Forum » Programska oprema » vstavljanje vektorskega logotipa v word (dopis)
vstavljanje vektorskega logotipa v word (dopis)
adidas3 ::
Ali mi lahko kdo pomaga, kako se naredi kvaliteten dopis (pri konvertiranju wordove datoteke v pdf).
Imam vektorski logo v .ai (text je spremenjen v krivulje)
V katerem formatu ga moram exportirati v word, da se ohrani vsa kvaliteta? tudi text (podatki podjetja se vse poslabša)
Predvidevam, da v png? Ker sem to naredila in dala resolucijo več kot 300dpi (sem namensko pretiravala),
pa se mi dozdeva, da še vedno ni vredu kvaliteta pri pretvorbi v pdf.
Ali sem se tega čisto napačno lotila?
Prav tako sem pri nastavitvah adobe readerja - nastavila ko konvertira v pdf- da je png resolucija color in grayscale high quality?
Hvala za pomoč.....
Imam vektorski logo v .ai (text je spremenjen v krivulje)
V katerem formatu ga moram exportirati v word, da se ohrani vsa kvaliteta? tudi text (podatki podjetja se vse poslabša)
Predvidevam, da v png? Ker sem to naredila in dala resolucijo več kot 300dpi (sem namensko pretiravala),
pa se mi dozdeva, da še vedno ni vredu kvaliteta pri pretvorbi v pdf.
Ali sem se tega čisto napačno lotila?
Prav tako sem pri nastavitvah adobe readerja - nastavila ko konvertira v pdf- da je png resolucija color in grayscale high quality?
Hvala za pomoč.....
ali3n ::
bulletproof je izvoz v wmf 200 ali 400%; in ga potem v wordu pomanjšaš na 50/25%;
tipografijo v krivulje itd.
novejše različice lepo berejo tudi png.
tipografijo v krivulje itd.
novejše različice lepo berejo tudi png.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
ammm :/ ne razumem kaj je bulletproof :) amaterka pač...
sicer pa sem probala tudi exportirat iz AI v wmf (prej sem logotip + podatke povečala za 400%)
in vstavila v wordov file. Tu sem pomanjšala ročno in recimo da v wordu izgleda vse ok,
ko pa shranim v pdf- pa se ponovno vse podreka in je slaba resolucija.
A bi morala kakšne nastavitve v pdf-ju narediti?
katere novejše različice lepo berejo png? misliš novejši adobe readerji?
ker imam jaz Adobe Acrobat 9 Pro
hvala hvala ...
sicer pa sem probala tudi exportirat iz AI v wmf (prej sem logotip + podatke povečala za 400%)
in vstavila v wordov file. Tu sem pomanjšala ročno in recimo da v wordu izgleda vse ok,
ko pa shranim v pdf- pa se ponovno vse podreka in je slaba resolucija.
A bi morala kakšne nastavitve v pdf-ju narediti?
katere novejše različice lepo berejo png? misliš novejši adobe readerji?
ker imam jaz Adobe Acrobat 9 Pro
hvala hvala ...
Highlag ::
Običajno se da nastavit resolucijo pri kompresiji v PDF.
Ni mi pa jasno zakaj ne narediš obrazca v AI, če imaš tam že logo in iz AI-ja narediš PDF. Bi rekel da bi moralo iti bolje v tej smeri.
Če rabiš potem še obrazce v wordu, ki se bodo uporabljali za tiskanje pa logo izvozi v tiff format velikosti toliko kot rabiš (v mm) v resoluciji 300dpi, pa se bodo lepo tiskali.
Ni mi pa jasno zakaj ne narediš obrazca v AI, če imaš tam že logo in iz AI-ja narediš PDF. Bi rekel da bi moralo iti bolje v tej smeri.
Če rabiš potem še obrazce v wordu, ki se bodo uporabljali za tiskanje pa logo izvozi v tiff format velikosti toliko kot rabiš (v mm) v resoluciji 300dpi, pa se bodo lepo tiskali.
Never trust a computer you can't throw out a window
Pretvorba iz AI v PDF ni problema.
Problem je, ker rabim verzijo dopisa/obrazca v wordu- katerega bodo uporabljali in občasno tudi natisnili. Zdj v tiff verziji kot si mi predlagal je na 100% kvaliteta ok, takoj pa ko se stvar procentualno malenkost poveča, se kvaliteta poslabša (kar je logično- ker je rastrska slika).
Ali obstaja varianta, da bi nekako vstavila v word vektorski zapis?
Oziroma največji problem je sedaj iz worda v pdf spraviti, ker se vse pokvari- tudi tiff je pri pretvorbi slab? mi ne naredi lepo.
