» »

Windows Phone 7

Windows Phone 7

Temo vidijo: vsi
««
20 / 57
»»

Lonsarg ::

Uporablaš ovitek zato, da boš za par 10€ dražje prodal čez 2 leti...
Če misliš dat v ovitek potem raje že v osnovi kupiš cenejši debelejši in grši telefon ane, pa prišparaš...

Matic1 ::

Meni dol visi za tiste 15 € ko bom čez dve leti dobil več. Dejstvo pa je, da je Omnia7 z ohišjem iz kovine super zgleda ampak je vsaj za moje roke super zdrsljiva in zato mam ovitek. Sej pol ko se navadiš ni več panike. Pa tudi lahko ga položim na stran, kjer je zaslon in je steklo še vedno malo dvignjeno. Pa ne mi zdaj utrujat z Gorilla glasom, ker se poser***** na un gorilaglas. Meni je bistveno, da ga lahko poknem dol kjer mi paše in kakor mi paše. Se pa strinjam, da mi je brez ovitka telefon bolj všečen. a jebiga. funkcionalnost > izgledom.

Tilen ::

Tudi jaz dajem prednost funkcionalnosti. Telefon ima ovitek od prvega dne naprej. Edino kar me je en čas motilo je to, da sem izbral cover brez lukenj za gumbe na straneh in potem sem ob slikanju ponavadi malo premaknil aparat in kdaj naredil kakšno fail sliko. Sedaj ni panike, ker lahko lepo tapnes na screen in naredis fotko. Pozimi je edino malce nerodno, ker z vsemi rokavicami ne gre tapkat po zaslonu. Sedaj imam ene dobre usnjene in lahko tudi to delam normalno. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

_Dormage_ ::

Zanimivo, meni pa ovitek pokvari izkušnjo, odebeli telefon in ga enostavno naredi grdega za pogled in oprijem.
Res pa, da sem probal usnjenega. Velike razlike ni verjetno?

Jaz uporabljam tole. Fits perfect for me. Ne vem kako bi se obnesel usnjen.

Zgodovina sprememb…

Definitivno pokvari izkušnjo. Sem 2x še vmes probal brez pa mi kr nekam zdrsnu po tleh. Ni šlo brez...je pa dotik ful boljši.

Malajlo ::

Tilen je izjavil:

Jaz uporabljam tole. Fits perfect for me. Ne vem kako bi se obnesel usnjen.

Tega mam tudi jaz, odkar mi je prvič zletel po tleh, ker sem zgrešil notranji žep plašča. Na srečo je letel med razmetane copate :)

IgorM ::

Razmišljam o gel etuiu zaradi tega ker imam suhe prste in omnia w drsi iz rok. Škoda, da ni zadnji del telefona gumiran tako kot pri galaxy ace.

Tilen hvala za link.

Mitja358 ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

A se da kako narediti, da bi lahko nekomu pokazal recimo samo en SMS v klobasi SMS-ov? Trenutno zgleda tako, kot da to ne gre.

simnov ::

Tilen je izjavil:

A se da kako narediti, da bi lahko nekomu pokazal recimo samo en SMS v klobasi SMS-ov? Trenutno zgleda tako, kot da to ne gre.

Ja to je tudi meni bedno.

Eni smo na Threaded SMS že 3 leta:) SMS=IM, zakaj pol ne moreš enemu pokazat samo enIM iz gTalka recimo? Ker je nepraktično, ker jih je cela gora enega iskat.

Azgard, recimo, da bi rad samo zadnjega pokazal. Ne gre. Gora ali pa samo dva, nima ravno veze. Ko tapneš na določen sms bi se moralo posebej odpreti okno z detajli in samo tistim SMS.

Aja tako malenkost bi mel, ja to bi pa lahko dost v izi naredili, ampak je pa taka grozna malenkost, pa še od tebe prvič slišim, da si kod kaj takega sploh želi, da dvomim da si bo kdo cajt vzel.
Kaj ti bi rad en SMS pokazal kkomu, pa nočeš da vse vidi? Ja roko daj čez del ekrana, kjer so ostali SMSi pa no:)

Tudi jaz nisem prej tega pogrešal. Vse dokler nisem prišel do nerodne situacije. :P

:D:))

Trinitron ::

Držiš en SMS, klikneš forward in se ti "odpre" samo ta sms. Potem greš back in ga ignorira.

goca ::

Kakršnekoli informacije v zvezi s skajpom posredujte :) Nekaj sm pa prebral da naj bi prisel sele z Apollo updateom

Bo treba počakat še 6 dni, da se začne MWC
Tu naj bi nokia predstavla tango nekaj novih WP7 naprav in špekulira se, da bo tu najavljen skype.
Vse kar je dosedaj znano pa je, da je MS z skypom v beta testing fazi.
Pojavlo se je nekaj slik skype aplikacije na WP7, ki niso nujno resnične.

