» »

Celeron II 560@850

Celeron II 560@850

EASYdoor ::

Imam Celeron 566 in plato Abit VT6X4. Flashal sem si bios, da je podpirala cel. II in ko navijem na 850 (100*8,5) in voltazo 1,7V, mi je nestabilen, se v winse ne pride. Zato sem mislil da bom zvisal voltazo. Problem nastane, ker ne morem vec kot 1,7V!!! Pred tem sem imel celeron 433@540 in voltazo na 1,95V!!! Ampak bios je bil isti. Je mozno da je procesor zaklenjen na max. 1,7V voltazo?
...svet ni eden, svetova sta dva - PA JA :)))...

alien-w ::

ni mi jasno, kako si lahko imel pri prejsnjem procesorju samo 1.95V napetosti pa se navil si ga, ce je pa default voltaza za 0,25mikronske celerone (tudi tvoja 433ka) 2.0V! Meni je na 83FSBja delala 466@581 sele pri 2.2V.
Kaj zdej, a si si flashal bios al ne? A si dal ta novega gor (oznaka TG) ali imas starega (oznaka QW)?
Procesor ne more biti zaklenjen,razen, ce imas ksnega cudne, k je mutiral.:8)

V-i-p ::

Ok, kar je alien reku, drži vse... ampak naredi takole... jst mam tud vt6x4 plat, pa clerona 700, ok, torej maš proc nabit v adapter, drži? no, na adapterju maš jumperje za voltažo... dej v biosu na default, pa voltažo pol na adapterju dej na 1.8, al pa kej podobnega in pol ko boš v biosu spremenil voltažo iz default na po želji...:D boš imel izbire od 1.3 pa tja do 3.0... pa je... meni dela, zagotovo bo teb tud...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Jah kaj cem rect, eni imamo sreco. 433@540 na 84 fsb in to kot sus.

Bios sem takoj flashal, to pomeni, da je bil ze na 433 flashan. Tudi po tisti verjanti, se mi zdi nesmiselno, ce je prej lahko dostopal do voltaze 1,95++ sedaj pa ne!

Bom probal z adapterjem in sporocim.

Pikachu ::

Do tiste voltaze je dostopal zato, ker stari celeron rabi za NORMALNO delovanje 2.0V. Plosca je proc razpoznala in mu dala nazivno napetost. Nazivna napetost za TVOJ proc cii566 pa je 1.5 V!

Dalmatinc ::

charli hepppppppppppiiiiiiii ! Jst mam 350 in dela na 362:D:D

Pikachu: to bo to!

O.K. sem probal in sem ugotovil da na mojem adapterju ni nobenega jumperja za spreminjanje napetosti! Na srreco sem imel pri roki se enega, ki mu je popolnoma enak samo z razliko da ima en jumper JP1. Sem probal z zamenjavo slotov, vendar brez uspeha, potem sem pa spremenil pozicijo jumperja in v biosu nastavil na 1,7V. Sedaj ko tole pisem mi sistem deluje na 850 Mhz. Kako je tole v igrah ne vem, ker moram se sprobat. Ampak v biosu se vedno ne morem nastaviti na vec kot 1,7V!!!

Ali to pomeni da moram kupiti nov adapter, ki podpira spreminjanje voltaze (npr. Abit SLOTKET)?

Se da se na kaksen drugacen nacin to resit?

Hehm, sem zadevo resil. Ko sem imel na 850 je bil izkljucen gorb. Zato se je sesuval. Sedaj mi deluje 2 dni brez problema!

thanx!

boko34 ::

Imel sem isti problem z plosco Abit BE6-II.Voltaza mi je prisla najvec do 1.75V.Nato sem kupil Slotket III,kateri mi sedaj omogoca vecanje napetosti (hvala Hatch),tako da mi zdaj moj procesor c566 dela na 901Mhz in to samo z GoldenOrbom!

Ja najbrz bo res. Vendar sam sem resil problem z termalno pasto! Deluje 100% stabilno na 100 mhz zunanji frekvenci. Ce bom hotel vec si bom nabavil slotket III.
BTW, thanx anway!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C700@1176 !!!

Oddelek: Navijanje
161265 (949) celica
»

Naviti CII566 na ? problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
131108 (997) ABX
»