Kje pa nastaviš nastavitve za pdf? ker sem že spreminjala v adobu edit/preferences/ png in tif - da je color in grayscale kompresija visoke kvalitete. Se lahko še kaj dodatno nastavi?
Ker nujno potrebujem, da se pdf naredi iz worda, da lahko stranka to sama počne.
hvaaalaa
Problem je, ker rabim verzijo dopisa/obrazca v wordu- katerega bodo uporabljali in občasno tudi natisnili. Zdj v tiff verziji kot si mi predlagal je na 100% kvaliteta ok, takoj pa ko se stvar procentualno malenkost poveča, se kvaliteta poslabša (kar je logično- ker je rastrska slika).
Ali obstaja varianta, da bi nekako vstavila v word vektorski zapis?
Oziroma največji problem je sedaj iz worda v pdf spraviti, ker se vse pokvari- tudi tiff je pri pretvorbi slab? mi ne naredi lepo.
Kje pa nastaviš nastavitve za pdf? ker sem že spreminjala v adobu edit/preferences/ png in tif - da je color in grayscale kompresija visoke kvalitete. Se lahko še kaj dodatno nastavi?
Ker nujno potrebujem, da se pdf naredi iz worda, da lahko stranka to sama počne.
hvaaalaa
para! ::
> Zdj v tiff verziji kot si mi predlagal je na 100% kvaliteta ok, takoj pa ko se stvar procentualno malenkost poveča
V katerem primeru pride do povečanja? Če je zadeva namenjena tisku, potem je velikost logotipa fiksna, glede na vrsto lista, ponavadi A4. Al ne?
Misliš, da pride do izgube kakovosti pri povečavi v pdf readerju?
lp
V katerem primeru pride do povečanja? Če je zadeva namenjena tisku, potem je velikost logotipa fiksna, glede na vrsto lista, ponavadi A4. Al ne?
Misliš, da pride do izgube kakovosti pri povečavi v pdf readerju?
lp
Death before dishonor!
Limit-sky ::
Sicer sem poskusil na OSX ampak poskusi, če bo šlo na wins.
V Illustratorju označi in copy, potem pa v wordu edit/paste special. Meni tam prikaže tudi PDF opcijo. Ko sem jo izbral, mi je prilepil vektorsko obliko AI. Potem sem v wordu shranil kot PDF in je bilo v Acrobat Readerju OK.
Probaj in javi. Če ne bo šlo, bomo pa nekaj drugega pogruntali.
V Illustratorju označi in copy, potem pa v wordu edit/paste special. Meni tam prikaže tudi PDF opcijo. Ko sem jo izbral, mi je prilepil vektorsko obliko AI. Potem sem v wordu shranil kot PDF in je bilo v Acrobat Readerju OK.
Probaj in javi. Če ne bo šlo, bomo pa nekaj drugega pogruntali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Limit-sky ()
>
ja ko vstavim v word in je wordova datoteka 100% velika je logo ok, ko pa z drsnikom povečam file- da pobližam logo pa izgubi kvaliteto - tako kot tudi v pdf readerju.
Kar se pa tiče kopiranja direktno iz AI - ko hočem v word prilepiti posebno, mi pa da na izbiro:
prilepi kot:
Slika (metadatoteka oprecacijskega sistema Windows)
Bitna slika
Od naprave neodvisna bitna slika
Slika (izboljšana metadatoteka)
ni opcije pdf-ja?
garamond ::
Kolikor se jaz spomnim svojih bolečih izkušenj z Wordom, Word nima opcije izvažanja vektorskih stvari, z izjemo pisav v .pdf-ju. Vektorske stvari lahko sicer uvoziš, vendar bodo vedno spremenjene v rastrske slike (za pisave nisem prepričan).
Mislim da je tvoja najboljša možnost, da že v začetku iz Ill. shraniš visokokvalitetno sliko.
Pri izvažanju iz Worda lahko poskušiš se printanje v datoteko, kjer pač izbereš res visoko kakovost.
(Po eni strani se mi zdi kar prav, da take stvari ne delajo v Wordu ... Word is not a design tool.)
Mislim da je tvoja najboljša možnost, da že v začetku iz Ill. shraniš visokokvalitetno sliko.
Pri izvažanju iz Worda lahko poskušiš se printanje v datoteko, kjer pač izbereš res visoko kakovost.
(Po eni strani se mi zdi kar prav, da take stvari ne delajo v Wordu ... Word is not a design tool.)
