» »

Nove nokie: Lumia 710 in 800, Asha 200, 201, 300 in 303

Nove nokie: Lumia 710 in 800, Asha 200, 201, 300 in 303

Lumia 800.

vir: engadget

Lumia 710.

vir: engadget

Bela različica N9.

vir: engadget

Primerjava specifikacij med Lumio 800 in N9 ne kaže znatnih razlik; slednja ima še enkrat več pomnilnika in za drobiž višjo ceno.

vir: engadget

Cenejši modeli Asha 200, 300 (touch screen + T9 tipkovnica!), 303.

vir: engadget

Jesenski izdatki za oglaševanje mobilcev v ZDA.

vir: AdAge
engadget - Nokia je na sejmu Nokia World predstavila zanimiv kupček telefonov in pripadajoče opreme. Včeraj smo tako videli Windows Phone 7.5 Mango telefona Lumia 710 in zmogljivejšega Lumia 800, štiri cenejše telefone iz serije Asha, snežnobelo Nokio N9, nove navigacijske storitve za WP7 telefone in barvite slušalke.

Največ pozornosti sta bila deležna "prva prava Windows Phone telefona", Lumia 710 (~ 260€) in Lumia 800 (~ 420€), na voljo od začetka novembra v več evropskih državah, v ZDA pa šele naslednje leto (glej spodaj). Kot zanimivost - britanski Orange naj bi ob nakupu 800ke brezplačno priložil XBox 360.

Za močnejši model Lumia 800 je že na prvi pogled očitno, da je narejen po istem kopitu kot MeeGo telefon Nokia N9 (primerjavo specifikacij si lahko ogledate v priloženi tabeli). Ohišje je iz polikarbonata, odporno na praskanje, v eni od treh barv - zelenomodri (cyan), šrklatni (magenta) oz. črni. Zaslon je 3.7-palčni AMOLED z resolucijo 800x460 pikslov z Gorila Glass stekleno stranico. Procesor je enojedrni 1.4GHz Qualcomm Snapdragon S2, ki smo ga že videli v septembra predstavljenem HTC Titanu in nekaterih letošnjih Samsung Galaxy modelih. Nokia in Microsoft sta dvojedrne modele obljubila za prihodnje leto, za zdaj pa naj bi enojedrnik zadostoval glede na vse optimizacije v WP7.5 kodi. Pomnilnika je 512MB (pol toliko kot pri N9 in isto kot pri HTC Titanu), trajnega spomina pa 16GB. Reže za dodatno SD kartico ni, ker je Nokia želela ohišje ohraniti čim bolj enovito, zato pa vsi uporabniki dobijo 25GB prostora na spletni storitvi SkyDrive. Komentatorji so posebej pohvalili zadnjo kamero - 8 milijoni točk, dve bliskavici LED in f/2.2 leča proizvajalca Carl Zeiss. Na sprednji strani je še ena kamera ločljivosti VGA za videopogovore. Operacijski sistem je seveda Windows Phone 7.5 Mango.

Cenejša Lumia 710 ima isti procesor, a le 8GB trajnega spomina, 5-megapikselno kamero na zadnji strani in opazno slabši TFT, ne AMOLED zaslon. Hrbtišče je iz gume, v pet različnih barvah in ga je mogoče zamenjati (kot smo že navajeni starejših Nokiah).

N9-ka je bila po pričakovanjih precej v senci, so pa pokazali model v snežnobeli barvi.

Potem so tu štirje novi modeli iz nižjega cenovnega razreda - Asha 200, 201, 300 in 303. Cene se gibljejo od 60€ do 85€ (za modela 200 in 201) oz. do 115€ (za modela 300 in 303), na voljo pa bodo decembra letos. Gre za raznobarvne telefone z glasnimi zunanjimi zvočniki, 32GB pomnilnika, kamero s 5 milijoni točk, vsemi potrebnimi zmogljivstmi za družbena omrežja, dostopom do app storea in Nokia Browserjem. Še najbolj izstopa 300ka, ker ima pod 2.6" na dotik občutljivim zaslonom oldschool T9 tipkovnico. Več fotografij najdete tukaj, videopredstavitve pa tule.

