» »

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V

««
15 / 48
»»

miraldi ::

i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Avalencia ::

a se še komu k igra, vcasih teksture počasa naložijo, se peljem in prav vidim kak se detajli recimo stavb nalagajo, ali kaksen cestni znak se kar naenkrat pojavi ob cesti. kar se pa tiče vožnje, je pa malo preveč enostavna :D

Vozni model je v primerjavi z tistim v GTA IV res beden. Preveč arkaden. Avta sploh ne odnaša(zelo redko).
Ni blo boljšega voznega modela, kot kot v GTA IV_sploh z Realystic car drive_modom ;)

Poškodbeni model je pa tudi slabši kot v predhodiku(čeprav sčasoma se dobovl zvije karoserija).

GTA V pa je nasplošno super. Igralnost, karakterji, govor, izbor vozil, VELIKOST mape, živali, ljudje na ulicah skoz gobcajo in komentirajo nekaj in še. To lahko rečem po dobrih 2h urah igranja(naredil samo 2misiji) ostalo je bilo raziskovanje po OGROMNI mapi 8-)

Igra je vredna nakupa, kljub arkadni vožnji.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

dolenc ::

Dela tekoče?

GrimReaper ::

Mene najbolj moti zelo nizka ločljivost, ki preveč bode v oči, na PC-ju imam točno 4x več pik.
Po eni strani pa boljše kot da bi šli delat za novo generacijo konzol in bi blo še več čakanja.
Mislim da je GTA V na konzolah leta 2013 nekaj podobnega kot je bil San Andreas leta 2005 za PC.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

iloveboobz ::

GrimReaper je izjavil:

Mene najbolj moti zelo nizka ločljivost, ki preveč bode v oči, na PC-ju imam točno 4x več pik.
Po eni strani pa boljše kot da bi šli delat za novo generacijo konzol in bi blo še več čakanja.
Mislim da je GTA V na konzolah leta 2013 nekaj podobnega kot je bil San Andreas leta 2005 za PC.

720p je standard resolucija na current gen konzolah (in dosti iger je pod to resolucijo, da lahko delajo ~60fps), tak da nwm kak čudeš ste pričakoval.

igre ki delajo na 1080p ali 1024x1080 je zelo malo..

Zgodovina sprememb…

JH84 ::

Vozni model je bil v štirki res super, tako da ne razumem zakaj so ga spreminjali...

Velki ::

Zaradi tega ker so budale govorile spremenite ga!

Nemixxx ::

:/ škoda ... pa dobr so pa vse ostale stvari v " plusu "
|Intel Core i5 2500k 3.30Ghz-OC-[4.60ghz]|Noctua NH-U9B SE2|
|GA-P67A-UD3-B3|R9 290x 4gb|Kingston Blue HyperX 12GB 1600Mhz|

__Devil__ ::

Še malo družba! Sem že zelo neučakan. :O

__Devil__ ::

PC verzija BO!

Zgodovina sprememb…

xxurban ::

Vozni model me je zelo odvrnil od igre, ker mi je to poleg velikosti mape in misij druga najpomembnejša stvar. Takoj zatem je škoda na avtu, ki je tudi minimalna, kar me zelo jezi :(.

Aramis ::

Kako so lahko vozni model in škodo tako zajebali? V gta4 je bilo super.

Upam da releasajo patch za handling in škodo, ker se mi zdi da se bo veliko ljudi pritoževalo.

vozni model zgleda res švoh..

kaj pa trokira kej zadeva ? glede na to kak velek svet je..

Pri prvi dirki, tam kjer je vprašaj na mapi, sem se res namatral, vedno mi je obrnilo avto (sem vzel tistega takoj zraven ob cesti, podoben 90's Camarotu).
Potem sem pogruntal da moraš bolj počasi čez ovinke, pa če v levi ovinek preveč v levo zaviješ te hitro obrne, tko da morš mal v desno popravit.