Si probala "slika (izboljšana metadatoteka)"? To naj bi bilo enhanced metafile (EMF), kar je tudi IIRC vektorski.
sedaj sem probala shraniti tudi visoko kvalitetno sliko iz AI- in ko vstavim v word je vse ok - vendar pa ko shranim iz worda v pdf logotipa ne pokaže (shrani prazen list). Pokaže logo v primeru, ko nastavim resolucijo na 600dpi - kar pa je ok samo pri 100% gledanosti v pdf readarju. Ko za malo povečam je že zmazek.
čudno.....
Limit-sky - sem probala prilepiti posebno kot "slika (izboljšana metadatoteka)",
vendar potem zablokira AI ("se ne odziva") in moram vse zapreti. Ostale variante pa ne naredijo dobre slike.
sicer mi je pa zdaj nekaj ratalo :)
sem shranili logo kot slika 1622x1488 in je pri pretvorbi v pdf kar ok,
kot tudi ko sprintam wordov dokument (ni zmazka).
Če pa kdo pogrunta še kakšno opcijo kako bi to naredila se priporočam.
Hvala za komentarje in predloge.
lp
sem shranili logo kot slika 1622x1488 in je pri pretvorbi v pdf kar ok,
kot tudi ko sprintam wordov dokument (ni zmazka).
Če pa kdo pogrunta še kakšno opcijo kako bi to naredila se priporočam.
Hvala za komentarje in predloge.
lp
opeter ::
Edini nasvet, ki ti ga lahko dam je ta:
Ko moram jaz občasno izvoziti vektorsko sliko za uporabo v različnih Office programih, le tega ne počnem direktno iz Adobejevega Illustratorja, ker mi Illustrator vedno nekaj pobrka in so izvožene stvari v WMF/EMF izredno grde (nazobčane krivulje itn.)
Raje naredim sledeče:
1.) izvirno sliko v .ai ali .eps formatu odprem v Inkscape
2.) v InkScape-ju datoteko izvozim v WMF/EMF format, kvaliteta krivulj ostane ista
Ne vem, ali je to zaradi tega, ker Inkscape uporablja drugačni pogon za uvoz/izvoz slik, a dejstvo je, da mi je v primeru, da sliko izvozim iz Inkscape-a kvaliteta ista kot izvirna .ai oziroma .eps datoteka.
Ko moram jaz občasno izvoziti vektorsko sliko za uporabo v različnih Office programih, le tega ne počnem direktno iz Adobejevega Illustratorja, ker mi Illustrator vedno nekaj pobrka in so izvožene stvari v WMF/EMF izredno grde (nazobčane krivulje itn.)
Raje naredim sledeče:
1.) izvirno sliko v .ai ali .eps formatu odprem v Inkscape
2.) v InkScape-ju datoteko izvozim v WMF/EMF format, kvaliteta krivulj ostane ista
Ne vem, ali je to zaradi tega, ker Inkscape uporablja drugačni pogon za uvoz/izvoz slik, a dejstvo je, da mi je v primeru, da sliko izvozim iz Inkscape-a kvaliteta ista kot izvirna .ai oziroma .eps datoteka.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
opeter ::
Primer:
1.) Izvirno vektorski sliko odprem v Adobe Illustratorju:
2.) Izvozim vektorsko sliko iz AI-ja v .wmf format
3.) Da bi preveril kvaliteto .wmf datoteke moram sliko ponovno uvoziti/odpreti v AI-ju
4.) Takšna je kvaliteta izvirne datoteke
5.) Takšna pa je kvaliteta datoteke wmf, katero sem izvozil iz AI-ja. Kvaliteta izvoza je porazna
6.) Želim odpreti datoteko v Inkscape. Zaradi meni neznanega razloga mi Inkscape noče uvoziti eps format. Nič, izvirni .eps s pomočjo AI-ja shranim v .ai format in le tega uvozim v Inkscape.
7.) Poskusim izvoziti iz Inkscape v wmf format
8.) Dobim sporočilo o napaki
9.) Izvoz ni uspel. Dobil sem neuporabno wmf datoteko
10.) Še enkrat, znova. Sedaj bom poskusil izvoziti v emf format
Glej, glej, uspelo je! Da še preverim kvaliteto, .emf datoteko bom odprl v AI-ju.
10.) Emf datoteka odprta v AI-ju
Primerjam kvaliteto in vidim, da je le ta pri izvozu iz Inkscape-a v emf format ostala popolnoma ista! Pohvalno.
Tako lahko emf format sedaj po potrebi uvozim v MS Office, Libre/OpenOffice itn.