Zanimive novosti so na voljo tudi na področju programske opreme. Vsi predstavljeni telefoni vključujejo Nokiin lastni brskalnik, Nokia Browser, ki večino dela pri prikazu spletne strani opravi kar na Nokiinih strežnikih ("in the cloud") in s tem zmanjša prenos podatkov do 90% (tako zatrjujejo sporočila za javnost). 7. novembra bo predstavljen sistem za videokonference Tango. Še bolj zanimiv je vgrajen navigacijski sistem Nokia Drive (za zdaj samo v Lumii 800) z možnostjo prenosa zemljevidov za vso Evropo in podporo za več deset jezikov (a žal še brez glasovnega upravljanja kot konkurenca/). Ljubiteljem glasbe je na voljo storitev Mix Radio z več sto radijskimi postajami v vseh zvrsteh, (ameriški) športni navdušenci pa bodo lahko rezultate tekem, skupaj s podrobnimi statistikami (le čemuwhy?) dobili skozi ESPN Sports Hub.

Engadget ima še intervju z Petrom Skillmanom, odgovornim za dizajn novejših Nokij, in pa demonstracijo prihajočih upogljivih zaslonov.

Novi modeli bodo letos na voljo zgolj v Evropi, izdaja za ZDA pa je preložena na leto 2012, se pravi po veliki božično-nakupovalni sezoni (ki si jo bodo tako razdelili iPhone 4S, Galaxy Nexus in Droid RAZR). AdAge poroča, da se Nokia zaveda, da v ZDA še nima uveljavljene blagovne znamke, kar naj bi tudi prispevalo k nizki prodaji obstoječih Symbian modelov. Trenutno naj bi intenzivno iskali primerno oglaševalsko agencijo v širšem okolišu San Francisca, nov slogan pa se glasi "Amazing Everyday" (), s pripisom "V vsakdanjem življenju se skriva milijone in milijone malih doživetij .. in nova Nokia z Windows Phone vam olajša, da jih najdete, podoživite in delite s svojimi prijatelji" (grob prev.p.). Izbiri agencije naj bi potem sledil še obsežen marketinški proračun, da bi lahko sledili agresivnemu marketingu Samsunga in Appla (ki iPhone 4S predstavlja v sodelovanju s tremi največjimi operaterji in s tem marketinške stroške deli na štiri).

Mimogrede, zelo neuradno se govori, da naj bi Nokiino sodelovanje z Microsoftom trajalo le 3-4 leta, toliko da prebrodijo sedanje prodajne težave. Potem naj bi vrnili nazaj k lastni platformi, naj bi pisalo v internih okrožnicah, s katerimi Nokia miri svoje razvijalce. Za N9 so denimo obljubili podporo še za mnogo let.

Žejnim informacij o prihajajočih Nokiah Engadget nudi še intervju s Petrom Skillmanom, odgovornim za dizajn novejših Nokij, in pa prikaz prihajočih upogljivih zaslonov.




62 komentarjev

«
1
2

mrTwelveTrees ::

a niso rekli da bo še en model WM7.5 ki bo imel ekran 4,1 oz 4,3" ?

kody ::

Macketina ::

Lumia 800 nima sprednje kamere, v novici je napaka. BTW, ce LUMIA res pomeni "kurba" po spansko, je to fail za ime.

Sliko ste spizdili od Engadeta in malo preuredili ali kako? :)

opeter ::

Zakaj bi bilo fail ime? Potem je fail tudi Ford Kuga, ki se je prodajal (ali se še) pri nas. ;)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Ganon ::

Bom še enkrat napisal, lepšega telefona še nisem videl. Nokia, kapo dol.

Jst ::

>Lumia 800 nima sprednje kamere

True. To naj bi bilo zato, ker je Elop dal deadline, da morajo še letos izdati WP telefon. Vmes se je zgodil nakup Skype iz strani MSja in bi takšen telefon bil z sprednjo kamero in vgrajeno Skype aplikacijo še boljši.

