» »

V katero valuto menjati EUR...

V katero valuto menjati EUR...

«
1
2

Aston_11 ::

Ker se dela panika v novicah že nekaj časa, po moje je ST ne bo povečal, če postavim vprašanje ali bi bilo smiselno zamenjati euro v kakšno drugo valuto ali dve ali dve. Tista 2 EUR, ki sta še, da se razumemo.

Npr. v USD, v kitajsko valuto se menda ne da, ker ne pustijo Kitajci.

če bi kupoval kovine, bi postal nelikviden, kar sem že zdaj, tako da ne bi. Še menjavo v EUR bi naredil samo v elektronski obliki.

Npr. britanci menda dajejo navodila embasadam, ker je propad kao tik pred zdajci. Švicarji so naredili paniko pred kratkim. Merklova in Sarkozy pravita, da če gre Italija, gre EUR. Da bo šla Italija, skoraj da ni za dvomiti.

Prodajo vp v skladih sem zamudil ravno toliko, da sem menda ujel še zadnji vlak, torej da nisem pisal minusa glede na vložek, je pa precej izpuhtelo. Tedaj sem verjel, da recesije ne bo in sem večkratdnevno spremljal, kaj se dogaja na borzah. Itak da brez veze.

Za Jazbinška nisem prišel v poštev. Certifikat sem imel, vendar kdo je takrat sploh kaj vedel o delnicah - jaz ne.

Morda bi sedaj lahko kaj optimalnega naredil s 2 EUR.

Mipe ::

Če nimaš kaj menjat, te nima kaj skrbeti.

BlueRunner ::

Aston_11 je izjavil:

Morda bi sedaj lahko kaj optimalnega naredil s 2 EUR.

1,5l Super 100 in škatlica vžigalic.

Lahko pa se ne sekiraš zaradi stvari na katere ne moreš vplivati in pač živiš v okviru zmožnosti in brez zadolževanja. Nekaj, kar očitno večini državljanov in držav trenutno ne uspeva.

wooted ::

poskusi v danske krone, poleti kar dobi euro na vrednosti ko se začne sezona za nemce.. kakšen euro bi pa zaslužil, malo si poglej statistiko

RockyS ::

Mene skrbi predvsem to
Bistveni element, ki ni najugodnejši za države, ki so evro sporazumno sprejele, je dejstvo, da ni predvidenih mehanizmov, kako bi lahko kakšna država zapustila območje evra, tako je zelo verjetno, da bi odhod ene izmed članice povzročil kaos pri vseh državah članicah.


Če mi kdo pomaga razširit obzorje, če jutri propade Italija(tako kot je Grčija), za sabo potegne euro, kaj to sploh pomeni v svetovnem merilu in kaj to pomeni za Slovenijo in slovence?
Lahko preidemo na staro valuto? Kako je z krediti, tako v slovenskih bankah kot pri tujih?
Če preidemo na staro valuto, kaj to pomeni za gospodarstvo in navadno rajo?
Enako vprašanje, če ne preidemo na staro valuto.

To se mi zdijo enostavna vprašanja, ampak še nisem nikjer prebral ali slišal odgovorov.

šernk ::

sam imam v denarnici 10.000 SIT še (najdeni v kuverti kakšnen mesec nazaj)...ne vem a jih je pametno zamenjat ali ne :))

zanje dobiš tistih 40€, kar ni praktično nič. če se obrne kakšna zadeva pa je 10.000 SIT lahko popolnoma izgubljenih, ali pa pridobijo na vrednosti :D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

zee ::

Jaz bom pretocil moje evre iz Slovenije v Singapur.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Gregor P ::

Sem hotel odpreti novo temo, ampak vidim, da se že pogovarjate o tem
RTVS: Kolaps evra in nemiri le še vprašanje časa?
Posledice za svet bi bile katastrofalne
Britanska konzularna predstavništva v evroobmočju so dobila navodila naj pripravijo načrte pomoči britanskim državljanom v primeru sesutja skupne evropske valute.

Lepo bi bilo imeti vse te scenarije na vpogled; morda sploh ne bi bilo slabo narediti neko pregledno spletno stran z vsemi temi scenariji:D

BBC Business bites: Italy bond auction costs 'sky high'
Italy has been forced to pay record interest rates in an auction of treasury bills, adding to a lacklustre auction of German debt on Wednesday, and signs that global markets are turning their backs in Europe.

Increasingly, analysts see intervention by Germany as the only possible solution to the eurozone's woes.


