» »

Poklicni pilot letala/helikoperja

Poklicni pilot letala/helikoperja

Gladi ::

Vem približno kako traja procedura do opravljenega izpita in podobno, ter vem da obstaja možnost študija na strojni fakulteti. Ampak dejstvo je, da sam študij še ne pomeni izpita, da so štipendije redke in moreš do profesionalne licence priti sam, tudi v sklopu šole moreš sam plačevati za vaje z letalom naprier. Dejstvo je tud to da te približno stane profesionalna licenca okoli 50k€.
Dejansko, kako nekaterim uspe pridi do profesionalnega ukvarjenja s tem, glede na cenovne razmere. Kakšne so cene v tujini?

jc ::

Začneš z PPL, potem voziš kolege za stroške bencina, potem se pa v kakem klubu probaš zmenit za vožnje panoram oz. šlepanja jadrilic. Tako počasi nabiraš ure... V tujini imaš pa razne letalske akademije, ki te za 50k€ spravjo do ATPL v enem letu.

gendale ::

v ameriki je fino, greš v vojsko in te tam šolajo za pilota
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

jernejl ::

Pred kratkim se mi je v gmailu prikazala reklama na to temo:
http://www.ibertour.com/en

Gladi ::

Kot sem zgoraj omenil, mi je jasno, da z denarjem ob ustreznih pogojih narediš predvsem verjetno izpit.Bolj me zanima kako so ne štipendirani prišli do svojega poklica, recimo?.

St235 ::

Vojska, drugih štipendij praktično ni.

Gladi ::

Vojska in policija ja, vendar letos sploh ne štipendirajo, recimo. Menda moreš met pa za štipendiranje vojske narejen CPL(A)izpit(torej stroški nekje 50k€) za policijo moreš imet pa narejeno saj PPL(A) ter seveda pri obeh faks. Če ne zbereš a.(20k€) ali b.(50k€) ti faks bore malo pomaga.

Varja od jc ja, je še nekako najbolj dopustna.

ABX ::

Jaz sem razmišljal da bi postal profesionalen pilot. Najboljše je da se pozanimaš pri vojski in se vpišeš na strojno fakulteto.

Takoj na začetku imaš trening in selekcijo v vojski. Če si sposoben te bojo izbrali, vendar moreš bit tip za to ker boš vedno stran od doma.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ABX ()

jamiroq ::

Gladi je izjavil:

Kot sem zgoraj omenil, mi je jasno, da z denarjem ob ustreznih pogojih narediš predvsem verjetno izpit.Bolj me zanima kako so ne štipendirani prišli do svojega poklica, recimo?.


oglasi se na informativnem dnevu v kaksnem klubu in povprasaj. v alc jih imamo enkrat januarja, drugi klubi imajo podobne termine.
ce si neucakan lahko povprasas po forumih klubov; alc, lcm, ak ptuj. drugi klubi imajo verjetno tudi svoje forume.

residual ::

A je kdo razmislil s poslovne plati o najemu kredita za tak študij 50k€ v tujini, da opravi tečaj hitreje (1-2 leti šolanja), nato pa z bolje plačano službo (a jo sploh dobiš?) prej kot v 10 letih odplačah kredit. Dalje pa je spirala navzgor...

PaX_MaN ::

Precej veliko informacij kje in kako je v Jokerjevem vedežu Jazst bi letel.

amigo_no1 ::

Avtor teme:
kakšno (in kako veliko) letalo misliš ? Potniški Airbus & co ? Vojaški lovec/ transporter ?

Gladi ::

Mislm da sem omenil da se bi bolj usmeril k helikopterjem, problematika je pa itak za obe smeri enaka.

jamiroq ::

šolanje za poklicne pilote helikopterjev (CPL(H)) izvaja, poleg ministrstva za obrambo, le še flycom. vsaj glede na tale dokument. za PPL(H) jih je malce več.

iggy ::

V angliji imaš šolo, ki ponuja štipendijo, sam sem prišel čez prvo fazo selekcije potem pa nisem imel časa it v london na drugo selekcijo, kjer dobiš aptitude teste. Je pa kar teško priti čez vso selekcijo, pa še potem mislim da moraš okol 10 000€ sam sfinancirat. Če končaš šolanje tam te že čaka sedež v EasyJetu, ker je to nekakšna šola njihova.
Hey, you're fat!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

lj- visokošolski študij strojništva

Oddelek: Šola
131931 (1563) 111111111111
»

Pilot - šolanje, finance..

Oddelek: Šola
92900 (2596) geniuus
»

Kdo vse igra letalske simulacije?

Oddelek: Igre
363895 (3399) Caligula
»

Plače - vzdrževalci letal

Oddelek: Loža
366539 (5624) BigWhale
»

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
817150 (5676) Andor

Več podobnih tem