si iz PTERŠ-a, ko si napisu take naloge kot nam jih je pred 5 leti dajala "Pehta" Pačnik :D >:D
End transmission.

Gandalfar ::

flipflop: se ne bi strinjal .. pomojem so flowcharti cist ql zadeva za ponazorit logiko programa/algoritma

mile ::

Tako je Gandalfar, sila uporabna zadeva.

flipflop ::

E,E,E,napisi program,ki nam omogoca... LOL

Men se pa te stvari ne zdijo prav nc uporabne.8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flipflop ()

E,E,E, pa sezujte se!

Tisto ti po moje res nč ne koristi, ker programa ne moreš pisat glede na kar si narisal. No, lahko, ampak potem si itak že cel program naredu, če ga lahko narišeš. Sam razmišjam...js si ga nikol ne bi risu, rajš napišem :D
End transmission.

OwcA ::

Paramedic: dokler "programiraš" hello world aplikacije so diagrami poteka res nepotrebni :D , pri kakšnih zahtevnejših oz. obsežnejših projektih pa so zelo uporabni.

Owca: mogoče maš prav, vendar mislim, da pri velikih projktih ne boš v okvirčke pa krogce pisal ravno posamezne stavke ampak verjetno metode/procedure, ker če ne bi bil diagram poteka prekompliciran. Uporabiš ga pač v bolj globalnem smislu, kot potek celega programa... Če ne pa zaenkrat ne vem, kdaj bi mi prišel prav :P.
End transmission.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NUJNO!Algoritmi C++

Oddelek: Pomoč in nasveti
211956 (1218) DOOM_er
»

Risanje algoritmov

Oddelek: Šola
172108 (1761) Gladi