Kot sem napisal v temi "Windows Phone" mi je Lumnia zelo všeč in če bi sedaj kupoval telefon bi bila to prva izbira. Ko je izšel WP7 sem imel Mozarta in je bilo vse še nekam pusto, zato sem telefon prodal; sedaj je stanje sigurno dosti boljše, sploh v navezi z Nokia-nimi aplikacijami in storitvami.

>Mimogrede, zelo neuradno se govori, da naj bi Nokiino sodelovanje z Microsoftom
>trajalo le 3-4 leta, toliko da prebrodijo sedanje prodajne težave.

Podoben komentar sem napisal jaz ob najavi, da bodo opustili symbian in šli na WP platformo. Pogodba je sigurno le za kakšnih 5 let, vmes pa ni vrag, da ne bi razvili svoje platforme.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

Gregor P ::

Še bolj zanimiv je vgrajen navigacijski sistem Nokia Drive (za zdaj samo v Lumii 800) z možnostjo prenosa zemljevidov za vso Evropo in podporo za več deset jezikov (a žal še brez glasovnega upravljanja kot konkurenca/).

... brez glasovnega upravljanja, ampak že z glasovno vodeno navigacijo?
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

zeleni ::

Z brezplacnim xboxom? :O

Se k nam!

MrStein ::

Kdaj pa bo to za kupit pri nas, če se ve?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

69charger ::

Do konca leta bo baje že pri mobilnih operaterjih,na mimovrste pa v začetku 2012. Toliko so mel za povedat čez Nokio,zdej pa izdajo zakon telefon z WP7 in primerno ceno so pa vsi kar naenkrat tiho.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

D3m ::

Počakaj, da pridejo k sebi po šoku. :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

Good Guy ::

grde so pa k svina
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

sgdjkdlsugi4 ::

69charger je izjavil:

Do konca leta bo baje že pri mobilnih operaterjih,na mimovrste pa v začetku 2012. Toliko so mel za povedat čez Nokio,zdej pa izdajo zakon telefon z WP7 in primerno ceno so pa vsi kar naenkrat tiho.

Vsi vneto iscejo aplikacije za WP7.

Looooooka ::

sgdjkdlsugi4 je izjavil:

69charger je izjavil:

Do konca leta bo baje že pri mobilnih operaterjih,na mimovrste pa v začetku 2012. Toliko so mel za povedat čez Nokio,zdej pa izdajo zakon telefon z WP7 in primerno ceno so pa vsi kar naenkrat tiho.

Vsi vneto iscejo aplikacije za WP7.

Errr...gres na marketplace in je.

Zakaj hudica nokijini telefoni z WP7 nimajo NFCja?!?!?!?

jan_g ::

To se mi zdi pa drago, če je res 420€ z vezavo. Slabost je tudi debelina telefona, razmeroma majhna resolucija in manj zmogljiva baterija (mogoče niti ni minus, če so res tako optimizirali OS). Ok, to da nima sprednje kamere je čudno v luči Microsoftovega nakupa Skype-a, ampak video pogovori vsaj zaenkrat še niso zelo popularni. Subjektivno gledano je tudi meni lep telefon, bi pa moral videti in prijeti v živo, da bi lahko imel bolj zanesljivo mnenje.

Ales ::

Vsi so tiho, ker jim dol visi za MS privesek... >:D

In ker cene sploh niso tako nizke. 420 € z vezavo?

N9 je lepa tudi bela. Kul. Ampak cena je še vedno malo khm. Pa lahko bi se premislili in dali N950 v prodajo.

Wisse ::

420€ brez vezave.

jan_g ::

V tisti razpredelnici piše z vezavo, verjetno je napaka, ker bi bila v takem primeru res visoka cena.

trnvpeti ::

cena je 420e brez davkov , torej bo to 500eur+

Ales ::

Me prav zanima, koliko je strojna oprema teh novih modelov podobna N9 in N950... N9 je odklenjen telefon, vprašanje kako bo s temi.