1.) Izvirno vektorski sliko odprem v Adobe Illustratorju:
2.) Izvozim vektorsko sliko iz AI-ja v .wmf format
3.) Da bi preveril kvaliteto .wmf datoteke moram sliko ponovno uvoziti/odpreti v AI-ju
4.) Takšna je kvaliteta izvirne datoteke
5.) Takšna pa je kvaliteta datoteke wmf, katero sem izvozil iz AI-ja. Kvaliteta izvoza je porazna
6.) Želim odpreti datoteko v Inkscape. Zaradi meni neznanega razloga mi Inkscape noče uvoziti eps format. Nič, izvirni .eps s pomočjo AI-ja shranim v .ai format in le tega uvozim v Inkscape.
7.) Poskusim izvoziti iz Inkscape v wmf format
8.) Dobim sporočilo o napaki
9.) Izvoz ni uspel. Dobil sem neuporabno wmf datoteko
10.) Še enkrat, znova. Sedaj bom poskusil izvoziti v emf format
Glej, glej, uspelo je! Da še preverim kvaliteto, .emf datoteko bom odprl v AI-ju.
10.) Emf datoteka odprta v AI-ju
Primerjam kvaliteto in vidim, da je le ta pri izvozu iz Inkscape-a v emf format ostala popolnoma ista! Pohvalno.
Tako lahko emf format sedaj po potrebi uvozim v MS Office, Libre/OpenOffice itn.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
O hudoo. HVALA "opeter" ! Dela odlično- kvaliteta je tudi odlična. =)
Samo mi še en problem dela- ko sem iz inskapa shranila datoteko kot emf - mi izpusti črko l in tudi pike?
Kako je to mogoče? Ker je uvožen AI dokument v inskape v krivuljah.
A se lahko kje nastavijo kakšne nastavitve, a v čem je tu problem?
Ker sem izbrala pri inskapu jezik slovenski- bi moral zaznati pike in l.
HVALA
Samo mi še en problem dela- ko sem iz inskapa shranila datoteko kot emf - mi izpusti črko l in tudi pike?
Kako je to mogoče? Ker je uvožen AI dokument v inskape v krivuljah.
A se lahko kje nastavijo kakšne nastavitve, a v čem je tu problem?
Ker sem izbrala pri inskapu jezik slovenski- bi moral zaznati pike in l.
HVALA
Če je v tekst krivuljah, nima jezik prav nobene veze.
Jaz bi besedilo še enkrat napisal v wordu in uvozil le grafiko. Oz. čimmanj besedila. Ker včasih je z besedilom lahko problem, ko ga spremeniš v krivulje. Dobi ogromno node-ov. Seveda je odvisno od fonta.
Opeter bi vedel tudi, kakšna je razlika med TTF in PS fonti.
Sem delal enkrat primerjavo med Times TTF in Times PS v krivuljah. TTF oblika ima pribl. enkrat več node-ov kot PS verzija. Poskusil sem črko O spremenit v krivulje in tam se lepo vidi, da ima TTF font node, ki so povsem nepotrebni. Kako je pa s temi OTF pa nimam pojma.
P.S. Tole zadnje je zelo offtopic. Včasih sem bil bolj povezan z grafiko in publishingom, opeter pa je še danes. Me pa še vedno zanimajo te zadeve in rad kakšno rečem o njih.
Jaz bi besedilo še enkrat napisal v wordu in uvozil le grafiko. Oz. čimmanj besedila. Ker včasih je z besedilom lahko problem, ko ga spremeniš v krivulje. Dobi ogromno node-ov. Seveda je odvisno od fonta.
Opeter bi vedel tudi, kakšna je razlika med TTF in PS fonti.
Sem delal enkrat primerjavo med Times TTF in Times PS v krivuljah. TTF oblika ima pribl. enkrat več node-ov kot PS verzija. Poskusil sem črko O spremenit v krivulje in tam se lepo vidi, da ima TTF font node, ki so povsem nepotrebni. Kako je pa s temi OTF pa nimam pojma.
P.S. Tole zadnje je zelo offtopic. Včasih sem bil bolj povezan z grafiko in publishingom, opeter pa je še danes. Me pa še vedno zanimajo te zadeve in rad kakšno rečem o njih.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Autocad in vektoriziranje oblik iz bitne slikeOddelek: Pomoč in nasveti | 3219 (2658) | mulc007 |
» | word - obrezovanje slike (kvaliteta)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1736 (1595) | harvey |
» | Moj prvi Jumbo plakat - problem dimenzijeOddelek: Pomoč in nasveti | 5701 (4550) | Tac20 |
» | Izšla nova različica InkscapaOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 6931 (4929) | CaqKa |
» | A kdo pozna te fonte?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1837 (1511) | TheHijacker |