» »

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov?

Iran - naslednja tarča zahodnih imperialistov?

«
1
2 3 4

Nikec3 ::

Vojna v Iraku se končuje, Libija je osvobojena. Orožarska industrija potrebuje novo tržišče. Izraelci so precej navdušeni nad idejo napada na Iran, s tem avtomatično sledijo ZDA in VB. Razlog je enak kot v Iraku: Izrael in zahodne države domnevajo, da Iran pod krinko civilne rabe jedrske energije izdeluje atomsko bombo. .

http://www.rtvslo.si/svet/izraelski-pre...

Zanima me, kaj si mislite o tem, navsezadnje Iran ni ravno Libija, ki ni imela vojske. Iran je močna vojaška sila, ki ima raketno tehnologijo razvito dovolj, da lahko bombe dostavi kamor koli hoče.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Loocas ::

Prav nič ne domnevajo. Tako ali tako v Iranu mrgoli tujih vohunov.

Isotropic ::

iran ima 3rd-world army. ne bodo napadli nobenega, itak so ze 2008-9 omenjali napad, invazijo, vse.

Looooooka ::

Me zanima kaj bojo rekl k bo Libija ratala ekstremisticno islamska drzava s serijatskim pravom.S kaksnim bullshit izgovorom se bojo pol vn vlekl...

jype ::

Looooooka> k bo Libija ratala ekstremisticno islamska drzava s serijatskim pravom.

To nonstop vsi trabunjate, jaz pa nič ne vidim, da bi se kaj k temu pripravljalo.

Loocas ::

Če bo napad, bo samo letalski.

Loocas ::

tukaj je en članek o Iranu:
http://www.jutarnji.hr/na-iranskom-qomu...

pa še bomba GBU-57A/B:
Massive Ordnance Penetrator @ Wikipedia

Če ne konvencionalna, bo pa verjetno kakšna atomska bunker buster zadeva moči cca 0.3kT ali nekaj več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loocas ()

pijanec ::

Zanima me, kaj si mislite o tem, navsezadnje Iran ni ravno Libija, ki ni imela vojske. Iran je močna vojaška sila, ki ima raketno tehnologijo razvito dovolj, da lahko bombe dostavi kamor koli hoče.

Amerika če bi res hotela, bi iran uničla u dveh mescih, brez atomske.

Matako ::

Čakaj, čakaj... pred napadom na Libijo ste pa vsi omenjali da je Libija vojaško najmočnejša v regiji in da to ni kot [vstavi prejšnjo diktaturo], da bo cela štala, če jo bodo napadli.

Čakamo samo še, da kateri klovn pripomni standardni "če napadejo, bodo Rusi znukali cel planet".

Tudi Ahmed si lahko počasi začne iskati primerno luknjo/kanal.
/\/\.K.

jype ::

pijanec> Amerika če bi res hotela, bi iran uničla u dveh mescih, brez atomske.

Neumnost. Preden bi Američani lahko zagotovili sredstva za takšno operacijo, bi se morali temeljito pogovoriti s Kitajsko in Rusijo, pa jim njihova geostrateška situacija niti javno kregat Sirije ne omogoča (kar je resnično žalostno).

Loocas> Če ne konvencionalna, bo pa verjetno kakšna atomska bunker buster zadeva moči cca 0.3kT ali nekaj več.

Tega nihče ne potrebuje. Trenutno si vsi želijo predvsem stabilen Iran, ki ima s kakršnimkoli ekscesom veliko za izgubiti. Takoj, ko je Iran napaden, se to razmerje obrne in nihče več ne more preprečiti praktično totalne vojne med Iranom in Izraelom, v katero bi prej ali slej padli tudi Irak, Sirija, Jordan in Egipt, ki si vsak s svojimi razlogi želijo Izrael prikrajšat za dominantno pozicijo v regiji.

