» »

Problem pri navijanju P III 700E!

Problem pri navijanju P III 700E!

DeLuX ::

Zdravo. Moje konfiguracije: P III 700E, Asus CUV4X, SDram 128mb 133PC, SB 128 PCI, Creative GeForce SDR, monitor 21'' Philips (star 5 let), Disk ata 66 Seagate 17,2, Golden Orb + pasta.
Fora je v tem, k mi je en kolega prodal procesor p iii 700E, predtestiranega na 933Mhz, na isti palti! Verjamem mu, da ga je navil na 933mhz, k je vem d je fer!
Tko... Zdej pa h problemcku:
Navijem ga lahko najvec na 124x7=868Mhz, na 126 ze ne gre, vendar bi ga rad spravu na 933mhz. Spremenil sem tudi voltazo, pa vse nastavitve v Biosu!
Tezava je v tem, da ko navijem na recimo 126 ali 133x7, mi restarta z biosa, potem pa mi ne pokaze vec zaslona!!! Tako da moram resetirat plato, in nastavit nazaj na 124x7 ali na default, potem pa se pokaze slika na ekranu! Zdej... res ne vem, zakaj mi to naredi? Sem ze zamenjal eno staro obicno karto graficno S3 z GeForcom, pa je isto... Dal sem tud ves drug Hardware ven s kiste, tako da sm mel samo osnovo, pa se ni pomagalo! Enostavno, ko dam vec kot 124x7, se mi ob restartanju ne prikaze zive duse na ekranu! Seveda potem tud nikamor ne gre...Ram imam 133mhz, tako da ne vem, kje bi bil lahko vzrok!
Prosil bi za nasvete in pomoc..
Hvala!
ajd

NiggerBob ::

Hmm, pa ga nafehtaj še za tisto plato, ki jo je uporabil pri navijanju, 99% je vzrok v matični.
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

DeLuX ::

Hm..
Res?
Ne verjamem ce je maticna...
Prodal mi jo je Brody... sej ga poznate ane...
Drgac je plata nova... res ne vem kaj bi blo..

BTW: Brody, ce bos kej letel mimo foruma, se mi oglasi tule,
pa povej, kaj bi blo :)

Ostali pa.. prosim za pomoc!
ajde

alien-w ::

hm.. kaj pa hlajenje ohišja??? En mal večji namizni ventilator notr usmer, ker jest ne vidim drugega problema kot da mu plata ne pusti na 933 al pa je prevroč za tako frekvenco. Aja, mogoče bi bilo treba dat gor novejsi BIOS? Primerjajta s tiso drugo plato, kera ma ker bios gor. Ne vem, kaj bi se lahko bilo drugega.

OrlyTM ::

Take težave, ko ne pokaže več slike sem jest imel, ko je riknla grafo karta ... a si agp hitrost nastavu na 2/3 .. sam tko vprašam ... :) k ni še noben tega omenjal.

Lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Brody ::

deluxič, glih za ram sm ti hotu rečt!, a si sure da ti dela brez problema, ker se ti vedno ustav navijanje pr okol 127 fsb. namreč k sm jst probu ta proc doma, mi je brez problema delu na 933 mhz, tud na 950 (ob podpori 1.9v), postal mi je pa tudi na 987 mhz (141 fsb).

poklič me kej na mobo, pa bova že kej nardila...

Brody ::

a pasto si dubu, ker ne navijaj brez paste!?

NiggerBob ::

No, preostali 1 % pa je res lahko:
- hlajenje škatle (včasih 2 ali 3 stopinje pomenijo razliko med uspehom ali neuspehom)
- tvoja grafična ne prenese visoke hitrosti na AGP vodilu
- RAM (probaj zmanjšat na CAS 3, če imaš na CAS 2)
Lahko je vzrok tudi v napajalniku (ni nujno, da je prešvoh, lahko je manj kvaliteten), itd., itd., itd.
Vzrokov je lahko doooooosti, bodi sistematičen in jih izključuj/testiraj enega za drugim.:D
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

yjj ::

Matična mora podpirat PCI/4 če ne nimaš pri 133 kaj počet. P.S. RAM

DeLuX ::

Zdravo.
Hja..
sem probu dat na cas 3 3 3 6, pa ni nic boljse. kisto nimam prav dobr hlajeno, sicer imam odprto... a je mogoce zarad paste? ker jo imam cist mal med orbom in procom?
ne, nastavu sm agp na Auto!
kot sem ze rekel ...graficno sm zamenu z obicno S3 in je ist, tako da sklepam da ni kriva graficna!
No... S pomocmi in nasveti na plan! :)
hvala,
ajd

Mate ::

Hmm, ej kaj pa Vio voltage.

