Forum » Sedem umetnosti » Huffyuv codec
Huffyuv codec
ferjan ::
Do pred nedavnim sem svoje posnetke zajemal s programom iuVCR in DivX low motion codecom 348x244. Procesor (Duron 800) je bil sicer 95% obremenjen vendar so bili rezultati zadovoljivi.
Odločil sem se da bom zajemal s kodekom Huffyuv 2.1 nato pa zajete posnetke stisnil v DivX low motion z Virtual Dubom (2 pass)...tako bi namreč dosegel večjo kakovost posnetkov in imel možnost, da film pred kompresijo še malce razrežem.
Problem nastopi ker mi z uporabo Huffyuv kodeka izpušča frame ...to izgleda tako, da ob gledanju posnetka vidim samo recimo vsako deseto sliko in je stvar bolj podobna slideshowu kot filmu. Če Huffyuv nastavim na manjšo kompresijo je reultat boljši (večja datoteka, več framov), vendar še vedno porazen. Aja med zajemanjem mi porabi le cca 55% procesne moči.
Kaj bi bilo lahko narobe?
Duron 800
Pinnacle PCTV (analog video in)
disk 7200
Program iuVCR
kodek Huffyuv (predict left / predict left)
Odločil sem se da bom zajemal s kodekom Huffyuv 2.1 nato pa zajete posnetke stisnil v DivX low motion z Virtual Dubom (2 pass)...tako bi namreč dosegel večjo kakovost posnetkov in imel možnost, da film pred kompresijo še malce razrežem.
Problem nastopi ker mi z uporabo Huffyuv kodeka izpušča frame ...to izgleda tako, da ob gledanju posnetka vidim samo recimo vsako deseto sliko in je stvar bolj podobna slideshowu kot filmu. Če Huffyuv nastavim na manjšo kompresijo je reultat boljši (večja datoteka, več framov), vendar še vedno porazen. Aja med zajemanjem mi porabi le cca 55% procesne moči.
Kaj bi bilo lahko narobe?
Duron 800
Pinnacle PCTV (analog video in)
disk 7200
Program iuVCR
kodek Huffyuv (predict left / predict left)
SasoS ::
uporabljaj raje mjpeg...bolje stisne (malenkost slabša kvaliteta), ampak boš lahko komot zajemal polno ločljivost...
Sem že razmišljal o tem...samo sem se premislil...prava pot je huffyuv in DivX 2 pass. odgovor zakaj je spodaj (žal se mi ne da prevajati)
Why not use Motion JPEG?
If you capture video in order to edit it and output it back to tape, then Motion JPEG is probably perfectly adequate. It's also a good archival format. However, if you're producing MPEG video (or any lossy format), you should avoid using MJPEG (or any lossy format) in your intermediate files if you can. The reason is that JPEG was designed for viewing, not image processing. JPEG achieves its compression by exploiting known weaknesses in the human perceptual system, but computers don't see images the way people do: an MJPEG clip which looks fine to you may not look so good to an MPEG encoder. As a rule, MPEG encoders are very sensitive to noise, and MJPEG is basically an avoidable source of noise.
Why not use Motion JPEG?
If you capture video in order to edit it and output it back to tape, then Motion JPEG is probably perfectly adequate. It's also a good archival format. However, if you're producing MPEG video (or any lossy format), you should avoid using MJPEG (or any lossy format) in your intermediate files if you can. The reason is that JPEG was designed for viewing, not image processing. JPEG achieves its compression by exploiting known weaknesses in the human perceptual system, but computers don't see images the way people do: an MJPEG clip which looks fine to you may not look so good to an MPEG encoder. As a rule, MPEG encoders are very sensitive to noise, and MJPEG is basically an avoidable source of noise.
SasoS ::
res je...samo huffyuv odločno premalo stisne da bi bil uporabn. Takega toka podatkov disk ne more zapisati, zato dropa frejme. mjpeg daš na najvišjo kvaliteto in če zajemaš s polno resolucijo in nato pri kompresiji zmanjšaš na pol, se znebiš nekaj kvantnega šuma, saj resiza dela povprečje pikslov...
ps. in any case...probaj čimveč načinov ane, primerjaj končne rezultate in uporabi potem to kar se ti zdi najbolje. to bo zagotovo najboljša pot!
ps. in any case...probaj čimveč načinov ane, primerjaj končne rezultate in uporabi potem to kar se ti zdi najbolje. to bo zagotovo najboljša pot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
SasoS: problem ni v disku (Maxtor 60GB 7200), ker lahko brez problema zajemam v načinu "uncompressed", pri katerem je tok podatkov veliko večji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Film malo pred koncem zaštekaOddelek: Zvok in slika | 2024 (1947) | mmilos |
» | zajemanje slike v Tv Tuner Winfast XP2000Oddelek: Zvok in slika | 1123 (1045) | CaqKa |
» | Kater program za zajemanje videa s TV kartico?Oddelek: Programska oprema | 1312 (1032) | jeggy |
» | Video captureOddelek: Sedem umetnosti | 1470 (1215) | ferjan |
» | WinXP capture format - please helpOddelek: Zvok in slika | 1859 (1705) | urosbe |