Trokira pa nič ne, mogoče je enkrat v treh urah malenkost.

Zgodovina sprememb…

GabrieLeo ::

ja fizika vožnje avta se je bolj ali manj vrnila na pota san andreasa. Drugače pa ne čisto verjeti vsemu ker so to piratske verzije, naprimer sem skočil z avtom na neko zelenico, pa mi je za sekundo prišel pod texturo mape, tako da jaz res nebi še nič rekel kar se tiče vsega.

tukaj pa še en spoiler
http://www.dailymotion.com/video/x14q4x...

bubanstix ::

na kateri konzoli se bolj splača igrat GTA V? kakšne so prednostni in slabosti, nekateri pravijo da je na ps3 boljša grafika

pomoje je isto..

oboje je isto, xbox ma mogoče mal sprane barve drugače je pa isto

EDIT: se mi zdi da je vozni del odvisen predvsem od avta, ker začneš voziti vglavnem z zelo dobrimi avti torej je temu primerna tudi vožnja (boljši avto, boljši handling) http://www.dailymotion.com/video/x14on1...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GabrieLeo ()

Felix86 ::

Nekje sem zasledil, da če imašbol športen avto, potem bo bolši oprijem in vodljivost na cesti (hitreje lahko greš v ovinke,...) na travi/brezpotju bo pa zelo slabo vodljiv, medtem ko boto pa tu blesteli terenci in štirikolesniki... upam pa da bodo kmalu prišli kakšni popravki glede poškodbenega modela, ker kar je videno iz teh posnetkov ne blesti ravno... ampak upam da me igra ne bo razočarala:)

Groove ::

Je grafika na PS3 kaj boljša od tiste na XBOX-u? Sem malo razočaran nad to na xboxu... Je pa drugače igra super, razen (kot so že drugi omenili) poškodbeni model avtomobila in sama vodljivost le-tega. :)

Jaz sem opazil da so poškodbe enake kot pri 4 , videl sem nek video k ga zbije vlak in avto res zmučka enako kot pri 4-ki enaka fizika . Sam problem je tu k se pa zabiješ v avto je pa ta škoda res minimalna . Sam " občutljivost " damage bi bilo potrebno povečat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nemixxx ()

Groove ::

To je res, sem postavil avto pred vlak in je bil kar masaker... :D

http://www.dailymotion.com/video/x14o2t... evo vam še en kratek video za tiste ki bi radi videli malo bolj na splošno

Za tiste, ki že imate: Ali je arkadna vožnja zelo moteča in ali se hitro navadiš?

dr.Akula ::

Felix86 je izjavil:

Nekje sem zasledil, da če imašbol športen avto, potem bo bolši oprijem in vodljivost na cesti (hitreje lahko greš v ovinke,...) na travi/brezpotju bo pa zelo slabo vodljiv, medtem ko boto pa tu blesteli terenci in štirikolesniki...

Tule si to zasledil:

xxurban je izjavil:

ni podatka

bluefish ::

rdecaluc ::

Sej to vedno naredijo. Kaj je folk sploh razmišljal da si gamer taga niso zakril xD.
Est modus in rebus. ,typos

Isto sony dela, sej prov, vsaj naj mal merkajo madona :), zaganjajo multy še preden lavfa service.

Je pa res, da je to odlična reklama, zato so verjetno tudi malo počakali z benanjem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dolenc ()

Felix86 ::

@dr.Akula: res je na tem videu sem videl:)
na partisu je en napisu da je igra že na voljo v Mullerju - kolko je to res pa ne vem:) sam dvomim da bi prej prodajal predno je izid igre

Najdu norga tipa iz trailerja:

i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Mad_Lion ::

dolenc je izjavil:

Isto sony dela, sej prov, vsaj naj mal merkajo madona :), zaganjajo multy še preden lavfa service.

Je pa res, da je to odlična reklama, zato so verjetno tudi malo počakali z benanjem.

