» »

Grafična kartica - pokvarjena ali star BIOS?

Grafična kartica - pokvarjena ali star BIOS?

d4vid ::

Pozdravljeni!

Spet težim s to grafično. Vglavnem dobil sem grafično od soseda in sicer Asus Gaming Series 8600GT. Matična je od Acer Veriton 7800 - sestavljam nekaj skupaj, kar najdem. Zanima me, kako naj izvem ali je grafična pokvarjena ali imam na matični star BIOS? Namreč posodobitve ne dobim. Grafična se malo greje, ampak PC se ne boota, in pravtako ni slike na zaslonu. Kaj je lahko še narobe?

69charger ::

Verjetno je šla po gobe. Znana slaba serija,če si pa želiš kaj bolj "drznega" poskusit jo pa lahko spečeš v pregreti pečici za cca. 5 min na 200 stopinj.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

amigo_no1 ::

Zamenjaš grafično z eno delujočo in vidiš ali je bios na MB ali VGA ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Blinder ::

al matična al grafa
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Kako misliš matična? Matična deluje drugače lepo, brez grafične se boota lepo, z grafično se pa le prižge in se ne zgodi nič. Kakšna ideja?

Blinder ::

kako veš da deluje matična? Mislim, če ti prižge ventilatorje še ne pomeni, da matična dela. Matične tudi ko crknejo še vedno prižigajo ventilatorje in diske.
Najlažje da narediš kot je reku amigo, drugo grafo not pa provat.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Riff ::

če je grafična fuč probaj s peko 5inut na 200°C, sem tako že popravil 8800gt/gts :)

Robocop1 ::

Mam tudi sam problem z grafično, tko da par stvari lahko povem:

Ko prižgeš računalnik se izvede POST in če je vse v redu bo računalnik samo 1-krat zapiskal. Moj primer je tak, da je grafična pokvarjena in mi računalnik zapiska 8-krat, kar pomeni da je napaka v grafiki.
Če ti BIOS ne podpira grafične (v primeru, če je star), potem se obnaša enako, kot če grafične ne bi priključil in bi spet moralo zapiskat.

Če nisi prepričan ali matična dela, lahko nahitro preveriš: namerno odklopi kakšno stvar... na primer RAM-e in bi PC speaker spet moral zapiskat z ustreznim signalom. Skratka, dokler slišiš PC speaker, pomen da plata dela. Tko nekak sem se tudi sam lotil stvari.

Matična dela, ker ima vgrajeno grafično kartico. Ampak ni prava za moje potrebe, hočem met Svideo, vgrajena ma le VGA (kar se spet da pretvorit, ampak menda ne dela dobro). PC sicer dela brez težav, gor je Windows 7.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
19925297 (8054) hojnikb
»

Nov računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
948245 (6357) strumf666
»

Računalnik se sploh ne naloži- niti biosa ni.

162004 (1357) Arto
»

Brez slike ob zagonu

Oddelek: Strojna oprema
211760 (1336) Riff
»

Problem z grafično (strani: 1 2 )

506837 (6202) him

Več podobnih tem