Via je bla pr men problem ka mam 384 mega rama pc 133 deklariranga na cas3 ampak ga laufam na cas2 in sm jo mogu dat na 3,45.
Default na BX6 je 3,4 na drugih platah pa celo 3,3 tko da dej poskus dat to na 3,5

OrlyTM ::

Nikol ne met AGP na auto ... dej na 2/3 ... s3 grafo karta je pa res pomemben podatek da ne dela .. itaq ... probi kej boljšga ... kakega vuduja ... z njimi ni problemov vsaj ponavadi :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

yjj ::

Fant še nekaj je večina problemov izvira iz vašega neznanja in siljenja če niste 100% prosim še enkrat peljite na servis. Jaz sem sestavil že več 20 rač. in vem kako je v tej banži, treba si je vzet čas ,...

StarY ::

Pa zakaj bi mogu dat AGP na 2/3, naj da na 1/2 saj mu to Viin cipset podpira (694X)!!:\

hahaha ::

znanec je imel identicen problem. imel je cuv4x in p700 ki je delal do 124fsb.
tezavo mu je resil znanec iz neke vam konkurencne(zaenkrat se nedelujoce na internetu, a naj bi kmalu zaceli) slovenske HW/OC skupine.
procesor je sprobal na abitovi be6-2 in naredil 3dmark na 144fsb ter mu tako dokazal, da je tezava drugje (ceprav mu je takoj povedal, da so Via plate zelo slabe kar se OCanja tice, a ga znanec ni poslusal, ces kaj bos ti govoril, ko pa cel svet OCja na teh platah).
dva tedna ukvarjanja z raznimi nastavitvami/konfiguracijami cuv4x nista obrodila sadov.
znanec ima sedaj novo asusko cusl2 in je zelo zadovoljen. ta isti p700 mu sedaj dela na 145fsb (1015MHz).

naj povem se to:
namig za izbiro te blesave plate je dobil v slo-techovem clanku o p3v4x (katero avtor toplo priporoca).
znanec je priporocilo sprejel (prvic-zadnjic-nikoli vec) in pac nabavil socket verzijo cuv4x.
avtorju clanka pa sporoca: 'pojma nimas!'

ostali pa samo skomigamo z rameni in cakamo na prihod konkurence, ki nam bo postregla z zanesljivimi nasveti (ali pa tudi ne, kdo ve).

slo-tehovci: vzemite to grajo kot dobronamerno, zavihajte rokave in pokazite kaj znate.
ce sploh imate kaj pokazati razen rutinskega kopiranja novic...
8-O
srecno.
-
SADJE CAKA OBIRALCE. PRISTOPI!

luni ::

ce bi se znanec prisel pozanimat sem, bi mu rekli da naj na ICC cip plate nalepi majhen cooler in tezava s fantomskimi frekvencami bi bila resena... seveda za problem ve celoten svet in je ze bil tudi na slo-techu veckrat omenjen, ampak so ocitno ti "znanci" prepametni za take zadeve

pa ne vzet zlonamerno >:D
Artificial Intelligentia

hahaha ::

ah, kaj cem.
to je (spet) en vas pameten predlog, ki je (spet) dokazano ovrzen.
prej omenjeni znanec je testiral p3v4x takoj ob njenem izidu in sedanji tvoj namig osebno preizkusil ze takrat, (pasta pod rebro cipovja, koscki reber postavljeni po elementih -celo na clock generator, itd..). enako je bilo storjeno pri cuv4x, dva tedna preizkusov brez uspeha.
ce je tebi 7-9 fsb uspeh, potem nimam kaj. torej: plata je odlicna, slo-tehovci pozor: dajte vsi to nabavit. z nekaj hladilniki boste navili pentiuma na 133 fsb!
mi ostali neverni tomazi pa bomo menjali plato in navili na 145fsb.
da bi on slo-tech prisel sprasevat za nasvet?!!! lepo te prosim!
raje se vi pri njemu narocite za kaksno lekcijo. recimo osnove osebnega racunalnika. za zacetek bi bilo dovolj. lekcija 'ne verjemi internetnim clankom dokler sam tega ne sprobas' pa pride kasneje. >:D
-
SADJE CAKA OBIRALCE. PRISTOPI!

V-i-p ::

Veš kaj ti bom povedal?

1. če ti slo-tech ni všeč lahko greš drugam smetit s svojimi izpadi!

2. Ti boš govoril čez slo-tech, češ kakšni so? Prvo, prosim sebe poglej, ok? Nedavno nazaj sem imel problem in vsi slo-tehovci, ki so mi odgovorili, so mi poizkušali pomagati po svojih močeh. Edino en nesramen odgovor sem dobil. Ta je bil tvoj...