Nope Sony kljub svojim preteklim fintam glede PS3 ni bil nikoli tako gnil in pokvarjen kot Microsoft :) Pa tudi nasplošno pri ostalih igrah mislim da ne te ne banajo če igraš pred izidom, samo Microsoft ma take finte.
Kar se pa multiplayerja tiče je pa čisto odvisno kako se bo Rockstar odločo pa še to lahko vidijo samo če si dovolj nor da greš zaganjat multiplayer.

http://www.cinemablend.com/games/Sony-I...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mad_Lion ()

Lonsarg ::

Če igrajo pred izzidom imajo najbrž skrekano konzolo, ni čudno da jih bena lol...

dr.Akula ::

A je kakšen razlog zakaj vsi igrajo samo s Franklinom? A ni "on the fly" menjanje karakterjev?
ni podatka

Piston ::

s franklinovo zgodbo začneš
Kawaaabangaaa

Mal je čudno tole k lahka v zraku avto naravnavaš , nevem od kdaj lahko obvladuješ avto v zraku :D

Jest mam že Micheala (sem pri 10% oz. 4,5 ur). Nisem pa probal če lahko na Franklina preklopim, imam pa na zemljevidu F, kar je najbrž misija skupaj s Franklinom.
Sicer pa glede na prolog in še kakšno kasnejšo misijo (recimo preklopiš na psa, ali pa v avtu si lahko tut strelec), ne moreš kar vedno po svoje preklapljat.

Kar me do sedaj najbolj moti je pa veliko slabši zemljevid kot pri štirki. Tam kolker se spomnim si se lahko premikal po zemljevidu, ga zumiral, označil kam hočeš it (waypoint), če si šel s taksijem si lahko preskočil vožnjo, itd. Tukaj pa nič od nič, ko greš na map, ni niti ene možnosti.
Kar je dobro je pa to da so obdržali checkpoint sistem iz obeh dodatkov za štirko, ker pri štirki je bilo preveč ponavljanja, ker ni blo checkpointov. Pa kar je med loadingom pisalo, če 3x ne narediš enega dela misije, greš kar na naslednji checkpoint.

Zgodovina sprememb…

Ko so se screeni pojavli pa videi... Sem si mislil svoje, glede na to kako so 4rko zasrali, niti na 720p ni lavfala in se grozno zatikala, obljubljal so res veliko, že kar mal preveč. Ampak tole jih je pa dober ratalo, huda grafika(iz stališča ps3 igralca) in lepo tekoče, ni kej, so dober spedenal.

Bendi. Mesto kar živi. Glede na to, da sem bil nad prejšnimi deli precej razočaran, je tale kar huda zadeva zaenkrat. Bi znalo bit, da si clo mesto v zbirki škatulj zasluži.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dolenc ()

GrimReaper je izjavil:

Jest mam že Micheala (sem pri 10% oz. 4,5 ur). Nisem pa probal če lahko na Franklina preklopim, imam pa na zemljevidu F, kar je najbrž misija skupaj s Franklinom.
Sicer pa glede na prolog in še kakšno kasnejšo misijo (recimo preklopiš na psa, ali pa v avtu si lahko tut strelec), ne moreš kar vedno po svoje preklapljat.

Kar me do sedaj najbolj moti je pa veliko slabši zemljevid kot pri štirki. Tam kolker se spomnim si se lahko premikal po zemljevidu, ga zumiral, označil kam hočeš it (waypoint), če si šel s taksijem si lahko preskočil vožnjo, itd. Tukaj pa nič od nič, ko greš na map, ni niti ene možnosti.
Kar je dobro je pa to da so obdržali checkpoint sistem iz obeh dodatkov za štirko, ker pri štirki je bilo preveč ponavljanja, ker ni blo checkpointov. Pa kar je med loadingom pisalo, če 3x ne narediš enega dela misije, greš kar na naslednji checkpoint.