BBC: Italy forced to pay record interest rates at auction
Italy has been forced to pay record interest rates in a 10bn euro ($13bn; £9bn) auction of treasury bills.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

BALAST ::

Prva stvar, ki jo bo moč opazit bo razprodaja delnic na borzah, če bodo borze do 1.jan 2012 padle za 30-50% se bi valuta še nekako zdržala, če pa borza ne pade bo pa do pomladi 2012 Italija pahnjena v bankrot, skoraj tako kot je zdaj grčija.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

-valvoline- ::

V CHF menjati je nesmisel,ob kolapsu evra nastane takoj CHF nakupovalni stampedo,zdrs CHF in bankrot Švice zarad nelikvidnosti.Mrebiten potop Evra bo ziher povzročil kolaps vseh ostalih evropskih valut. Morda preživi le Turška lira ki je baje krepko podpta z turškimi zalogami v zlatu. Ekonomisti celo svetujejo menjavo za turške lire.
Osebno tut ne vem kaj bi z svojim prihrankom okrog 60.000eur,ne vem če je nakup stanovanja pametna odločitev saj je nepremičninski balon tik pred pokom in sem prepričan da bodo cene stmoglavile.

Ramon dekers ::

švica ne bo bankrotirala no kaj vam je. Tudi Evro bo obstal.

Ena teorija sedaj pravi da bo Kitajska morala vložiti bailout za evro, če bo hotela da yuan postane mednarodna oz konvertabilna valuta. Samo tako bo njihov denar prišel v obtok. Evropa se bo pobrala, samo vprašanje časa je. Tudi evro bo ostal. Evropa je sedaj končno združena pod eno komando. Nikumur ni v interesu da je spet vsaka država zase...Logika pač.

Zgodovina sprememb…

Tadej21 ::

vse v CHF :)

Gandalfar ::

Gandalfar je premaknil sporočila v "Beverly Hills" lokacija v Mariboru.

Invictus ::

Evro bo takoj rešen ko bodo francoske in nemške banke pogruntale da jim kreditov ne bo nihče vrnil in bodo crknile. Drugače bo pa to trajalo še kar nekaj časa.

Se mi pa zdi da ZDA tukaj precej meša drek, saj jim je pač v interesu da Evropa ne postane premočna. Kot se je zgodilo nekaj let nazaj ko so hoteli ceno nafte vezati na evro. Par let kasneje evro kriza ... Sicer je to spet kao neka teorija zarote, ampak vseeno ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Jaffa ::

Krizo pa zraven delajo še mediji. Nekdo nekaj reče, mediji povzamejo, ljudje preberejo/mo, ljudje začno prodajati delnice and stuff, borze pa strmoglavijo, kaj v tem primeru naredijo tisti na začetku te verige mi verjetno ni potrebno razlagati. Vedno več je vse odvisno od špekulacij ...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Keyser Soze ::

Kaj pa JPY?
OM, F, G!

amigo_no1 ::

V Yuan.

SmeskoSnezak ::

Kot sem ze omenil v prejsni temi, predlagam menjavo v kaksno afrisko valuto, saj tam ekonomija sele cveti in se razvija, gospodarstvo raste , denar pa pridobiva na vrednosti.
@ Pusti soncu v srce... @

Ramon dekers ::

se se spomnimo kako je bilo v zda ko so glavni zidje zbrisali konkurente? Ljudje so takrat panicno pobrali denar iz konkurencnih bank te pa so posledicno crknile. Ceprav je bilo denarja v teh bankah dovolj so vseeno ustvarili spekulacije in strah v ljudeh. I wonder kaj se sedaj plete...

Bellatrix ::

Dejansko je za svetlo prihodnost človeštva nujna še ena vojna. Ljudje, vsaj tako se je v zadnjem času pokazalo, na miren način nismo zmožni uvesti miru in lepega življenja.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Furbo ::

No zdaj pa še nihče v sloveniji ne more več odpreti s.p. ali d.o.o. zaradi butastega zakona. To bo zagotovo pozitivno vplivalo na prodajo naših obveznic. Not.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Netrunner ::

Bellatrix je izjavil:

Dejansko je za svetlo prihodnost človeštva nujna še ena vojna. Ljudje, vsaj tako se je v zadnjem času pokazalo, na miren način nismo zmožni uvesti miru in lepega življenja.


Ja še to se manjka .. in kdo se bo boril proti komu .. in zakaj ?? Vojna je samo reset button, kar pa ni rešitev problema.

Mogoče kakšna revolucija bi pregnala neprave ljudi iz položajev in povrnila vso pokradeno bogastvo.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Furbo ::

Revolucija, s katero bi spet spravil na oblast drug set tatov? Isto kot volitve, samo z več rompompoma? Brez veze.
Vojna? Brez veze. Isto.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Bellatrix ::

V čem vidiš potem rešitev ?
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Furbo ::

Rešitev?

