Forum » Loža » Nakup rabljenega Jaguarja
Nakup rabljenega Jaguarja
Andruxa ::
Menjam avto, pa gledam malo po avto.net. O avtih nimam blage veze, všeč so mi Jaguarji, kupil bi tam do 15k pa me zanima, kakšne so kaj vaše izkušnje z Jaguarji, pokvarljivost, cene delov, kvaliteta servisa, vzdržljivost ipd. ... so kakšne posebnosti?
Lp, A
Good Guy ::
Menjam avto, pa gledam malo po avto.net. O avtih nimam blage veze, všeč so mi Jaguarji, kupil bi tam do 15k pa me zanima, kakšne so kaj vaše izkušnje z Jaguarji, pokvarljivost, cene delov, kvaliteta servisa, vzdržljivost ipd. ... so kakšne posebnosti?
dokler dela je kul, ko pa kaj crkne se pa pripravi na enormne stroške
b ::
Če kupi X-type, je to itak boljkone rebadged Ford, tako da s tistim prav nekih blaznih stroškov ne more biti. So pa bili prvi letniki (do 2004) menda precej nezanesljivi.
Za druge modele - What Good Guy said.
Za druge modele - What Good Guy said.
Invictus ::
x-type je navadno fordovo sranje. Kaj pa Američani vedo o delanju dobrih avtomobilov ...
Kupi s-type. Precej bolje ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Dr_M ::
Edini pravi Jag je XJ. Star model seveda, nov sramoti ime Jaguar.
Ostali modeli so pa bolj ali manj po(ne)sreceni, vsaj starejsi modeli.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
;-) ::
dokler dela je kul, ko pa kaj crkne se pa pripravi na enormne stroške
Kje to piše ?
Na servisu.
;-) ::
Ne vrjamem da cene zelo veliko odstopajo od ostalih avtov v istem rangu. Samo pač slovencelji gledate vedno Cliote in VW (golfe).
Zavorne ploščice:
jaguar type s: 52.45€
Toyota corolla: 50,27
Zavorne ploščice:
jaguar type s: 52.45€
Toyota corolla: 50,27
Yohan del Sud ::
Ja ampak druge najbrž lahko kupiš že v leclercu, prve pa čakaš ko budala en mesec, si predstavljam ... Če ni spet en del od focusa, to je ...
www.strancar.com
Good Guy ::
Yohan del Sud je izjavil:
Ja ampak druge najbrž lahko kupiš že v leclercu, prve pa čakaš ko budala en mesec, si predstavljam ... Če ni spet en del od focusa, to je ...
delov za jaguraja v sloveniji ni, vse se uvoz, in vse kušta ko svina
IceIceBaby ::
x-type je navadno fordovo sranje. Kaj pa Američani vedo o delanju dobrih avtomobilov ...
Jao, bedarija.
1. x-type je narejen na isti platformi kot mondeo in dejansko imata avtomobila kar nekaj skupnih delov, predvsem pod karoserijo. To nikakor ne pomeni, da sta avtomobila enaka. Pravzaprav niti podobna nista. Karakter je drug, materiali v notranjosti so jaguarsko luksuzni (če vzameš kakšno bolj opremljeno različico sploh).
2. Mondeo je že sam po sebi odličen avto z odlično lego in vodljivostjo. Vozne lastnosti so med boljšimi v razredu. To, da si x-type deli podvozje z mondeom je kvečjemu plus.
Kar se tiče zanesljivosti. Kupiti je treba primerek s preverjeno zgodovino in ga redno vzdrževati. Jaz osebno bi vzel 3.0 V6. Za več detajlov o pogostih napakah pa išči x-type buyers guide na googlu, imaš lepo opisano vse, kar gre lahko narobe.
delov za jaguraja v sloveniji ni, vse se uvoz, in vse kušta ko svina
Zakaj nebi bilo delov? Imaš uradni servis. Veliko delov se dobi v OEM obliki. Če crkne kaj večjega oz. bolj redkega pa naročiš iz UK ali nemčije.
SkIDiver ::
3.0 V6 je morebiti celo fordov motor iz ST220? Če moje ugibanje drži dejansko sploh ne vem kaj bi lahko šlo rakom žvižgat kar ne bi imeli na zalogi v sloveniji
djordjevic ::
Auč, stari. Resda ni več tista klasika, ampak XJ in XF sta tako seriously cool avta, da glava boli.
No grave is deep enough to keep us in chains.
IceIceBaby ::
3.0 V6 je v osnovi fordov 3.0 Duratec motor. Ni čisto enak kot v ST220, je pa iz iste družine.
#000000 ::
Ma nabav XJ ampak obvezno daimler, al pa če še mal našparaš in ubodeš Mark IX pol si pa zmagal.
