Forum » Loža » Hofer ponudba
Hofer ponudba
Temo vidijo: vsi
gen Maister ::
Magic1 ::
Haha, so komedijanti pri Hoferju. Dva meseca so oglaševali "nove redne cene". Zdaj pa so preklopili na "še vedno samo". Kaj naj to pomeni? Da se prav trudijo, da spet ne dvignejo rednih cen?
Magic
delavec44 ::
znamka in vsebina so dve različne stvari, kot že omenjeno.
Nisem govoril (le) o vsebini temveč tudi o lastništvu.
gen Maister je izjavil:
Bo treba v druge trgovine hodit, kjer prodajajo in jwmljejo tudi slovenske znamke in proizvajalce s slovensko etiketo in znamko!![]()
V čem pa je problem, če slovenec polni za Hofer znamko?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Glih v tem je problem v zadnjem času. Hofer je preprosto odrezal večino slovenskih dobaviteljev (tudi za hofer znamko). Koliko je še "naše nam paše" v hoferju?
Magic
starfotr ::
Paše vedno samo toliko, kot je njihov dobiček.
Trgovci vedno delajo s tistim, ki jim prinaša večji RVC.
Trgovci vedno delajo s tistim, ki jim prinaša večji RVC.
Ni vse zgolj trenutni RVC. Je kupec taka plašna stvar. Visoko cene, slaba kvaliteta, vojna lokalnim dobaviteljem, vse to odganja kupce. Hofer si je res veliko neumnosti privoščil pri nas. Verjetno smo res majhni trg in si lahko privošči drastično testiranje.
Magic
Delajo lahko karkoli. To pa zato, ker je še vedno precej lačnih kupcev, ki radi nakupujejo. Posledica bivše skupne države in kupovanje čez mejo.
Trgovine pri nas redko zapirajo vrata. To se sicer dogaja s Tušem, Mercatorjem.
Do prihoda kuge s strani tujcev je zadeva bila v večji harmoniji med kupcem, trgovcem, tovarno in kmetom. Sedaj je izključno lov na najnižjo ceno. Oziroma na dobro razmerje cena/kakovost. To je vse kar šteje.
Do prihoda kuge s strani tujcev je zadeva bila v večji harmoniji med kupcem, trgovcem, tovarno in kmetom. Sedaj je izključno lov na najnižjo ceno. Oziroma na dobro razmerje cena/kakovost. To je vse kar šteje.
Tody ::
In od kje to da je odrezal večino slovenskih dobaviteljev? Imamo "slovensko" meso, bog ve sicer od kje ga mesnice kupijo, tudi čevapi imajo notr korenček in neko drugo zelenjavo ampak hey "naše" je.
Jajca tudi vrjetno niso od kje daleč?
Mleko imajo tudi "slovensko" bog ve od kje ga ljubljanske mlekarne dobijo
Zelenjava je tudi nekaj naše ...
Tko da se itak širi nek bulshit od ljudi, ki vrjetno sploh nikoli ne stopijo v trgovino in pogledajo na etiketo ko v merkatorju kupijo egiptovski krompir in italjanski česen in špansko solato.
Jajca tudi vrjetno niso od kje daleč?
Mleko imajo tudi "slovensko" bog ve od kje ga ljubljanske mlekarne dobijo
Zelenjava je tudi nekaj naše ...
Tko da se itak širi nek bulshit od ljudi, ki vrjetno sploh nikoli ne stopijo v trgovino in pogledajo na etiketo ko v merkatorju kupijo egiptovski krompir in italjanski česen in špansko solato.
Hofer propadel ne bo. Če vas nekaterih ne bo, bo vsaj manjša gužva.
Bi si pa želel več Lidlov, ki ga v kar nekaj srednje velikih mestih ni.
Bi si pa želel več Lidlov, ki ga v kar nekaj srednje velikih mestih ni.