Pšenični ::

"Tega nihče ne potrebuje. Trenutno si vsi želijo predvsem stabilen Iran, ki ima s kakršnimkoli ekscesom veliko za izgubiti. Takoj, ko je Iran napaden, se to razmerje obrne in nihče več ne more preprečiti praktično totalne vojne med Iranom in Izraelom, v katero bi prej ali slej padli tudi Irak, Sirija, Jordan in Egipt, ki si vsak s svojimi razlogi želijo Izrael prikrajšat za dominantno pozicijo v regiji."

Ker bi izrael verjetno potegnil kratko, bi bil prisiljen v uporabo jedrske oborožitve. Pol bi se pa vsulo, biološko, kemično....Začne se totalna vojna v kateri bi zmajnkalo arabcev ali Izraelcev. Amerika bi bila potisnjena v velik regionalni konflikt.

Za Libijo smo dejali, da če nima SA-300 da bo stari prdec popušil. In je res. Prav tako sem trdil, da bo šel do koncca. Gadafi.

_IKE_ ::

Mah ...tu bo ista zadeva kot v osemdesetih letih , ko so Izraelci k vragu poslal tisti iraški jedrski kompleks ..... Samo to in nič druga .....


A po drugi strani pa se človek vendarle vpraša zakaj Iran postavlja protiletalsko zaščito okoli kompleksa če je le ta miroljubne narave....

Tarzan ::

_IKE_ je izjavil:

Mah ...tu bo ista zadeva kot v osemdesetih letih , ko so Izraelci k vragu poslal tisti iraški jedrski kompleks ..... Samo to in nič druga .....


A po drugi strani pa se človek vendarle vpraša zakaj Iran postavlja protiletalsko zaščito okoli kompleksa če je le ta miroljubne narave....


O mater kako inteligentna je tale. A ima krško okoli svojo protiletalsko obrambo? AFAIK jo ima, čeprav v njem ne gradimonuklearnega orožja.

jype ::

telbanc> Amerika bi bila potisnjena v velik regionalni konflikt.

Mir bi pa povrnilo petsto milijonov modrih čelad s kitajske, ki nikoli več ne bi odšle.

Gladi ::

Ste pa nekateri res optimisti. Brez jedrskega orožja bi ZDA iz Irana odšle kot poraženke, kakor iz Vietnama. Kakšna 2 mesca.

tsh2 ::

napovedujem da bo iranski režim kmalu padel, od znotraj ali od zunaj. iran je preblizu evrope in njegovi prebivalci so preveč napredni, da bi se to še nadaljevalo. podobno kot v libiji. to ni nek vietnam, to je skoraj evropska država. če ga bo tale ahme.. kaj sral bo ob glavo ker ga bo nato zbombardiral. če ni neumen to ve in ga ne bo kaj sral.

_IKE_ ::

Telbanc : Si pozabil na 1948, 1967 in 1973?....Nekako se mi ne zdi da so Izraelci potegnili kratko, hjo po vsaki vojni so imeli še več ozemlja.


A res tarzan ? A so naši Rolandi nameščeni na sami "plantaži " ? Ko že začnemo o inteligenci......


p.s. Najbližja baterija je v cerkljah in ta kao pokriva JEK

Nikec3 ::

Tudi Ahmed si lahko počasi začne iskati primerno luknjo/kanal.

Razlika je v tem, da je bil iranski predsednik izvoljen povsem demokratično, s strani svojega ljudstva. Sploh mi ne diši zahodno razmišljanje "bomo napadli zaradi preventive", potem nas pa prepričujejo, da je Iran agresor.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nikec3 ()

jype ::

tsh2> napovedujem da bo iranski režim kmalu padel, od znotraj ali od zunaj. iran je preblizu evrope in njegovi prebivalci so preveč napredni, da bi se to še nadaljevalo.

Glavni problem je, da je Iran ogromna država. Podobno je bil tudi Afganistan v sedemdesetih izjemna država z za tisti čas zelo liberalnimi urbanimi središči in vsemi živimi norci z brisačami na glavah po skala naokoli. Ko je hladna vojna terjala svoj davek, je šlo vse zelo hitro prot hudiču.

