» »

Windows Phone 7

Windows Phone 7

Temo vidijo: vsi
««
35 / 57
»»

SLO_Matej ::

Ravno danes sem od prijatelja dobil SMS: "Lep pozdrav z Lumie 800. :D" Tako da ja, očitno jih še kupujejo. :)

Tilen ::

Nesta je izjavil:

A folk dejansko se vedno kupuje WP mobitele?? :)


Še en, ki ne ve o katerem sistemu je sploh govora.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Lonsarg ::

Well, Microsoft ima še srečo, da so Windows Mobile poznali bolj ali manj samo ljudje tipa slo-tech. Še zmeraj pa se seveda najdejo kake izjeme, ki vejo kaj je Windows Mobile in ne kaj je Windows Phone:)

matrix2 ::

če sem iskren do sebe, WM mi je precej bolj sedel, samo kaj ko je bil počasen, hroščat in se je precej sesuval:(

Lonsarg ::

Kaj je bil pa potlej plus?:D

Dobro, jaz sem tudi kupil Windows Mobile telefon, v cajtih Android 1.0 in iOS 1.0, ker takrat je bil Windows Mobile edini res "pametni mobilni OS", Android ter iOS pa sta bla še mlada in tako brez funkcij, da bi jima težko rekel pametni OS. Ampak časi so se spremenili, zdaj ne rabiš več nepraktičnega in grdega WM, da imaš zmogljiv mobilnih, zdaj obstajajo tudi OSi, ki opravijo isto delo na človeku prijaznejši način,

s51as ::

Eden od njih je tudi Mango :D
It's just me myself and I

tado6 ::

Jaz imam Windows Phone, Lumio 800, in je ne zamenjan za noben denar. Tako da jaz ga samo priporočam...

matrix2 ::

no če smo že pri Mango... A kdo pozna opcijo kje se vključi GPS ročno, kajti na Treckerju se mi ves čas isklaplja in potem ne beleži poti. Včasih moram dobesedno izključit aparat, da se GPS vključi, imam pa še en drug problem. Povezuje se vedno preko BING, kje je možno preklopit na Google, ter kako si lahko ogledujem svetovne mape pod MAPS brez, da sem povezan preko Wi-Fi, ampak samo preko GPS??

SLO_Matej ::

Za vključitev GPS-a greš pod Settings -> location in nastaviš na on. Bo pa verjetno tracker (vsaj pri Sports Trackerju je tako) moral biti vedno v ospredju, da bo preko GPS-a beležil pot. Kljub temu lahko telefon zakleneš in ugasneš zaslon.

Kaj se ti povezuje vedno preko Binga? Če bi rad gledal tudi Google Maps si namesti kakšno namensko aplikacijo, kot je npr. Bingle Maps.

Za offline zemljevide/navigacijo pa uporabi Nokia Drive v kolikor imaš Lumio, sicer pa boš moral tudi namestiti kakšno namensko aplikacijo; npr. Navigon Europe.

matrix2 ::

nimam Nokio imam LG optyimus 900. Skratka ti zemljevidi so cool, vendar vse le preko Wi-fi. Pri Sports Tracker-ju je problem, da se GPS sam izključi med potjo, to napako komentirajo tudi ostali na marketu. Menda je kriva hroščatost, ker punca ima na andro in dela ko šus, tudi na stari Noki-ji N78 mi špila v nulo, le na WP mi večkrat zamoči in prekine, če tudi je v ospredju. Pa še nekaj ker opažam da vas je veliko na temo WP in poznate sistem. A pozna kdo kakšen programček za predvajanje glasbe kjer bi bil vključen tudi EQ?? To iščem že kar nekaj časa tudi na marketu, kajti pri Nokiji mi ravno EQ popravi zvok za 1000% in base, ter čistost. Zato si lahko privoščim tudi malo slabše slušalke pa kljub temu je kvaliteta zelo na nivoju.

flameir ::

Vsem, ki ste v dilemi z nakupom windowsa:

