Forum » Pomoč in nasveti » Težave z DVD-RW pogonom
Težave z DVD-RW pogonom
ales400 ::
Pred meseci sem menjal grafično kartico, ker je ta nova dosti večja od prejšnje mi je na matični (ASUS P5K-E Wifi), prekrivala SATA vtičnike, zato sem mogel SATA kabel prestaviti v drug (spodnji) vtičnik. Od takrat dalje mi več ne dela DVD-RW pogon :)
V Biosu mi zazna samo trdi disk, ki je na istem SATA kablu kot DVD-RW.. DVD lahko vstavim, vendar ga ne zažene. :)
Hvala za pomoč & LP,
Aleš
V Biosu mi zazna samo trdi disk, ki je na istem SATA kablu kot DVD-RW.. DVD lahko vstavim, vendar ga ne zažene. :)
Hvala za pomoč & LP,
Aleš
.::: ACER PREDATOR - i7 8750H :::.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.
.: 512 SSD - 16GB DDR4 - GTX 1060 6GB :.
Duhec ::
Nekaj ti ni jasno! Fizično ne more biti na istem sata kablu tako sata disk kot sata cd/dvd enota!
Če te prav razumem, ti grafična pokriva Sata1 (rdeč) in Sata3 (črn) vtič. Poglej si navodila/manual.
Če imaš v biosu sata konfiguriran kot IDE mode (ne AHCI ali RAID) potem priklopiš boot sata disk na enega od preostalih rdečih sata vtičev, torej v tvojem primeru Sata2,5 ali 6.
DVD enoto priključi ali na prostega rdečega takoj poleg diska ali v črnega Sata4.
Najprej pa preveri, če ni samo kak slab stik sata kabla za DVD enoto.
Poročaj.
Če te prav razumem, ti grafična pokriva Sata1 (rdeč) in Sata3 (črn) vtič. Poglej si navodila/manual.
Če imaš v biosu sata konfiguriran kot IDE mode (ne AHCI ali RAID) potem priklopiš boot sata disk na enega od preostalih rdečih sata vtičev, torej v tvojem primeru Sata2,5 ali 6.
DVD enoto priključi ali na prostega rdečega takoj poleg diska ali v črnega Sata4.
Najprej pa preveri, če ni samo kak slab stik sata kabla za DVD enoto.
Poročaj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave matična ploščaOddelek: Pomoč in nasveti | 1175 (792) | solatko |
» | dva diska in stikaloOddelek: Strojna oprema | 2192 (1593) | Ikspe |
» | Ne gre namestiti Windowsa + ne zažene trenutnega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4325 (3491) | MasterKiD |
» | Čemu kaj sluŽiOddelek: Strojna oprema | 3718 (2876) | WinXP |
» | Priklop tetjega dikaOddelek: Strojna oprema | 1410 (1131) | Jakka |