Forum » Programiranje » [python] Seznami, terke
[python] Seznami, terke
no1pheeew ::
Pozdravljeni,
S programiranjem sem se spoznal dobra dva tedna nazaj in me konkretno muči problem, ki ga nikakor ne morem rešiti.
npr.
1. Kako bi lahko iz tega seznama v seznamy (nov seznam) povlekel vse y obstoječega seznama?
2. kako bi lahko v kodi definiral x, y in mi nebi bilo treba delati novega seznama?
Za odgovore se že v naprej zahvaljujem ;)
S programiranjem sem se spoznal dobra dva tedna nazaj in me konkretno muči problem, ki ga nikakor ne morem rešiti.
npr.
seznam = [(7, 4), (13, 3), (16, 6), (18, 3)]
1. Kako bi lahko iz tega seznama v seznamy (nov seznam) povlekel vse y obstoječega seznama?
2. kako bi lahko v kodi definiral x, y in mi nebi bilo treba delati novega seznama?
Za odgovore se že v naprej zahvaljujem ;)
jype ::
[y for x, y in seznam] [el[1] for el in seznam] for y in (el[1] for el in seznam): # do something with y
Za 2. pa nisem prepričan, kaj bi rad.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
FrEaKmAn ::
1.
http://codepad.org/0AXRRymm
2. če prav razumem, ti hočeš met vnaprej 2 seznama samo x in y in potem zbildat seznam??
novi_seznam = [y for x,y in seznam]
http://codepad.org/0AXRRymm
2. če prav razumem, ti hočeš met vnaprej 2 seznama samo x in y in potem zbildat seznam??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FrEaKmAn ()
Hvala obema za pomoč ;) Iz seznam sem naredil seznam_y = [y for x,y in seznam] zadevo "razsortiral" in dobil nabor y katere potrebujem.
Bi mi mogoče kdo znal pomagati kako bi lahko številke v seznam_y primerjal s seznam(samo z y v seznamu) in izpisal (x,y) katerim je y enak v obeh seznamih? :)
se pravi:
Sam sem že iskal v tej smeri prišel tudi do tega:
samo imam splet probleme z definiranjem x in y :(
Bi mi mogoče kdo znal pomagati kako bi lahko številke v seznam_y primerjal s seznam(samo z y v seznamu) in izpisal (x,y) katerim je y enak v obeh seznamih? :)
se pravi:
seznam = [(x,3)(x,4)(x,5)(x,8)] seznam_y = [0,3,6,2,7,8]
Sam sem že iskal v tej smeri prišel tudi do tega:
nov_seznam = [] for stevilka in seznam_y: if x or y in seznam: new_list.append(x,y) print(new_list)
samo imam splet probleme z definiranjem x in y :(
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no1pheeew ()
FrEaKmAn ::
nekaj takega..
ali pa bolj python styli-like
for x,y in seznam: if y in seznam_y: new_list.append((x,y))
ali pa bolj python styli-like
new_list = [(x,y) for x,y in seznam if y in seznam_y]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FrEaKmAn ()
frudi ::
no1pheeew, nisem ziher, če pravilno razumem, kaj hočeš. Tvoj tekst razumem na en način, medtem ko koda implicira nekaj druga :).
Če želiš tiste elemente iz seznam = [(1,3), (2,4), (3,5), (4,8)], katerih y komponenta je kjerkoli v seznam_y, potem ti je FrEaKmAn dal pravo rešitev.
Če pa želiš samo tiste (x,y) iz seznam-a, ki, če rečemo, da so na mestu i, je njihov y enak i-temu elementu v seznam_y, je rešitev recimo:
seznam = [(1,3), (2,4), (3,5), (4,8)]
seznam_y = [0, 3, 6, 2, 7, 8]
nov_seznam = [(x,y) for i, (x,y) in enumerate(seznam) if seznam_y[i] == y and len(seznam_y) > i]
Ampak za tvoje podatke bo to prazen seznam :)
Če želiš tiste elemente iz seznam = [(1,3), (2,4), (3,5), (4,8)], katerih y komponenta je kjerkoli v seznam_y, potem ti je FrEaKmAn dal pravo rešitev.
Če pa želiš samo tiste (x,y) iz seznam-a, ki, če rečemo, da so na mestu i, je njihov y enak i-temu elementu v seznam_y, je rešitev recimo:
seznam = [(1,3), (2,4), (3,5), (4,8)]
seznam_y = [0, 3, 6, 2, 7, 8]
nov_seznam = [(x,y) for i, (x,y) in enumerate(seznam) if seznam_y[i] == y and len(seznam_y) > i]
Ampak za tvoje podatke bo to prazen seznam :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Res sem malo nerazločno napisal kaj hočem, da se z y dogaja, vendar sem kasneje uporabil čisto drugo rešitev, ki nima veze s seznami v tolikšni meri kot sem to počel prej. Zopet se obema zahvaljujem za pomoč in posledično tudi novo znanje ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Python - pomoč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 18135 (8883) | black ice |
» | program za delo s polinomi v C#Oddelek: Programiranje | 1899 (1137) | majster123 |
» | Naloga iz Putka - UPMOddelek: Programiranje | 2222 (1558) | NejcSSD |
» | [python]kako naj pretvorim nested list v set?Oddelek: Programiranje | 815 (656) | Isotropic |
» | [Python] učenjeOddelek: Programiranje | 2676 (1973) | Isotropic |