Mineva 8dni od kar imam lumio 800. Prve dva dni sem bil malce razočaran nad omejenimi nastavitvami, nedelujočim eduoramom. Tretji dan sem se odloču, da ga ne bom dal na bolho, zdej pa sm prepričan, da ga ne menjam niti za samsunovega trojčka ali jabolčka št 4s :) odzivnost sistema je res neverjetna, poleg tega mi je sam windows res lepo vizualno oblikovan, in ko sem se v petek malce igral z SGS2, mi enostavno ni bil več všeč :D zanimivo :D zdej tisti, ki se kregata, ker deluje hitreje ter kateri ima boljšo strojno opremo. Windows phone ne potrebuje dvojedrnih procesorjov in ne vem kaj. Samsungu kvečjemu več baterije gre zaradi tega ;) kar se pa tiče hitrosti delovanja, sta pa oba približno enaka, razlika med windows phone in android je predvsem v tem, da če ju bomo primerjali čez eno leto, bo delovanje SGS2 počasnejše od lumie800. ker enostavno na android se prilepi ogromno smeti, ki ti stvar upočasnjujejo.

Nekaj mojih nasvetov :)
-Če ti je WP7 všeč, pa ne veš če bi ga kupil, pojdi na WP7.
-Če imaš rad praktično vse že integrirano v telefon, kupi WP7.
-Če imaš telefon več kot eno leto, kupi WP7, kajti tudi po enem letu, bo delovanje povsem enako hitro, kot prvi dan nakupa.
-Če bi rad odlično zastonj navigacijo, kupi NOKIO z WP7.
-Če bi rad piratiziral, pojdi na android (govorim za take, kot sem jaz, ki nima ne vem kok pojma o tem)
-Če bi rad eduoram, pojdi na android.
-Če je zate nujno potrebno imeti na telefonu pregled datotek, pojdi na android, saj WP7 tega nima. (opomba: že v samem začetku so po mojem s tem zgrešili, ker tega telefon enostavno ne rabi (MOJE MNENJE!!))
-če je zate nujno potrebno izmenjavanje datotek prek bluetootha, pojdi na android, saj WP7 zaenkrat tega ne podpira.


Pa fantje, ne se kregat ker je boljši, ker je hitrejši in ne vem kaj. Vsak ima kakšen plus, in kakšen minus. Tako kot lahko za WP7 povemo nekaj minusov, jih lahko povemo tudi za Android. Jaz bom kle napisal - in +, ki sem jih v tednu uporabe našel na WP7.

najprej minusi:
-ne podpira eduorama oz. drugače povedano nima podrobnih nastavitev za wlan
-ne podpira bluetooth izmenjavo datotek
-za prenašanje datotek potrebuješ program Zune, s katerim izgubiš kar precej živcev, preden ga poštudiraš. no, je pa res, da ko ga, potem ti stvar postane celo zelo všeč (vsaj meni) :)
-težko je piratizirat :P :D
-baterija mi zaenkrat zdrži le 1 dan. upam, da se bo s časom avtonomija izboljšala, kakor se je nekaterim

in še plusi:
-super fotoaparat
-odličen predvajalnik glasbe in video posnetkov (recimo en škrat: če izklopiš slušalke, med tem, ko predvajaš glasbo, se samodejno pavzira. to zna prit prav študentom, dijakom, če se kdaj med predavanjem pomotoma izključ :D )
-ko je zaslon zaklenjen, imaš ob pritisku na tipko "odkleni" glavne kontrole za predvajalnik
-všeč mi je odzivnost in preprostost
-z imenikom ti lahko sinhronizira cel facebook, windows live, itd.
-brskalnik mi je res enkraten
-nokia drive sem preizkusu včeraj in deluje res lepo, pa še ne potrebujem omrežja :))
-koncept sistema, ki te vedno v trenutku s srednjo tipko vrne na začetni zaslon je res enkraten, ker lahko v trenutku dostopaš do stvari, ki jih potrebuješ..in zraven ti aplikacije ne zapre, ampak le-ta teče v ozadju, kasneje pa se sama od sebe ugasne, če se nanjo več ne vrneš.

lep dan in se opravičujem za slovnične napake in kmečko izražanje :D

Tilen ::