So pa povedali, da bo v kratkem prišla aplikacija skype in šele kasneje z WP8 popolna integracija skypa v OS.
Zelo dvomim, da jim bo to uspelo, ampak aplikacije se veselim :)

Na MWC bo koncern Nokia Siemens predstavil povezovanje telefonov na 2 bazi hkrati in tako tudi združevanje prometa. Gre za popolnoma novo zadevo, je pa res, da so že poskušali in jim nikoli ni ratalo. V praksi to pomeni, da ce bi LTE network dejansko downloadal z cca 50 Mbit/s, da se lahko povezes na 2 bazi in imaš (ne vemo kakšen je izkoristek) teoretično možnost dosega do 100 Mbit/s. Patent se že veselo izpolnjuje.

Zgodovina sprememb…

goca ::

Hvala na infu, če ne druga bo pa tolk boljs k Apollo pride.

Hmm jst pa sem očitno narobe razumel tole dual sim zadevo.
Sem samo zasledil nekje, da bo Nokia predstavla dual sim, ampak kolkr sem razumel iz prispevka je zgledalo, da je to samo hot swap sim.
Nisem vedu, da sta lahko obe hkrati aktivni...

Ja, obe sta lahko aktivni vendar ne na Lumia napravah?

A bodo novi modeli z to tehnologijo furali WP7 ?

Bor H ::

Jst ne bil pretirano presenečen sam ni bilo še nobene uradne potrditve, bomo pa kmal vidl..

;-) ::

Na drugem forumu je en napisal:
Jaz si lastnim Windows phone in bom napisal zakaj telefona s tem operacijskim sistemom nebi kupil nikoli več.

1. Telefon ne zna brati telefonskih številk, če jih shranimo pod +38640 *** ***. Ni problema si rečem, bom pač vse številke v imenik shranil z običajno slovensko številko 041, 040, itd. Ampak glej ga zajčka, stvar seveda ne more biti tako preprosta in tudi ni, ko ugotoviš, da telefonski klici iz Simobilovega omrežja prihajajo s predpono +38640, tisti iz Mobitelovega omrežja pa s predpono 041. Z malo kmečke logike se da zadevo odpraviti in sicer simobil kontakte vnesemo v imenik s +38640 000 000, mobitelovce pa 041 000 000. Super, zadeva rešena si rečem. Napaka. Nato človek ugotovi, da je pri prejemu SMSov spet vse obratno, torej vedno veš kdo te kliče ampak nikoli ne veš kdo ti je poslal SMS. Za znoret.

2. Včeraj sem pri vnosu budilke opazil, da mi je to početje onemogočeno. Razlog preveč shranjenih ur za bujenje. Preveč? Aha, če je leta 2012 pri mobilniku z 8 GB spomina 30 shranjenih budilk preveč se oproščam. Od zdaj naprej bom vsak dan sproti nastavljal bujenje, kot pri Mobi Reglji.

3. Windows phone market z aplikacijami za Slovenijo ne obstaja. Slovenski prodajalci vam prodajo pametni telefon, ki je (še moja babi ve) brez aplikacij neumen. Spet, če je bilo leta 2002 na mobitelu presežek imeti poleg kalkulatorja, pretvornika valut in Snake še polifonično zvonenje, danes temu več ni tako. Ko smo že ravno pri zvonenju, MP3 štiklca se ne da nastavit za zvonenje. Za to sicer nisem čsto prepričan ali so že iznašli možnost, do sedaj si lahko nastavil MP3 za zvonenje, če si komad kupil na marketu. Krasno res, samo žal nam v Sloveniji kupovanje glasbe na Microsoft marketu ni dovoljeno.