Kako to misliš, da ne moreš zoomirat po zemljevidu in si nastaviti Waypointa?
Jaz lahko brez problema povečam ali pomanjšam zemljevid(z Left/right bumperjem) in si nastavim Waypoint(pritisnem A na zemljevidu kamor želiš priti).

Vožnjo z taxijem pa tudi lahko preskočim z tipko A(spodaj desno ti kaže press A to skip trip(Extra cost).

Imaš to na x360 ali PS3?

Nemixxx je izjavil:

Mal je čudno tole k lahka v zraku avto naravnavaš , nevem od kdaj lahko obvladuješ avto v zraku :D

Se strinjam.

Edino kar me moti v GTA V je to, da so pokvarili vozni in poškodbeni model.
Lahko bi pa vsaj dali pod Option / Stability control: On / Off.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miraldi ()

kratos ::

Vožnja z avti je meni fenomenalna in celo boljša od 4ke. Poškodbeni model mi je boljši od vsakega drugega do sedaj, sicer ni tistih holivudskih pretiravanj pri katerih zvije karoserijo že če le trčiš ob drug avto ampak se naredijo le praske na karoseriji, seveda če se pa zabiješ v drug avto pri večji hitrosti ti jo pa seveda zvije (nekateri so preveč navajeni drugih špilov pri katerih ti pol avta odtrga ko se zaletiš in se nato samo odpelješ naprej kot da ni bilo nič) ta sistem pri 5tki mi je osebni top in bolj realen od prejšnih. Z driftanjem avta oz. zanašanjem pa tudi ne razumem kaj vam spet ne sede? meni ga je pri kakšnih chasih še preveč zanašalo in sem mogel lovit avto da je šel naravnost, če pa hočte driftat je pa za to tudi ročna ter hiter avto.
@GrimReaper vse kar si napisal da manjka v špilu, ne manjka ampak se da zoomirati, nastavljati waypointe, skipati taxi vožnjo itd.

Zgodba se že po prvi uri igranja pozna da je huda za popizdit, če nebi imel dela bi se z lahkoto za cel dan skril v brlog ter igral ta "masterpiece". Igro pa igram na 40" tv-ju na katerem je grafika neverjetno osupljiva (x360 - oba dvd-ja imam nasneta) in še kar ne morem verjet kakšno grafiko je sposoben procesirat hardware star 7 let, prav užitek je že sprehajanje v mestu ter opazovati vso dogajanje ker je tako lepo oblikovano/sprogramirano. Meni je po nekaj urah igranja špil vrhunski in še nisem zasledil minusa.

kriko07 ::

SLO_Robert ::

Kaksen je pa fajterski sistem ?

kratos ::

Fight sistem mi je pravtako odličen, z LT se fokusiraš na nasprotnika in imaš možnost udarca s pestmi ter brcami, pravtako pa imaš tudi izmik katerega pritisneš tik preden sprejmeš nasprotnikov udarec in če se uspešno izogneš udarcu mu lahko takoj pribiješ nazaj tisti "reverse attack" s pritiskom na gumb. Je pa možen tudi sneak knockout opcijo kjer se prikradeš za nevedneža in ga butneš po glavi tako da pade v nezavest. Verjetno je še precej kakšnih fint vendar zaenkrat sem igral mislim da največ 2-3 ure tako da povem kar sem poizkusil.

Aramis ::

kratos je izjavil:

Vožnja z avti je meni fenomenalna in celo boljša od 4ke. Poškodbeni model mi je boljši od vsakega drugega do sedaj, sicer ni tistih holivudskih pretiravanj pri katerih zvije karoserijo že če le trčiš ob drug avto ampak se naredijo le praske na karoseriji, seveda če se pa zabiješ v drug avto pri večji hitrosti ti jo pa seveda zvije (nekateri so preveč navajeni drugih špilov pri katerih ti pol avta odtrga ko se zaletiš in se nato samo odpelješ naprej kot da ni bilo nič) ta sistem pri 5tki mi je osebni top in bolj realen od prejšnih. Z driftanjem avta oz. zanašanjem pa tudi ne razumem kaj vam spet ne sede? meni ga je pri kakšnih chasih še preveč zanašalo in sem mogel lovit avto da je šel naravnost, če pa hočte driftat je pa za to tudi ročna ter hiter avto.
@GrimReaper vse kar si napisal da manjka v špilu, ne manjka ampak se da zoomirati, nastavljati waypointe, skipati taxi vožnjo itd.

