Forum » Loža » carinjenje
carinjenje
dorotea30 ::
Zdravo! Imam eno vprašanje, iz Kitajske mislim naročiti nekaj oblačil, modnih dodatkov, šalov,.. In me zanima, če še velja, da se pod 150e ne carini? (je v teh 150e šteta tudi poštnina ali se obračuna posebej, čeprav se mi zdi, da si lahko odgovorim že sama- z DA s poštnino vred :)? Če imam prav ali je bolje, da potem plača poštnino že sam prodajalec na Kitajskem? Pa še to pošiljko bom sprejela kot fizična oseba, ampak bom imela več istih produktov (2,3 iste), ker jih bom podarila za praznike in me zanima, če imam lahko zaradi tega kakšne probleme. In če kaj lahko naredim, da jih ne bo? :)
Hvala za odgovore
Doroteja
Hvala za odgovore
Doroteja
- spremenil: Gandalfar ()
turkx90 ::
Če je postnina zastonj, ne delaj si problemov in naroci v vec razlicnih paketih. In ja res je pod 150 e se ne carini, kar je čez pa ja.
Zaradi več istih izdelkov nebojo komplicirali.
Zaradi več istih izdelkov nebojo komplicirali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: turkx90 ()
letmein ::
Zdravo! Imam eno vprašanje, iz Kitajske mislim naročiti nekaj oblačil, modnih dodatkov, šalov,.. In me zanima, če še velja, da se pod 150e ne carini? (je v teh 150e šteta tudi poštnina ali se obračuna posebej, čeprav se mi zdi, da si lahko odgovorim že sama- z DA s poštnino vred :)? Če imam prav ali je bolje, da potem plača poštnino že sam prodajalec na Kitajskem? Pa še to pošiljko bom sprejela kot fizična oseba, ampak bom imela več istih produktov (2,3 iste), ker jih bom podarila za praznike in me zanima, če imam lahko zaradi tega kakšne probleme. In če kaj lahko naredim, da jih ne bo? :)
Hvala za odgovore
Doroteja
Pazi, da niso ponaredki kakšnih znanih znamk, ker so na to zelo občutljivi in ti bodo vse skupaj zaplenili oz. preprečili uvoz. Vrednost paketa je zmeraj sama vrednost dobrin + poštnina, do 22€ skupne vrednosti ne plačaš DDV 20% in njihovih "storitev", kar je več obračunajo DDV. Do 150€ carine ni, kot si že sama ugotovila, te pa opozarjam da so carinske stopnje za vsa oblačila/obutev visoke, tako da preveri na njihovi strani.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Nakupovanje iz amerike in carinaOddelek: Loža | 4993 (4729) | hojnikb |
» | kitajska roba in carina/davek (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25425 (8792) | hotlips |
» | povzetek EBay kupovanje (carina, davek) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 38953 (12211) | jero_no1 |
» | Kickstarter poštnina v SLO?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4101 (3457) | no comment |
» | Nakup tujinaOddelek: Loža | 2116 (1871) | OZZY |