Shratka želel sem si alternativo iPhonu, ker mi 500 EUR za telefon ni bilo dati in to sem tudi dobil (plačal 220 EUR - 100 popusta). Dobil sem hiter, odziven in simple to use telefon s pomanjkljivostimi, ki mi ob nakupu niso bile znane. Androida si ne bom lastil, ker je sistem za množice in mi iz tega razloga tudi ni všeč. Kot Windowsi za osebne računalnike, na vsak crap jih lahko naložiš, dela pa tako ali tako ne nikoli kot je treba.

Razočaran sem nad sabo saj se imam za zelo tehničnega tipa človeka in o vsaki taki stvari se prepričam pred nakupom, ampak Windows phone je bila lansko leto še zelo nova stvar in tega nisem zasledil.

Marsikaj bi požrl ampak prepoved kupovanja aplikacij s slovensko kreditno kartico in nezmožnost prepoznave številk sta dva tako ogromna lapsusa, da telefone z Windovwsi močno odsvetujem. Žal, ker zasnova sistema je odlična.

Lp.

kaj od tega je res, ker se odločam če bi sprobal w7 al ne, če napisano drži potem nimam želje niti sprobat.

1) Ne (to so bile težeave enega izmed HTC-jevih naprav in ne OSa)
2) Da (ampak težave imajo le tisti, ki niso sposobni razumet budilke)
3) Da, platforma je še mlada in zaradi Slovenske birokracije bomo počakali še malo. (enako je blo pri ostalih platformah)
Ostalo pod točko 3 pa sploh ne razumem kaj ga je motilo...Res, da se komade za zvonenje ne nastavlja prek sistemskih nastavitev, ampak imamo aplikacijo za to.
Verjetno je tukaj govora o WP7 brez mango posodobitve, ki je prinesla mnogo dodatkov.

Pomankljivsti je kr nekaj in na cajte se ti zdi absurdno, ampak te ima vsaka platforma.

Bor H ::

Kot je reku Domage:
1) problem HTCja, predvidevam da je kupil Trophy (ga imam tudi sam), problem ne vem če še obstaja, imam preprosto vse shranjene z in brez +386
2) 30 budilk? hm...to pomeni da ima za vsako uro eno, ok, to je res robni problem ampak men se zdi budilka čist supr
3) baje bojo z naslednjim večjim updejtom uvedl kup novih jezikov in novih držav podprl, verjetno tudi slovenijo, lahko pa že zdj vse brezplačne aplikacije inštaliraš (jih je precej) in pa tudi vse demote, ki se velikokrat razlikujejo od polne aplikacije v malenkostih al pa kakšnem oglasu
MP3je pa od mangota dalje lahko nastavljaš za zvonenje, mislm da morš sam prenest na telefon s pravilnim ID3 tagom, nisem pa 100% ker tega nisem počel

martincek1 ::

Tako je, tudi sam sem dobil občutek da so to stara vprašanja :)

Pod 3 maš še opcijo uradnega odklepa in iskanja aplikacij na travniku.. zastonj :D

Osebno se mi zdi največja težava enotnost volume rockerja v vseh aplikacijah, od glasbe do klicov in videov... zna bit neprijetno in nefunkcionalno.

hvala

SLO_Matej ::

Mango je prinesel tudi možnost nastavljanja lastnega zvonjenja; http://www.microsoft.com/windowsphone/e...

Slučajno kdo iz maribora oz. štajerske za odklep wp7?
Zgleda, da je možen unlock 2.gen naprave možen samo preko ms.
Free opcija je registracija pri ms s pomočjo .edu emaila, s katerim lahko odkleneš 3 telefone.
slučajno ima kdo takšen email, ali pa me kontaktirajte preko zs za drugo opcijo.

trek@s ::

;-) je izjavil:

kaj od tega je res, ker se odločam če bi sprobal w7 al ne, če napisano drži potem nimam želje niti sprobat.

Vprašanje tudi, kako star je ta post, ki je napisan. Ker z rednimi update-i se je zadeva močno popravila. Sem imel priložnost preizkusit iOS, Android in WP, pa lahko rečem, da tudi veleopevani iOS ni nič posebnega.

Bi prosil za Navigon xap na ZS. Hvala.

