» »

Logitech Harmony in baterije

Logitech Harmony in baterije

grga1975 ::

Kakšne imate izkušnje z življenjsko dobo baterij/akumulatorjev v daljincih Harmony? V mojem (model 525) se 1000 mAh NiMH akumulatorji spraznijo v dveh tednih (tudi neuporabe - med dopustom!!). Ali je to normalno ali je kaj narobe z daljincem? Baterije verjetno niso, ker sem jih sprobal vsaj tri komplete...

lp,
Uroš

All ::

Alkalne mi držijo najmanj pol leta ob zmerni uporabi.

misek ::

Alkalne 3 mesece v Harmony 600. Sedaj poskušam nimh.

mihec87 ::

Če kupujete polnjive potem definitivno sanyo eneloop(saj imajo zelo nizko samopraznjenje)

Blazz ::

rechargable baterije so nekje 3-5x manj vzdržjive, take so moje izkušnje z AA AAA in C baterijami.

Ja že iz tega razloga ker je samopraznjenje kar veliko.

true, imam Ansmannke AA 2850 digital, k stanejo 4 baterije 25 eur, pa če ležijo 10 dni polne, jih potem na ansmann chargerju preverim in imajo samo še 70-80%...

je pa tudi tako , da če jih dam v luč čisto polne in jo prižgem, ni variante, da zdrži luč vsaj 50% kot kake navadne baterije ala duracell...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()

sennheiser ::

Ni mus samopraznenje da je tak velik vpliv. Navadne alkalne imajo malenkost višjo napetost. Konkretno test naredil. Duracell navadne proti 2600mAh GP akumolatorji. Za eno kamero. Alkalne so deklarirane 1,5V akumolatorji pa 1,2V. In mi je kamera delala pu ure z akumolatorskimi, 4 ure pa z alkalnimi. Pač mogoče rabijo take naprave za normalno delovanje res 3V (recimo). Potem tudi tako... kamero mi na akumolatorskih ugasne, ko pade napetost pod 3V. Ampak niso prazne še. Enostavno še enkrat dam on, pa spet pu ure dela.

Pomoje je kombinacija obojega. Malenkost samopraznenje in dejstvo, da akumolatorji niso 1,5 ampak malo manj, ko so polni.

sennheiser, ne vem če je voltaža tu problem, saj ko prazniš/uporabljaš baterijo voltaža na njej pada. Recimo primer pri Ansmann 2850 digital. Ko so nafilane imajo okol 1.38 V (deklarirano 1.2V), ko so pa recimo samo še 30% je voltaža samo še 0,8 V. Enako pada voltaža tud na navadnih baterijah in bi ti zarad tega moral tud kamero izklopt pa ti je ne....

Samopraznjenje(tudi do 1% na dan) se hudičevo pozna na daljši čas.Zato so tudi nepriljubljene v napravah ki nimajo velike porabe npr ura,medtem ko npr fotografi za bliskavice uporabljajo polnjive....

sennheiser ::

Am... sveže napolnjene so bile. Tako da če kaka naprava rabi 3V za delo, pol bodo alkalne dle zdržale.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NiMh baterije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
12125619 (17307) hojnikb
»

Solidne alkalne baterije ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5213627 (9807) mat xxl
»

Miška in polnilne baterije

Oddelek: Pomoč in nasveti
253530 (2775) Brane22
»

kapaciteta polnilnih baterij

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
217450 (7062) door_man

Več podobnih tem