Forum » Programska oprema » Izginule datoteke
Izginule datoteke
mr1two ::
Danes se mi je pripetila še neobrazložena reč.
Ko sem z neta potegnil en pdf in bil tik pred tem, da ga shranim, sem v ciljni mapi najprej videl nekaj datotek(txt), ki sem jih spisal recimo 2 dni nazaj, nakar so po pol sekunde izginile(skoraj isti čas ko sem pritisnil gumb shrani). V mapo sem takoj pogledal kaj za vraga se je zgodilo, nakar sem opazil, da so vse txt datoteke od tam izginile, kot da jih nebi bilo.
Zadeva se je zgodila pod windows 7, na prenosniku. Program za reševanje datotek ni našel ničesar uporabnega.
Kakšen predlog?
Ko sem z neta potegnil en pdf in bil tik pred tem, da ga shranim, sem v ciljni mapi najprej videl nekaj datotek(txt), ki sem jih spisal recimo 2 dni nazaj, nakar so po pol sekunde izginile(skoraj isti čas ko sem pritisnil gumb shrani). V mapo sem takoj pogledal kaj za vraga se je zgodilo, nakar sem opazil, da so vse txt datoteke od tam izginile, kot da jih nebi bilo.
Zadeva se je zgodila pod windows 7, na prenosniku. Program za reševanje datotek ni našel ničesar uporabnega.
Kakšen predlog?
Cold1 ::
Poglej če imaš shranjene senčne kopije (Okna, poleg obnovitvenih točk, ustvarjajo tudi kopije datotek, ko se le te spreminjajo ali brišejo).
Desno klikni na mapo in v meniju izberi "Lastnosti", nato pojdi na zavihek "Prejšnje različice"; izpisale se ti bodo datoteke, ki so bile na voljo v tej mapi v preteklosti (oziroma pretekle različice trenutno prisotnih datotek).
Lahko pa pogledaš tudi z programom Shadow explorer:
http://www.shadowexplorer.com/
Desno klikni na mapo in v meniju izberi "Lastnosti", nato pojdi na zavihek "Prejšnje različice"; izpisale se ti bodo datoteke, ki so bile na voljo v tej mapi v preteklosti (oziroma pretekle različice trenutno prisotnih datotek).
Lahko pa pogledaš tudi z programom Shadow explorer:
http://www.shadowexplorer.com/
mr1two ::
Hvala za odgovor. Sem si to možnost sedaj tudi vklopil, da se mi vbodoče ne bodo dogajale take neumnosti. Ni pa tako kritično to kar se je zgodilo.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iskanje (izbrisanih) datotekOddelek: Pomoč in nasveti | 4852 (4761) | Duhec |
» | Izginila mapa z delom - NUJNO!!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3840 (3320) | energetik |
» | Word documentOddelek: Programska oprema | 2472 (2324) | imagodei |
» | Outlook ekspress 6 - izguba podatkov na mejlih - pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 2947 (2947) | Izi |
» | Notepad (.txt) se noče odpret .. kaj je razlog ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1318 (1130) | zvitorepec |