To se je v Iranu že zgodilo, stabilizacija postislamistične države je pa nekaj, česar ne moremo pomagat pospešit s silo od zunaj.

Nikec3> Razlika je v tem, da je bil iranski predsednik izvoljen povsem demokratično, s strani svojega ljudstva.

Večina Irancev tega baje ne verjame.

_IKE_> Telbanc : Si pozabil na 1948, 1967 in 1973?....Nekako se mi ne zdi da so Izraelci potegnili kratko, hjo po vsaki vojni so imeli še več ozemlja.

Yom Kippur War @ Wikipedia

Bo treba mal prebrat, čemu so imeli "še več ozemlja".

Tarzan ::

Zanima me, če pride do premikanja mornarice ZDA in VB v perzijski zaliv in resnejšega rožljanja z orožjem, če bo Iran le opazoval in čakal, ali bo sam dreznil v osir. Trenutno v Iranu obstaja nekaj odpora proti fundementalistični vladajoči eliti, karšen koli napad bi to precej resno ogrozil, ljudje v Iranu bi dobili zunanjega sovražnika - Izrael, se ponovno našli v veri in se prostovoljno šli jihad. Amerika ve, da se ji čas svetovne velesile izteka.

_IKE_, imamo protiletalsko zaščito objekta, kje je ta postavljena je pa povsem nerelavantno. Lahko jo Iranci tudi na streho nuklearke postavijo, če jim tako paše. Dejstvo je, da je objekt zavarovan pred morebitnimi napadi letal s protiletalsko obrambo. Kje obrambo postaviti je pa povsem strateška odločitev, odvisna od večih dejavnikov.

Loocas ::

Nikec3 je izjavil:

Tudi Ahmed si lahko počasi začne iskati primerno luknjo/kanal.

Razlika je v tem, da je bil iranski predsednik izvoljen povsem demokratično


Povsem, a?

_IKE_ ::

ZDA lahko zaradi zračne premoči precej hitro zlomijo iransko vojsko, načeloma se tudi zapeljejo do Teherana ( se spomnite prve zalivske vojne, 300 km do Bagdada so prišli brez nekega večjega odpora ), a sama zasedba države pa bi se po "zmagi" odvijala podobno kot Irak,Afganistan. Vojskovanja na 3 frontah pa ne zmorejo in si niti ne želijo.

Dosti bolj verjetna različica dogodkov je:

1. Posamični napadi na "problematične" cilje( objekti, znanstveniki )- že v teku

2. Zagon arabske pomladi v Iranu z financami in orožjem ...kot v L

3. V času vse splošnega kaosa arabske pomladi pa vdor specialnih enot v objekte za katere se sumi da izdelujejo bombo



@jype: vojni zmagovalec piše zgodovino in določa pravila.....

jype ::

_IKE_> @jype: vojni zmagovalec piše zgodovino in določa pravila.....

To v ničemer ne spremeni dejstva, da bi Egipt in Sirija povozila Izrael, če jim ZDA ne bi navozile več orožja, kot sta ga imeli vojski napadalcev skupaj.

Loocas ::

Izrael je imel predvsem francoske Mirage takrat.

Gladi ::

Iran, Egipt,Sirija imajo skupno okoli 176 miljonov prebivalstva , medtem ko Izrael ima približno 7 miljonov. Le kdo bi zmagal v medsebojni vojni.

jype ::

Egipt pa SA-6, ki so se jih izraelski piloti takrat izjemno bali (10 let pozneje pa ne več, ker so bili zastareli), saj so zaradi njih izgubili vsaj 40 (predvsem ameriških Skyhawk in Phantom) letal.

mtosev ::

Če napadejo Iran napovedujem da bo vse končano v roku šestih mesecev. Iranci so že zdaj zelo nezadovoljni s trenutnim sranjem v Iranu (predvsem mislim na mlade ljudi). Ko bo začelo pokat bo kmalu konec. Itak, da je v Iranu 60% ljudi mlajših od 30let in jim trenutno vodstvo Irana ni preveč všeč
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Loocas ::

Iran, Sirija.. to je še ostalo za počistit.

