» »

Windows Phone 7

Windows Phone 7

Temo vidijo: vsi
««
46 / 57
»»

darkolord ::

Če imaš "rootan" telefon, lahko tisto spremeniš v registru.

flameir ::

Pozna kdo offline slovar za WP7? lp

_Dormage_ ::

martincek1 ::

Sar vrednost: 1.33 LOL navali narode.

SLO_Matej ::

_Dormage_ je izjavil:

http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...
O_O!

Jap, pred kratkim je Mobitel dodal v ponudbo Lumio 900 in tudi Lumio 610.

Cooper ::

S ceno pa močno, močno pretiravajo.

Tilen ::

Normalna cena za flagship.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

_Dormage_ ::

Če še kdo razvija wa WP7 dobra novica.
Od včeraj naprej lahko tudi v sloveniji objavljamo plačljive aplikacije na marketplace.
Denar se nakazuje prek kreditne kartice in v prihodnosti bo tudi paypal.

Fairplay ::

Ima kdo kontakt do oddelka na Microsoft Slovenija kjer odklepajo windows phone telefone?
Kako to poteka?

Wisse ::

_Dormage_ je ravno nad tabo napisal, da je po novem v razvijalskem programu podprta tudi Slovenija. To pomeni, da se sedaj lahko tudi pri nas vsak prijavi ko razvijalec (100€($)/letno, oz zastonj za študente z Dreamsparkom) in tako dobi pravico do odklenjenega telefona.

M$ Slovenija je prej odklepal telefone nadobudnim razvijalcem, ker druge uradne opcije ni bilo (mogoče Chevron), sedaj potrebe po tem ni več.

Lahko, da imaš dovolj namazan jezik oziroma veliko sreče in ti bo kljub temu uspelo koga prepričat, da ti telefon odklene. Poizkusi.

_Dormage_ ::

Dreamspark pavi, da so vse tri Unvierze vključene.
Bom probal zvečer naredit student account pa poročam.

Yoda Master ::

Jp jaz mam prek Dreamsparkovega student accounta odklenjenga že nekaj časa, preverjeno deluje.
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

clix ::

Fe ni noter? Vse kar sem našel je Študentski Svet Fakultete Za Elektrotehniko, samo imam potem problem pri verifikaciji, saj ne sprejme @student.uni-lj.si

Tilen ::

Afaik delujejo le .edu domene.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

clix ::

in kako se lahko potem mi verificiramo?

flameir ::

Tudi jaz bi bil vesel odkljenega telefona, če se da legalno. Če kdo zna pomagat, bi prosil, da kaj več napiše :) hvala
pa še eno vprašanje, če mi ga ne bo ratal odklent.se potemtakem da plačevat zdaj tud aplikacije v sloveniji? sam potem morm resetirat telefon, ker mam na UK market nastavljen kajne? na telefonu mam že tolk aplikaciji, da me kr glava boli, če pomislm da bi moral vse še enkrat nameščat :(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flameir ()

darkolord ::

clix je izjavil:

Fe ni noter? Vse kar sem našel je Študentski Svet Fakultete Za Elektrotehniko, samo imam potem problem pri verifikaciji, saj ne sprejme @student.uni-lj.si
Mislim da gre z @student.uni-lj.si, le nekaj drugega moraš izbrati kot šolo - ne spomnim se točno, kaj.

_Dormage_ ::

Šlo skozi brez problema z našo univerzitetno domeno.

primar ::

Pozdravljeni,

ker sem še relativno nov uporabnik WP7 bi imel eno vprašanje. Ker za razne TV varjante nimam časa sem se z prejšnjim telefonom navadil, da zvečer pogledam kako serijo na tej strani: http://www.cucirca.com/ . Ampak z mojo novo lumio 710 nikakor ne morem mimo reklam, ki nostop nekam preusmerjajo stran. Z HTC-jem sem probal in gre, tukaj pa nikakor. Ima kdo kako rešitev?

Pa še to - je mogoče kdo odkril kako aplikacijo za merjenje razdalje z kamero? To sem videl na androidih, na WP pa ne najdem... Vem da zadeva ni točna, ampak pri mojem delu bi bila zelo uporabna, ko moram oceniti neko razdaljo.

Hvala za odgovore!