Jaz ne vidim krize. Za sposobne je vedno delo (dovolj primerov po Sloveniji in tujini), za nesposobne so vedno izgovori.

Če € propade imam hrane za nekaj mesecev, večino premoženja pa itak nimam v € ampak v drugih stvareh. Ko pride nova valuta, se bo to pač ovrednotilo v njej in je to to. Vse kar izgubim je kakega jurja gotovine.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Bob Rock ::

Furbo je izjavil:

No zdaj pa še nihče v sloveniji ne more več odpreti s.p. ali d.o.o. zaradi butastega zakona. To bo zagotovo pozitivno vplivalo na prodajo naših obveznic. Not.


Emm...o cem to govoris?
___________________________________________________
gance hale ale cuzamen

Furbo ::

i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Furbo ()

gendale ::

Zakaj izjemoma, začasno, ne dovolijo ustanovitev podjetja tistim, ki nikoli niso bili v kakšnem poslovodnem ali upravnem odboru in niso bili krivi za insolventnost propadlih podjetij.(in niso "zjebali" nobenega podjetja) Problem rešen.(Predlog je prispevala sosedova 12 letna deklica).
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Furbo ::

Kao ni evidenc. Zaradi peščice najebemo vsi. Klasika. Nesposobnost naših politikov.

Kaj pa dela sosedova 12 letna deklica pri tebi? Zdajle bi morala biti v šoli. >:D
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Bellatrix ::

Furbo je izjavil:

Rešitev?

Jaz ne vidim krize. Za sposobne je vedno delo (dovolj primerov po Sloveniji in tujini), za nesposobne so vedno izgovori.

Če € propade imam hrane za nekaj mesecev, večino premoženja pa itak nimam v € ampak v drugih stvareh. Ko pride nova valuta, se bo to pač ovrednotilo v njej in je to to. Vse kar izgubim je kakega jurja gotovine.


Če ne vidiš krize si slep, veliko je takih. Jst ne govorim o zasebni krizi, temveč o svetovni, tej ki se tiče celega sveta, tudi tebe dragi prijatelj.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

amigo_no1 ::

Misliš pod izrazom "kriza" streznitev, ki je nastopila zaradi tega, ker so državni dolgovi narasli preko vseh razumnih meja ?
V EU ni bilo vojn, nekih velikih naravnih nesreč in podobnih zadev, ki znajo kuriti denarce.

gendale ::

Furbo je izjavil:


Kaj pa dela sosedova 12 letna deklica pri tebi? Zdajle bi morala biti v šoli. >:D

to je copy&paste komentarjev s financ :P
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

-valvoline- ::

Estonci so ga komaj uvedl da ga zdej takoj spet zamenjajo,tole bo za ginis. xD

Ramon dekers ::

Bellatrix je izjavil:

Furbo je izjavil:

Rešitev?

Jaz ne vidim krize. Za sposobne je vedno delo (dovolj primerov po Sloveniji in tujini), za nesposobne so vedno izgovori.

Če € propade imam hrane za nekaj mesecev, večino premoženja pa itak nimam v € ampak v drugih stvareh. Ko pride nova valuta, se bo to pač ovrednotilo v njej in je to to. Vse kar izgubim je kakega jurja gotovine.


Če ne vidiš krize si slep, veliko je takih. Jst ne govorim o zasebni krizi, temveč o svetovni, tej ki se tiče celega sveta, tudi tebe dragi prijatelj.



krize ni. Nekdo to namensko povzroca! Vsaka vojna pa je samo za povecanje profita.

Furbo ::

Bellatrix je izjavil:

Če ne vidiš krize si slep, veliko je takih. Jst ne govorim o zasebni krizi, temveč o svetovni, tej ki se tiče celega sveta, tudi tebe dragi prijatelj.


Kriza? Kakšna kriza. Vsi se vozimo okoli z avti, črn petek je bil rekorden, naši nakupovalni centri pokajo po šivih.

Če pa se vlade pretirano zadolžujejo, če se banke sesuvajo same vase, me pa to bolj malo briga.

Seveda se me bo dotaknilo, če bo drek v ventilator scenarij, sicer pa bolj malo, ker se trudim sam poskrbeti zase.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Keyser Soze ::

Hm, kriza vsekakor je. Samo odvisno kakšna.

Bolj je "kriza duha", kot pa "finančna kriza". Precej umeten oz. bolje rečeno psihološki produkt, ki ene hude osnove IMO nima. Pride pa izredno prav kot izgovor, zato je velika večina populacije tole "krizo" hitro popadla in jo aktualizirala. Jebi ga, sem se že navadil, da živim v pretežno precej zabiti populaciji.
OM, F, G!

