» »

FILMI v raznih formatih - KODEKI za njih

FILMI v raznih formatih - KODEKI za njih

PIAS ::

Mam probleme z gledanjem filmov, posnetih v različnih formatih...

Zanima me kje bi lahko kaj več zvedel o tej temi, na internetu ali v časopisu, ali mi mogoče kdo od prisotnih na forumu lahko pomaga?

Predvidevam da mam težave z kodeki, nisem pa siguren...

LP

Desperado

DeLonghi ::

poglej si na doom9.org...
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe

D.A.

sidney ::

Da ugotovis kateri kodek potrebuje nek film si nalozi program: GSpot. Super programcic, zelo malo zasede 64,2 Kb, napise pa ti kateri audio in video kodek potrebujes, zraven pa se, ce imas ta kodek ze instaliran. Poizkusi.
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!

BoGo ::

Preveri tudi na tem linku.

Predator ::

glej najhitrejša rešitev bo če si instaliras en codec pack, naprimer jaz uporabljam nimo codec pack ki ima noter večino najpomembnejših codecov in nisem mel še problema ( poglej http://www.divx-digest.com/ imajo teh codecov ogromno gor lahko pa tudi z googlom direkten link poiščeš )

če boš izbral nimo codec pack ( pa tudi za ostale velja ) ne instalirat
a) divxa 4.x
b) divx 5.x
c)divxg400

vsi trije codeci namreč resno sux

Gandalfar ::

Predator: c) je ena zadeva g400 kartice, ki ti sfuka sistem ce nisi lastnik le te..

CaqKa ::

gandalf ti si enkrat napisal nekaj v stilu: 'to pa je lep šolski primer argumentiranega posta'?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

jamiroq ::

jaz uporabljam FFDShow, ki dekodira filme narejene z XVid in vsemi DiVX kodeki. Poleg tega ima še par dodatnih filtrov (sharpen, blur, noise...). Zraven tega imam inštaliran še en AC3 kodek. To je pa tudi vse kar rabim.

(sic) ::

G400 je pa res dober program...
Ne vem kaj ti to govoriš...

Gandalfar ::

hm mozno da sem si jzt narobe zapomnu od tistega readmeja .. potem veselo uporabljajte g400 pac :)

CaqKa - si me slucajno zamesal? Nisem jaz sergio..

(sic) ::

G400 je (meni osebno) najboljši program kar se tiče štimanje in predvajanje podnapisov.

CaqKa ::

Gandalfar sem popravo da nebo krivice :) sej sem štundiral keri od vaju dveh... nevem kaj je bolj k sergiou prevagalo :)
aja da se še jaz on topic udejstvujem
kodek packi - ne, posamezni updatani kodeki - da.
kodeke boš dobil na doom9 pa če boš v google napisal codec tudi nebo slabo.

PIAS ::

Hvala vam vsem za odgovore!

Zvedu sm marsikaj novega, čeprav me je v bistvu zanimalo kje bi lahko dobil kako čtivo kjer bi si lahko prebral kaj več o tem kodiranju in kako se da odkodirat filme, pa kateri kodeki obstajajo in kiri so dobri in kiri ne...

LP

Desprerado

BaRtMaN ::

G400 filter pomaga vsem lastnikom Matroxovih G4x0 kartic pa tud nekaterim z GFji. Prberte si na DivX-Digest.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri divx codec packi/codeci

Oddelek: Zvok in slika
223888 (3622) ferjan
»

tezave z kodekom (Nimo)

Oddelek: Programska oprema
91276 (1159) Blup
»