3. Sorry, ampak čisto podobno tvojemu nicku!

4. Konkurenca je nasplošno dobrodošla, če bo pa vsaj pol tako dobra kot slo-tech, bo zelo vesel.

5. Ne pozabi na to tvoje sadje. Le pridno ga obiraj še naprej! Če nebi imel tako zelo hudičevo slabega dne danes, bi mogoče celo malce drugače napisal...

p.s. zaradi problemov ki jih imam, me žal sedaj dolgo ne bo na forum, tako da me lahko opljuvaš kolikor te je volja! Ostali pa ostanite še naprej take face!!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

luni ::

hahaha tudi jaz ti bom odgovoril po tockah, je tako lazje...

1.)hladilnik na ICS cipu ni nas ( pameten ) predlog ampak predlog svetovne racunalniske srenje, s katerim se resijo problemi fantomskih frekvenc na PRV4X/CUV4X ploscah... ce je tvoj mega frend tako nesposoben, da tlaci hladilnik na clock generator namesto na ICS cip, potem mu jaz pac ne morem pomagat... in se 1x: tega se v neskoncni modrosti nismo izmislili mi, temvec neki drugi maherji, ki so pac opazili, da se prekleti cipek zelo pregreva

2.)nikakor ne trdim, da smo nezmotljivi, toda za svojim testom P3V4X plosce stojim 100%... takrat je to bila odlicna plosca in ce sprasujes zakaj je nimam sam je odgovor zato, ker si je nisem mogel privoscit... Brody, ki je v malce boljsem financnem stanju kot jaz jo je imel in je ni mogel prehvalit... torej je tudi on bukselj, ker jo je kupil? danes je stanje seveda drugacno in je na trgu vec boljsih plat, toda takrat ko sem jo testiral je dejansko slo za state of the art plato... ce me spet obtozujes da sem pek, idiot, bukselj, potem obtozi se skoraj vse druge svetovne hardware strani, ki so plato prav tako odlicno ocenile!

3.)ne dvomi, da je tvoj frend sposoben, toda ce mu je pod castjo priti sem po nasvet, potem bi vsaj lahko delil svoje fenomenalno znanje z nami... ta sajt je zacel kot projekt enega tipcka ( mene ) in seje ravno zaradi ljudi, ki so pripravljeni pomagati razvil v to, kar je danes... sam itak nebi zmogel vsega... tvojemu frendu pa je zgleda pod castjo pomagati komu in se nam raje z daljave rezi

4.)ce bo kdaj naredil kak site je to samo pozitivno, ker slovenski prostor rabi vec hardware strani, da se scena bolj razvije tudi pri nas... ce bo ponudli kvalitetno vsebino ga bomo z veseljem pozdravili!
Artificial Intelligentia

DeLuX ::

OK ... DOSTI JE BILO KREGANJA!!! :)
ZDEJ PA TKO... A JE PROBLEM V TEM, DA MORM NA TA CIP NA PLATI DAT VENTILATORCEK, KER SE CIP DOST SEGREVA?
AL MORM NARDIT NEKO ZADEVO, KI JE LIH NE RAZUMEM CIST... POGLEJTE SI NA STRANI http://www.btinternet.com/~p3v4x/vr_mod... KJER JE PRIKAZANO S SLIKAMI, KAKO NEKI POVEZAT PA TO... BAJE JE ENAKO TUD PRI CUV4X!
PA POVEJTE ZA KAJ SE SPLOH GRE NA UNI STRANI :)
KISTO MAM ZDEJ FINO HLAJENO, TAKO DA MAM 3 VENT., KI KROZIJO PO OHISJU, SAM TO NI BIL VZROK, SE ZMERI MI NE DELA NA 133X7!!!
A JE MOZNO DA MI NE DELA ZARADI RAMA (128MB 133MHZ)?
PROSIM ZA POMOC! SE VEDNO NISM RESU TA PROBLEM, KI BI GA PRESNETO RAD! :)
OK.. HVALA!
AJD


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

MX problems

Oddelek: Strojna oprema
12996 (797) VASkO
»

Kaj je narobe u MX-om ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51215 (1107) VASkO
»

P iii 980Mhz - Ce je mrzel, se ne prebudi, ce je...

Oddelek: Pomoč in nasveti
191252 (1050) Dax
»

katero matično pl.?

Oddelek: Kaj kupiti
261592 (1071) mojsterpeter
»

Abit BX 133 raid vs. Asus cuv4x

Oddelek: Kaj kupiti
71348 (1244) Shadowman-x

Več podobnih tem