» »

Kako zagnati win 7 iz cdja?

Kako zagnati win 7 iz cdja?

Racunalnik ::

PC se mi ne zazene in bi rad nalozil oziroma startal win7 iz cdja in potem reseval podatke iz HDDja predno potem ponovno na novo nalozim win 7, nevem ali imajo win 7 ze kaj boljsega pogruntanega, ali lahko nanovo nalozim win7 pa nebo brisalo ostalih podatkov na c particiji ki jih nebi rad izgubil, dokumenti itd ali to se evdno ne gre, kajti s tistim repairom v XPjih mi ni nikoli nic ratalo zrihtat, sedaj pa nevem kako je, ce se da bi prosil za postopke. Iz USB nemorem bootat win7 ker bios ne podpira boot form USB.

5er--> ::

Ne vem kako je z Windows 7 (mislim, da sicer obstaja samo DVD verzija), ampak jaz sem ponavadi podatke reševal s pomočjo kakšnega ubuntu live CD-ja.
Tukaj je en (starejši) video:

celebro ::

Windows sam po sebi ne podpira Live starta, se pa da (google windows 7 live cd). Kot je že 5er--> napisal, bo šlo lažje z Ubuntu Live CD-jem, zna brati windows particije, ni nič težkega za kopiranje podatkov, tudi če še nikoli nisi uporabljal Linuxa.

V vsakem primeru najprej skopiraj podatke, pred samo svežo namestitvijo operacijskega sistema pa lahko najprej poskusiš repair.

Duhec ::

Če so podatki pomembni, potem najprej rešuj podatke, šele potem se igraj z Repair, System Restore, paralelno ali svežo inštalacijo sistema.
Če si navajen Windows okolja potem si z neta potegni zadnji Hiren's Boot CD, ki poleg servisnih in diag programov vsebuje tudi Mini Windows XP.
Torej bootneš komp s tem Hirens CD-jem, izbereš Mini Windows XP, odpreš Raziskovalca, v nek USB port še vtakneš zunanji disk kamor boš kopiral in voila.
Ko to končaš pa lepo zamenjaj CD medij z Win7 DVD-jem, restartaš komp, bootneš z Win7DVD-jem, izbereš Repair ali pa preko System Restore izbereš neko varnostno točko.
Poročaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

Racunalnik ::

Duehc hvala ker si me spomnil na hirensa

Racunalnik ::

Itak repair ni pomagal

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 8 problem

Oddelek: Operacijski sistemi
181274 (1040) boris22
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15442988 (25028) BorutK-73
»

Sesutje diska / windowsa 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
243383 (2870) Seljak
»

MBR (master boot record) težava

Oddelek: Operacijski sistemi
112315 (2192) Icematxyz
»

Windows 7 64bit zmzne ob zagonu

Oddelek: Operacijski sistemi
10839 (764) Kurzweil

Več podobnih tem