Forum » Kaj kupiti » VIA M9000
VIA M9000
Red_Mamba ::
Ima kdo tole matično ploščo od vie? Jaz jo nameravam kupiti pa me zanima kakšne so kaj izkušnje. Bral sem nekaj testov, ki pravijo da se odlično obnese kot DVD in DivX predvajalnik. Mene pa zanima kako se obnese z špili. Konkretno z strategijami. Sedaj imam AMD K6-2 400
MHz. Računalnik uporabljam predvsem za programiranje, včasih tugi kakšno strategijo udarim. Pa me zanima če bi bil kakšen napredek glede na to da je 933MHz procesor. Kupil bi jo prihodnje leto okoli februarja ali morda kje v avstriji ker se mi zdi cena 47kSIT pri PCX malo visoka. Na netu sem videl že ceno samo 140$.
MHz. Računalnik uporabljam predvsem za programiranje, včasih tugi kakšno strategijo udarim. Pa me zanima če bi bil kakšen napredek glede na to da je 933MHz procesor. Kupil bi jo prihodnje leto okoli februarja ali morda kje v avstriji ker se mi zdi cena 47kSIT pri PCX malo visoka. Na netu sem videl že ceno samo 140$.
bmen ::
Glede te VIIne plošče pazi, ker obstajata dve verziji
ena ima procesor EDEN 600MHz (brez ventilatora)
-ima manjšo porabo in počasnejši procesor
oznaka plošče je VIA9000Me
druga ima procesor C3 - 933MHz, in na procu ventialator.
Na testu sem imel prejšnjo verzijo plošče, ki je bila za MP3 in DiVX zadsti močna DVD-ji pa so se zatikali. (OS je bil win2000 in XP). Ker je na tej čipset zmožen HW dekodiranja za DVDmora to sedaj delati brez problemov.
Špili pa so drugo vprašanje, grafika je v 2d brez pripomb, v 3d pa vcsekakor ne dosega Nvidie in ATija. Tako da najbrž novi špili odpadejo (ali pa tudi ne saj lahko v PCI zapičiš kako hitrejšo kartico).
Če pa računaš da za 47k sit dobiš, skoraj kompleten računalnik je po moje cena sprejemljiva - bo pa do februarja opam še padla.
Lep pozdrav
bmen
ena ima procesor EDEN 600MHz (brez ventilatora)
-ima manjšo porabo in počasnejši procesor
oznaka plošče je VIA9000Me
druga ima procesor C3 - 933MHz, in na procu ventialator.
Na testu sem imel prejšnjo verzijo plošče, ki je bila za MP3 in DiVX zadsti močna DVD-ji pa so se zatikali. (OS je bil win2000 in XP). Ker je na tej čipset zmožen HW dekodiranja za DVDmora to sedaj delati brez problemov.
Špili pa so drugo vprašanje, grafika je v 2d brez pripomb, v 3d pa vcsekakor ne dosega Nvidie in ATija. Tako da najbrž novi špili odpadejo (ali pa tudi ne saj lahko v PCI zapičiš kako hitrejšo kartico).
Če pa računaš da za 47k sit dobiš, skoraj kompleten računalnik je po moje cena sprejemljiva - bo pa do februarja opam še padla.
Lep pozdrav
bmen
Red_Mamba ::
aha, no sej kot sm že reku špili pridejo 99% samo strategije v upoštev, tam hitrost grafike ni tako pomembna. Ker mi sedaj špili dobro delajo samo, ko nekaj časa igraš in je čedalje več enot za kontrolirat se pa upočasni igra zaradi počasnega procesorja. Sem pa na enem testu prebral da je grafika na nivoju Voodo2 in podobnih kartic. Tako da je nekaj takega kot imam sedaj (Voodoo 2 3000, flashan na 3500)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kišta izključno za net (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18455 (16966) | Aljaz1980 |
» | cim tisji in cim cenejsi racunalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3919 (3030) | Pyr0Beast |
» | Stara plata + nov procesor = ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1316 (1146) | suse80 |
» | Mama plate za AMD procesorje in Vas izkušnje ?!?Oddelek: Strojna oprema | 1522 (1090) | gorazd |
» | Problem pri navijanju P III 700E!Oddelek: Navijanje | 1973 (1784) | DeLuX |