» »

Težave z PC-jem

Težave z PC-jem

cason ::

Dober večer,

imam težavo z osebnim računalnikom. Ko ga prižgem, se mi na monitorju ne prikaže slika, niti se mi ne prijavi v windowse (bi slišal preko zvočnikov- welcome music), problem je v tem, da monitor dela normalno, če ga preklopim na prenosca, zato monitor ni kriv za problem. Potem sem odprl kišto in zagnal računalnik. Vsi ventilatorji (na matični, power supply in pa grafični delajo normalno). Res ne vem kaj bi blo, zato bi prosil za pomoč.

Aja računalnik je star 2 leti.

Hvala za odgovore.

hojnikb ::

Fuč grafa, rami ?
#brezpodpisa

Pentium ::

Najbolje da neseš na servis. Vzrokov, kaj bi lahko bilo narobe, je ogromno. In mi nimamo čarobne krogle, ki bi povedala kaj točno je s tvojim računalnikom narobe.
Lahko se pa lotiš osnovne diagnostike tudi sam, tako, da odklopiš od matične plošče vse, razen procesorja, hladilnika za proc. in napajanja. Če ti zadeva ob zagonu piska, potem je skoraj zagotovo kriva ena od komponent, ki si jih odklopil. Če ti ne piska, preglej kondenzatorje v napajalniku in na matični. Če je kakšen napihnjen je skoraj 100%, da je to vzrok problemov. Če ne, potem boš moral raziskovati naprej.
Ampak najprej bi nam pa lahko napisal vsaj konfiguracijo računalnika.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sestavljanje računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
689939 (8401) Helena123
»

matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
518349 (7095) solatko
»

Racunalnik se ne zazene

151938 (1732) B0rg
»

Obujanje starejšega računalnika

151348 (1016) R33D3M33R
»

Zagon računalnika, ekran se ne prižge