Eduroam ne deluje, ker se pri nas uporablja prastara tehnologija. V tujini (na posodobljeni opremi) Eduroam na WP deluje brez problema. Naš Eduroam je na nivoju IE6, če veš kaj ti želim povedat. MS se je odločil, da tega več ne podpre, ker je passe.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

flameir ::

ja saj to vem, sam vseeno ne vem zakaj bi blo to problem integrirat? upam da se pri ns zganejo pa posodobjo omrežje, ker to ni vse skp nč res...

matrix2 ::

no čakam na odgovor dva dni, pa se mi zdi da ni korenjaka ki bi mi odgovoril?!?!

Tilen ::

ri Sports Tracker-ju je problem, da se GPS sam izključi med potjo, to napako komentirajo tudi ostali na marketu. Menda je kriva hroščatost, ker punca ima na andro in dela ko šus, tudi na stari Noki-ji N78 mi špila v nulo, le na WP mi večkrat zamoči in prekine, če tudi je v ospredju.


Jaz uporabljam Endomondo in do sedaj nisem imel težav. Da ne boš rekel, da govorim na pamet, tukaj imam en 24m workout kateri seveda ni prekinil.

A pozna kdo kakšen programček za predvajanje glasbe kjer bi bil vključen tudi EQ??


To pa ne bi vedel.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

matrix2 ::

kapo dol, da saj nekdo odgovoril!! Sem gledal Endomondo, vendar je res robusten programček. Mogoče je ravno v tem poanta, da je bolj stabilen. Bom počakal, da se nas usmilijo programerji z kakšnim popravkom, ki je že zelo nujno potreben.

Še vedno pa sem na lovu za glasbenim predvajalnikom z EQ...

Tilk ::

A se splača vzet nokio lumia 800 al počakat na windows 8 telefone?
Tilk

Matic1 ::

Punca ima optimus 900. Uporablja endomondo b.p.

s51as ::

Tilk kolkor vem bodo vsi WP telefoni brezplačno nadgradlivi na Win 8
It's just me myself and I

Matic1 ::

meni omnia še vedno tko dober deluje, da ne morem opravičiti nakupa Lumie. Pa kolkerkol se trudim :D

primar ::

Čez vikend sem tudi sam postal lastnik Lumie 710 in do sedaj lahko rečem samo vau! Vse dela lepo, gladko, aplikacij malo morje, GPS mi vleče v bajti, medtem ko imam z garminom še v avtu probleme. Wi-fi mi nič ne prekinja, kar je bila na prejšnji E63 prava mora, Zune dela lepo, sploh wi-fi sinhronizavija mi je všeč. Fotoaparat je super za telefon. Skratka zaenkrat sami plusi, tako da lahko priporočam nakup... pa tudi baterija ni tak problem kot je prikazan v raznih testih.

LP

Tilk ::

Ogledano imam lumio 800. Pac telefon bi kupil za nadalnje 2 leti pa ne vem kako bo z upgrejdom na wm8
Tilk

Bolf3nk ::

na wm8 nikoli

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bolf3nk ()

_Dormage_ ::

Windows Phone mogoče..

s51as ::

A kdo ve kako zavrneš klic s pošiljanjem vnaprej genereranega SMSja? Jaz mam samo Answer + Ignore.
It's just me myself and I

Tilk ::

Jap, zafrknu sm =). Windows phone 8 sm mislu.
Tilk

klemen33 ::

pred parimi dnevi sm nabavil lumio 710. Z aplikacijo contact transfer sm prenesel kontakte iz starega telefona. Sedaj pa teh kontaknov ni nikjer...mogoče kdo ve kako to uredit oz. kje jih dobim. če me kdo pokliče ali pošlje sms mi izpiše le številko:/

_Dormage_ ::

So v oblaku :)
Kako so ti pa zginli ne vem, si verjetno spreminjal nastavitve od računov?