Kakšna novica ko bo spet mogoč odklep? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mitja358 ()

masevc ::

mogoče lahko kdo svetuje okoli mojega problema.
Namreč rad bi, da mi na lock screenu prikazuje več kot samo en event iz kolendarja. Je to izvedljivo?

trek@s je izjavil:

;-) je izjavil:

Vprašanje tudi, kako star je ta post, ki je napisan. Ker z rednimi update-i se je zadeva močno popravila. Sem imel priložnost preizkusit iOS, Android in WP, pa lahko rečem, da tudi veleopevani iOS ni nič posebnega.

Sem menjal telefonov malo morje in je veleopevani iOS par svetlobnih let pred vsem kar sem probal, edino kaj nisem probal je W7, mi pa niti ni ker če mi nebo ql se bojim da nebom mogo prodat.

Ciklamen ::

Mogoče poglej kak Review katerega telefona (konkretno za katerega se zanimaš) in boš videl kako stvari delujejo. Sam sem si zaklel, da WP (konkretno WM 6.5 ki sem ga imel enkrat, vem da ni isto ampak od tega je že en čas) ne povoham, ampak ko sem začel gledati malo reviewe sem se kar odločil za WP, kljub temu da imam sedaj Android-a.
- End of the Post ->

Samo ijnformativno vam sporočam, da sem uspešno odklenil omnio w s pomočjo študentskega računa in developer opcije.

Kakšen je postopek?

Cooper ::

IgorM, kje si dobil .edu mail?

Sam nimam .edu emaila, mi je to prijateljica porihtala, je kot študentka delala pri m$.

Koliko sem bral na xda, pa imaš vse postoppoma razloženo, kako do .edu emaila itd.

To je študentski unlock, tako da vsaj za enx ne znam alli pa sploh ni možno naložiti homebrew aplikacij kot naprimer roottools, ampak samo tiste, ki so uradno izdane kot npr. nokia drive.

Ima kdo kakšno opcijo kako naložiti homebrew?

Ravnokar nalagam nokia drive, tako da mi ni več žal, da nisem kupim lumio 800 :)

študentski unlock je omejen na 3 aplikacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: IgorM ()

roli ::

Jaz sem ga že dolgo nazaj odklenil z registracijo na njihovem dreamsparku. uni-lj mail (od FRIja) jim očitno čisto ustreza. In ne mislim, da zadeva ni omejena na 3 aplikacije ampak toliko kot katerikoli developer account. Lahko pa odkleneš tri telefone se mi zdi.
http://www.r00li.com

Kaj pri windowsphonehacker ne dobo posodobili unlocka? :|

WindowBreak ne dela več.
Samsung je baje v zadnjem updatu ta pristop onemogočil.

ZaLoMaT ::

Samo 1kratko vprašanje:
Imam WindowBreak odklep, če posodobim Samsung Omnio 7 na zadnji update (sedaj imam NoDo) bom izgubil unlock in možnost uporabe homebrew aplikacij?

RazzorX ::

ZaLoMaT je izjavil:

Samo 1kratko vprašanje:
Imam WindowBreak odklep, če posodobim Samsung Omnio 7 na zadnji update (sedaj imam NoDo) bom izgubil unlock in možnost uporabe homebrew aplikacij?

Ne, sicer pa sem to napisal malo višje.

ZaLoMaT ::

Sem prebral ja, samo sem se hotel prepričati, da ne bi potem slučajno prišlo do kakšnega presenečenja. Hvala! :)

simnov ::

Jo ti kontakti blesavi jih ne moreš normalno imeti na sim.Zdajle sem dal tovarniške nastavitve.In seveda ko uvozim kontakte in windows live mi spet prikaže samo številko z 386 tisto normalno pa ne samo piše linked profiles namesto , da bi prikazalo obe številki.In potem si vklopiš gmail in ti 600 kontaktov doda v v imenik za telefonske številke , da moraš potem iti filter contacts list in odkljukaš ta gmail.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: simnov ()

SLO_Matej ::

Kaj pa je narobe, če so v oblaku? Meni se zdi to veliko bolj praktično. Si pač v enem računu urediš kontakte in jih imaš vedno s sabo in urejene. Lahko pa tudi v Windows Live ali katerem drugem računu dodaš več različnih tel. št. ;)
««
20 / 57
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung Omnia 7 (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
1347278931 (183692) clix
»

Nokia Lumia 800 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
32685599 (52019) Ciklamen
»

Kateri telefon?

4910299 (8998) SLO_Matej
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15031005 (25168) leiito
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

9422732 (20087) Tilen

Več podobnih tem