Hm. 8-)

Gregor P ::

Če ne bi tako "padal" na fizične tipkovnice, bi si morda celo res omislil, kakšno N9; sploh ker so "obljubili podporo še za mnogo let". Kdo ti pa to še obljublja dandanes?!?:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Icematxyz ::

Z vidika nove konkurence na tržišču gledam na to novo ponudbo na tržišču pozitivno. Tesna naveza Microsoft Nokia in izdelki (WP), ki jih ponujata pa me iskreno povedano zaenkrat bolj malo zanimajo, ampak OK, ko sem rekel zdrava konkurenca na tržišču je največkrat dobra stvar!

Zgodovina sprememb…

Marat ::

Sem primerjal Lumio 800 z Google Nexus S na GSMArena: LINK. Googlov telefon je po specifikacijah veliko boljša izbira, čeprav je leto dni starejši od Lumie 800. Fail za Nokio in MS.

SuperKobeD ::

Marat je izjavil:

Sem primerjal Lumio 800 z Google Nexus S na GSMArena: LINK. Googlov telefon je po specifikacijah veliko boljša izbira, čeprav je leto dni starejši od Lumie 800. Fail za Nokio in MS.


Pa vseeno Nexus S ne deluje nič hitreje od Nokie. WP7 za razliko od Androida ne potrebuje top komponent za hitro in tekoče delovanje.
[With the lights out]

mrdaco ::

Tako je. Wp7 dela na 1ghz enojedrnem procesorju bolje kot konkurenca na 1,2 dvojedrnem procesorju. Tako da je Nokiinih 1,4 primerljivo z vsakim telefonom na trgu. Ni vse v stevilkah. Vazna je platforma, ki jo je MS dodobra izpilil.

alexa-lol ::

meni je vsec design in pa hitrost slidanja ikonc in odpiranja aplikacij (vidno tu .

Edino kar mi ni všeč je, da ne more snemati 1080p posnetkov (samo 720p s 30FPS) in pa, da ni sprednje kamerce.

martincek1 ::

alexa-lol lahko postaš pravi video? :)

Jaffa ::

WP7(,5) že dopušča multitasking?
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

gemini ::

Super, komaj čakam da pride ven. Ne vem čemu se nekateri bunite čez ceno, meni se zdi kar dobra če ne nizka. Vsaj v primerjavi z raznimi iphoni in androidi, prvi so namreč lepi, drugi imajo dober os, tile pa zgleda kar oboje ;)

FrEaKmAn ::

@Jaffa DA

uf, tale nokia drive me zanima.. da bi se dalo lavfat na mojem HTCju...

Wisse ::

trnvpeti je izjavil:

cena je 420e brez davkov , torej bo to 500eur+
T-Mobile: 400€ z davkom.

@Jaffa: Kvazi multitasking ala iOS.

BlueRunner ::

opeter je izjavil:

Zakaj bi bilo fail ime? Potem je fail tudi Ford Kuga, ki se je prodajal (ali se še) pri nas. ;)

Kaj je to, če izgubiš prodajni trg velikosti Slovenije, napram temu, da izgubiš prodajni trg špansko govorečih. Španščina je, mimogrede, drugi najbolj pogost jezik na planetu, takoj za madarinsko kitajščino. Angleščina je za njim in to pove marsikaj o potencialni katastrofi.

No, na srečo, kakor je Google lepo našel tale zapis, je izraz prisoten samo v nekaterih narečjih, ki so povzela romske besede. Teh pa menda ni ravno veliko. Torej so se za las izognili katastrofi, niso pa imeli ravno preveč srečne roke.

Nekako tako, kot bi imeli pri nas v prodaji Ford Mona. Na obali se bi pri takšnem imenu verjetno kar glasno hehetali, ni pa to ravno slovenska beseda.

alexa-lol ::

evo link

Invictus ::

Telefon je lep. najlepši kar so jih naredili v zadnjih letih. Predidevam da ga bodo ženske kar kupovale.

kar se tiče hardvera, ja bi najhitrejši, ampak Android je prekleto počasen. Naj izdajo eno verzijo, ki bo vsaj malo optimizirana. Ne pa da za Ice Sandwich rabiš telefon, ki mora biti hitrejši od mojega laptopa ...