LP

Borut

destiny ::

Dons ob 10h bo na amazon.de časovno omejena akcijska ponudba Nokij Lumia 900, če koga zanima.. : Klik!

NavadniNimda ::

Odklenjene Nokia Lumia 900 je tule za 419 € vključno s prevozom, 10 € je pa še zaščita (pošiljajo iz Velike Britanije, tako da ni nobene dodatne DDV niti carine):
http://electronics.simplyelectronics.ne...

destiny ::

Haha, res je za en drek znižanje. Ponavadi se v teh Rausverkaufih zadevščine dobi precej ceneje, tale lumia ima pa le 1% popust.. Podn!

flameir ::

Obstaja aplikacija, ki bi omogočala predvajanje flash videov? (gre za prenose fuzbal tekem).
Morda kdo ve, bo v WP8 flash deloval?
hvala in lp

LuGi ::

Nebo flash podpore v 8. Glede aplikacije pa tudi dvomim da obstaja kaksna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuGi ()

SLO_Matej ::

Neka taka aplikacija celo obstaja v Marketplacu: FlashVideo For WP7.

flameir ::

A androidi majo flash podporo?

Tilen ::

Apple iOS nima.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

broken/link ::

flameir ::

Zakaj nimajo tega?? tolk funkcij, pol pa neke osnove ni..

Tilen ::

Zato, ker porablja preveč energije.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

flameir ::

Lol.
Tud navigacija jo.
Namest da take procesorje štimajo, bi lahko zrihtal eno ornk baterijo, k bi držala en teden. Moje mnenje.

LuGi ::

Skrajn cas da se poslovi in vsi popularni portali bodo presli na html5,...

Bor H ::

Žal HTML5 še ni dorasel svoji nalogi (sploh DRM ga matra), po drugi strani pa tudi Flash ni ravno biser na telefonih. Sej tudi na Androidu ga je že težje dobit odkar ga je google umaknu iz marketa.

Lonsarg ::

Ko bo stran kot je redtube v HTML5 se bomo pa pogovarjal:) Ne resno, še kar nekaj let je oddaljeno množično odrekanje flashu. Je pa res, da se že trenutno da živet brez za silo. Torej pomankanje flash podpore ni tako grozno, kot je bilo 3 leta nazaj.

matrix2 ::

že nekaj časa me muči Bing ki ne omogoča gledanje map neposredno preko GPS-a, ampak samo preko Wi-Fi internet povezave, kar mi ne koristi nikakor. Obstaja kakšen program, ki koristi GPS?? Z katerim programom bi lahko refrešal GPS, saj se mi pri Treckerju, neprestano ugaša ali izgublja signal, od kar sem posodobil WP. Pa še nekaj, že nekaj časa iščem predvajalnik z zasilnim EQ, pa opažam da bi bil velik greh, če bi programerji to dodali. Predvajalnikov malo morje, vsi skupaj pa niso vredni, enega centa!!!

flameir ::

Tudi mene zelo zanima predvajalnik z EQ, res ne vem kaj je nokii, včasih so sloveli po bateriji, zvočnikih, zdej so pa ravno te zadeve šibke točke lumie :(
glede flasha me pa sam zanima, če wp7 podpora html5, oz bolje rečeno, če bojo tud fuzbal streami prešaltal iz flasha na html5? :)
hvala za odgovore ;)

SLO_Matej ::

IE9 Mobile podpira HTML5, ja.

matrix2 ::

flameir je izjavil:

Tudi mene zelo zanima predvajalnik z EQ, res ne vem kaj je nokii, včasih so sloveli po bateriji, zvočnikih, zdej so pa ravno te zadeve šibke točke lumie :(
glede flasha me pa sam zanima, če wp7 podpora html5, oz bolje rečeno, če bojo tud fuzbal streami prešaltal iz flasha na html5? :)
hvala za odgovore ;)


to se tudi jaz že nekaj časa sprašujem?? Imam Nokio N78, ki je softwarsko pravi stroj naprem WP. Res ni tako svetlobno hiter ampak, omogoča veliko več kot WP, da o androidu ne izgubljam besed!!!

flameir ::

Minimalistika je kul, sam če določene stvari mankajo, ni več kul. Vsaj zame ne.
Sem si kupu pa ene dobre slušalke od sonyja, je vsaj malo boljši zvok...