Delajo lahko karkoli. To pa zato, ker je še vedno precej lačnih kupcev, ki radi nakupujejo. Posledica bivše skupne države in kupovanje čez mejo.
Glede na to, da so pridelali minus lani glih ne kaže na "lačnost" kupcev.
Magic
kixs ::
Je ze kdo naredil analizo tega minusa. Ali gre samo za racunovodsko telovadbo... Kar dvomim v ta minus.
J.McLane ::
Nekaj bo že na tem, če ne se nebi dogajale take spremembe.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
Nekako tezko razumem, da so imeli izgubo, ko pa trgovine laufajo in tudi marze niso bile nizke. Ali je sel denar kam drugam...
spenstar ::
V Ameriki in Kanadi na polno odpirajo Aldije. Drugace pa v Italiji je Aldi (Palmanova) na polno nafilan, imajo tudi brandirane znamke kave, pijace, hrane. Ocitno je nase podrocje res testni poligon za bolne ideje Aldija.
SPENSTAR--builder
Še Tuš ima dobiček. Tako, da Hofer verjetno na polno manipulira. Morda je to samo teren za izločitev določenih dobaviteljev.
https://www.dnevnik.si/novice/posel/tus...
https://www.dnevnik.si/novice/posel/tus...
Predlani so ustvarili 37,4 milijona evrov dobička, medtem ko je Hofer pridelal 15 milijonov evrov izgube.
Sklepam, da so primerjali ista leta, nisem šel gledat letnih poročil.
Zna bit, da je slo. vodstvo malo mutilo in so bli v postelji s dobavitelji. Posledično so lahko bile marže relativno nizke za trgovino, cene visoke za kupca in na koncu leta je bila bula za trgovino. Nato so prišli lastniki in naredili čisto, še mal bolj surovo za zgled. To bi tudi bila ena razlaga.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Alamar ::
Tale mazač Kuhar se spet čuti dolžnega komentirati zadeve, o katerih nima pojma. Že 20 let sila zavzeto medijsko blati vse diskonte, ki so na slovenskem trgu. Le kdo ga plačuje za to?
zavajon ::
Bo pa pokop Hoferja.
Tam hrane, sploh ne sveže, ne kupujem...
Vprašanje, ljudje smo pač različni. Jaz na primer tam kupujem samo nesvežo hrano.
Sveža zelenjava je tam večinoma avstrijska in se že na oko vidi, da je umetna.
V bistvu je le nekaj izdelkov, po katere grem v Hofer, seveda običajno vzamem še kaj zraven: bučno olje 0,5l, sir Parmiggiano reggiano v kosu, panceta v 400g pakiranju.
Alamar ::
Po kakšni logiki je sveža zelenjava iz Avstrije na oko umetna, slovenska pa ne? Sicer pa večina zelenjave sploh ni avstrijskega porekla. V bistvu jo je več slovenskega porekla. Npr., če je korenje oprano in pakirano v vrečke zgleda umetno, če je pa neoprana rinfuza, zgleda pristno. A glej ga zlomka, dobavitelj za korenje je večinoma časa isti. Samo kupci hočejo lepo oprano korenje, zato ga tudi operejo in zapakirajo v vrečke.
buttcrack ::
BuDi79 ::
univerze (fdv, fov....), knjige, dokumentarci:
"Trgovine vse sledijo, tvoje navade, točno vejo kaj kupuješ, kaj ti je treba ponudit, kam je kaj treba postavit, to je znanost, ki jo poznajo v nulo, te multinacionalke se me hecajo."
naključni "bm1973" na forumu:
"Trgovine vse sledijo, tvoje navade, točno vejo kaj kupuješ, kaj ti je treba ponudit, kam je kaj treba postavit, to je znanost, ki jo poznajo v nulo, te multinacionalke se me hecajo."
To bo pa pokop Hoferja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
Ne bodi preveč pameten, Lidl je pogorel na Norveškem. Toliko o tem, da multinacionalke nikoli ne falijo.