Zgodovina sprememb…

klemen33 ::

v kakšnem oblaku?:D
pod nastavitvami sm odkljukal windows live, facebook in google. sm pa poizkusil tudi vsakega obkljukat vendar kontaktov še vedno ni nikjer...obstaja kakšen program za kontakte? in če bi jih upal dati na sim kartico?(v primeru da dam sim v drugi telefon in kontakti bojo tam) mam pa navadne kontakte ki so bili shranjeni na prejšnji sim kartici starega telefona..

upam da je razumljivo ker sem vse bolj na hitro po kmečko napisal:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klemen33 ()

_Dormage_ ::

Kontakti se na WP7 shranjujejo v oblak.
Ne vem točno na kak način si jih prenašal, ampak če si jih uspešno prenesel so shranjeni na enem od računov.
Če si jih sinhroniziral z Windows Live računom so potem tam.
Nekaj je o tem že bilo govora v tej temi, mislim, da se lahko z windows live računom prijaviš prek web browserja in pogledaš kontakte, ki so sinhronizirani.

Aplikacije contact transfare ne poznam :(
SLO Matej bo sigurno kej podrobneje pokomentiral... :)

Zgodovina sprememb…

klemen33 ::

prenašal sem jih preko programa ki sem ga prej omenil ki prenaša preko bluetooth-a in je bil že prednaložen na telefonu. napisalo mi je da se bojo nahajali v windows live ampak tam jih ni..

zanima me pa tudi ali je mogoče izklopiti samodejno popravljanje pri pisanju sms sporočil?
:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klemen33 ()

Malajlo ::

Preko bluetootha na internet? Ziher?
Najbrz ti jih je preneslo (sicer ne vem, kako) na telefon, od tam pa v oblak. Si imel že nastavljen account prej ali si to kasneje aktiviral?

klemen33 ::

prejšnji tedn sem v četrtek kupil telefon, sim kartico pa sem dal v telefon šele danes. že prejšnji teden sem si preko telefona ustvaril windows live račun. Na Nokii lumia 710 je že prednaložen program ( Contact transfer) kjer ti da navodila da na drugem telefonu vklopiš bluetooth in ti preko njega prenese kontakte v telefon. napisalo mi je da je vspešno preneslo vseh 113 kontaktov(kolikor jih je bilo na prejšnjem telefonu) in naj bi se nahajali v windows live računu. potem pa:
people-> settings -> filter my contact list-> obkljukam samo Windows Live in se nato vrnem v people in tam kontaktov ni.

razumljivo?:D

mi lahko kdo obrazloži kaj je ta OBLAK ker do sedaj nisem uporabljal WP7 operacijskega sistema in se še malo iščem:)

Tilen ::

Da nisi ti praznega imenika sinhroniziral v Windows Live.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

klemen33 ::

sem mogoče napisal da kopiram prazen imenik? o.O
preberi še enkrat mojo prejšnjo objavo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klemen33 ()

_Dormage_ ::

Glede SMSov pa je opcija v nastavitvah...malce pobrskaj ne vem napamet..
Prek modrega zoba pa na net ne prideš, vsaj neposredno ne.

klemen33 ::

v nastavitvah nisem nič dobil..vem da ne neposredno se neda ampak naj bi v telefonu se shranila pod grupo windows live v people vendar tam kontaktov ni..

pustimo zdaj to..

je sploh mogoče imeti normalen imenik? da ni ta people kjer ti pobere ves facebook, windows live,.. ampak da imaš v njem le ime osebe in je osebi pripisana številka? brez mailov slik in ostalega sranja..

in ali je mogoče sploh prenesti imenik iz starega telefona v lumio710?

_Dormage_ ::

Vse od naštetega je mogoče.
Če nočeš facebooka enostavno pod accounts nastaviš naj ne sinhronizira.
Kontakte se da prenesti, problem je da ti to delaš z aplikacijo, ki jo jaz in ostali verjetno tudi ne poznamo.
Ne moremo vedeti kam je aplikacija prenesla kontakte, če je ne poznamo.
Iz kakšnega telefona sploh prenašaš?

klemen33 ::

Razumem da je ne poznate. da nimam kontaktov facebooka sem že uredil (people-> settings -> filter my contact list-> in odkljukal facebook)

In zanima me s kakšno aplikacijo oz. kako naj jih prenesem?

