Forum » Pomoč in nasveti » Stalno delovanje diska
Stalno delovanje diska
Hoden ::
Pozdravljeni,
po nekaj mesečnem počitku sem zopet hotel uporabiti moj laptop acer aspire 5630. Ko sem ga prižgal je deloval pravilno, nato pa sem poskušal skopirati nekaj datotek na moj prenosni disk. Nekaj podatkov se je preneslo, nato pa je računalnik "zamrznil". Nato sem ga vgasnil (dolgi pritisk na power gum) in ga nazaj vžgal. Stanje ni bilo kaj prida boljše. Lučka od diska stalno sveti in računalnik je praktično neuporaben. Ko sem ga zagnal v "safe mode" je deloval brezhibno. Pognal sm ccleaner ter defrag. Ko ga zaženem v normalnem režimu mi zopet ne dela. Ali je mogoče že kdo naletel na tako napako oziroma kaj lahko še storim. Sistem je naložen na novo in na računalniku imam izjemno malo programov zato upam, da mi ga ne bo potrebno še enkrat formatirati. Na računalniku imam nameščene WIN7 ultimate X64 (čeprav imam samo 2gb rama).
LP
po nekaj mesečnem počitku sem zopet hotel uporabiti moj laptop acer aspire 5630. Ko sem ga prižgal je deloval pravilno, nato pa sem poskušal skopirati nekaj datotek na moj prenosni disk. Nekaj podatkov se je preneslo, nato pa je računalnik "zamrznil". Nato sem ga vgasnil (dolgi pritisk na power gum) in ga nazaj vžgal. Stanje ni bilo kaj prida boljše. Lučka od diska stalno sveti in računalnik je praktično neuporaben. Ko sem ga zagnal v "safe mode" je deloval brezhibno. Pognal sm ccleaner ter defrag. Ko ga zaženem v normalnem režimu mi zopet ne dela. Ali je mogoče že kdo naletel na tako napako oziroma kaj lahko še storim. Sistem je naložen na novo in na računalniku imam izjemno malo programov zato upam, da mi ga ne bo potrebno še enkrat formatirati. Na računalniku imam nameščene WIN7 ultimate X64 (čeprav imam samo 2gb rama).
LP
- spremenil: Hoden ()
Xserces ::
chkdsk /f in pa poglej ce je ksn butast spyware gor...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Xserces ::
chkdsk /R XD
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
Tudi po zagonu schdsk ni nič bolje. Scandisk ni našel nobene napake. Razmišljam pa kar o formatu, mislim da bo to najhitrejša rešitev :)
miranpozar ::
Verjetno ti crkuje disk! Preveri kateri disk imaš notri in preveri s proizvajalčevim orodjem (Hitachi DFT, Seagate SeaTools ali WD diag), da ne boš zastonj reinštaliral sistema. Tisti chkdsk namreč ne pokaže vsega.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/
Disk sem preveril tudi z WD diag in mi ni najdlo nobene napake! Sedaj mi tudi dela kakor mora. Sem pa seveda sistem na novo naložil.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 3103 (2509) | mrsofa |
» | Po nekaj urah brez elektrike se XPji ne zaženejo več?!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1579 (1287) | diso32 |
» | Low level format WDOddelek: Pomoč in nasveti | 1540 (1323) | mayhem |
» | problem z diskom wdOddelek: Strojna oprema | 1325 (975) | podreberek |
» | Par problemov z XPjiOddelek: Operacijski sistemi | 2723 (1969) | Mercier |