Optimizacija kode ?!?!?!
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jan_g ::

Sej android ni počasen. Imam razmeroma star oz. po gostilniškem mnenju mnogih hardversko podhranjen telefon za android OS, a nimam občutka da bi delal počasi. Sony ericson k500* je pa res delal počasi, seznam klicev ali kontaktov mi je odpiral celo večnost. Tukaj pa mi dela hitro in brez zatikanja.

* ne spomnim se točne oznake, vem da je bilo 'k petsto nekaj'.

Marat ::

Am, meni se moj Nexus S (z androidom) ne zdi čisto nič počasen... nasprotno: dela hitro in brez problema! se mi zdi da gre tukaj za bolj pavšalne ocene kot pa kaj drugega.

r0ker ::

vzami hkrati v roke tvoj NS in WP7 letefon, katerikoli. Boš videl kaj mislimo tisti, ki WP7 telefon imamo.
Če primerjaš Lumio 800 in iPhone je kot, da iphone sploh nima dizajna. Ozka škatlica vs obline, zavoji(curves), barva...

Macketina ::

Glede na slisano, sam ("goli") Android ni problematicen, so pa potratni ti razne nadgradnje samih proizvajalcev (Samsung: TouchWiz, HTC: Sense, Motorola: Motoblu).

Glede imena je ze BlueRunner razlozil. Spansko govori ogromno ljudi, res so imeli sreco.

Lumio 800 izgleda cudovito, samo N9 izgleda se bolje. N9 z fizicno tipkovnico (N950, samo z boljsim zaslonom) bi bil ustrezen nadomestek N900, sedaj pa dilema dilema dilema... bo treba probat L800 in N9 pa videt:D

Tilen ::

http://www.google.com/finance?q=BIT:NOK

7.31 +0.54 (7.98%)

Čestitke, Nokia. Lumia 800 je odličen produkt. Trenutno že uporabljam WP telefon in lahko samo rečem, da je to dobesedno perfekcija najvišje kategorije. Nokia je tukaj s svojimi storitvami dodala le še piko na i. Sam bom počakal podporo za Skype ter Nokia telefon s kamero tudi na sprednji strani. S takšnim telefonom je praktično nemogoče zgrešiti, kot se je že pošalil nekdo na Nokia World eventu ob predstavitvi Nokia Lumia 800. Vsekakor priporočam nakup, hkrati pa si želim, da bi več uporabnikov imelo željo po preizkusu Windows Phone platforme, ker imam občutek, da obstaja neka negativna nastrojenost proti tej platformi. Brez razloga. Microsoft je tokrat res naredil izjemno hiter in robusten operacijski sistem.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

lopov ::

BlueRunner je izjavil:

opeter je izjavil:

Zakaj bi bilo fail ime? Potem je fail tudi Ford Kuga, ki se je prodajal (ali se še) pri nas. ;)


+1
Avto mi je všeč, a da se prevažam z napisom "plague" ... Ne ne ne!!!

Edit: Lumia 710 ima možnost SD kartice, tako da "samo 8Gb" se da zaobiti.

800 in N9 sta sicer na izgled enaki, a naj bi bila razlika v proizvodnem procesu -- 800 je narejena enako kot večina plastičnih telefonov z vbrizgavanjem, N9 pa podobno kot macbook pro -- iz kosa plastike z odvzemanjem materiala (se opravičujem za izrazoslovje, ni ravno moje področje a upam, da je razlika razvidna :P)

N9 ima sprednjo kamero in "notification light", a oboje ne deluje kar naj bi se spremenilo s prihajajočimi popravki. 800 nima nič od tega :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

darksamurai ::

Z odrezavanjem je ohišje veliko bolj točno narejeno, me pa zanima kako jo odnese v primeru padca na tla.

opeter ::

BlueRunner je izjavil:

opeter je izjavil:

Zakaj bi bilo fail ime? Potem je fail tudi Ford Kuga, ki se je prodajal (ali se še) pri nas. ;)

Kaj je to, če izgubiš prodajni trg velikosti Slovenije, napram temu, da izgubiš prodajni trg špansko govorečih. Španščina je, mimogrede, drugi najbolj pogost jezik na planetu, takoj za madarinsko kitajščino. Angleščina je za njim in to pove marsikaj o potencialni katastrofi.


