» »

Težava z wirelessom na Sinope modemu

Težava z wirelessom na Sinope modemu

cikopiko ::

Pozdravljeni,

prosil bi za eno pomoč glede wirelessa na Sinope modemu. Glede tega modema je bilo že veliko napisano, sem prebral večino člankov, pa nikjer nisem zasledil podobnega problema oz. razlage za rešitev le tega. Če je v kateri temi že razloženo in sem jo spregledal, me prosim opozorite in se vnaprej opravičujem za to novo odprto temo.
Situacija je pa naslednja. Sosedu so pred kratkim pri Siolu dali ta modem. Nanj sta s kablom povezana 2 računalnika, 2 komunikatorja za TV in 2 prenosnika preko wirelessa. Sedaj pa so nabavili še en prenosnik, ki pa se nikakor ne more povezat preko wirelessa. Nastavitve na prenosniku so nastavljene, da samodejno pridobi IP. Le pri tem njihovem modemu pa enostavno ne more pridobiti IP naslova. Se pa ta isti prenosnik brez težav poveže na router pri meni ali na katerokoli drugo wlan omrežje. Tudi če so vsi ostali "odjemalci" ugasnjeni in je ta prenosnik edini, ki bi ga radi povezali, se ne poveže.

Za vsako pomoč se vam vnaprej najlepše zahvaljujem.

LP,
Robert

DeeCoy ::

Mogoče se je kdo igral z nastavitvami routerja... Najprej poglej, če je DHCP server vklopljen.

popster ::

če se samo en prenosnik ne poveže je al zaklenjen MAC ali pa kaj narobe s prenosnikom, recimo napačno geslo.

Geslo je pravilno, DHCP je vklopljen.
Glede MAC naslova pa ne vem, nihče ni nič zaklepal. Je morda kakšna omejitev ali zapora s strani modema? Recimo, da se lahko le 6 MAC naslovov registrira in nič več? Ker zanimivo je, da tudi, če ostale naprave niso povezane, se ta ne more povezat. Kjerkoli drugje pa se poveže takoj.

amigo_no1 ::

Poskusi prvo brez vsake zaščite (wep, wpa).Ssid prenosnik najde ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Sem že rešil težavo, hvala vsem za pomoč.
Je bila težava v modemu, mac filtriranje je bilo vklopljeno in ko sem ga izklopil, je zadeva začela delat.
Hvala še enkrat.
Lep pozdrav,
Robert

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Enaka wireless sticka na enem omrežju?

Oddelek: Pomoč in nasveti
335142 (4175) solatko
»

tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range Extender