» »

Kaj je narobe z diskom?

Kaj je narobe z diskom?

DiaMonDer ::

Imam eno težavo. Windows mi je javil da zmankuje prostora na disku D. Pogledal sem in res v moj računalnik piše da imam zasedenih 731gb in da imam prostora le se za 3mb. Pomislis sem pa sem vedel da zagotovo nimam tolk datotek not. Odprem disk in oznacim vse mape na disku in mi pod lastnosti napise da je vse skupaj veliko 155gb. Zakaj imam potem poln disk? Na disku je datotek za 155gb a pise mi da imam zasedenga 731gb.

Prosil bi za pomoc kako resiti problem.

Ce boste hoteli vam lahko nalozim tudi slikovno gradivo.

DeeCoy ::

Vklopi skrite datoteke.. In skoraj sigurno bi mogla biti tam mapa trash ali nekaj podobnega.. Verjetno so notri vse zbrisane datoteke, ki so bile prej na disku.

DiaMonDer ::

Eh mi je dopizdlo pa sm pred tem cel disk formatirou... :) tako da zdej je mim ce je blo kej skrito ali ne. Samo se to je mozno da je 550gb bilo skritih datotek? Malo veliko se mi zdi :) No sej zdej nima veze disk je prazen :)

kuglvinkl ::

To se tko ne dela.

DeeCoy ::

No, sem mislil da se ti gre predvsem za ohranjanje podatkov (brez kopiranja), drugače bi tudi jaz predlagal format.

kuglvinkl je izjavil:

To se tko ne dela.

Zakaj ne?

kuglvinkl ::

Ma sej lahko. Lahko rečeš, ne grem se več, pa formatiraš. Lahko pa pogruntaš, kaj je to za ene pol tera težka žival na disku.

DiaMonDer ::

Sam to je res. Sej mi je žal ker nism pogruntou. Samo če se to z odi še enkrat bom pa prvi preveru ce je skrita mapa. Drugace mi je pa prijatelj reku da je mogoce tud to da je kaksn kitajski disk pap ise da je 700gb velik u resnici je pa 200g da je tud to mozno...

kuglvinkl ::

A pa ja de.

Po moje je bil cache.

Zgodovina sprememb…

broken/link ::

za naslednjič najprej naredi:
start->programi->pripomočki->sistemska orodja->čiščenje diska
potem pa naprej :)
mogoče, da si imel tudi koš poln, ker datoteke, ki so v košu, ostanejo na disku. šele ko koš izprazneš se le-te popolnoma izbrišejo.
drugače je pa še veliko drugih opcij, ampak tako od oka mi je ta še najbolj verjetna.

DiaMonDer ::

Aham. torej se to napisem. broken/link sem probou tud ciscenje diska takrat pa je biu kos prazen. Ampak sem ugotovil kaj je blo. To kar ste mi napisali da je pod skrito mapo nekaj daotek...No ja sformatiral sem disk ampak zdaj je minilo par dni in se mi je ponovno naredila mapa za temi datotekami v ternutku veliko kar 7Gb. Pobrisal sem jo in danes se je naredila ponovno velika 2Gb. Mogoce kdo ve zakaj to dela? Vedno ponovno in ponovno jo brišem. Mapi je naslov neki explorer trash. Pa zelo veliko stvari se nabere neke cpu.data datoteke pa so velike po 400mb. Ve kdo kaj je to da se znebim teh datotek da se ne bodo spet nasnemavale.

kixs ::

Dej tocno napisi kako se imenuje mapa in datoteke.

Imas instaliran kak anti-virusni program? Disi po kaksnem trojancu.

lp

amigo_no1 ::

System restore ?

DiaMonDer ::

No ja ne vem kaj misliš glede system restore ker to je že dolgo dolgo nazaj da so tem mape tako da ne misls restorat nwm kolk casa nazaj. Okej antivirus hja imam kr neki "Microsoft Security Essentials" - tu je slika tega antivirusa: http://imageshack.us/f/847/antivirus.pn...
No ja tocno ime mape je: "time explorer storage" tu je slika mape: http://imageshack.us/f/525/imemape.png/ (aja pa se to tud ko zbrism mape je neki casa zbrisana pol se pa spet nasname ampak ne samo z novimi datotekami ampak obnovi tudi stare tako kot vidite na sliki je kr na enkrat spet 7Gb veliko).
Drugace pa ko odprem mapo imam najprej podmapo ki ima ime: "49c56267-9235-4684-9c7d-3e05a539b6b5"
V tej mapi so pa pac te datoteke. Ime jim pa je: cdp2.data, cdp3.data, cdp4.data, cdp5.data, cdp6.data, cdp7.data, cdp8.data, cdp9.data. Tako kot vidite na tej sliki: http://imageshack.us/f/72/imedatotek.pn...

Upam da sem vam kaj s tem slikami pa odgovori pomagou.
Pa hvala za odgovore ce se vam pa kaj svita kaj bi to bilo al pa kako resit pa kar z besedo na dan.

Hvala za odgovore.

DiaMonDer ::

Je ze v redu sem se posvetoval z strokovnjakom. Tezava je bla da mi je program Acronics Ture Image Home program delal nonstop backupe od celega diska. Torej samo odpru sm ta program preklicou da mi dela backupa pa je zdaj v redu ne dela vec backupa. Tako da ce bo koga zanimalo kako sem resila problem.

Hvala vsem ki ste mi hoteli pomagati.

Adijo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trije integrali pomoč!!!

Oddelek: Šola
193741 (3207) Math Freak
»

Freeze računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
9915 (773) kredn
»

sumljive zadeve?

Oddelek: Pomoč in nasveti
111370 (971) phuntaox
»

IBM praznuje 100 let

Oddelek: Novice / Ostale najave
205171 (3461) Riff
»

lisa oziroma trak na monitorju

Oddelek: Zvok in slika
11871 (599) deejay2

Več podobnih tem