Forum » Strojna oprema » LAN preko ognjene žice?
LAN preko ognjene žice?
rap3r ::
A je že kdo probu povezat dva računalika preko dveh firevire portvok kot naprimer na audigyju?Zdele sm gledu navodila mojga audigyja in ugotovu da to omogoča sam na drugem rač nimam firevierja tko da me zanima če je kdo že probu.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
danielka84 ::
ja mene tud zanima, pa kaksen kabl moras kupit za tole, pa konektorji se dobijo?
kolko je max dolzina kabla? a prenos kaj upada?
hvala!
kolko je max dolzina kabla? a prenos kaj upada?
hvala!
IceIceBaby ::
Jaz sem probu sam sta bla 2 maca. iBook in Powerbook. V vsakega pač štekaš en konc kabla in ti mounta disk od drugega na desktop.
Mislim da bi v XPjih morala stvar potekat podobno.
Hitrosti so pa HUDE. Praktično ne opaziš razlike če delaš z omrežnim ali lokalnim diskom.
Jaz sem probal z cca. 2m dolgim kablom. Če se dobijo doljši kabli pomoje nebi smela hitrost padat.
Mislim da bi v XPjih morala stvar potekat podobno.
Hitrosti so pa HUDE. Praktično ne opaziš razlike če delaš z omrežnim ali lokalnim diskom.
Jaz sem probal z cca. 2m dolgim kablom. Če se dobijo doljši kabli pomoje nebi smela hitrost padat.
aky ::
Kupiš navadni FW kabel, ki ti paše v oba konektorja (tipično je to 6 pinski; obstaja pa še 4). Če uporabljaš Windows XP je zadeva PnP, hitrosti se gibljejo med 150 MBit do 200 MBit, čeprav je teoretična hitrost prenosa preko FW 400 MBit.
Bye,
A.
Bye,
A.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hitrost prenosa znotraj wireless LANOddelek: Omrežja in internet | 5074 (4535) | amigo_no1 |
» | UTP kabel - max- dolžina ?! komu verjet ?Oddelek: Omrežja in internet | 14573 (10358) | Pyr0Beast |
» | Gigabitna mrežna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 4137 (2554) | Spc |
» | Zunanji trdi diski, kaj je bolje?Oddelek: Kaj kupiti | 3217 (2546) | fizolcek |
» | Wireless Network - Strojni delOddelek: Strojna oprema | 1362 (1243) | janezl |