RejZoR ::
Ford je za moje pojme edini ameriški proizvajalec, ki povsem odstopa od tega klišeja. Ali pa je zgolj stvar na kateri trg ciljajo avte. Ker amerika ima precej modelov, ki jih v evropi sploh nikoli ni bilo. In tisti imajo mogoče ameriško "kvaliteto" in gnil handling, modeli za evropski trg pa so definitivno že zelo dolgo v samem vrhu. Le zakaj neki skoraj vsak avto po kvaliteti in voznih lastnostih primerjajo s Ford Focusom? Verjetno ne zato ker je krš ampak ker je postavil nek nivo, ki ga morajo oz želijo dosegati ostali proizvajalci.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
WarpedGone ::
Auč, stari. Resda ni več tista klasika, ampak XJ in XF sta tako seriously cool avta, da glava boli.
Opažam da mama nevarno podoben okus za avte ...
=:)
Zbogom in hvala za vse ribe
djordjevic je izjavil:
XF je dost vsecen, ampak nov XJ si ne zasluzi tajega imena, ker nima nic skupnega s starim. Lani v zenevi sem biu izjemno razocaran, ko sem ga videl.
tomaz321 ::
Mogoče si malce premalo napisal za kaj in za koliko časa avto kupuješ.
1. Za 15.000 dobiš že nov avto s katermin zelo verjetno ne bo problemov+ garancijo boš imel + manj ti bo verjetno trošil..........
2. Če pa želiš nekaj, da boš zgledal ql, pol je pa to druga pesem - vprašanje tukaj je- koliko km/leto boš delal, koliko let nameravaš avto imeti, ali boš imel parkiranega v garaži, kakšno vožnjo pretežno misliš..........Pri vseh rabljenih avtomobilih je isti problem- ne veš porekla, hkrati je danes na netu ogromno prevrtenih kilometrov - Jaguarji iz Italije so dokaj pogosti v tej kategoriji. Pri rabljenih dizlih so lahko pogoste okvare šobe, turbine, da poleg običajnih, kot so sklopke, jermen, zavorne obloge/diski.... sploh ne govorim. Najboljši nasvet - star avto kupuj z nekom, ki se spozna na to - oz. najbolje je, če se dogovoriš, da ti avto zapeljejo na amzs in tam plačaš za podrobnejši pregled - pri 15k EUR bi jaz dal denar za takšno stvar (http://www.amzs.si/?podrocje=200)! Osebno poznam 3, ki so vozili x-type dizle pa niso imeli nobenih problemov- ampak to še nič ne pomeni. Kot pa sem že prej povedal, je rabljen V6 bencinar (brez turbin in kompresorjev seveda), ponavadi najbolj varna izbira - mašine niso navite in niso prisilno polnjene in dolgo zdržijo ob normalnem vzdrževanju - so pa stroški benza malce višji!!!
1. Za 15.000 dobiš že nov avto s katermin zelo verjetno ne bo problemov+ garancijo boš imel + manj ti bo verjetno trošil..........
2. Če pa želiš nekaj, da boš zgledal ql, pol je pa to druga pesem - vprašanje tukaj je- koliko km/leto boš delal, koliko let nameravaš avto imeti, ali boš imel parkiranega v garaži, kakšno vožnjo pretežno misliš..........Pri vseh rabljenih avtomobilih je isti problem- ne veš porekla, hkrati je danes na netu ogromno prevrtenih kilometrov - Jaguarji iz Italije so dokaj pogosti v tej kategoriji. Pri rabljenih dizlih so lahko pogoste okvare šobe, turbine, da poleg običajnih, kot so sklopke, jermen, zavorne obloge/diski.... sploh ne govorim. Najboljši nasvet - star avto kupuj z nekom, ki se spozna na to - oz. najbolje je, če se dogovoriš, da ti avto zapeljejo na amzs in tam plačaš za podrobnejši pregled - pri 15k EUR bi jaz dal denar za takšno stvar (http://www.amzs.si/?podrocje=200)! Osebno poznam 3, ki so vozili x-type dizle pa niso imeli nobenih problemov- ampak to še nič ne pomeni. Kot pa sem že prej povedal, je rabljen V6 bencinar (brez turbin in kompresorjev seveda), ponavadi najbolj varna izbira - mašine niso navite in niso prisilno polnjene in dolgo zdržijo ob normalnem vzdrževanju - so pa stroški benza malce višji!!!