Tarzan ::

mtosev je izjavil:

Če napadejo Iran napovedujem da bo vse končano v roku šestih mesecev. Iranci so že zdaj zelo nezadovoljni s trenutnim sranjem v Iranu (predvsem mislim na mlade ljudi). Ko bo začelo pokat bo kmalu konec. Itak, da je v Iranu 60% ljudi mlajših od 30let in jim trenutno vodstvo Irana ni preveč všeč


Sta dve opciji.
1. Da naenkrat vzljubijo njihove trenutno ne najbolj priljubljene voditelje in skupaj z božjo pomočjo udarijo po sovražniku,
2. spoznajo da je priložnost da prevzamejo oblast in spodnesejo trenutno vladajočo elito. Potem se začne demokraizacija in vsi srečni, bogati in zdravi živijo dokler ne umrejo.

Oboje je verjetno, sam bi pa vseeno bolj stavil na prvo točko. Nakup arabske pomladi je v Iranu že spodletel in tam ostane le še vojaško posredovanje. Tokrat, bi si skoraj upal staviti, brez Evrope.

Gladi ::

Loocas je izjavil:

Iran, Sirija.. to je še ostalo za počistit.

Kitajska pa Severna Koreja te pa nič ne motita? Kako patetično in idiotsko.

mtosev ::

Loocas je izjavil:

Iran, Sirija.. to je še ostalo za počistit.

Pozabljaš na Yemen.Tam je tisti glup predsednik Saleh
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Loocas ::

Gladi je izjavil:

Kitajska pa Severna Koreja te pa nič ne motita? Kako patetično in idiotsko.


PROSIM???

Gladi ::

Očitno je seznam malo daljši kot si ga ti omenil. Za počisti je še marsikatera ne demokratična država, ne vidim pa zakaj bi ene priviligiral druga pa ne.

Loocas ::

Joj, res nisem vedel, no ... pff... govorimo o arabskih oziroma islamskih državah oziroma o arabski pomladi.

Pšenični ::

"Telbanc : Si pozabil na 1948, 1967 in 1973?....Nekako se mi ne zdi da so Izraelci potegnili kratko, hjo po vsaki vojni so imeli še več ozemlja."

Pozabil si ti, da so Izraelci gladko spušili proti Hezbolahu. Zadeli so jim tud en Rušilec, ki se komej odvleku dam. Z Iranskim orožjem.

Iran ni več Iran iz 80 let prejšnjega stoletja ko je po oborožitvi spominjal na Libijo. Iran je danes sila. Ima Sa-300, Sa-5 modernizirane, Tor M1.....

Jedrske objekte vkopane, globoko pod zemljo, razprešene po celem Iranu.... Torej zraven prideš le taktičnim jedrskim orožjem.

Zgodovina sprememb…

Loocas ::

Tole rusko orožje.. problem z njim je v tem, da ni bilo praktično nikjer uporabljeno v dejanskih akcijah. Pri tem Rusi občutno zaostajajo za USA.

rejven ::

glede nezadovolstva irancev do lastnega režima je podobno kot, da bi rekel, da je večina Angležev/Američanov,Nemcev...itd nezadovljna do lastnega režima. Edina razlika je v tem, da ko poročajo o zahodnem svetu je "proti režimu" nekaj sto/tisoč ljudi v primeru Iranski demostracij pa skoraj, če ne že večina. Iran je v primerjavi s Savdsko Arabijo ( ki je seveda fajn država v medijih ) hram demokracije. Večina vas verjetno tudi ne ve, da je v Iranu največja židovska skupnost v arabskem svetu in, da jim sredi Teherana stoji sinagoga.