matrix2 ::

res je da vrhunske slušalke z bass bostom, malo omilijo situacijo, ampak da zaradi kapric Microsofta zapravim 50€ za neke miniaturne slušalke. Na nokiji imam športne Philips za 20€, in ker ima osem stezni EQ, grmijo in se sliši kot doma na velikih.

flameir ::

točno tako...sam zgleda bolj slabo, da bova kdaj dočakala HQ na WP telefonih... :D

Bor H ::

HTC ima nek EQ gor, kakšen čip je v telefonu je pa tudi bolj kot ne stvar proizvajalca.

matrix2 ::

kaj pa ima čip z EQ, to je čisto softwarska varjanta in politika Microsofta, ki se mi je do konca zasral z temi winsi. Še WM so bili celo stoletje pred WP, WM so bili saj podobni XP-jem. No pa pustimo to, sedaj sem se zaj... in hitro ne več, oziroma nikoli na Windowse. Posodobili so se mi pred kratkim pa še sam ne vem zakaj je trajalo 28min, ko poženem telefon pa ugotovim, da je vse popolnoma isto:) Kot drugo zbrisalo mi je vso glasbo, to bi še bil najmanjši problem, Trecker mi več ne deluje. Že prej ni delal niti približno, kot punci na Androidu, sedaj sploh več ne dela, GPS, zmrzuje, pot se piše in se ne piše, če počakam se vse zbriše. Mislim za bruhat pa tale WP!!!

SLO_Matej ::

Meni Sports Tracker dela brez težav in je tudi pred posodobitvijo na Tango delal. Kot vedno so mi tudi vsi podatki na telefonu ostali po posodobitvi in ne vem zakaj tebi ne bi. Kateri telefon imaš?

Ker tole je več ali manj neresnica.

Bor H ::

Rekel sem, da je EQ pri HTCju na voljo, tisto s čipom sem pa rekel, ker se mi zdi da se je nekdo pritoževal nad kvaliteto zvoka

anyway, meni je pa WM bil grozn (vem kaj govorim, ga imamo še zmeraj pri hiši), sta pa z Androidom čisto druga filozofija kot WP7 in iOS (čeprov iOS je z leti dobil kup funkcij): raje manj funkcij pa naj tiste delajo ter GUI mora biti čist in odziven
Zdej kaj pa tebi bolj ustreza je pa od tebe odvisno in morem reči, da če bi bil prisiljen 2 leti nazaj kupit Android bi bil zelo nesrečen. Ljudje smo različni ampak sumim da imajo z WP7 probleme predvsem tisti, ki si radi napravo čist predrugačijo in totalno podredijo, meni osebno je pa kul pustit na napravi original SW in jo pač uporabljat za njen namen. Še enkrat: stvar okusa, primerjat WP7 in Android ter WM je pa podobno kot primerjat pištolo in raketometalec.

RazzorX ::

matrix2 je izjavil:

kaj pa ima čip z EQ, to je čisto softwarska varjanta in politika Microsofta, ki se mi je do konca zasral z temi winsi. Še WM so bili celo stoletje pred WP, WM so bili saj podobni XP-jem. No pa pustimo to, sedaj sem se zaj... in hitro ne več, oziroma nikoli na Windowse. Posodobili so se mi pred kratkim pa še sam ne vem zakaj je trajalo 28min, ko poženem telefon pa ugotovim, da je vse popolnoma isto:) Kot drugo zbrisalo mi je vso glasbo, to bi še bil najmanjši problem, Trecker mi več ne deluje. Že prej ni delal niti približno, kot punci na Androidu, sedaj sploh več ne dela, GPS, zmrzuje, pot se piše in se ne piše, če počakam se vse zbriše. Mislim za bruhat pa tale WP!!!


Pa človek, zakaj si ti še zmeraj na WP, če ljubiš Android? Če si imel pred nakupom potrebo po telefonu, ki je zmožen določenih stvari, zakaj hudiča nisi kupil tistega telefona, ki to omogoča?

