» »

Win7-požarni zid in VLC Player

Win7-požarni zid in VLC Player

a-ptuj1 ::

Pozdravljeni,
Imam težavo z požarnim zidom v Win7, ko ga izklopim mi VLC Player omogoča gledanje SiOL TV, drgače ne. V požrnem zidu je z klukicami omogočena izjema dostopa VLC Playerja do javnega in zasebnega omrežja. Nevem kaj naj še storim.

toxius ::

Imel sem podobno težavo s T-2 televizijo in Win7 ter VLCjem, brisal sem dol player (tudi registre) in na novo nameščal popravljene verzije VLCja, pa nikakor ni več delovalo, kljub pravilom na požarnem zidu... Rešil sem tako, da sem uporabil drug programček MulticastTV, ki pa dela BP za gledanje IPTVja na računalniku...

Naloženo imam tudi MulticastTV in še TanoTV, nebeden mi ne dela, ko je požarni zid vklopljen. Pregledal sem tudi če so virusi, pa jih Avast Pro Antivirus 6.0.1289 ni zanal

Če pogledam ali imam podatkovni promet mi MulticastTV pokaže da je podatkovnega toka za 2,5 Mb/s, tudi ob vklopljenem požarnem zidu, slike pa ni. Če pa ga izklopim pa je tudi slika ob isti količili podatkovnega prometa 2,5 Mb/s. A bi lahko, kaj naredil požarnemu zidu, ko sem na novo naložil antivirusni porgram Avast 6, saj mi je prej SiOL TV delal.

Rešitev sem našel. Naložiti je bilo treba program Spyware Doctor 2011, sam program ni našel nobenega spyware, ali česa drugega. A ko sem zagnal vse module tega programa je začela delovati tudi slika Siol TV. Rešitev sem napisal tudi zato, da če ima mogoče tudi kdo drug podobne težave, da bo jih lahko odpravil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SIOL TV na računalniku

Oddelek: Zvok in slika
122186 (1728) veso266
»

SiOL TV na PC - Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
5224905 (9064) slitkx
»

Siol TV na računalniku, občasno zatikanje

Oddelek: Zvok in slika
71323 (1037) Master_Yoda
»

SiOL - VLC vsi programi play ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
93142 (2970) mijav7
»

SiOL IP TV, dve mrežni kartici in težave v WIN8.

Oddelek: Omrežja in internet
92043 (1932) akulp

Več podobnih tem