» »

HP 6830S tezave z napajanjem

HP 6830S tezave z napajanjem

cucolino ::

Lep pozdrav.
Torej, v rokah imam (razdrtega) laptopa HP 6830s, ki je bil... polit. :) No, ker ni moj, vnaprej hvala za prisparane besede glede tega... (sem jih ze sam namenil nekaj lastniku...)
Zacuda, znotraj ni vidnih sledi o politju, razen na bateriji BIOS-a, ki je malce oksidirana, opazil pa sem tudi malo zasmojene 3 kontakte na wireless kartici, ki sem jih ocistil, tako na plosci kot na kartici sami...
Kakorkoli, to na wireless kratici je ocitno znak, da se je nekaj malega usmodilo, vendar skorajda dvomim da bi to lahko bil glavni vzrok za tezave. Trenutno not wifi kartice ni, le disk, tipkovnica, stikalo za vklop, zaslon, trdi disk ter eden od ramov. Baterije nisem priklapljal, saj sem poskusil z napajalnikom. Situacija je naslednja: v prvo mi je ob priklopu napajalnika ob vtikacu zasvetila zeleno-modra lucka ter hkrati utripala oranzna. Za stos sem vzel baterijo Biosa ven, in poskusil se enkrat, tokrat je tudi oranzna svetila, in voila, racunalnik se je zacel vzigati. Ko sem po errorjih recovered biosa itd zagledal bootup zaslon windowsov, sem ga lepo izklopil (sistem me ne zanima trenutno...). Ponovno poskusim priklipiti napajalec, tokrat z novo baterijo biosa, in spet utripa, pa dam 3x, 4x, napajalc ven, not, ven, not, in vsake toliko priklopov oranzna lucka sploh ne zasveti (pc ne vzge), vsake toliko sveti in se racunalnik prizge, vecino poskusov pa enostavno utripa - takrat racunalnik tudi ne vzge. Ne glede na to, ali je bios baterija vstavljena ali ne.

Any ideas, wtf bi ga znalo matrat, plosco sem namrec pobral stran ter celo pocistil za vsak slucaj, ce bi bilo kje kaj stika... Dvomim da je kaj grozno narobe, ker se sicer valda ne bi na par poskusov normalno prizgal in zacel zaganjati.... ???
Help please :)

Lp Marko

Duhec ::

Mogoče plata (področje pod čipovjem) enostavno še ni dovolj presušena. Pusti jo še kak dan/dva nekje v kurilnici na toplem.

cucolino ::

Zgodilo se je 10 - 14 dni nazaj... :/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Reset bios

Oddelek: Pomoč in nasveti
321746 (1330) DeeCoy
»

Po prizigu samo black screen

Oddelek: Pomoč in nasveti
13987 (777) goranzaric
»

PC se prižge, ekran pa ne (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11114916 (13478) Berni_01
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317745 (13868) G_mAn
»

računalnik ne vžge (črn ekran)

Oddelek: Pomoč in nasveti
183163 (2905) janali

Več podobnih tem