Mimogrede, očitno WM sistema nisi poznal niti približno, če ga takole primerjaš z WP. Android je nekako kot "izboljšan" WM, sta si zelo podobna po funkcionalnosti in požrešnosti.

matrix2 ::

Bor H je izjavil:

Rekel sem, da je EQ pri HTCju na voljo, tisto s čipom sem pa rekel, ker se mi zdi da se je nekdo pritoževal nad kvaliteto zvoka

anyway, meni je pa WM bil grozn (vem kaj govorim, ga imamo še zmeraj pri hiši), sta pa z Androidom čisto druga filozofija kot WP7 in iOS (čeprov iOS je z leti dobil kup funkcij): raje manj funkcij pa naj tiste delajo ter GUI mora biti čist in odziven
Zdej kaj pa tebi bolj ustreza je pa od tebe odvisno in morem reči, da če bi bil prisiljen 2 leti nazaj kupit Android bi bil zelo nesrečen. Ljudje smo različni ampak sumim da imajo z WP7 probleme predvsem tisti, ki si radi napravo čist predrugačijo in totalno podredijo, meni osebno je pa kul pustit na napravi original SW in jo pač uporabljat za njen namen. Še enkrat: stvar okusa, primerjat WP7 in Android ter WM je pa podobno kot primerjat pištolo in raketometalec.


no deloma ti dam prav, imam rad seveda odziven sistem, ter takšen ki iam obilico uporabnih funkcij, ter je možno aparat odklenit, da si naložim navigacijo ter ostale plačljive app-se. Pri Andro sistemih to ni bil nikoli vprašaj, WP pa teži z vsemogočimi fintami in te spravi na kolena že pri namestitvi kakšne odklenjene navigacije. Na ttorentih se dobi samo andro app, le zakaj?? Ker je Microsoft zaklenil svoj sistem in se lahko crtaš, da boš naložil kakšen odklenjen app. Kar se tiče trackerja, imam LG optimus, nikoli mi ni delal kot se zagre, vedno je GPS nagajal, in nikoli se potem samodejno ni vključil nazaj, ampak ko se je enkrat izključil zbogom cela pot, kolesarjenje pa lahko traja tudi 4ure:( Ne moreš nardit geo fotke, ko greš ven iz trecker-ja se pot briše pri Androidu lahko izključiš popolnoma vse pa se trecker oz. pot in GPS ne prekine. Da obilica funkcij za Trecker na Androidu raje ne omenjam, ki jih WP lahko le sanja!!!

matrix2 ::

RazzorX je izjavil:

matrix2 je izjavil:

kaj pa ima čip z EQ, to je čisto softwarska varjanta in politika Microsofta, ki se mi je do konca zasral z temi winsi. Še WM so bili celo stoletje pred WP, WM so bili saj podobni XP-jem. No pa pustimo to, sedaj sem se zaj... in hitro ne več, oziroma nikoli na Windowse. Posodobili so se mi pred kratkim pa še sam ne vem zakaj je trajalo 28min, ko poženem telefon pa ugotovim, da je vse popolnoma isto:) Kot drugo zbrisalo mi je vso glasbo, to bi še bil najmanjši problem, Trecker mi več ne deluje. Že prej ni delal niti približno, kot punci na Androidu, sedaj sploh več ne dela, GPS, zmrzuje, pot se piše in se ne piše, če počakam se vse zbriše. Mislim za bruhat pa tale WP!!!


Pa človek, zakaj si ti še zmeraj na WP, če ljubiš Android? Če si imel pred nakupom potrebo po telefonu, ki je zmožen določenih stvari, zakaj hudiča nisi kupil tistega telefona, ki to omogoča?

Mimogrede, očitno WM sistema nisi poznal niti približno, če ga takole primerjaš z WP. Android je nekako kot "izboljšan" WM, sta si zelo podobna po funkcionalnosti in požrešnosti.


v tejle recesiji je prodati telefon ravno tako kot prodati avto, če ga dam za 50EU, potem bolje da ga znucam, do čipa, pa čeprav samo za klicanje. Vendar za njega ravno nisem odštel drobiž, edino kar me zelo razveseli so vrhunske fotografije in video. Glej tudi jaz sem imel WM, vsak malar ma svoje oči,res se po odzivnosti ne more kosat z WP, vendar si lahko vse prilagodil svojim navadam, to pa je itak bistvo vsega. A boš pustil da ti neka koorporacija vsiljuje minimalitične funkcije, in boš sistem hvalil samo zato ker se nočeš sramotit pred frendi, da si se zajebal:)

Bor H ::

Ne, bistvo je da zadeva dela out of the box in ne porabim pol življenske dobe naprave, da bo delala (kot sem to počel z Nokio 5800). Vsaj meni danes, pet let nazaj pa nisem mogu bit srečnejši kot ko sem formatiral PC. Pol sm pa punco dubu in spremenu prioritete.

