» »

Window 7 in ugašanje

Window 7 in ugašanje

connel ::

Naletel sem na eno čudno težavo. Pa nabolje, da začnem od začetka.

Dva dneva nazaj sem dobil trojanca (angry birds), na prvi pogled ni naredil nobene take škode, ga brez problema odstranil, danes ponoči se je pa začelo. Ko sem zjutraj vstal, PC v stanju popravljanja zagona. Nič mi ni bilo jasno, pa ok, si mislim, je že bilo kaj ponoči pa se je resetiral. Zaženem, dela 5-10 minut in se sam od sebe ugasne in to tako, kot da bi ga jaz ročno, torej ne na silo. Včasih traja 5 minut, včasih tudi pol ure, brez da bi se ugasnil oz. resetiral. No potem sem tega imel dosti in še enkrat naložil sistem, misleč, da se sedaj bo pa v redu. Ja pa nekako ni, po ponovni namestitvi je bilo res nekaj časa mir, recimo celo popoldne, pa se je potem enkrat resetiral, pa spet delal par brez težav, no sedaj se je v roku pol ure hotel 3x. Je pa to tko ne, bi se že resetiral, če ne bi b ozadju kaj laufalo, recimo firefox, tko da imam čas da preprečim ponovni zagon in potem zopet normalno dela, nikoli pa ne vem, koliko časa bo to trajalo. Nameščen imam spybot-a, preveril sem z MSE, Bitdefender online scanner, ne najde noben program ničesar na sistemskem disku, torej kaj povzroča te restarte in ugašanja? Oh in, hardware je delujoč, ventilatorji operativni, temperature normalne. OS je windows 7 (x64).

DeeCoy ::

malwarebytes. V safe mode dela ok?

connel ::

Tega sedaj zaganjam, pregledujem oba diska, za vsak slučaj. Hm, ja, v safe mode je delal normalno, res pa da nisem dolgo testiral, lahko da to ne pomeni nič.

Ravno dobro sem postal problem, ko se mi ugasne (med pregledom s spybotom - vse datoteke na obeh diskih), nekje 10 sec je bil ugasnjen, ko se je sam od sebe prižgal, za kake 2 sekunde in zopet ugasnil, potem pa nikakor do slike, nobenega piska med samim zagonom. Resetiral bios in zopet dela. Ma kaj imam še bios okužen sedaj pismo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: connel ()

connel ::

Sedaj upam da sem rešil zadevo, upaam :D Včeraj odklopljen net, pregledal z vsem živim zvečer (pustil da je delal čez noč), zjutraj še kar prižgan, brez reseta pa še nekaj nesnage se je našlo ( delo opravil MSE), ostali niso našli nič (malware, spybot), zaenkrat dela brez problemov. Je pa bila tole ena hujših nesnag, niti format ni nič naredil. Pa še kot zanimivost, če je bil PC priklopljen na net, potem se je in ugašal in prižigal, vse sam od sebe.

DeeCoy ::

No, potem je možno, da je nekako okužen router, ali druga mrežna oprema, mogoče kak drug računalnik v omrežju.

connel ::

Računalnik je edini v mreži in pa samo modem - speedtouch 780. Tole ugašanje pa prižiganje je bilo res zanimivo, na svoj način. K se je ugasnil, čez 5 sec zopet prižgal, po eni sekundi zopet ugasnil. Samo ugašanje pa tko, dopoldne ves čas težave, potem popoldne mir, mogoče če se je enkrat, potem zvečer pa spet na polno. Pa tolk let sem imel mir, pol pa staknem enega hujših, no glavno da je mimo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ponovno zažene namesto ugasne

Oddelek: Strojna oprema
406707 (3520) solatko
»

Računalnik zmrzne, ko se povežem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
261612 (1267) solatko
»

Računalnik crash-a po 30min

Oddelek: Pomoč in nasveti
17900 (654) Chimera
»

Windows 7 - preprosto noče ugasniti

Oddelek: Pomoč in nasveti
392440 (2020) Shadow666
»

problemi z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
101044 (957) bluefish

Več podobnih tem