Malo se bom oddaljil od teme:

Saj imaš prav. Ampak beseda "kuga" (latinsko: pestis) se uporablja razen slovenščine še v raznoraznih slovanskih jezikih: v hrvaščini, makedonščini, srbščini, bolgarščini. Pa tudi beseda se pojavi tudi beloruščini*, ukrajinščini*, pa morda še v kakšni. Da ruščino* sploh ne omenim.

* Beseda чума se izgovori "čuma", a če bi pisali v latinščini bi dobili kuga.

Srečo imajo, da Slovaki in Čehi uporabljajo besed o"mor", Poljaki pa besedo "plaga". Še vedno pa osebno menim, da je kar velik trg, kjer "kuga" pomeni bolezen. Res pa je, da so v očeh ZahodaTM zgoraj, v prvem odstavku našteti narodi drugorazredni in zaradi njih ne bodo blagovno znamko preimenovali.

Tu pa je še uradna slovenska stran kuge:
http://www.ford.si/Akcije/Osebnavozila/...

Pa še ena stran na Wikipediji:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Kuga

Nazaj na k temi:
Meni so te nove Nokie zelo všeč. Sploh pa sem vesel, da so končno spet pokazali telefone živih barv. Malo barve v to črno-sivkasto-belo ponudbo aktualnih tulifonov ne škodi.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

_Dormage_ ::

Glede kvalitete ne dvomim v Nokio. Cena pa je zelo nizka.
Z naročnino bo ta zadeva precej poceni..
Moj nov telefon 8-)

slitkx ::

Super, upam, da se Nokia povsem pobere.

donski ::

Nokia se vrača! Glede na zgodovino..tradicijo, si zasluži in čas je, da upravičeno konkurenci( konkurenca, ki se je zadnja leta pojavila..ukradla par patentov, namestila na vse telefone androide, da so kao vsi zaj top, ker majo pač androida) zapere usta. In tudi pri teh telefonih več nebo debate, da se npr nokia n8 ni morala primerjat z iphone-om in samsungi, htc-ji (čeprav se pomoje takoj, razen odzivnosti in boljse uporabniske izkusnje) ...zdaj bodo fani korejcov itd..pocasi zaceli ugašat s svojimi pametnimi izjavami.

Mitja358 ::

Zaslon je 3.7-palčni AMOLED z resolucijo 800x460 pikslov z Gorila Glass stekleno stranico.


Resolucija je 800x480 pikslov.

Na sprednji strani je še ena kamera ločljivosti VGA za videopogovore.


V tabeli piše, da je ni.

Byla ::

WP7 je ze fajn, ampak 3pp appsi gor so tako zalostno pocasni, da je ocitno, da MS doesnt eat its own dog food (referenca na tole: http://siliconangle.com/furrier/2011/10... ). To je dandanasnji nesprejemljivo.
www.thirdframestudios.com

Mitja358 ::

P.S. Večkrat pogledam tole Nokio, vedno bolj mi je všeč od HTC Radarja.:) Nujno rabim zamenjavo za neoptimiziran Android. Upam, da bo do Januarja že pri Simobilu.

_Dormage_ ::

Byla je izjavil:

WP7 je ze fajn, ampak 3pp appsi gor so tako zalostno pocasni, da je ocitno, da MS doesnt eat its own dog food (referenca na tole: http://siliconangle.com/furrier/2011/10... ). To je dandanasnji nesprejemljivo.

Zelo malo je profesionalnih razvijalcev ker platforma zaenkrat zanje ni zanimiva.
Optimizacija je zadnja stvar, ki se jo lotevajo kar je očitno in razumljivo saj imajo težave sploh stvar spravit v delujoče stanje.
Nobenih večjih podjetji ni, ki bir azvijale za WP7 ergo dejo počasi.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia Lumia 800 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
32682032 (48452) Ciklamen
»

Sony Xperia P vs Nokia Lumia 710 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7720116 (16261) SLO_Matej
»

Nokia predstavila N9 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
26652337 (37753) flameir
»

Kateri mobilnik do 300€ brez vezave

Oddelek: Mobilne tehnologije
457468 (6543) ;-)

Več podobnih tem