Ramon dekers ::

Furbo je izjavil:

Bellatrix je izjavil:

Če ne vidiš krize si slep, veliko je takih. Jst ne govorim o zasebni krizi, temveč o svetovni, tej ki se tiče celega sveta, tudi tebe dragi prijatelj.


Kriza? Kakšna kriza. Vsi se vozimo okoli z avti, črn petek je bil rekorden, naši nakupovalni centri pokajo po šivih.

Če pa se vlade pretirano zadolžujejo, če se banke sesuvajo same vase, me pa to bolj malo briga.

Seveda se me bo dotaknilo, če bo drek v ventilator scenarij, sicer pa bolj malo, ker se trudim sam poskrbeti zase.


banke kar lepo stojijo in risejo posojila.

Furbo ::

Seveda lepo stojijo, NLB potrebuje transfuzijo vsakih nekaj mesecev, HYPO odpušča zaposlene, delnica NKBM je vredna koliko 3€?

Vse je peachy.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Keyser Soze ::

Yet, plače vodstvenih delavcev v povprečju rastejo. Sploh napram plači "obične" delovne sile... Zanimivo, kakšna čudne sorte "kriza" mora bit tole.
OM, F, G!

Ramon dekers ::

ja tele pizdarije bankam pa placuje kdo? Res je recesija za ene ja, nekateri pa tudi ob izgubah bogatija.

JankoT ::

Ja ase strinjam. Vse v CHF. švica se je vedno obnesla v vseh časih.

A kdo ve na kateri banki so najboljši stroški za menjavo valut. A ta Pretvornik valut, vračuna srtoške oz. provizije
A je strošek samo razlika med nakupom in prodajo al so še provizije?

Skratka, kej menjati valute, da te najman oberejo?

M1_Abrams ::

Vse v Au
PHP & MySQL

jype ::

Mal ste zamudil paniko.

Invictus ::

Trenutno se EUR ne splača menjat. Najbrž ne bo več padel. Si tega ne morejo privoščiti ostale valute, ker bo Evropa postala preveč konkurenčna na svetovnem trgu. tega si ne more privoščit ne Azija, ne ZDA. Že tako nemčija izvaža kot nora. Baje je v Nemčiji na voljo milijon delovnih mest po raziskavi neke nemške agencije (link nekje v Financah).

Evro bo kvečjemu zrasel. Takoj ko se reši to sranje z Grčijo in ostalimi državami PIGSS. In se odpravi kreditni krč.

Če hočeš valute menjati, je najbolje kar preko elektronske banke. Tam ponavadi ne zaračunajo nič in menjajo po srednjem tečaju. Preveri na banki. razen če imaš denar v štumfu.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jype ::

Pa če boste zdaj kupovali jene, vas pridejo japonski proizvajalci zaklat s tistimi nobel japonskimi sabljami.

Že tko ničesar ne morejo prodat z normalnim profitom, valuta jim pa še kar raste.

Furbo ::

Invictus je izjavil:

Evro bo kvečjemu zrasel. Takoj ko se reši to sranje z Grčijo in ostalimi državami PIGSS. In se odpravi kreditni krč.


Hahahahahahahahaha. Pa ko svizec zavije čokolado v folijo.

Smešno je, da imaš povsem prav. Takoj ko se vse to reši, bo z € vse ok.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

kow ::

Se strinjam z Invictusom. Če bi se šel forex, bi stavil proti švedski kroni.

levaky ::

kow je izjavil:

Se strinjam z Invictusom. Če bi se šel forex, bi stavil proti švedski kroni.


A nebi bilo bolje z Norveško krono...

Matej

kow ::

Dolgoročno, ja. Kratkoročno ne, zaradi norveške nafte.

barakus ::

Se mi zdi, da smo prisli do dokaj resnega problema in sicer v kaj pretvorit valuto eur, da bi ob morebitnem propadu / poglobljeni krizi, obdrzali vsaj nekaj pridelanega denarja. Nepremicnine so se vedno napihnjene in bodo po krizi padle, zlato je gamble, ostale valute so isto nestabilne, ima kdo kak bolj poglobljen pogled?

Mogoče bi bilo vredno kupiti kako kovino kot je baker?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Polovica lanskih kriptožetonov že propadla (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
5121078 (16955) Invictus
»

prenos stanovanjskega kredita iz CHF v EUR

Oddelek: Loža
317599 (3576) samotest
»

V kateri valuti varčevati?

Oddelek: Loža
4411007 (9565) Tilen
»

Kaj potem če/ko EURO pade? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10120984 (17465) amigo_no1
»

Konec Evra? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5514260 (12000) fosil

Več podobnih tem