» »

Kabelska tv brez naročnine

Kabelska tv brez naročnine

peperko ::

Upam, da sem v pravem forumu. Če ne, admin, daj si duška in me postavi na pravo mesto. Hvala :]

PS - überamatersko vprašanje, zato se ne čudit tematiki in.. vprašanju.
Tl;dr pri dotičnem operaterju imamo trojčka (telefon/tv/internet). Ker tv programov (razen poročil) skoraj ne gledamo, telefona pa sploh ne uporabljamo, razmišljamo, da bi zamenjali paket in imeli samo internet. Tle pa se pojavi dilema.
- Nekdo od domačih bi rad imel vsaj teh nekaj osnovnih programov (RTVSLO, POP, A KANAL, ...)
- Smo v bloku.
- Tv in internet prideta preko istega kabla.
- Ob vselitvi sem tv priklopil na anteno v steno in takrat so programi normalno delali kljub temu, da spremembe naslova pri operaterju še ni bilo.
- RTV naročnino plačujemo.
- Ne, operaterja še nisem nič o tem spraševal. Nočem mu prehitro karkoli omeniti, da se ne bi kje zafrknil. Raje prej preverim tle.

Če imamo samo internet (se pravi, brez naročnine za kabelsko tv), ali lahko kljub vsemu preko antene v steni vlečemo teh nekaj osnovnih kanalov ali bo operater šel šarat po omarici in onemogočil njihov dostop?
Ideje/predlogi?

mitko25 ::

Na kratko:
Kabelski internet je možen le, kjer je tehnično izvedljivo in na aktivnem kabelskem priključku z L paketom ali z začetnim paketom digitalne televizije.
L.p.

peperko ::

mitko25 je izjavil:

Na kratko:
Kabelski internet je možen le, kjer je tehnično izvedljivo in na aktivnem kabelskem priključku z L paketom ali z začetnim paketom digitalne televizije.
L.p.
Hmmm, ne ve, če se prav razumeva ali če sem te jaz prav razumel. Vem, da se je vmes zgodil prehod na digitalno tv.

Izhod za kabelsko je v steni, na njem je ta majhen dvojni razdelilček od koder gre en kabel v tv (trenutno imamo še digitalno tv), drugi gre pa v modem. Če obdržimo internet, lahko potem po tem kablu v tv še vseeno vlečemo ter par osnovnih (ne-digitalnih, ampak navadnih kabelskih) programov?
Namreč, tv sem pred kratkim direkt preklopil na anteno (se pravi, mimo digitalnega sprejemnika) in dobil kar nekaj teh osnovnih programov. Sicer valjda slabše kvalitete, vendar za poročila in podobno dovolj dobro. Zanima me ali bomo TO (direkten preklop na anteno) lahko še zmeraj imeli, če odpovemo digitalni paket in obdržimo le internet?
Upam, da sem dovolj jasen :]

Hvala za odgovor.

refosk ::

Tiste osnovne programe lahko gledaš tudi samo s sobno anteno DVB-t.

fosil ::

Verjetno je hotel mitko povedat, da pri kabelski ni možno imet samo interneta, ampak moraš nujno vzet še tv zraven, ki je pogoj.
Najbrž ravno zato, ker se ne da izklopit tv-ja.
Lahko pa dobiš samo internet pri kakšnem DSL ponudniku in potem uporabiš kakšno sobno anteno.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Looooooka ::

Odvisno.
Pri nas ma obcina svojega kabelskega ponudnika, ki ima zaradi zacetne pogodbe cenejso narocnino in vecino kanalov s telemacha.Tle nas sploh ne morejo odklopit(pri providerji digitalni signal pretvarjajo v analognega in potem po celi obcini)...tko da ce bi se mi dal ugotovit kako skenslat narocnino(ker mam zraven se T-2) bi mel kabelsko zastonj.
In glede na to, da si vtaknil anteno v steno...mas mogoce isti primer.V tem primeru bos narocnino mogoce dobil ob stroskih(voda...sklad itd...za stanovanje).Vsaj tko je pri nas.10-12 eur al neki tazga.

peperko ::

Se pravi, kakorkoli obrnem, je no-go brez kabelske naročnine. Hmmmm, bo res treba zdaj poklicat ponudnika in se pozanimat, kako je s tem.
Hvala :]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach trojček - kako do samo interneta

Oddelek: Pomoč in nasveti
223037 (2175) mtosev
»

Inštalacija interneta v stanovanje - pomoč

Oddelek: Omrežja in internet
295789 (5044) Spajky
»

T-2 draži dostop do interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9422202 (15943) mtp2
»

Vezana trgovina (internet in TV)

Oddelek: Pomoč in nasveti
141761 (1435) kuglvinkl
»

Digitalna televizija!

Oddelek: Pomoč in nasveti
286869 (5392) robotek87

Več podobnih tem