Forum » Operacijski sistemi » Prehod iz win7 na debian
Prehod iz win7 na debian
JesusChrist ::
Zdravo!
V prihodnjih dneh imam namen prehoda iz win7 na debian in se sprašujem eno stvari: kateri desktop environment naj izberem? Načeloma mi je vseeno, ampak bi rad da zadeva gladko teče - torej nočem nekega zatikanja in tudi preveč efektov ne prenesem (rad pa bi, da zadeva zgleda dokaj sofisticirano in ne kot win98). Zdaj se odločam med KDE in Xfce pa še rabim kako mnenje od koga drugega :)
Drugače gre za laptop z 4jedrnim i7 in gf gt540m tako da mislim, da načeloma nekega zatikanja nebi smelo biti. Zanima me tudi če je kdo probaval z zagonom steama in pripadajočimi igrami (natančneje team fortress 2 in cs 1.6) pod wine. Kako zadeve tečejo? Načeloma so odzivi na uradni wine strani dobri, ampak me zanima iz prve roke od kakega slotehovca :))
Kako je z grafičnimi driverji? To je področje kjer sem na linuxu v temi.
LP
V prihodnjih dneh imam namen prehoda iz win7 na debian in se sprašujem eno stvari: kateri desktop environment naj izberem? Načeloma mi je vseeno, ampak bi rad da zadeva gladko teče - torej nočem nekega zatikanja in tudi preveč efektov ne prenesem (rad pa bi, da zadeva zgleda dokaj sofisticirano in ne kot win98). Zdaj se odločam med KDE in Xfce pa še rabim kako mnenje od koga drugega :)
Drugače gre za laptop z 4jedrnim i7 in gf gt540m tako da mislim, da načeloma nekega zatikanja nebi smelo biti. Zanima me tudi če je kdo probaval z zagonom steama in pripadajočimi igrami (natančneje team fortress 2 in cs 1.6) pod wine. Kako zadeve tečejo? Načeloma so odzivi na uradni wine strani dobri, ampak me zanima iz prve roke od kakega slotehovca :))
Kako je z grafičnimi driverji? To je področje kjer sem na linuxu v temi.
LP
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.
Mentalist ::
Razdeliš si disk na 2 particiji, na eni 7, na drugi linux, s prorgramom PatritionManager. In lahko brez problemov igraš igre. Za grafične driverje pa ti ne znam pomagati.
Lool.
zos ::
Debian je odlicna izbira, po mojem mnenju najboljsa distribucija. Kateri desktop environment izbrati je odvisno od posameznika. Sam sem dolgo dolgo nazaj uporabljal KDE sedaj pa ze dolgo casa gnome. Pac stvar okusa. O wine pa pojma nimam. Z graficnimi driverji ne bi smelo biti tezav, nvidia ponavadi dobro dela pod linuxum.
N4g4c3N ::
Tudi jaz mislim, da z Debianom nimaš kaj zgrešiti. Sam uporabljam Gnome, ki je tudi privzeto okolje. Naj te ne odvrne to, da je na vseh screenshotih menu zgoraj. Gnome okolje se da zelo prilagoditi in po želji močno približati Windows vmesniku. Sicer pa lahko grafično okolje kadarkoli zamenjaš.
Wine sem "uporabljal" ~3 leta nazaj in moram reči da sem bil razočaran, saj večina programov ni delala ali pa so se ves čas sesuvali. Kako je zdaj pa ne vem.
Grafične gonilnike za Nvidio sem naložil brez težav po navodilih na uradni strani (non-free drivers)
LP
Wine sem "uporabljal" ~3 leta nazaj in moram reči da sem bil razočaran, saj večina programov ni delala ali pa so se ves čas sesuvali. Kako je zdaj pa ne vem.
Grafične gonilnike za Nvidio sem naložil brez težav po navodilih na uradni strani (non-free drivers)
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zorin OS 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 14471 (2157) | 2f4u |
» | Izšel Ubuntu 15.04 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 37223 (26620) | andromedar |
» | Debian preklopil z GNOME na XFCE (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 27851 (23971) | enadvatri |
» | KDE 4.2.4 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 7682 (5525) | vbohinc |