Se pa strinjam ,da je Iran zelo zahtevna tarča za vsako velesilo, k temu pa pripomore precej tudi relief države.
Glede ruskega orožja je pa vedno tako ( je res , da so v 90tih letih nekoliko zaostali na določenih področjih), da kot prvo takšne države dobijo "drugarazredno" robo poleg tega pa se navadno najdejo v situaciji kjer so v razmerju 1/10 z nasprotnikom. Izid je jasno jasen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rejven ()

Matako ::

Saj koliko je že zdaj rezultat? Ene 3:0 za imperializem, ne?

No potem pa ni panike, če proti Iranu izgubijo. :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Loocas ::

Ob morebitni akciji, bodo tako ali tako elektronsko motili iranske radarje in ostale komunikacije. Na koncu bodo te anti-air rakete lovile same sebe.

The Player ::

Ne vem, kako si nekateri osebki na tem forumu dovolijo zagovarjat vojne in čistke do določenih ljudi/ljudstev/držav ipd.?

Da vas ni sram?

Pa tok mate za povedat, kok so nekateri slabi, pa da so tirani itd. malo se pa ve resnice, ki pa se itak ne bo nikol razvedla. O umazanih taktikah zahoda se itak "ne govori", ker se ne sme in tako so ovčke vesele ker vedo "resnico" in znajo s tem argumentom ocenjevati situacijo.
Zahod je pač tko programiran, da more vse pogrebst zase in pustit ostalim droptinice, če koga ne marajo, razširjo neresnice in tako, dajo svetovni populaciji vedeti, da je on kriminalc, tko, da majo "pravi" razlog, da pride na listo za odstrel. Nato državo lepo oropa in nardi biznis za izgradnjo nove infrastrukture.

S severno Korejo se ni zgodil nč, kokr se je velik govoril ob takratnih trenjih zaradi vojaških vaj ob meji, se še spomnite?

Če bi bil zahod res tok demokratičen, potem bi šel osvobodit Tibet, sam mu ne diši, ker nima tu koristi.

USA bo svetovna velesila tako dolgo, dokler bo mednarodna valuta dolar, tko, da zagovorniki zahoda ste lahko brez skrbi (kar je bil tudi razlog za napad na Irak in Libijo).

Me zanima na katerem mestu po lestvici tiranov bi bili zahodni voditelji.

_IKE_ ::

Situacija na bližnjem vzhodu je takšna da je Izrael kljub številčni premoči napadalcev uspel preživeti in to kar 3x. Kar enostavno moraš spoštovat, ko načrtuješ vojaško akcijo proti njim.

@jype: Izraelci dobro vedo da so okoliške vojske številčno močnejše od njih zato jim preostane le da izboljšajo opremo in taktiko. Poleg tega se zavedajo da če izgubijo boj zanje ne bo milosti, ne bo gaze in zahodnega brega, enostavno jih bodo zmagovalci potisnili v sredozemsko morje ( jp voji zmagovalci pišejo pravila ) z eno izjemno da sedaj ne bo Abrahama ali kdor koli jim že tedaj morje razprl. In ja, zato lahko potem prebiraš kako nekemu tankovskemu poveljniku z par tanki uspe tako dolgo zadrževati številčno par krat močnejše napadalce, da se lahko ostali odzovejo in mu priskočijo na pomoč. In kljub premoči v številu tankih deloma opremi (SA -6) , so izraelski tanki prišli do sueškega prekopa kjer so se ustavili.

Libanon je posebna zgodba, po državljanski vojni je postal leglo ekstremistov, hesbolah pa ni vojska, torej govoriti o vojaškem porazu ni mogoče.

Sa -300, Sa-5 in ostali sistemi še zdaleč niso tako učinkoviti kot se jih prikazuje.
Zakaj ? Napadi na tedaj še ZRJ in Irak - če bi ti sistemi bili res tako učinkoviti potem bi srbi z neba stresli marsikaterega nato lovca/bombnika, ne pa samo enga f-16 in F-117, slednjega po sreči. Malce razmislite, če bi srbi pa tudi iračani v obeh zalivskih vojnah imeli sistem s kateri lahko sklatiš "nevidenega" bombnika, kaj bi potem tak sistem šele počel z navadnimi letali ?


