» »

tezave z kodekom (Nimo)

tezave z kodekom (Nimo)

YuLcE ::

Da povem na kratko:
- Instaliral sem codec pack Nimo
- Vse, kar je v zvezi z DivX, XVid,... ne dela vec oz. vedno javi napako: Overlay Failed in da bo pedvajal v RGB, ker hardware ni sposoben;
- pred tem, je vse delovalo popolnoma OK (itak ne vem, zakaj sem dal gor)
- kodek sem deinstaliral, ter ponovnoma posnel originalne DivX in Xvid kodeke in nic ni pomagalo;
- ce je kdo naletel na podoben problem oz. ima kak nasvet, prosim!!!

Aja, pa slika se vsakih cca. 2 sekundi zatakne pa 1 sek. stoji na miru potem pa dela spet 2 sek. pa spet stoji... ; kot da ni nobenega strojnega pospesevanja al kaj takega...

roCkY ::

Odstrani čisto vse kodeke (samostojne inštalacije), ki jih imaš na računalniku in ponovno namesti, kar je prej delalo, če sevede veš kaj je blo gor. Med kodeki zgleda prihaja do težav saj film, ki je maloprej delal po namestitvi dodatnega ne dela, čeprav naj novi kodek ne bi imel vpliva na prisotne. Nikakor pa v zadnjem času ne morem več sestavit variante, da bi delalo res čisto vse.

Trenutno se mi še najbolje obnese ffdshow.

sem poskusil; odstranil sem cisto vse, vendar ni pomagalo... verjetno ob odstranitvi Nimo codeca so njegovi filtri in codeci ostali na racunalniku; mislis da jih je mozno rocno odinstalirati? v device managerju so, samo ce jih izbrisem, izbrisem vse, pa nebi rad, da potem ne bi nic vec delovalo...

roCkY ::

Če jih device manager vidi potem so še vedno na sistemu. Težko pa je rečt kteri dela problem. Najbol pa je odstrant vse na tak al drug način in ponovno namestit kar je delalo.

Ponavad je dost da deinštaliraš vse kar je v zvezi z codeci. Poglej po disku če slučajno kteri od paketov codecov ni vpisan v Installed programs in odstrani z Uniwise oz. kar pač ima za odstranitev... Če ne pa pobriš v Device managerju kar je z končnico ax in dll če nočeš takoj vsega in ponovno namesti.

Sicer sem si pred par tedni naredu spisek kaj je not in pol novga lohk ven zabrišem, če začne kaj nagajat.

Zgleda da bo ratala poplava raznoraznih vprašljivih varjant codecov, ker je zadeva zlo popularna in je na odprti kodi.

nuclear ::

js sm meu težave pri vseh teh full paketih, tak da ne priporočam nobenmu ne Tsunami Filter Pack-a ne Nimo Codec Pack-a, če že mate gor take kodeke da vam filmi že delajo... Sploh pa ne vem zakaj si dau gor Nimo Codec Pack? A se ga ne uporablja le v najpomembnejših trenutkih...? Pa sj je dovolj en Divx 5 kodek, pa XviD...:\

js sm pol sam windowse formatiru, pa še enkrat dau gor sam Divx 5 pa Xvid, ker mi je sistem vedno napisu, da manjka en fajl(po tistem instalu Nimo al pa Tsunami), pa sm kr to nareu
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nuclear ()

JLP ::

Ja pr teh paketih ne smeš full instala narest. Samo in samo une kodeke ki jih nucaš morš izbrat v custom installu in pol dela vse bp.
Live long and prosper!

tomblord ::

format c: & reinstall ? :)

MRB0rYS ::

Tudi jaz sem imel podobne probleme. sam iz Device managerja jih ne moreš zbrisat sem probal pa ne gre, no sej se zbrišejo ampak ko še enkrat odpreš managerja jih spet vse vidiš. Tako da sem si vse napisal katere codece imam in sem jih šel iz registra brisat, pa na novo xwid in nimo codec inštaliral tako da zdej je pa v redu delajo vsi filmi.

Sam neki podnapisi me mučjo včasih jih noče nalošt bsplayer tako da ga morm na novo zagnat pol pa je nevem se morm še pošpilat.
b0rys

Blup ::

Reče se S KODEKOM!!! >:D

Blup
:\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Codec za Terminator3

Oddelek: Pomoč in nasveti
271741 (1359) SasoS