Lidl @ Wikipedia
Aldi v Grčiji in Danskem
https://www.fruitnet.com/eurofruit/aldi...
https://greenseedgroup.com/aldi-closes-...
Lidl @ Wikipedia
Aldi v Grčiji in Danskem
https://www.fruitnet.com/eurofruit/aldi...
https://greenseedgroup.com/aldi-closes-...
Utk ::
Sem opazil da nimajo več čokolina. Nekje se lahko kaj menimo, nekje pa ne. Njihovega sranje nadomestka ne bom kupil.
Spare me moraliziranje o čokolinu, prosim...
Spare me moraliziranje o čokolinu, prosim...

kriptobog ::
Seveda falijo in to veliko, ker nekdo iz severa nemčije ne razume kupca daleč na jugu. Sej imajo tam poslovodje ampak v glavni pisarni živijo najbolj pametni ljudje. /S
opazil da nimajo več čokolina. Nekje se lahko kaj menimo, nekje pa ne. Njihovega sra
Vse znamke bodo vrgli ven. A bomo sedaj pisali za vsak artikel posebej?

stara mama ::
Nekaj bo že na tem, če ne se nebi dogajale take spremembe.
Zgleduje se po svojem severnonemškem bratu, ki mu očitno fokus na osnovno dejavnost odlično teče.
Tale mazač Kuhar se spet čuti dolžnega komentirati zadeve, o katerih nima pojma. Že 20 let sila zavzeto medijsko blati vse diskonte, ki so na slovenskem trgu. Le kdo ga plačuje za to?![]()
Točn to sem sam pomislu. Neki nas primerja s podsaharsko afriko in da bo moral počit, js pa sam mislim da je njemu v glavi nekaj počilo.
Odkrito zagovarja lastniške blagovne znamke in norčevanje s cenami na račun "kvalitete" ki je ni vedno tam.
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
opazil da nimajo več čokolina. Nekje se lahko kaj menimo, nekje pa ne. Njihovega sra
Vse znamke bodo vrgli ven. A bomo sedaj pisali za vsak artikel posebej?
Od kje tebi, da vse?
Na policah tako še naprej ostajajo:
Cedevita
Paštete Argeta
Laško pivo
Union pivo
Cockta
Barcaffe
Nutella
Radenska classic (gazirana)
S Hoferjevih polic pa so se že poslovili, oz. se v kratkem poslavljajo:
Čokolešnik
Čokolino
Siri Čuš
Ribje konzerve Delamaris (Weekend in Picnic)
Ledeni čaj Sola
Čaji 1001 cvet
Radenska Naturelle
Coca Cola
Čokolade Milka
Chio čips
tikitoki ::
univerze (fdv, fov....), knjige, dokumentarci:
To bo pa pokop Hoferja.
Zato je večina oglasov, ki jih še vidimo zame je zanimivih?
Če imajo lastne zna.e z dobrim razmerjem med kvaliteto in ceno, mi je popolnoma nepomembno, če nimajo nekih znamk, še posebaj, ker mi praktično nobena nič ne pomeni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
feryz ::
Fučka se mi za Hofer, ampak z zamenjavo znamk ni tako preprosto.
Recimo moka, mleko, cukr, sol ... je popolnoma vseeno od koga je.
Medtem ko za čokolešnik, čokolino, coca colo, chio ... ni alternativ.
Tisti drek, ki ga varijo in ponujajo kot zamenjavo, pa ni vreden popolnoma nič.
Recimo moka, mleko, cukr, sol ... je popolnoma vseeno od koga je.
Tisti drek, ki ga varijo in ponujajo kot zamenjavo, pa ni vreden popolnoma nič.
Pa ravno o teh ultra procesiranih izdelkih je govora, kjer je glavna sestavina cuker, ki ga lahko navaden smrtnik kupi za manj od 1 eur za kilo. Večje firme pa še dosti ugodneje. Ta pofl pa prodajajo (in kupujete) po 10 in več eur za kilo, oziroma 1-5 eur/l.
