» »

problemi z računalnikom

problemi z računalnikom

Vesna_ ::

Živjo!

Računalnik mi zadnji mesec povzroča velike preglavice. Ko ga hočem prižgati, se zažene (sliši se zvok), vendar se ne prižge - ves čas je črno. Torej ga nazaj ugasnem in zopet skušam prižgati. To delam nekje 3h (odvisno ali ima računalnik dober dan ali ne), potem pa se včasih pojavi moder ekran na katerem piše '***STOP: 0 x 0000005c (0 x 000000000000010B, 0 x 0000000000000003, 0 x 0000000000000000, 0 x 000000000000000)'. No in takrat zopet ugasnem računalnik in naslednjič se prižge in vse normalno dela. Včasih pa se pojavi črn ekran z možnostima Launch Startup Repair in Start Windows Normally. V tem primeru moram kliknit Start Windows Normally, ker računalnik v nasprotnem primeru išče napake, ponavadi jih ne najde, če pa že, se potem hoče prižgati, ampak je zopet vse črno in spet smo na začetku. Ko mi ga enkrat uspe prižgati, dela vse tako kot je treba.
Aja, računalnik je Acer Aspire 5520, star skoraj 2 leti.
Vsake ideje, kaj bi lahko bilo narobe, bi bila zelo vesela (rami so baje ok, je rekel računalničar).

Hvala in uživajte!

Jankolovski ::

Po vsej verjetnosti je grafika če se ti pojavlaja črn ekran in včasih moder, grafika se pregreje in ti vrže vn črn ekran, mogoče bi biu dobr kksn dodaten ventilator za grafično ali celo nova grafika!
Če ko ga prižgeš zapiska čuden glasen moteč zvok je nekaj narobe z hardwareom(grafika,rami,...)!

Še preden bi pa kar koli delal oziroma kupoval, bi pa na novo naložil windowse in najnovejše driverje iz uradnih strani (ati oziroma nvidia strani), to se ti splača narediti prvo ker te ne stane skoraj nič!

upam da sm kej pomagal
lp jan

Vesna_ ::

Zapiska samo takrat, ko ga ugasnem in je ekran moder s tistim sporočilom 'stop...'. Sem pa imela prej virus, ko je ves čas metalo ven črne okvirje in na računalniku ni bilo možno narediti praktično nič. Kolega mi je zato vse na novo naložil, tako da imam sedaj windowse 7 beta. No in ti problemi so se začeli pojavljati kakšen teden zatem. Mogoče je kaj s tem povezano?
Bom preverila grafiko, najlepša hvala!

Jankolovski ::

Windowsi 7 beta niso stabilni zato se imenujejo BETA naj ti naloži raje windows XP oziroma če maš raje visto, še prej pa sprobaj naložiti nove grafične driverje za windows 7 oziroma kaksno drugo grafiko če je tu težava!
Windows 7 bodo zares stabilni in z vsemi popravki čez kaksne pol leta prej ne ker ga se testirajo in izbolšujejo!

Jankolovski ::

Možno je tudi da je virus še vedno prisoten na disku tega se pa tako znebiš da disk napolneš z ničlami 00000, najdeš program na internetu to ti popolnoma izbriše disk!

bluefish ::

No, če se že gremo nameščanje sistemov, potem je povsem okej že RC. Če pa si študentka ali dijakinja, potem imaš možnost dostopa do finalne verzije preko MSDNAA.

Vesna_ ::

Mi je hotel dati nazaj visto gor, tako kot sem imela prej, ampak je po dveh urah prižiganja računalnika obupal. Bom probala vse te stvari, upam da bo delovalo.

bluefish ::

Kaj pa, če zaženeš v Safe Mode?

sese12 ::

Naloži si Ubuntu, pa boš videl če je OS kriv ali PC.

Vesna_ ::

Sem zagnala v Safe Mode, ampak je spet trajalo skoraj uro (se mi zdi, da ko je računalnik enkrat prižgan, se potem, če ga ugasneš, hitreje nazaj prižge, kot če ga na novo prižigaš) in mi ni hotelo zaznati povezave z internetom, drugače pa je bilo vse enako kot prej razen velikih črk in ikon na ekranu.

bluefish ::

Poskusi testirati še RAM s programom Memtest.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik ne pride v windows

Oddelek: Pomoč in nasveti
9849 (680) Mesar
»

ERROR pri vklopu rač

Oddelek: Pomoč in nasveti
8717 (612) casix
»

Računalnik se prižge, windows NE

Oddelek: Pomoč in nasveti
7780 (701) Spajky
»

Problem z diski

Oddelek: Pomoč in nasveti
181416 (1140) Blind
»

Help!!! -ZACETNIK

Oddelek: Pomoč in nasveti
61012 (837) Meamoto

Več podobnih tem