Dizli so 2.2 z 155HP kolikor sem pogledal na avto.net. Če potegnem črto bi sklepal, da je motor iz mondea. Kar gre lahko narobe pa so šobe, turbina, dvomasni vztrajnik, visokotlačna črpalka, nizkotlačna (nisem prepričan če jo ima ali ne, deluje tudi brez nje).
Cena sitnica za naštete potencialne okvare, ki se lahko zgodijo je tam cca 2 do 3k€ Je pa res, da so večinoma vozniki 2.2 TDCi motorjev v mondeu sila zadovoljni
Cena sitnica za naštete potencialne okvare, ki se lahko zgodijo je tam cca 2 do 3k€ Je pa res, da so večinoma vozniki 2.2 TDCi motorjev v mondeu sila zadovoljni
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkIDiver ()
Glede na to, da ima X-type 2.2 diesel mašino in dele od forda me zanima, ali to pomeni, da ga lahko popravlja tudi Fordov servis in da so deli cenejši? A kdo pozna koga, ki bi mi lahko popravljal tega preoblečenega Forda v LJ, še bolje kje na Viškem koncu?
Lp, A
Invictus ::
Bom se enkrat povedal. x-type ni Jaguar. So tudi sami to pogruntali. Mi je pač žena nekoč prodajala Jaguarje, pa jih zdaj ne več.
Kar se pa tiče novih modelov, ja se strinjam ni to klasičen jaguar. Ampak tudi Mercedes danes nima veliko skupnega z Mercedezom izpred 30 let.
Sam so pa noro dobri. Škoda ker nimam keša za to.
Edini servis v Sloveniji je na Summit Motors. Dvomim da ti kak domač fušar zna Jaguarje popravljat.
Kar se pa tiče novih modelov, ja se strinjam ni to klasičen jaguar. Ampak tudi Mercedes danes nima veliko skupnega z Mercedezom izpred 30 let.
Edini servis v Sloveniji je na Summit Motors. Dvomim da ti kak domač fušar zna Jaguarje popravljat.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Če je Jaguar več ali manj Ford Mondeo imaš nekaj dobrih uradnih serviserjev, neuraden a hvaljen pa mislim, da je g. Ahčin nekje iz okolice Brnika, če se ne motim. Nisem 100% prepričan. Bi moral preverit. Lahko ti danes do večera sporočim na ZS.
RejZoR ::
@Invictus
Sej kaj pa je Jaguar tak bavbav? Isto ima motor kot vsi ostali avti. Bolj je stvar delov imo, Jaguar pri nas pač ni kot VW, ki jih je na vsakem vogalu ko dreka.
Sej kaj pa je Jaguar tak bavbav? Isto ima motor kot vsi ostali avti. Bolj je stvar delov imo, Jaguar pri nas pač ni kot VW, ki jih je na vsakem vogalu ko dreka.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Aston_11 ::
Ford je za moje pojme edini ameriški proizvajalec, ki povsem odstopa od tega klišeja. Ali pa je zgolj stvar na kateri trg ciljajo avte. Ker amerika ima precej modelov, ki jih v evropi sploh nikoli ni bilo. In tisti imajo mogoče ameriško "kvaliteto" in gnil handling, modeli za evropski trg pa so definitivno že zelo dolgo v samem vrhu. Le zakaj neki skoraj vsak avto po kvaliteti in voznih lastnostih primerjajo s Ford Focusom? Verjetno ne zato ker je krš ampak ker je postavil nek nivo, ki ga morajo oz želijo dosegati ostali proizvajalci.
Primerjali bi sicer z golfom, vendar je golf tako dolgočasno popoln avto, da se morajo primerjati z malo bolj dinamičnim focusom. Drugače pa je Ford v Europi definitivno v samem vrhu, če na na vrhu.
Bom se enkrat povedal. x-type ni Jaguar. So tudi sami to pogruntali. Mi je pač žena nekoč prodajala Jaguarje, pa jih zdaj ne več.
O avtomobilih vem 0, komaj ločim znamke. Vidim pa, da povsod pišejo, da ima X-type motor in večino delov od Mondea. Poglej recimo tale članek. Zdaj pa res ne vem več kaj je res :)
Lp, A
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kaj tele kilometri ne bodo držali ? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8520 (5531) | IL_DIAVOLO |
» | Nakup novega avta do 13k (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 24238 (19034) | Assassub |
» | AVTOMOBILI všečni (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 15755 (13546) | Unknown_001 |
» | Jaguar X-Type nakup? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9125 (7212) | koyotee |
» | Kateri avto kupiti do 8000€ (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 18340 (16358) | Unknown_001 |