Koko lion iz špina je čisto kul. Saj eni enako tudi za pivo govorijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Gre za okus. To bi lahko vedeli.
Ali zakaj bi ljudje Nutello kupovali, če lahko bel cukr z žlico jejo? Valjda je cenejši od Nutelle.
Ali zakaj bi ljudje Nutello kupovali, če lahko bel cukr z žlico jejo? Valjda je cenejši od Nutelle.
tikitoki ::
Nutella je meni cisto ok. Vcasih vzamem se Linolado.
Podaj nekaj alternativ in sprobam ob priliki.
Podaj nekaj alternativ in sprobam ob priliki.
Človek se navadi določenega okusa. In folk je odraščal na Nuteli. Sej s leti se zavedaš, da je treba zmanjšat cuker in potem ti sčasoma postane presladka, ker nasplošno ješ manj cukra.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Kdo je odraščal ob Nutelli?
Če odgovarjaš meni, smo mi odraščali ob Eurocremu in Eurobloku.
Oboje ni za na k... ni, ampak drugega ni bilo.
Če odgovarjaš meni, smo mi odraščali ob Eurocremu in Eurobloku.
Oboje ni za na k... ni, ampak drugega ni bilo.
Odvisno koliko star folk gledaš. 50+ stari danes res niso imeli Nutele (razen primorcev). Mlajše je pa vse prešlo v mladosti na Nutelo.
Sej jaz zdaj kupujem kakšne bolj kvalitetne namaze, vendar otroci preferirajo Nutelo. To so pač recepti izpiljeni za otroke.
Sej jaz zdaj kupujem kakšne bolj kvalitetne namaze, vendar otroci preferirajo Nutelo. To so pač recepti izpiljeni za otroke.
Magic
Js se spominjam Viki kreme - mi tudi danes ni dobra. Pa obcasno Kinderlade. Zato se vedno obcasno kupim Linolado.
Kar sem drugega sprobal, mi ni bilo vsec. Tudi neke drage bio/eko namaze.
Kar sem drugega sprobal, mi ni bilo vsec. Tudi neke drage bio/eko namaze.
Amm zakaj pri 60+ ješ čokolino ne vem... Ampak otroci ga čisto nič ne pogrešajo, vsaj moji ne jim je bil zanič, jejo pa neko drugo zadevo nekega drugega prozivajalca in še to vsakič pravijo kaj drugega...
Kokakolo lahko kupiš v vsaki drugi štacuni, sej vrjetno tvoja zafira lahko naredi še kak km več ali ne? Chio je predrag za to kar ponuja... Imajo v hoferju boljši čips z čebulo.
Medtem, imamo "NAŠ" Merkator ki dela isto štalo... Ampak ker je NAŠ se noben ne buni. Pa ni naš niti iz avijona ne več.
https://forbes.n1info.si/posel/kmetje-s...
Amm zakaj pri 60+ ješ čokolino ne vem... Ampak otroci ga čisto nič ne pogrešajo, vsaj moji ne jim je bil zanič, jejo pa neko drugo zadevo nekega drugega prozivajalca in še to vsakič pravijo kaj drugega...
Kokakolo lahko kupiš v vsaki drugi štacuni, sej vrjetno tvoja zafira lahko naredi še kak km več ali ne? Chio je predrag za to kar ponuja... Imajo v hoferju boljši čips z čebulo.
Medtem, imamo "NAŠ" Merkator ki dela isto štalo... Ampak ker je NAŠ se noben ne buni. Pa ni naš niti iz avijona ne več.
https://forbes.n1info.si/posel/kmetje-s...
Kdo pa hodi v Mercator? Jaz grem glih enkrat na mesec ker je dost blizu in vzamem kakšen steak na -25% ali alkohol. Zraven pa še kakšno sadje/zelenjavo. Pri tem se pa ponavadi konča.
Magic