Jedrsko orožje v rokah Arabcev nikakor ni najboljša zadeva. Če uporabljaš kemično orožje na lastnih ljudeh , pardon manjšinah kot recimo Iračani nad kurdi ali pa v medsebojnih vojnah ( V iraško - iranski vojni) , potem se pojavlja vprašanje ali je res pametno da imajo takšni ljudje v rokah jedrsko orožje.


O tiraniji pa je moje mnenje, še vedno je bolje da je tiran zahodnjak, kot pa kitajec ali musliman.

Zero0ne ::

The Player je izjavil:

Me zanima na katerem mestu po lestvici tiranov bi bili zahodni voditelji.


Tyrant (n) - an unelected sovereign or other ruler who uses power oppressively or unjustly.

Poleg tega pojma ti očitno nista jasni tudi definiciji pojmov "demokracija" in "režim". Sodelovanje v tej debati je očitno prezahtevno za tvoj nivo. Hvala za razumevanje.
uname -o

The Player ::

Zero0ne je izjavil:

The Player je izjavil:

Me zanima na katerem mestu po lestvici tiranov bi bili zahodni voditelji.


Tyrant (n) - an unelected sovereign or other ruler who uses power oppressively or unjustly.

Poleg tega pojma ti očitno nista jasni tudi definiciji pojmov "demokracija" in "režim". Sodelovanje v tej debati je očitno prezahtevno za tvoj nivo. Hvala za razumevanje.


pregovor pravi: Ne želi nekomu nečesa, česar si sam ne želiš.

še dobr, da nism na tvojm nivoju. Želeti sočloveku zle namene je nekaj najbolj groznega.

fantje, je če mate negativno energijo jo morte na kak drug način vn spravt ne pa z nasiljem. Nasilje rodi nasilje in to je začaran krog.

jype ::

Loocas> Tole rusko orožje.. problem z njim je v tem, da ni bilo praktično nikjer uporabljeno v dejanskih akcijah. Pri tem Rusi občutno zaostajajo za USA.

A zato so zmagali v Koreji in Vietnamu?

_IKE_> so izraelski* tanki* prišli do sueškega prekopa kjer so se ustavili.

*ameriški
*Ki so jih prejšnji večer razpakiral z ameriških letal, ker so bili izraelski že zdavnaj uničeni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Nikec3 ::

@IKE Izraelska glavna prednost je da imajo za sabo ZDA.

Jedrsko orožje v rokah Arabcev nikakor ni najboljša zadeva.

Ne vem no. Zahodni voditelji nas cel čas prepričujejo, kako naj se bojimo jedrskega erožja v rokah Arabcev, ampak koliko jaz vem, so do sedaj edini vrgli jedrsko bombo američani. Pa še nekaj. Izrael ima (več) atomskih bomb, ter lahko po mili volji grozi sosednjim državam. Edina možnost, da bo zahod začel Iran jemati resno je, če bojo imeli atomsko bombo.

Ne glede na to, kako podpirate zahodni režim, se morate zavedati, da je napad neke države iz preventive zločin in nespoštovanje suverene države. Pristaši demokracije pa upam, da se zavedate, da je bil Ahmadinedžad izvoljen DEMOKRATIČNO. No, sicer je pa bil tudi Hitler. Nič magično pozitivnega ne vidim na demokraciji.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

gruntfürmich ::

Nikec3 je izjavil:

Vojna v Iraku se končuje, Libija je osvobojena. Orožarska industrija potrebuje novo tržišče. Izraelci so precej navdušeni nad idejo napada na Iran, s tem avtomatično sledijo ZDA in VB. Razlog je enak kot v Iraku: Izrael in zahodne države domnevajo, da Iran pod krinko civilne rabe jedrske energije izdeluje atomsko bombo. .


domnevajo?? a se tebi zdi da iranci poganjajo svoj jederski program da naredijo jederske elektrarne 5. generacije?? ali bombo?