Prenašam iz lg optimus me p350

perovice ::

jst sm jih enostavnu mel shranjene na sim kartici vse in sm jih enostavnu pol tam izbral imort from sim al kaj je že.. drugač mam pa omnioW sm sistem je itak isti. in mi jih je sinhroniziralo na windows live račun.

_Dormage_ ::

Torej iz Windows Phone na Windows Phone.
Tukaj sploh ni bila potrebna sinhronizacija.
Samo dodaš enake račune kot si mel na prejšnjem telefonu na ta novega.
V teoriji bi moral dobit vse kontakte!

Matic1 ::

Ta optimus ni WP.
Zakaj ne poskusiš še enkrat? Vklopiš program na Nokii, zaženeš BT na Optimus in še enkrat prekopiraš. Ne nazadnje pa poskusi preko SIMa prenesti kontakte na nov telefon in jih potem posinroniziraj z windows live ali googlom. Jaz imam poštiman preko googla ker tisto najbolj uporabljam. V bistvu imam dva google accounta, ker imam na enem samo službene kontakte preko google apps domene.

flameir ::

glede tipkovnice gres v nadtavitve>keyboard>typing settings potem pa kliknes na jezik, k mas zbran ( privzeto je anglescina ) in mas pol tam vse funkcije za popravlanje besedila itd..recimo če dvakrat klikneš presledek, ti doda piko in napiše presledek pa take, sej boš vidu.on maš vse možno izključit/vključit ;)
aja pa še en namig :) če potrebuješ šumnike, si nastavi keyboard na češčino, in jih boš imel, dokler slovenščine še ne bojo podpiral hehe :D

enadvatri ::

V Kopru na Mobitelu delajo antipropagando WP 7.

Rečem nekomu (starejši osebi), da naj si kupi Lumio, ker je več kot dovolj za njegove potrebe, pa še enostavnejša je za uporabo od Androida. Pride ta možic nazaj ves zgrožen, da telefoni z WP 7 niso stabilni, se neprestano vračajo, skratka, da so mu napeli možgane, da so zanič.

Seveda, el. pošte ne bere, po spletu tudi ne brska, ker slabo vidi na tako majhnem zaslonu. Vse kar uporablja so telefon, kratka tekstovna sporočila in 2 aplikaciji, ki sta na voljo tudi za WP 7 (SPL meter in še eno).

V rokah pa je držal novega in pregrešno dragega HTC-ja z dvojedrnim procesorjem ... Žalostno.

Bolf3nk ::

ma to je več kje. sem bil na enem manjšem simobilovem centru, pa je bilo enako. Sprašujem za wp7 telefon, a dobim takoj odgovor, da naj raje pogledam za androidi....mislim kak odnos. Pa mi ves pameten razlaga, kako dober je android. koliko aplikacij... tralala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bolf3nk ()

primar ::

...enaka izkušnja tako v mobitelovem kot v simobilovem centru. Da je brezveze, pa da ful baterijo žre, pa da ni aplikacij, da so nastavitve zajebane ter da ni slovenskega jezika. Pa ni pozabil dodati niti, da se to itak ne prodaja in da še ni nobenega prodal...
To je pač to, ko ljudje delajo po večini za neko minimalno plačo in se jim jebe!

LP

_Dormage_ ::

Nesposoben kader..

trnvpeti ::

_Dormage_ je izjavil:

Nesposoben kader..

kaj pa rece htc, samsung?

primar ::

trnvpeti je izjavil:

_Dormage_ je izjavil:

Nesposoben kader..

kaj pa rece htc, samsung?


Ja predvsem HTC, Samsung bolj tak-tak...

LP

enadvatri ::

Moja osebna izbira je HTC. OS pa odvisno od tvojih namer uporabe.
««
35 / 57
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1347269791 (174552) clix
»

Nokia Lumia 800 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
32682293 (48713) Ciklamen
»

Kateri telefon?

Oddelek: Mobilne tehnologije
499557 (8256) SLO_Matej
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15028633 (22796) leiito
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
9421169 (18524) Tilen

Več podobnih tem