Zgodba se že po prvi uri igranja pozna da je huda za popizdit, če nebi imel dela bi se z lahkoto za cel dan skril v brlog ter igral ta "masterpiece". Igro pa igram na 40" tv-ju na katerem je grafika neverjetno osupljiva (x360 - oba dvd-ja imam nasneta) in še kar ne morem verjet kakšno grafiko je sposoben procesirat hardware star 7 let, prav užitek je že sprehajanje v mestu ter opazovati vso dogajanje ker je tako lepo oblikovano/sprogramirano. Meni je po nekaj urah igranja špil vrhunski in še nisem zasledil minusa.

Meni osebno, je vozni model slabši kot pri GTA4. Fizika in obnašanja avta. Poškodbe avta tudi. Da se z drugim avtom zaletiš, pa ti rahlo zvije odbijač in nekaj prask? lol.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aramis ()

B-Stard ::

Čudež so nardil iz 8 let starega hardwara, xbox 360 owna so konca

Jaz lahko brez problema povečam ali pomanjšam zemljevid(z Left/right bumperjem) in si nastavim Waypoint(pritisnem A na zemljevidu kamor želiš priti).
Vožnjo z taxijem pa tudi lahko preskočim z tipko A(spodaj desno ti kaže press A to skip trip(Extra cost).
Imaš to na x360 ali PS3?

Imam Xbox360. Sem skoraj siguren da sem probal vse možne tipke.
Mora bit kakšna finta, mogoče da pritisneš A da sploh aktivira zemljevid. Če ne drugega so očitno zakomplicirali, ker sem sigurno vsaj 5x probal.

Mitja86 ::

Aktivirati moraš zemjevid vsakič, ja potem boš pa lahko zoomiral ter nastavljal waypointe, itd. Drugač pa špil izjemen, GOTY pomoje razen če me kakšna Fifa preseneti ali pa Football Manager, no dobro to sta čisto drugačni zvrsti igre. Res mesto živi, doživiš neverjetne situacije od ljudi, najboljše je pa itak se povzpeti na goro, mrgoli živali, nevarnih situacij (najboljše je z avtom, samo ena manjša napaka pa te vrže v božjo m... v prepad :D), mapa mora biti pa res ogromna, jaz ne vem če mam ene 20% odkrite kolker sem gledal tako da je res neverjetno velika. In navsezadnje, končno je to pravi GTA, po San Andreasu, štirka mi ni potegnila zaradi tega, ker ni bilo podeželja in tega. Edina slabost je res vožnja, nekako je čudna in je tudi meni veliko boljša bili v štirki pa tudi poškodbe so tukaj res nerealne povsem ampak dobro to je GTA, ne kakšna simulacija avtomobilizma tako da bom preživel. V glavnem, Rockstar kapo dol in še kaj! 8-)

oo7 ::

Jaz jo dobim jutri:D

Ker so 3 igralni liki a to so 3 različne zgodbe ali kako je s tem?

Mitja86 ::

Tako, trije igralni liki in potem pač med igro lahko izbiraš med njimi, najbolj dobra situacija je bila, ko sem skočil v kamero pesa :D
««
15 / 48
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grand Theft Auto VI (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Igre
576128132 (539) abyssus
»

Red Dead Redemption (strani: 1 2 3 )

12026196 (2225) dronyx
»

Watch Dogs (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28572263 (28192) legice

Več podobnih tem