isto kot se javnosti ni zdelo da ima irak kemično in biološko orožje, ki ga nikoli niso našli... pa so ga vseeno imeli, in to na tisoče ton. pa ne samo sarina, s katerim so tako radi zaplinjali kurde, pač pa vx pa še morda najmočnejši botulinov toxin...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Looooooka ::

Bat se je treba samo dneva, ko Americanom zmanjka nafte in drzav, ki jih lahko "osvobodijo" tiranije.

gruntfürmich err napaka.Tisto kar so nasli so vedli, da majo, ker so bli ostanki tistega kar je dal Saddam tko al tko zakopat in unicit(ker so tko od njega zahteval).
Do danes niso nasli NIC od tistega, kar so uporabili za izgovor.NIC.Niti ENEGA sodcka.Zato se je pa Blair pol leta kasneje vlekel ven s stavkom "kar smo naredili je bilo prav, clovek je bil tiran blablabla...".

Zgodovina sprememb…

jype ::

gruntfürmich> domnevajo?? a se tebi zdi da iranci poganjajo svoj jederski program da naredijo jederske elektrarne 5. generacije?? ali bombo?

Who cares? Dokler se obnašajo, kot se, je treba predvidevat, da gre za bombe.

Mene tudi zanima, zakaj ZDA ne dovolijo mednarodnega nadzora nad svojimi WMD. Glede na razne Palinove in Bachmannove, je mene trenutno bolj strah ZDA.

Pšenični ::

"Sa -300, Sa-5 in ostali sistemi še zdaleč niso tako učinkoviti kot se jih prikazuje.
Zakaj ? Napadi na tedaj še ZRJ in Irak - če bi ti sistemi bili res tako učinkoviti potem bi srbi z neba stresli marsikaterega nato lovca/bombnika, ne pa samo enga f-16 in F-117, slednjega po sreči. Malce razmislite, če bi srbi pa tudi iračani v obeh zalivskih vojnah imeli sistem s kateri lahko sklatiš "nevidenega" bombnika, kaj bi potem tak sistem šele počel z navadnimi letali ?"

Srbi niso imeli sistemov kot so SA-5 ali SA-300. Imeli niso sistemov za velike višine, kar jih je pokopalo. Imeli niso niti kvantitete, ki jo moraš imeti, če gre nate Nato.

Jaz pravim le, da bo Iran neka nova zgodba za Nato.

Ramon dekers ::

cionisti. Iran jih ne posluša. Vprašanje je kaj bodo s kitajci ko se bodo le ti uprli.

jype je izjavil:

gruntfürmich> domnevajo?? a se tebi zdi da iranci poganjajo svoj jederski program da naredijo jederske elektrarne 5. generacije?? ali bombo?

Who cares? Dokler se obnašajo, kot se, je treba predvidevat, da gre za bombe.

Mene tudi zanima, zakaj ZDA ne dovolijo mednarodnega nadzora nad svojimi WMD. Glede na razne Palinove in Bachmannove, je mene trenutno bolj strah ZDA.



Hja hudič bo ko bodo kitajci in židje prišli v navskrižje. Sedaj še nekako furajo, toda koliko časa še? Predvsem je zanimivo kako jih silijo naj kupijo grše oz evropske obveznice in vlagajo svoje prevelike rezerve v Evropi. To posiljevanje jim nikakor ni všeč in so tudi že pisali v njihovih časopisih da se lahko zelo zajebejo če bodo investirale v eu.

Zgodovina sprememb…

«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajska: mi ne napadamo ZDA, one napadajo nas

Oddelek: Novice / Varnost
3010392 (8073) Hayabusa
»

Nova vlada - Zunanja politika (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25327663 (22399) Brane22
»

Iran znova blokira pol interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8629545 (26939) MrStein
»

Iran na smrt obsodil ameriškega razvijalca iger zaradi žaljive igre

Oddelek: Novice / NWO
4814289 (10924) murmur

Več podobnih tem