Kar se pa Sport trackerja tiče: aplikacije grejo lahko v "spanje", če tvoja priljubljena aplikacija tega ne podpira ni to krivda sistema, ti pa marsikatera aplikacija ostane tam kjer si jo pustu, igre prav tako. Na tvojo željo po piratiziranju pa ne bi drugega dodal kot da pač tega ne moreš štet v realni minus sistemu.

RazzorX ::

matrix2 je izjavil:

RazzorX je izjavil:

matrix2 je izjavil:

kaj pa ima čip z EQ, to je čisto softwarska varjanta in politika Microsofta, ki se mi je do konca zasral z temi winsi. Še WM so bili celo stoletje pred WP, WM so bili saj podobni XP-jem. No pa pustimo to, sedaj sem se zaj... in hitro ne več, oziroma nikoli na Windowse. Posodobili so se mi pred kratkim pa še sam ne vem zakaj je trajalo 28min, ko poženem telefon pa ugotovim, da je vse popolnoma isto:) Kot drugo zbrisalo mi je vso glasbo, to bi še bil najmanjši problem, Trecker mi več ne deluje. Že prej ni delal niti približno, kot punci na Androidu, sedaj sploh več ne dela, GPS, zmrzuje, pot se piše in se ne piše, če počakam se vse zbriše. Mislim za bruhat pa tale WP!!!


Pa človek, zakaj si ti še zmeraj na WP, če ljubiš Android? Če si imel pred nakupom potrebo po telefonu, ki je zmožen določenih stvari, zakaj hudiča nisi kupil tistega telefona, ki to omogoča?

Mimogrede, očitno WM sistema nisi poznal niti približno, če ga takole primerjaš z WP. Android je nekako kot "izboljšan" WM, sta si zelo podobna po funkcionalnosti in požrešnosti.


v tejle recesiji je prodati telefon ravno tako kot prodati avto, če ga dam za 50EU, potem bolje da ga znucam, do čipa, pa čeprav samo za klicanje. Vendar za njega ravno nisem odštel drobiž, edino kar me zelo razveseli so vrhunske fotografije in video. Glej tudi jaz sem imel WM, vsak malar ma svoje oči,res se po odzivnosti ne more kosat z WP, vendar si lahko vse prilagodil svojim navadam, to pa je itak bistvo vsega. A boš pustil da ti neka koorporacija vsiljuje minimalitične funkcije, in boš sistem hvalil samo zato ker se nočeš sramotit pred frendi, da si se zajebal:)


Verjemi, nisem se zajebal. Če pa sem se, sem se le zato, ker nisem kupil iPhone, ker ima le več uporabnih aplikacij kot WP (zaenkrat). Ne potrebujemo vsi telefona, da bi ga preurejali na 1001 način, ter se cel dan ukvarjali le s tem, kako izgleda ikona za vreme na zaslonu. WP mi pač ponuja (skoraj) vse kar potrebujem, s primerno odzivnostjo in, kot že omenjeno, je deloval out of the box - kar za android ne moremo trditi (sploh ko sem videl HTC One X, kateremu je štekala celo kamera - kljub tako oglaševanemu 4 jedrnemu procesorju, novi verziji OS-a itd... - dokler nisi naložil nekih popravkov). Eni se ukvarjamo z drugimi problemi v življenju, ne s takimi, koliko bomo povečali bass na equalizerju, zato nas preprost sistem interesira veliko bolj kot kompliciran.
««
46 / 57
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1347269349 (174110) clix
»

Nokia Lumia 800 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
32682034 (48454) Ciklamen
»

Kateri telefon?

Oddelek: Mobilne tehnologije
499492 (8191) SLO_Matej
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15028498 (22661) leiito
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9421027 (18382) Tilen

Več podobnih tem